2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Grubun yağlısı benim galiba 3.aydan beri sabah akşam lierac sürüyorum, her duştan sonra da yaptığım kremi sürüyorum. Daha da çatlarsam pes yani

Hadi ya lohusalıgı mı etkiliyor böyle şeyler. Bende hep kendime boşver söyleme etme cevap verme değmez deyip geçiştiriyorum ya
He tabi yapı gereği gamsız takmayan sallamayan biriysen öyle yap tabi. Ben içine atar sürekli düşünür durursan diye dedim. Ben yapı gereği çok takarım içim içimi yer durur. Söylemezsem bunalıma girerim diye dedim.

Evett. Benim makinelerden biri süt kaçırmaya karar verdi. Sezonu açtım. İlk bebeğimde de en sevmediğim şey ıslaklıktı. Daha göğüs pedi de almadım. Ne acelesi varsa şimdi .

Tm canim zaten tr de olsan büyük ihtimal 39 burakmazdılar, burdada öyle 38 de alıyorlar sezaryan durumunda.
Burda sancıyla sezeryana giren çok canım normal doğum gibi oluyormuş çocuk istediği zaman çıkarıyolar. Hayırlısı bakalım ben burdada 2 hafta önceden sezeryan olunuyo sanıyordum değilmiş.

Ya ne saçma aslında yatak süslemekte neyin nesi? Tanımadıgım insanlar gelip yatagıma bakacaklar. Ben yapmam öyle şey. Sünnet yatağımı bu :))))

Kizlar biz yasiyoruz su an
Tuzlama isi
Su icirme isi
Sicak soguk durumlari
Yok gece yikanmaz tirnak kesilmez
Sallama kucaga alma durumlsri
Kendi duzeninize gore buyutmak istiyorsaniz kirmadan direnin ben oyle yapiyorum
Rahat bıraksalar olmuyor değilmi bizde benim annem hiçbirşeye karışmaz tam tersi biz cahildik bilmiyorduk nasıl çocuk bakılır kim ne derse onu yapardık ama şimdiki annelere bişey demeye gerek yok hepsi çok bilgili der. Kp şimdiden pekmez süt yapar getirim falan diyo kv başka başka planlar yapıyor ama şimdiden karıştırtmıyorum. Oğlum doğuncada aynen devam edecem direnecem bakalım

Canım bunlar geleneksel uygulamalar. Çoğu yerde hala yapılıyor. Ayrıca tuzlama derken tuza bulayıp, tuzda balık/tavuk gibi de yapılmıyor. İlk yıkama suyuna çay kaşığı ucuyla koyarız dedi annem. O kadar tuzdan bir şey olmaz aksine kaya tuzu kullanacağım için suyun içeriğinin mineralce zengin olacağını düşündüm. Sonradan mantıklı bile geldi bana. Yapmayabilirsin tabii, istsmeyebilirsin. Ama Allah eksikliklerini göstermesin ailemizi elimizden geldiğince kırmamakta fayda var. Belki süreçten, hormonlardan vs sinirli olabilirsin. En azından sinirin geçtiğinde arayıp gönlünü alsan güzel olur. Biz daha yüzünü görmediğimiz yavrularımızı nasıl seviyor ve düşünüyorsak anne babalarımız da yavrularını, hele ki yavrularının yavrularını daha çok düşünüyorlar.

Bi burunlarını çekseler herbişeyin içine sokuyolar. 1 deil 2 deil hepsimi aynı bunların ya.

Canim ben bic bebek yagi falan almadim gorúmcem sari kantoron yagi onlardan gùvenli dedi ben internettende baktim bebeklerde pisige ve karin agrisina iyi geliyormus
Evet bende okudum canım aynı şeyleri, şifa olur inşallah yavrularımıza deneyelim bakalım.
Eşim bu sene doğum gününde blender seti istedi yok mu eşinin istediği bir şey
:)) yok canım yaa. Alemsin sende nerden aklına geldi :) özel bi tesbih sipariş ettim gümüşçüde taşlarında kızımızın ismi yazacak, baya bi hoşuma gitti benimde :)

Kizlar hamilelikte cok fazla normal ben cikti ayrıca birkaç tanede et beni cikti bunlar kantaron yagi ile geciyor diye duydum ama denemedim daha önce bu benlerden cikan var mi
Benim boynumda çıktı ufak ufak et beni. Limonlada geçiyormuş diye okumuştum nette ama denemedim hiç. Bir tanıdıktada çıkmış hamileliğinde lazer ameliyatıyla yok etmiş.

Kizlar hamilelikte cok fazla normal ben cikti ayrıca birkaç tanede et beni cikti bunlar kantaron yagi ile geciyor diye duydum ama denemedim daha önce bu benlerden cikan var mi
Limonu sıkıyormuşsun günde 2 veya 3 kez bir pamuk yardımıyla et beninin üstüne sürüyormuşsun zamanla düşüyorlarmış.

Ya bu lohusa yatağı kendi yatak odandaki yatakta mı oluyor? Yoksa misafirleri ağırlayacağın odadaki kanepe falan mı?
Kendi yatağımda olur diye umut ediyorum. Ev zaten kalabalık olacak iki yatak yapma şansım olmaz. Annem-babam-kardeşim eşimin anne-babası-kardeşi hepsi gelecek ve kardeşlerimiz izinlerini bizimle geçirmek üzere ayarlamışlar bir süre de kalacaklar eşim kimseyi istemiyor seni bunaltırlar diye ama ben ses edemem, inşallah kazasız belasız atlatırız o süreci

Ooow baya kalabalık olacaksınız. Herkes ayrı şehirdenmi geliyor. Benimde annem ve ablam olacak başka kimseyi istemiyorum. Onlarda az kalırlar.ben lohusa yatağı falan yapmam birde onunla uğrasmak istemiyorum kayınvalide mevlütte bakarlar dedi. Aman yapmam ben dedim kestirip attım

Nasıl gelebilmişler, ne yaşamışlar. Allah korumuş vallahi. Bir film var şuan hatırladığım tek kare darbe gecesi kadının sancısı tutuyor, kocası araba, taksi bulamıyor çaresiz kalıyor. Babam ve oğlumdu eğer yanılmıyorsam.
Bir de 15 temmuzda köprü kapatılmıştı ya, arabada bir kadın doğum yapmıştı, allahtan kalabalıktaki insanların biri doktormuş, olayı görünce doğumu yaptırmış. Korkarım böyle zamanlardan onun için kimseye bir şey olmasın diye. Çok şükür atlattık.

Cnm sen yalovada mı yaşıyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…