- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #43.921
Cogu yazdigin seye katiliyorum annem eskiden dogumlari ebeler yaptiriyordu simdiki ebeler cocugu tutmaya korkuyorlar diyor. Annem 6 dogum yapmis bir kadin gecen sene rutin kontrol icin birlikte kadin doguma gittik ordaki uzman her seyin cok iyi gozukuyor demis. Yani anlicaginiz normal dogum doganin sana verdigi bir mucize yok yirtilma kesilme falan oyle kolay kolay olan seyler degil acilman oldugu zaman zaten vucut esniyor tabi doktorlarda bir iki kesi atiyor olabilirler ama hic kimse normali varken ve yapabiliyorken bicak altina yatmamali cocugunda mucadele etmesine izin verilmeli. Ama suda var mecburiyet varsa normal yollarla gelmiyorsa doktor neyi uygun goruyorsa o olmaliBunu ilk kez senden duydum canim. Oyle olsa zorunlu sezeryan diye bir sey olmaz ki. Ayrica sadece doktorlarin gorusunu dikkate al bence. Dogumlari doktorlar yaptiriyor bu zamanda hangi ebenin dogru duzgun dogum tecrubesi var. Hemde saglik ocagindaysa salla gitsin.
Benim kocada önce öyle dedi ama benim hiç beğendiğim başka model olmadı maalesf kaçırmayayım dedimBende internet alisverisini seviyorum ama esim izin vermiyor gidelim bakalim diye
aslında ben de biraz ufak gittiğini düşünüyorum canım ama öyle cılız hastalıklı anlamında değil çünkü ablası da 2900gr 49 cm doğdu hani 4 kilolara varabilicek bi bebek olmadığını düşünüyorum ve sağlık açısından bence çok iyiler bu şekilde devam eder inşBende ufak mı gidiyor acaba dedim ama normal o zamanbu kuzular aklımızı alıyorlar bizim yaa
bende olursa normal olsun istiyorum
ama günü geldiğinde belli olur
doğuım şeklini hiç düşünmedim
çünkü öncesinde düşününce ve tersi olduğunda genel olarak bunalıma giriyor insanlar
o yüzden en iyisi akışına bırakmak
dr çatın uygun normal olsun derse normal olur
sezeryana alalım normal sıkıntılı derse öyle olur
placebo effect benim dediğim 45 olanların iç örtüsü yok sanırım
ama iç örtü gerekli mi ya
zaten kendi rengine uyumlu bişi seçicem
uyumlu renk bi müslin bez iş görür canım ya fiyatı ikiye katlamaya bencede hiç gerek yok zaten ben almıcam kendim dikcem ücretsiz izne falan ayrıldım çünküBende ufak mı gidiyor acaba dedim ama normal o zamanbu kuzular aklımızı alıyorlar bizim yaa
bende olursa normal olsun istiyorum
ama günü geldiğinde belli olur
doğuım şeklini hiç düşünmedim
çünkü öncesinde düşününce ve tersi olduğunda genel olarak bunalıma giriyor insanlar
o yüzden en iyisi akışına bırakmak
dr çatın uygun normal olsun derse normal olur
sezeryana alalım normal sıkıntılı derse öyle olur
placebo effect benim dediğim 45 olanların iç örtüsü yok sanırım
ama iç örtü gerekli mi ya
zaten kendi rengine uyumlu bişi seçicem
Iyi yapmissin canim gozunun gordugu alcaksin bekleyince olanda gidiyor bazen :))Benim kocada önce öyle dedi ama benim hiç beğendiğim başka model olmadı maalesf kaçırmayayım dedim
ben ilk baktığımda sarı da vardı ama yemek falan yiyip sonra alırım dedim laciverte kaldım ben debenim almayı düşündüğüm marka modellerden birisi buydu ama ben siyahını düşünüyordum, olsun laciverti kalmış sıkıntı değil bayağı indirime girmiş kaçıramazdım :)
Danış canım benim öyle oluyordu kasılma çıktı ilaca başladıkAnneler bu ara karnım cok sertleşiyor bi tarafa yamuluyor kaşığıma agri giriyor o anda daha sonra karnım yumuşayınca geçiyor Ağrıda, dayanilmiycak bi agri değil ama tedirgin oldum sizinde ayni şekildemi oluyor ? Yalancı kasılma mi bu ? Doktora danışayım mi sizce ?
@etka31112 Bi yerlerde karşılasırsak pusetten ve bebeğin ayından tanicam galiba siziben ilk baktığımda sarı da vardı ama yemek falan yiyip sonra alırım dedim laciverte kaldım ben de
aslında ben de biraz ufak gittiğini düşünüyorum canım ama öyle cılız hastalıklı anlamında değil çünkü ablası da 2900gr 49 cm doğdu hani 4 kilolara varabilicek bi bebek olmadığını düşünüyorum ve sağlık açısından bence çok iyiler bu şekilde devam eder inş
uyumlu renk bi müslin bez iş görür canım ya fiyatı ikiye katlamaya bencede hiç gerek yok zaten ben almıcam kendim dikcem ücretsiz izne falan ayrıldım çünkü
Slm alt kemeri gobeginin ustunde degil altinda tut canim.ben oyle yapiyorum.
Ben kontrole gidip gelirken veya illa çıkmam gerekirse bir nedenle arabayla gidiyorum çünkü eşim çalışıyor ve tıp biraz uzakta , en son dün kullandım kontrole gittim , akşam da eşimle bunu konuştum sanki tedirginliğim artmış kullanırken , daha yavaş ve dikkatli kullanmaya çalışıyorum . Bir yerlerde okumuştum kemerin biri göbeğin üzerinden diğeri göbeğin alt tarafından geçmeli , göbek direksiyonla temas etmeyecek şekilde koltuk ayarlanmalı, bir de direksiyona çok uzanılmayacak uzaklıkta oturulmalıymış.
Ben
ben de oluyor simdi bi arkadasima sordum bende cuma.kontrolum var dr ne dicek bakalim bu haftalarda yalanci kasilmalar baslarmis
Danış canım benim öyle oluyordu kasılma çıktı ilaca başladık
Tırsma kuzum benimkiler ikiz belki ondan birazcık endişe ettik ama sen ihöal etme tabiki yinede dontorum bilsinBenim ay sonu kontrolüm en son 10 gün önceydi napsam bilemedim bi wutsuptan yazayım bakalım dün cok oldu bugün 2-3 kez oldu ama hafif hafif hepsi
Ay tırstım sanirim
Çok çok geçmiş olsun canım senden de Irak olsunSağolun canlar. Sabaha kadar uyuyamadım sabah nasıl uyumuşsam yeni uyanıyorum o da bebiş aç tekmeliyor diye. Sancı yok, herhalde vücut dinlenmeye aldı kendini. Geçti galiba çok şükür, ne berbat şeymiş hamilelikte. Çok sağolun canlarım, hepinizden uzak olsun inşallah.
@gazelim_24 , canım çok geçmiş olsun aman kendine iyi bak, annen yanında değilmi?
Sabirsiz61 , senin bir hafta ne yaşadığını anladım ben bir günde betim benzim gitti gözlerimin altı morardı sen bir hafta nasıl dayanabilmişsin
Bende o durumdayım işte. Aslında sezeryanda çok kçtü bir durum değil sadece iyileşme süreci uzun o çok sinir. Daha evvel kist ameliyatı oldum açık ameliyat sezeryan gibi dikişim var. Çok acı çektim sonrasında ayağa kalkmak yürümek işkenceydi. Başkası daha çabuk iyileşti ama ben çok geç iyileitim yapı meselası heralde. O yüzden korkularımBence sen başkalarının düşüncesinden daha çok kendi psikolojini ve doktorunun tavsiyelerine uy canım.Normal doğum yapanlar sezeryanı, sezeryanla doğum yapanlarda normali kötülüyor çevremde.Sezeryanla doğum yapan sanki hiç doğurmuyor okadar kötü bişeymiş gibi bahsediyorlarki sanırsın sezeryan olan mafoldu.Bende 37 yaşındayım ve doktor normal doğum yapabilirsin dedi heee ama psikolojim normal doğumu kaldırırmı işte orası koca bir çıkmaz.
aynen canım yaşasın puset kardeşliği@etka31112 Bi yerlerde karşılasırsak pusetten ve bebeğin ayından tanicam galiba sizi
ben de iri yarıyım çocuk doğunca bu ne dedim minicik bişey açıkçası ama normal doğum için çok iyi bi kilo eğer sağlığı gelişimi yerindeysebenim ilk aslında ama
eşim 5 kilo ben 3,75 falan doğmuşum o yüzden herhalde cılız olmaz diye düşünüyordum hep
tabii daha doğan eden yok nedense öyle ufak gibi geldi işte
böyle olursa aslında doğum da daha kolay olur sanırım
ben hiç beceremem annem sen modeli bul tarif et dikerim dedi ama babynestle takım olacak ya
kumaşı süngeri uğraşması derken
aynı yere gelir diye hazır alayım dedim
sen dikince yorum yapar mısın kolaydı zordu diye belki almam diktiririm
Maşallah tosun paşaya. Rahim ağzı çok iyi değil mi serklaja göre sanki uzamış mı ne yapmışCiktik kizlar rahim agzi boyu 3.90 olctu dr um. İgne icin bekleyelim bir sonraki kontrolu hersey yolunda dedi. Yiğidim 1550gr 41cm olmus 29+1.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?