2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ben 40 mevlidi yapmamistim canim. Ama bizde 20. Gunde yarim kirk, 40. Gunde de kirk banyosu var. Buna da kirkini cikarmak deniyor. Normal gusul abdestinden daha farkli. Onu yapiyoruz ama mevlid okutmadim daha once. Ben dis buğdayında mevlut okutmustum.[/QUOTE]
40 banyosunu herkes farkli yapiyor siz nasil.yapiyorsunuz

Milana firuze ben de varım normali bekliyorum şu an doğum pozisyonunda ama daha kanala girmemişti geçen hafta. Cumartesi kontrolum var ilk doğumda bebekler 2-4 hafta önceden kanala girermis insaallah girmiştir.
Bana dr hiç kanala girmiş girmemiş demiyor öyle bir konu bile yok, girmesede doğumda sancı geldiğinde yada acıklik tamamlandiğinda girecek diyorlar ve giriyorda. Tabi bir dr olmadığım için yeterli bilgim yok.

Ben 40i çıkana kadar bebek yalnız bırakılmaz diye bilirim gun sayiyoruz 40miz ciksin diye artik

40 banyosunu herkes farkli yapiyor siz nasil.yapiyorsunuz[/QUOTE]
Tam hatirlamiyorum 10 sene onceydi ama 40 tane nohuta dua okuduklarini hatirliyorum. Tesbih cekilmisti. Sonra ben banyomu yapip gusul abdestini aldiktan sonra bir suzgece bu tesbihi ve nohutlari koymuslardi. Son suyu basimdan asagi onlarin ustunden gecirip dokmuslerdi dokerken salavat getirmislerdi. O son suyun da lagima karismamasi icin altima legen koymuslari ve o suyu topraga dokmuslerdi. Bayagi enteresandi yani

40 banyosunu herkes farkli yapiyor siz nasil.yapiyorsunuz[/QUOTE]
Canim sizdede varmi oyle bir şey bizdede var farkli ve biraz sacma gelicek berki size, 40 kaşik suyu sayıp okuyup banyosu bitdikden sonra başindan vicuduna dökerek 40 ni kirkliyorum mu oyle bir şey diyoruz ayni gün ayni şeyi annede yapmali lohusalığı daha önce bitsede fark etmez 40 gününde yapmali.

Bana dr hiç kanala girmiş girmemiş demiyor öyle bir konu bile yok, girmesede doğumda sancı geldiğinde yada acıklik tamamlandiğinda girecek diyorlar ve giriyorda. Tabi bir dr olmadığım için yeterli bilgim yok.

Herkes farklı bisi söylüyor bana da kanala girmeden sancı olmaz diyorlar hangisi doğru bilemedim

exixizimm bizde.mevlut yok bebise yani okutmasan olur diye dusunuyorum. Bu arada garmastanin ise yaramasina sevindim bende.tik.etki.yapmamisti temizlenesi cidden zor ama ise yaramis ne guzel

exixizimm bizde.mevlut yok bebise yani okutmasan olur diye dusunuyorum. Bu arada garmastanin ise yaramasina sevindim bende.tik.etki.yapmamisti temizlenesi cidden zor ama ise yaramis ne guzel
Dun kanamaya başlamıştı artik sizliyor sisti cok agrim vardi aksam gelirken esimden istedim dun geceye kadar emzirmedim simdi hafif emziriken sizliyor ama.kanama falan gecti
Sogan da yaptim arada en faydalısi para da vermek.istemeyen olursa sogan oluyor bence

Sogani.unutmayalim en iyisi cidden ise yarayacak. Gibi. O aciyi cekmektense neyse almaya raziyim inan ben. Yeter ki ise yarasin

Sogan disinda havuc ve lahananin da iyi geldigini okumustum canim. Havucu rendeleyip az zeytinyagi doktukten sonra gogus ucuna koymak lazimmis. Lahanayi ise sertligi gidene kadar haslayip dolaba koyup soguk kompres olarak uygulamak lazimmis. Havuc A vitamininden dolayi mucizevi bir sekilde iyilestiriyormus. Hatya suan acaba havucla sogan rendesi mi karistirsak diye düşündüm. Zararı olmaz sonucta denemeye deger

Herkes farklı bisi söylüyor bana da kanala girmeden sancı olmaz diyorlar hangisi doğru bilemedim
En iyisi dr dinle, 40 hafta dolana kadar bekle, zaten 40 dolana kadar gelmediyse dr mudahile eder mutlaka, banada 41+3 kadar falan kendiliğinden gelmezse kontrole gel dedi o zamana kadar bekliycem. Tabi eğer hereket azliği falan gözlemlerse yakınlarda bir dr giderim diye düşündüm, fiyatlar orda cok pahali burda 20 ye olan usg orda 60 isdedi mecbur yapdırdik burda o parayla 3 defa girerdim ama buranin dr ila ora ayni değil.

Sogani doğrayıp peçeteyle gogsume.kapatiyirum 15 20 dakika sonra yikiyorum
Kokusu cikmiyo acikcasi ama aciyi ditekt kesiyor havuc bu mevsimde biraz zor lahanada ugrastirivi gibi sogan en ulasilabilir ve kolay bence gercekten vokniyi geliyir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…