2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Evet canım şeker olan hastalarda 38 dem sonra bebek kilosunda problem oluğundan normalde sezeryanda zorlanır anlamında diyor tamda konuşamadık şaşırdım

Senin Doktorum ne diyor canım bu konuda sende de şeker var değil mi normal mi olacak birde senin

Diyabet olunca farkli sebeplerden erken almak isteyebiliyorlar. Bunlardan birisi bebegin fazla buyuyup dogumu zorlastirmasi ama tek sebep bu degil. Eger seker kontrol altina alinamiyorsa, yuksek seyrediyorsa, bebek iri olmasa bile sekerin yuksek olmasinin hem bebege, hem anneye risk olusturdugunu dusunuyorlar (plasenta yaslanabiliyor vb komplikasyonlar olabiliyor).

Ben o konuda doktora veri olsun diye, gunde 4 kez sekerimi olcup yaziyorum, zaten diyetle kontrol altinda tutuyorum ilac filan almiyorum. 34. haftadan 38'e kadar 1 kez bile sekerimin sinirin ustunde olmadigini gostericem. Bakalim ne diyecek kontrolde. Seker kontrol altinda olursa beklememize izin verir diye dusunuyorum. Sen seker takibine devam ediyor musun?

Senin Doktorum ne diyor canım bu konuda sende de şeker var değil mi normal mi olacak birde senin

Ben seker testine 12. ve 24. haftada girdim o zaman cikmamisti. Ama 28-30larda olusmus sanirim, 31de olcmeye basladim, aclik sekerim yuksek cikiyordu. Diyetle kontrol altina aldim. Ama tabi artik kac hafta bilmiyorum, biz farkedene kadar arada birkac hafta yuksek gitmis sanirim.

Dogal olarak bana hamilelik sekeri tanisi kondu ama bizim zaten sekerden suphelenme sebebimiz bebegin buyuk olmasiydi. Sonradan sekere bagli olmayabilir dediler, esim 56cm dogmus (3800g) yani genetik bir uzun/iri olma durumu olmasi muhtemel.

38'de bakalim dedi, seker kontrol altinda olursa ve bebek de cok iri olmazsa beklemek istiyorum. Doktor da zaten prosedurde erken baslatma oldugunu ama onun da kendi riskleri oldugunu, bunu oturup degerlendirmemiz gerektigini soyledi.

Ben normal dogum istiyorum ama simdi dogumu erken baslatmaktansa zamanini beklemek daha mantikli geliyor. Zamani geldiginde 4.5kg olursa sezaryan olur dedi doktor.

İşte en büyük döküntü orada ben ölçmüyorum tembellik yapıyorum en fazla kaçamagım beyaz ekmektir belki bide makarna ki listede olanı bile yemiyorum çoğu zaman daha az yiyorum sırf bana güvenmediginden dedi bence böyle bişey dedi bana kaç kere ölç diye çünkü ölçtügümde tatlı bile yesem sınırı geçmiyor çok iyi şekerim ama artık etkisi olur mu ölçümlerin şu saatten sonra sence

Bizim diyetle kontrol altında 29 da yaptırdım yükleme o zaman çıktı işte bizim boyu uzun ama kilosu iyi normal bebek kilosunda yani bende 10 kilo aldım sadece çok moralim bozuldu ya şu an biri bişey desin umut ışığı arıyorum yani

Seker kontrol altindaysa ve bebegin kilosu da normalse erken baslatmak icin hicbir sebep yok, yani doktorun sekerin kontrol altinda olduguna emin olamiyor herhalde. Istersen zor olmayacaksa sabah aclik ve 3 ogun tokluk sekerini olcup yaz, hem kendinde emin olursun hem de doktora gosterirsin.

Baska bir doktordan daha gorus al istersen ama dedigim gibi dunya saglik orgutunun gecen sene yayinladigi yonerge bile boyle.

Ben de 11kilo aldim ama hastanedeki diyabet hemsiresi biraz fazla almissin dedi :S Kontrol merkezinde ebe hemsirelere goreyse kilom gayet normal. Bizim aldigimiz kilodan cok seker seviyesi onemli sanirim.

Kontrolümüzden çıktık nst ye girmeyi bekliyorum kızlar çok şükür bebişim baya kilo almış maşallah boyu kilosu iyi :) sezaryen için arefe yada bayramın 1. Günü alalım dedi doktor son haftaya kadar bekleyelim dedi erken doğum riskim görünmüyor. Duruma göre haftaya tam günü not alcaz. Tam bayram şekeri olacak bizim için

Gözünüz aydın olsun canım Allah analı babalı büyütsün inşallah. Kız biz kaynanaları şikayet ediyoruz bizim gelinlerde bizi şikayet eder kesin aman annelerine düşkün olsunlar kuzucuklar
Teyzem azımsamayacak bir oğul düşüklüğüne sahip onunla konuşurken dedim benden ayrılmıyor. Fadik cana katık, evlensin sen mi kalırsın varsa yoksa fadik dedi :)

Asagi indigini hissediyorum ama oyle net sancilarim yok tam gununumu beklicek ki benim oglan
Olabilir canim erkek cocuklari gununu doldurur diyorlar ama masallah topikteki erkekler costu gidiyor :) kizlarda totolari devirmis yatiyor:)
Masallah canim :)

:) :) aynen aynen zaten doguran tasini taragini topladi gitti meme bez mesaisi yapiyor :) bi exixizimm var bi de @placebo effect dogurup aktif yazan :)
Butun gun meme mesaisi devam ettiginden elimde ya kitap ya telefon bombos duramıyorum yaa
Gozleri aciksa atlasla konusuyom
Kapaliysa gunduz kitap okuyorum gece kadinlar klubu

Butun gun meme mesaisi devam ettiginden elimde ya kitap ya telefon bombos duramıyorum yaa
Gozleri aciksa atlasla konusuyom
Kapaliysa gunduz kitap okuyorum gece kadinlar klubu
Bende senin gibiydim canim oglumda. Ilk zamanlar sık emzirmek gerektigi icin geceleri gozumun acik kalabilmesi icin kadinlar kulubune giriyordum :) gunduzleride oglumla konusuyordum uyanıksa degilse annemle sohbet ediyorduk yanimdayken ilk zamanlar mesai full oluyor sonra sonra azalıyor hele oyun halisina gecildi mi hem o keyifleniyor hem bizler biraz daha rahatliyoruz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…