- 4 Ekim 2012
- 17.088
- 33.667
- 798
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #55.341
Peki Doğumun nasıldı? Ben normal bekliyordum. Erkene almak zorunda kalır mıyım acaba? Çantalarım bile hazır değil annemler daha gelmediGeçen hamileliğimde olmuştu bende kötü birşey çıkmadı. Endişe etme sen de inşallah gebeliğe bağlıdır seninki de. Bol bol su iç .
Yine de yapılacak tüm tahlilleri yaptır Allah muhafaza kötü birşey olmasın.
Magnezyum ıcıyor musunuz? Benımde kramp gırıyordu magnezyum ıcmeye basladıgımdan berı hıc gırmedıGünaydın kızlar sabah bacagima feci kramp girdi kizimda çok girerdi ama oğlumda ilk defa bugün girdi çok canım yandı eşimde ben bagirinca korktu adam doguruyorum sandı galibabacağımi sıktı cimcikledi öyle yavaş yavaş geçti ama yururken hala ağrıyo :/ esimde cok sıktı heraldi ondanda ağrı geçmedi
Alıyorlarmış canım Doğum kanalından da o zaman bebeği poposundan çekerek çıkarıyorlarmış bize Doğum kursunda göstermişlerdi vardır internette videolarıValla daha önceki dogumumda bnde kanala girme olayını duymamistim ama bugün doktor yavaştan kanala kafasıni sokmaya başlamış dedi belki bi olcusu vardır bende tam hakim degilim cnm
Evet normal.dogumda sancıyla gittiğin halde suni sancı verilmesine bende anlam veremiyorum zaten sancın var ve suni sancı yerine doğal sancını çekmek daha iyi epidural de de suni sancı veriyorlar ama olanlar diyor ki uyuştuğun için birşey hissetmiyomuşsun birşey hissetmedigin içinde doktor ıkın dediğinde ne kadar şiddetli ıkınabiliyosun farkında olmuyormuş insan yani epidural olanlar öyle soyluyor.Bence cevreden oylesine konusanlarin ne dedigine cok kulak asmamak gerek. Buraya yazilanlardan anladigim kadariyla bazi konular da yanlis aktariliyor, ozellikle dogumla ilgili kavramlar, dogumun evreleri vb. Insan bilmedigi seyden korkar. Ama sansliyiz ki kitaplar var, internette pek cok makale ve video var, ve tabi burasi var. Konu hakkinda dogru bilgilenmek en onemlisi ki, onunuze secenek sunulursa bilincli bir secim yapilabilsin. Mesela normal dogum adi ustunde kendi sancilarin gelince, acilmanin olup, ikinmayla ilerleyen surec. Ama anladigim kadariyla Turkiye'de cogunlukla suni sanci katiyorlar isin icine, bu ille de gereken birsey degilki, hatta normal seyrinde giden bir dogumu zorlastirabilen birsey. Dunya saglik orgutu bile dogumu suni sanciyla baslatmanin riskli oldugunu belirtip, ancak tanimladiklari belli durumlarda (dogumun baslamamasi anne ve bebegin sagliginda daha buyuk risk olusturuyorsa) yapilmasini oneriyor. Dogumu hizlandirmak adina suni sanci vererek yapilan mudahale de oyle.
Herkes herseyi kendisi arastirmak, bilmek zorunda degil, ideal olan doktorunuzun sizi en iyi sekilde bilgilendirmesi ve yonlendirmesi. Ancak okuduklarimdan anladigim kadariyla bazi doktorlarin farkli amaclari olabiliyormus o nedenle bence doktor bile soyle yapicaz dese neden onu tavsiye ettigini anlamaya calismak gerek.
Kızlar selam. Geçen hafta tahlil vermiştim kan ve idrar. Telefonda sonucu öğrenecektim. Ulaşamadım doktorun odasına. Bugün aradım. İdrarımda kan, enfeksiyon, protein çıkmış. Gebelik zehirlenmesi ihtimali varmış.bu da erken Doğum ve zayıf bebek demekmiş. İyi ki daha önce olmadı buna da şükür. bugün yine gidip tahlil vereceğim ve tansiyonumu ölçecekler, çok üzgün ve endişeliyim yaşayan var mı? Bana dua edin lütfen...
Saglikla kurtulun insallah guzel.haberlerini bekliyoruzGünaydın cnm onda hastanrde olucam onbirde alacaklar inşallah. Rabbim hepimizi sağlıkla kavustursun bevislerimize.
İyi ki sormusum burda normal doğum yapan bir arkadaş bu işlemin çok acılı olduğunu söyledi. Çok kotu birşey dedi ben daha önce duymadığım için ilk ondan duymuştum heh dedim bide onun sancısımı var insanlar ne çok abartıyor moral vereceklerine böyle konuşuyorlar ilk doğumum olucak ne olcak ne gitcek zaten merak içindeyim bide böyle anlatıyorlar ben ister istemez stres oluyorum. Çünkü ben gözümde bu kadar büyütmemistim normal doğumu ne olcak birgün dayanırım yavrum için katlanırım acıya o günlük birşey sonra oğlum elimde diye kendimi motive ediyorum böyle diyolar ay diyorum ben mi çok hafife alıyorum en güzeli birşey duymadan bilmeden gitmek valla hiç değilse stres olmazsınLavmanda hiçbir zorluk yok. Tek derdimiz o olsun yeter ki
ay hadi bakalım sağlıkla kucağına alsın inşallah benim de kontrolum bugün canım ben hıçkırığını taa altta hissedip ultrasona girmiştim dönmemiş demişti o zamandan beri hiç bi belirti yakalayamadım döndüğüne dair bakalım doktor bugün n dicekGunaydiiiiin
@Whiteandblue doguruyor bugun hadi bakalım saglikla gelsin bebis insallahplacebo effect canim doktor randevun hangi gundu senin donme belirtin var mi yoksa durum ayni mi
Hazirsa al yanina ne olur ne olmaz sirtinda tasimayacaksin sonucta ben gecen gun olan muayenede basladim almaya yanima 130km ama hic telasa geren yokKizlar ben cuma gunu aksam annemlere gidiyorum yani ailecek gidiyoruz :) sali gunu doncez sizce hastane cantalarimizi yanimda goturmeli miyim nolur nolmaz diye annemler 2 saatlik mesafede oturuyorlar aslinda cok uzak degil
Ben onu yerim yerAy çok komik sıcaktan hayvanlarda bunalıyo benim kedi gece yapmadığını bırakmadı eşim akşamdan beridir onunla ilgilendi :)
Eki Görüntüle 2167539 Vantilatörün önünde ben uzanıyordum ona hava gitmiyo diye böyle gelip üstüme uzanmaları başladı ama bakarmısın nasıl bebege zarar vermemek için patilere falan :)
Bebegin hareketlerini beklerken uyumusum simdide hafiften hareket varNe yaptin cNim bebis hareket ettimi
canım çok güzel olmuşlar eline sağlık ne çok ciciniz var güle güle kullanınkızlar bunlarda benim el emeğim yastık, kapı süsü, terlik taç takımını ve hastane çıkışı süslemelerini ben yaptım, tüm kıyafetlerini ütüledim yerleştirdim, rabbim sağlıkla kullanmalarını nasip etsin hepimizinkinin
Aminn aminn herkese nasip etsin annelerde hep mutlu olsunİnşallah senin de kuzu gibi uslu akıllı beben olur annesi.
Ayy evlerden Irak hiç hoşlanmam kendisindenHava serinken evin en serin odasında biraz kestireyim dedim. Postacı kapıyı çaldı. Kendisini görür görmez anladımKimse bana aşk mektubu gönderecek değil ya nur topu gibi bir trafik cezasi
zaten epidurale çok bel bağlamamak gerekiyo gereken şartlar uymayıp yapmayıveriyolar atıyorum açılma şu kadarı geçti artık yok enfeksiyon var vsepidural yapmadığım halde bende kesik oldu.kesilme anını acı olarak hissetmiyosun zaten ama sonrasında bayağı uzun süre oturamamıştım tek kötü yanı o.bi de epiduralden daha çok korktum ben sırttan iğne yapılması zor gibi
Bebegin hareketlerini beklerken uyumusum simdide hafiften hareket var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?