2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım bence seninkinin kilosu iyi benim oğlanda 2600 ve ben senden 2 hafta öndeyim. Benim dr benim oğlana hep fit diyo :) hadi gözün aydın tarih netleşince daha iyi oluyor.

Hic polemige girmeye gerek yok. Benim denk geldigim doktorlarin cogu oyle. Cevremdeki bir cok kadin da kadin dogumda erkek doktoru tercih ediyor. Kendi dusuncemi ve gozlemimi yazdim da siz niye illa cevap verme ihtiyaci duydunuz onu anlamadim :)
4 farklı bayan doktora gittim doğru düzgün doktor bulana kadar kaç doktor değiştirdim, hepsinin suratı beş karış hiçbir açıklama yapmıyorlar, konuşmaktan acizler, üstelik ebeler de bayan ama onlarda aynı şekilde hemcinslerini anlamak yerine Doğum yapan ağrı çeken kadınları bile azarlama anlamama ego derdine düşüyolar. Elbette ki tüm bu tanımlara uymayanlarda var bu bir genelleme değil ama benim de yaptığım gözlemler hep bu yönde. Şuan ki doktorum erkek nst sonucunu sorduğum da bile eline sonucu alıp her ayrıntısını neyin risk neyin iyi olduğunu herşeyin ne anlama geldiğini anlatan bi doktor. Aynı şekilde tayini il dışına çıkan erkek doktorum da her sorunumda arayıp fikir aldığımda sonuçlarımı isteyip tek tek değerlendirip destek olan bi doktor. Bayan doktorlar olarak biraz daha EGO’ları geride bırakıp hastaları anlamak gerek diye düşünüyorum.

Arkadaslar bende bugun kontrole gittim..35.haftadayim ama kizimin 1 hafta geride oldugunu soyledi doktor...kilosu 2.394 sizce iyi mi?
Ben de 35+1 de gittiğimde 2300 civarı beklenenden düşük ama bu bir sorun mu hayır dedi. Her bebek aynı kiloda olmak zorunda değil, ve net bir kilo söylenmiyor zaten +-200 gr fark vardır bu tahminlerde dedi. Sıkıntı yapılacak bir durum değil.

Bn bisey mersk ediyorum . Smdie bnm 1 cm acilmam var normal doğum gözüküyor 40a kadat gidermyim yoksa haftaya glir mj... Ama hala kanala grmemis

Bn bisey mersk ediyorum . Smdie bnm 1 cm acilmam var normal doğum gözüküyor 40a kadat gidermyim yoksa haftaya glir mj... Ama hala kanala grmemis
Canım arkadaşım 2 cm açılmayla 37 den 40 a kadar durdu kanala bazıları sancı şurasında girdiği oluyormuş döndüyse kanala girmeyi kafana çok takma

Canım bence seninkinin kilosu iyi benim oğlanda 2600 ve ben senden 2 hafta öndeyim. Benim dr benim oğlana hep fit diyo :) hadi gözün aydın tarih netleşince daha iyi oluyor.
Çok sağol canim, 38+4 te karar verdik bayram öncesi olsun diye aslında ben 39 bitsin diyordum ama Bayram’da sürpriz yasamaktan korktum,
Doktor da normal dedi ama ben 2800 beklerken 2600 az geldi hep
400-500 gram alırdı çünkü belki kilo alımı yavaşladı bu ay bilmiyorum neyse sağlıklı olsun da. Son günlerimiz artık hepimiz saglika alalım kucaklarımıza :)

Canim Doğum tarihlerimiz ayni seninle :) Doğum tarihin belli oldumu ? Birde en son ki gittiğinde mi 2300 idi? Ben bugün kontrole gittim 2600 e yakındı kilosu bana az geldi doktor normal dedi, Doğuma kadar ne kadar olur merak diyorum. Sana da geçen sefer normal demiş gerçi doktorun, üzerinde durmak istemesemde meraklandım bugün

Kesinlikle katiliyorum hem ego hemde mahremiyete hic onem vermiyorlar benimde denk geldiklerim icinde vay be ne iyi dr dedigim cikmadi hic. Suanki dr umun 21. Haftamda dogum basladiginda serklaj ameliyati oncesi sacimi oksayip aglama uyandiginda bebeginin kalp atislarini dinletecegim sana diyerek yaptigi muamele hic aklimdan çıkmıyor. Anlayış, ilgi ve korkularimiza yaklaşımları cok onemli olunca benimde gözlemim erkek dr larin bu konuda daha iyi oldugu.

Kizlar belimden ve alttarafimdan giren sancimdan ve bebegin assagiyi cok zorlamasindan dolayi doktorumu aradim birde bugyn su şeklinde akintilarim oluyodu doktor hastaneye git dedi bizim icin dua edin neolur
Hayırlısı canım allah yardımcın olsun . Bu gece nöbeti kime bıraktın :)
Kimin önce doğuracağı hiç belli olmuyor valla . Allah hepimizin yarcımcısı

Bir kuaforde bir de kadin dogumda erkegi tercih etmek lazim benim tecrubelerim de bunu soyluyor. Kadin dogum da rutin kontrol smear testi vajinal muayene oldugunda kadin doktora gidiyorum ama dogum farkli bir durum. Bundan once dis gebelik gecirmistim. Doktorum riskleri korkularini guzel guzel anlatti bana. Sonra kongresi vardi gitti beni kadin doktora yonlendirdi. Hamilesin ister istemez bi umut isigi gormek istiyorsun. Benim ki cok arada derede kalan bir durumdu. Beta hcg yukseliyordu ama tam iki kat degil neredeyse iki kat yükseliyordu. Ama %60 oraninda artisi olup devam eden hamilelikler varmis dememle kadin bana bir bağırdı. Ben mi bilecekmisim kendisi mi bilecekmis. Pardon. En az senin kadar okumusm ben de. 4 yil lisans ustune 6 yil yuksek lisans doktora. Etti mi 10 yil. Adi ustunde arastirmaciyim ki herhaldeki kendi durumumla ilgili literaturu okuyacam. Kadinla birbirimize girecektik. Ki orada ben hastasi ve umutlari sonmek uzere olan acili bir anne adayi olarak bulunuyorum. Beni azarlamaya ne hakki olabilir. Kadin dayanismasi keske olsa hem de kosulsuz, ama maalesefki bir cok ortamda bir cok durumda kadinin dusmani yine kadin oluveriyor. Tek sebebi ego veya kiskanclik. Benim dusuncem tabi katilmayabilirsiniz.

Canım arkadaşım 2 cm açılmayla 37 den 40 a kadar durdu kanala bazıları sancı şurasında girdiği oluyormuş döndüyse kanala girmeyi kafana çok takma
Bnm böcük 30dan beri kafasi asagida. Ama kanala grmems daha hyrksi bakljm cokda beklmem istemiyorum ozledm

Ben normal dogumdan sonra da antibiyotik aldim. Dikis vardi tabi. Sonucta yumusak doku tahribati var ilac verilmesi lazim sanki, her turlu enfeksiyon riskine karsi

Maalesef katılıyorum, neyseki o zor günleri geçirdin sağ Salim yavruna kavuşacaksın inşallah, Allah hepimize ilk önce vicdan merhamet ve anlayış versin. Hepimizide bayan veya erkek iyi doktorlarla iyi insanlarla karşılaştırsın. Bir arkadaşım vajinismus olarak bir bayan doktora gittiğinde gördüğü muamele ve ağlayarak muayeneden çıkmamız sonrasında korkusu psikolojisi iyice artmıştı ve bu onun aylarına yıllarına mal oldu üstelik doktor ve muayene korkusu da üzerine eklendi, sağlık ve umut en hassas konular Allah kimseyi bunlarla sınamasın.

Ilerlemeyen acilma erken dogum belirtisi olmaz sanki. Diger belirtilerin eslik etmesi lazim. Her turlu dogum belirtisi yasayip oturuyorum mesela. Bakalim kaderlerini beklesinler, dogacaklari ana kendileri karar verecek sonucta biz de bekleyecez. Haftalarimiz guzel dogsa da sikinti olmaz Allahin izniyle. Kazasiz belasiz insallah

Bugun geçmiş sayfaları okumaya çalışırken yazamadım 80 den fazla birikmiş

Digum yapanların gözü aydın

Ftm41 hastaneye gitmiş sanırım hayırlı haberlerle gel insallah

interiorarchitect sen dönmesi icin elinden geleni yaptın tedbir senden takdir allahtan hormonların da etkisi duygusal yapmıştır üzme Canini bu sefer dr vermese de antibiyotik kullanırsın o sıkıcı şeyi yaşamazsın bir daha

Bende erkek doktordan yanayım hiç kadın dr düşünmedim bile şansıma da doktorum cok iyi
Son yaşadığım gerginlikte sırtımı sıvazlayıp korkma bisi yok demesi yetti
Eşim de ne kadar içten bizimle korktu diyor
Sonucta adam günde kaç tane sey görüyor hastasını kadın olarak düşünmüyorlar bile

G Gurmes persembe günü normal ultrasonda 2500 kusur çıktı
Cuma günü detaylı da 2674 gram çıktı
Seninle aramızda 1 gun var sanırım karşılaştırmanı yap istersen
Normal ultrasonda 35-2 yle uyumlu çıktı detaylı da 36-3 mu ne çıktı

Kese sormuş birisi ben tuhafiyede buldum
Benimkiler de keselerde bu ilk yaptığımız haliydi
İlk giyeceği foto icin olan vs Notlar aldık
Orada bana bisi sormasınlar diye

Cok güzel süslemeler paylaşmışsınız hepsi cok güzel olmus
Bende büyük bir kutu hazirlicam
Sebili
Tepsileri hediyelikleri koymak icin
O anda arabaya atarız umarım
Arabaya sığacak boyuttta olmasi lazim yoksa zor olur taşıması

Bi sürü şey yazacaktım unuttum hep
Neyse aklıma gelirse yazarım tekrar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…