2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Sana hayranim zaten. Evi tasidin ardina uzun yola gittin. Yuregimi agzima getirdin ama neyseki gecti o gunler. Haftaya ikimiz de bir avazda kurtulsak hic fena olmayacak. Allah yardimcimiz olsun

Bisey sorucam 40 mevludu herkes yapacak mi
Benim ailem burda degil sadece is arkadaslarimiz var onlardanda kac kisi gelecek diye ben yapmicam ama yapmayınca nolur bilmiyom
[/QUOTE]
Ben 40 mevlidi yapmamistim canim. Ama bizde 20. Gunde yarim kirk, 40. Gunde de kirk banyosu var. Buna da kirkini cikarmak deniyor. Normal gusul abdestinden daha farkli. Onu yapiyoruz ama mevlid okutmadim daha once. Ben dis buğdayında mevlut okutmustum.

Gnrcnn canım tebrik edeim allah analı babalı büyütsün inşallah hayırlı sıhhatli sağlıklı evlatlar olsunlar. Darısı da bizlere inşallah

Bizdeki dogum sonrasi ritueller,
Ilk memeden once kulagina ismi okunur
7. Gun de kurban kesilir buna akika kurbani diyorlar
20. Gunde yarim kirk banyosu yaptirilir hem anneye hem bebeye
40. Gunde 40 banyosu yaptirilir.
Ilk kesilen sacinin agirliginca gram altin sadaka olarak dagitilir.
40 gun boyinca kapi esiklerinden gecerken besmele cekilir, tam esikte beklenmez...
Yeni doganin agzina zemzem suyu damlatmak ve zerre miktarinca hurma vermek de var. Bunu oglumda yapmamistim ama kizimda yapabilirim.
Sizlerde de benzer seyler var mi yoksa burda mi boyle bilmiyorum

Bu suan olan bi durum.mu normalde de geriden mi geliyordu canim
Doktorun ultrasonunda haziran ayına kadar gününe denk gitti. Haziran ayı kontrolde femur kemiği kısa çıktı ve doktorum Türkiye standartlarında normal sayılıyor. Kol göbek ve baş çevresi haftasıyla uyumlu dedi.

Şuan doğum evindeyim doktorum 1 ay tatile çıktığı için bakamıyor. Burda da 2 hafta geri çıkıyor.

Milana firuze Ztonder kızlar bende varım normal bekleyen ve isteyen. Şimdilik herhangi bi zıt durum görünmüyor herşey normal.
Bende varııım :) istiyorum ve normal olmasın için yürütüş egzersiz pilates her yolu deniyorum çok şükür fazla kiloda almadım bebeğimin kilosuda şekerime rağmen çok değil şimdilik inşallah böyle devam eder bi aksilik olmazsa normal olacak benim Allah’ın izniyle

Bizde de hepsi var canım ama ilk memeden önce kulağa isim okunması şartı yok. 3 günlükken bile okunabiliyo

Ben de varim :)

İnşalah bir aksilik olmazsa ben varım normal isteyen ve bekleyen

Milana firuze ben de varım normali bekliyorum şu an doğum pozisyonunda ama daha kanala girmemişti geçen hafta. Cumartesi kontrolum var ilk doğumda bebekler 2-4 hafta önceden kanala girermis insaallah girmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…