2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Dünden bu güne kim görse karnın düşmüş diyor bide gününe azmi kaldı diye soruyorlar bnde geldide gecdi insin bir zahmet diyorum.

O kadar iş yapıyorsun o evde ,sürekli hareket halindesin, doğum için tüm denilenleri yaptın ama hala doğurmadın. Demek ki sen 41 hafta taşıyabiliyorsun bebeklerini.
Bir komşum var 32. Hafta da rahim bebekleri atıyor. İlk iki doğum da o şekilde oldu.
Yine aynı şeyi söyleyeceğim sana stres yapmadan bebek hareketlerine dikkat ederek sen haftanı doldurmaya bak. Bir de sabah akşam adamı koynuna al bacım son hafta en etkili yöntem oymuş

38 yıllık ömrü hayatımda senin ki kadar gerçek yalancı sancı görmedim bacım
Bu kadar sancıya bir de sezaryen olurmuş

Ben sezaryen olacağım 16 Ağustos’ta.
Ayın 10 unda hurma yemeye başlayacağım bir de sıcak su ve sıcak havlu ile günde birkaç defa göğsüme kompres yapmaya başlayacağım süt kanallarım açılsın diye.[/QUOTE] bende yapayım ins dediklerini canım tskler

Sanirim benim rahim böyle dediğin gibi. Her şey yapdık olmuyor aslında 1-2 hafta o kadar uzun bir süre değilki niye gözümde bu kadar buyuyor sonucda 40 hafta gecdi gitdi.
Doğumu başlatan her şeyi yapıyorum adam da sagolsun hiç rahat durmuyor. Ama o yöntemde cok etkisi olmuyor sanırım.

Kız çocuk zaten suyun içinde nasıl su yutuyormus anlamadım çıkana kadar çocuğun cigerleri falan komple su dolu sonra atıyor

Bebekler anne karnindayken cigerleri su ile dolu, amniyotik siviyi icine cekerek cigerlerini gelistiriyor. Normal dogum kendiliginden basladiginda bebek dogum kanalinda ilerlerken hem sikismanin etkisiyle hem de gelisim tamamlandigi icin cigerlerindeki sivi disari atiliyor. Nadiren bazen bebek dogdugunda cigerindeki sivi tam atilamamis oluyor, gecici bir solunum problemine neden oluyor. Sezeryan ile dogan bebeklerde bu durumun gorulmesi ihtimali biraz daha fazla cunku bebek dogum kanalindan gecmiyor, sikisarak sivi atilmasi olayi gerceklesmiyor. Bir de sezeryanda dogum tarihinin erken secilmis olma riski var.

Kapilari kapatmaman iyi olmus, her ne kadar insan kendisini az cok tanisada, anne olmak buyuk bir degisim. Dogumdan sonra, bebekle bir sure gecirip daha saglikli bir karar verebilirsin. Egerki bir sekilde 1 yil calismayip, sonra baslayabileceksen belki de olur bu is.

Ben de agustos ortasına sezeryan tarihimi aldım
2,5 haftam var heyecanla beklıyorm bir yandan da agrı sızı mücadele etmeye calısıyorum. Hepimizin sonu hayırlı olur ınsallah

Canim senin tarihin ne? Benim 14 agistos :) heyecan bende de var bi yandan ufak tefek eksikleri düşünüyorum ne kaldı diye iyice stres sardı son günler

Canim merak ettim şeker olduğu icin mi bekleyemez mis doktorun ? Onu anlamadım tam, lakin çevremde sekeri olup erken alınmayan tanıdıklarım var o yüzdendir sordum

38 yıllık ömrü hayatımda senin ki kadar gerçek yalancı sancı görmedim bacım
Bu kadar sancıya bir de sezaryen olurmuş
Bende de 60 a vuran sancılar yerini çöl sıcaklarına bıraktı. Esti gürledi geçti mübarek 2 cm açıkla kaç gün gezdirecek beni iki gündür tık yok ... bilemem ki seninle sonumuz ne olacak ... ve birsürü şarkılaştırılmış cümleler geliyor aklıma

Bana da gebelik diyabeti olanlarda 38. hafta dogumu baslatmak icin mudahale edebiliriz ama onun da riskleri var dediler. 38'de gidicem, buyuklugune bakacaklar. Ben biraz arastirdim, bu konu o kadar da net degil. Mesela dunya saglik orgutu tek basina kontrol altindaki sekerin veya bebegin iri olmasinin dogumu erken baslatmak icin yeterli bir sebep olmadigini soyluyor. Heleki bebegin iri oldugu tahmini, ultrasonun son aylardaki buyuk hata payi nedeniyle sorunlu. Dogum basladiktan sonra, bir noktada takiliyor, bebek ilerlemiyorsa, o zaman sezeryana alinabilir. Yapilan arastirmalar, dogumu erken baslatmanin sonuca olumlu bir etkisi olmadigini gosteriyor (ne sezeryan oranini dusuruyor, ne de dogum komplikasyonlarini azaltiyor). Aksine belirli miktarda bebek erken alinmis oluyor. O nedenle ben bebegin kendisinin gelmesini beklemeyi dusunuyorum, bakalim 38'de konusucaz doktorla.

Bu bebekler gerçekten enteresan çıktı
Ya erken geliyorlar
Ya da alarm verip haftalarca gelmiyorlar.
Maşallah benim akıllı kuzuma sakin sakin yatıyor anasının karnında. Adrenalin yok birşey yok

BACILAR bu gün kontrole gittim 2300 hala kzım almamış kğ iyi dedi suyu azalms dedi ayrıntılı ultrason doktoru nst güzel cıktı sıkınt yok ama kendı doktorum yatış önerdi bana yoksada imza at ıkısınde gel dedı suyunu takıp amaçlı bendeiyimi ettim bılmıyorum ıkısınde gelirim dedım . suyumuz sınırın altında olmadığı için kalmadım sonradan da morleım bozuldu

Aslında yatış daha güvenli olurdu sureklı saglık personeli ve kontrol hali iyimolır. Evde insan ister istemez fazla yatamıyor

Bu bebekler gerçekten enteresan çıktı
Ya erken geliyorlar
Ya da alarm verip haftalarca gelmiyorlar.
Maşallah benim akıllı kuzuma sakin sakin yatıyor anasının karnında. Adrenalin yok birşey yok
Benimkide hiç sinyal vermedi pat diye gelecek galiba :) kostur kostur gidece hastaneye gibi geliyor bana:)

oda var suyumu bol içiyorum ama bünyemle alaklımış ilk bebektede böyle oldu 37 bulsam sezeryanada üzülmicem
Kiloya takılma organları gelişsin yeter doğduktan sonrada alır kilosunu. Ciğer geliştiriciyi belki suan çok rısk olmadığı ıcın vermemıstır. 36. Hafta dolduğunda cıgerlerı gelısıyormus

Kiloya takılma organları gelişsin yeter doğduktan sonrada alır kilosunu. Ciğer geliştiriciyi belki suan çok rısk olmadığı ıcın vermemıstır. 36. Hafta dolduğunda cıgerlerı gelısıyormus
o zaman bir hafta daha atlatırsak gerek yok ciğer geliştiriciye cnm

Ben şaşırdım hala atlatamadım şoku açıkcası araştırmadımda ki benimkinin kilosu gayet iyi çok kilolu değil bende normal aldım kilomu suyumuz iyi pozisyonumuz uygun ama dogsun dedi ters düşmek hiç istemiyorum doktorla ama müdahale için en az 40 a kadar beklesin istiyordum 41 de müdahale etmiyor çoğu doktor ki benim 41 bayram tatiline geliyor en çok ona endişeleniyordum Doktorum olmazsa diye ama ona bile fırsat vermiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…