- 19 Haziran 2017
- 2.419
- 3.610
- 133
- 28
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #55.281
Gecmis olsun canim.miden kaldirir mi bilmem ama ben 1 kase yogurdun icine sarimsagi ezip uzerine az tuz bol karabiber ve limon slklyorum.tadi cok guzel oluyor bana gore ve cogu zaman ise yariyor.
Teşekkür ederim deneyecegim dediklerinizi allah razı olsunCanım iliadin kullanabilirsin zararı yok demişti doktor bana ve parol kullandım bende iki gün önce öyle oldum ama burun tıkanıklıgım hala geçmedi zaten zor nefes alıyordum
Allah' razı olsun canımÇok geçmiş olsun canım .
Ben de hastanede çok yorulduğumda düşünüyorum gidip birşey uydurup nst ye mi girsem belki biraz uzanmış olurum diye
Bildiğim kadarıyla hala bunu giydiriyorlar
Evet ağrı hissetmiyomuşsun çevremde yapanlar var suni sancı veriyorlar mış sırttan iğne yapıyolarmıs belden aşağı uyussun diye o biraz can yakıyomus sonrası rahat diyolar bir kötü yanı suni sancı da çok açılma olmadığı için vajinada kesik yapıyorlar bende bu yüzden vazgeçtim epidural den
Bence cevreden oylesine konusanlarin ne dedigine cok kulak asmamak gerek. Buraya yazilanlardan anladigim kadariyla bazi konular da yanlis aktariliyor, ozellikle dogumla ilgili kavramlar, dogumun evreleri vb. Insan bilmedigi seyden korkar. Ama sansliyiz ki kitaplar var, internette pek cok makale ve video var, ve tabi burasi var. Konu hakkinda dogru bilgilenmek en onemlisi ki, onunuze secenek sunulursa bilincli bir secim yapilabilsin. Mesela normal dogum adi ustunde kendi sancilarin gelince, acilmanin olup, ikinmayla ilerleyen surec. Ama anladigim kadariyla Turkiye'de cogunlukla suni sanci katiyorlar isin icine, bu ille de gereken birsey degilki, hatta normal seyrinde giden bir dogumu zorlastirabilen birsey. Dunya saglik orgutu bile dogumu suni sanciyla baslatmanin riskli oldugunu belirtip, ancak tanimladiklari belli durumlarda (dogumun baslamamasi anne ve bebegin sagliginda daha buyuk risk olusturuyorsa) yapilmasini oneriyor. Dogumu hizlandirmak adina suni sanci vererek yapilan mudahale de oyle.Çok haklısınız aslında Allah bize bu gücü vermiş ki hamile kalabiliyoruz dogum yapıyoruz öyle böyle çıkacak o bebekler ama şu cevremizdekiler olumsuz konuşmasa belki bu kadar korkmayız normal dogumdan
Lavmanda hiçbir zorluk yok. Tek derdimiz o olsun yeter kiEvet bağırsakları boşaltmak için yapıyorlarmıs ben bunları duydukça diyorum çocuğu içimde tutayım dogurmıyayım korku basıyor beni
Evet, bu bana biraz sut annelik kavramini hatirlatiyor. Eskiden sutu fazla olan baskalarini da emzirir derlerdi, halbuki bence baskalarini da emzirdigi icin sutu artiyor :)Canım bebek doyduktan sonra o memeden kalanını sağman gerekir, bir sonraki emzirmede diğer memeyi kullanacağın için o zaten dolacak. Sağdığın sütü dolaba at, olur da ihtiyaç olursa ihtimaline karşı.
Bunun da asıl sebebi şudur: misal bebek 60 ml emiyor, beyine sinyal gidiyor-60 ml yeterli. O kadar üretmeye başlıyor. Bir hafta sonra bebeğin ihtiyacı 80 ml oluyor, bu sefer yetmiyor. Ama sen sürekli fazlasını sağdıkça, üretmek gerektiği sinyalini vermiş oluyorsun
Bu arada yapilmak zorunda degil tabi ama lavmanin bir baska avantaji dogumu kolaylastirmasi. Soyleki, bagirsaklariniz doluyken rahim kasilmalarini zorlastiriyor o da acilmayi yavaslatiyor (fiziksel olarak rahmin bulundugu alani daraltiyorlar sonucta). Aslinda vucut dogumun sinyali olarak, dogum baslamadan once kendiliginden de bosaltiyormus, cok insan dogumdan once buyuk tuvaletini yaptigini anlatir.Lavmanda hiçbir zorluk yok. Tek derdimiz o olsun yeter ki
Aynen canim cok sicak valla daha bende evden cikmam sanirimGeçmiş olsun canım. Havalar çok kötü ya
ay canım doktorun tavrını yaklaşımını çok beğendim başka doktorlar normal doğum isteyeni sezaryene yönlendirir zorlar seninki seni cesaretlendirmiş sen yine kendin iyice düşün de karar ver canım bebeğin ve kendin için en iyisini sen bilirsinMerhaba kızlar. Biz bugün doktora gitmiştik. Nst girdim çıktım ooohoo başlamıs senin bebek dedi :) kasılmalar mı dedi evet dedi. Çatı muayenesi yapalım mı dedi bende olur dedim. Çatıma baktı sonra ben seni çok rahat doğurtturum dedi. Gayet iyisin hiç bağırmadın bile diyince şaşırdım bende :) ay sonunda 4 gün yokum dedi. 25 temmuz sezeryan günü vereyim istersen de bekleriz normal doğum dedi. 20 sinde bir daha gidicem bir daha bakacak yine konusıcaz. Kafam allak bullak sezeryan isteyen ben normal doğumada yeşil işik yaktım. Siz olsaydınız ne yapardınız kızlar? Bu arada bebek biraz az kilo almış ona cok üzüldüm. Doktor bunu sorun etmedi kaşar muz 2 kase yoğurt tüketmemi önerdi. Nerde yanlış yaptımda az kilo almış yavrum acabayormuş olabilirmişim kendimi evet yordum. 36. Haftada 2665 kg sizin nasıl kızlar?
Günaydın cnm onda hastanrde olucam onbirde alacaklar inşallah. Rabbim hepimizi sağlıkla kavustursun bevislerimize.Whiteandblue canim dogum yaptin mi hayirlisiyla insallah
ay ne güzel kurtulmuşlar canım darısı bizlerin başına allah analı babalı büyütsün senin doktorun da normal doğuma teşvik ediyodu seni dimi düşün bu konuyu istersenBizim gelin bugyn normal dogum yapti epidural normalmis vede cok iyiymis hic avri falan hissetmemis onu duyunca bendemi cesaret edip normal dogum yapsam diye dúsûnùyorum
Yapma kiz boyle becbur sezeryan yapacak olanlari urkuteceksin :) sanırım agri esigiyle alakali bir durum var bende ilkinde makat gelis oldugu icin mecburi sezeryan oldum. Ayaga kalktiktan sonra ceylan ceylan gibi gezdim kizimla ben ilgilendim 3. Gun mutfakta yemegimi isimi yaptin yaptin onun yanisira. Sezeryana ragmen hastaneden bile 25. Saatte taburcu oldum evime geldim. Bu sezeryan iyidir msji degil nirmal dogum yapayacagimi ogredigimde bir saat icinde yuzumde dort yerde ucuk cikti stres ve korkudan normla doguma kilitlenmistim, ben normal dogurmaliydim ama olmadi. Sadece mecbur kalinirsa korkmayin hepsi oyle yada boyle geciyor. O minik bedenleri görünce essek yukuyle bile agriniz olsa kaplan kesilip kosturuyorsunuz. 9 aydir yasadigimiz agrilar endilselerin yaninda dogum agrilari toz zerresi :)Çok doğru söylediniz. Beni değil doğuma, sezeryana bile dr çaresiz aldı, reddetme imkanı olsaydı belki ona da almazdı. Bu günüme şükürler olsun, ama ağrısı kesinlikle fazla, doğurur doğurmaz ayaklananları görünce kıskanmamak elde değil. Yara yeri, insanın içi öyle ağrıyor, oturmak kalkmak öyle zorluyor ki bazen.
Agri yanma yapiyorsa ya makina yada elle sagim yapmalisim goguslerin terbiye olana kadar bu duurmu yasaman cok normal sagmaz bosaltmazsan mastit falan olursun oda cok sikintili bir durum.Tecrübeli annelere bir sorum var
Dun gece benim goguslere bisey oldu doldu sütle yani oyle sanirim çünkü sagarken zamanini fazla geçirince sizlamaya basliyordu
Bütün gün emiyor benim ufaklik.hemde cok emiyor emmeden sonra iniyor sizlama siskinlik ama hemen sonra yine sizliyor bu normal mi? Sagmam gerekir mi?
Evet iyi bir doktor o konuda sağolsun. Ama işte hep korkmusumdur normal doğumdan. Neyseki 20 sinde bir daha kontrolümüz var o zaman bir daha bakacağiz. Şimdi diyorum son günlerimin tadını çıkarayımay canım doktorun tavrını yaklaşımını çok beğendim başka doktorlar normal doğum isteyeni sezaryene yönlendirir zorlar seninki seni cesaretlendirmiş sen yine kendin iyice düşün de karar ver canım bebeğin ve kendin için en iyisini sen bilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?