2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım gaz sorunu bizde de var. Emzirirken kivraniyor Ben biraz araştırdım. Bir de doktora sordurdum. Mommys Bliss diye bir damla varmış. Arkadaşım bu ayın sonunda getirecek bana. Onu kullanayim eğer gerçekten bahsettikleri gibi mucizevi bir şey ise sana da tavsiye ederim. İnternette satışı var. Fiyat biraz uçuk ama care bu damlaysa alınır görünüyor.

Evet bütün gün durmadı bu saat oldu hala aynı saat 1.30 da geldim yattım demin bebeğin hareketi canımı yaktı ona uyandım kemiklerime ağrı girdi artık kaburgalarım sızlıyor hicmi uyumuyor anlamadım

Bu arada kanala girmedi ama sancın mı oldu ve o şekil olunca çok zorlandı mı. Dediğin doğru her an herşey olabilir valla

Yemyesilbirdeniz cnm bana hastaneden çıkmadan tetonoz aşisi olana kadar bebegin tirnaklarini kesmeyin demislerdi sadece törpüleyin dediler sende hastaneyi bi arayıp sor istersen
Ben birtane bakım çantası aldım içinde tahta törpü var onunla torpulenir dimi tırnaklar hatta ilk gördüğümde bu spatullalar ne alaka demistim kutunun arkasına baktım tahta törpü yazıyordu bende işe yaramaz sanıyordum ya

Dogdugundan beri yikiyor musun kakasini canim.zor olmuyor mu usutmuyor mu cocuk.ilk bebegin mi? Hemen alistin mi yikamaya?korkmadin mi kendi basina mi yaptin? Babam boyle pasta yapmayi nerden ogrendi cok soru sordum nolur kusura bakma :))
Hahahah çok iyi bağladın sonunu:) annem yıkadı ilk sefer sonra ben. Çok seviyorlar cocuklar ılık olacak üsümez havalar çok sıcak. Her seferinde değil bazen yoğun çıkarıyorlar ya. Arada bir iyi oluyor çok rahatlıyorlar

Bu arada kanala girmedi ama sancın mı oldu ve o şekil olunca çok zorlandı mı. Dediğin doğru her an herşey olabilir valla
Evet kanala girmemisti ve doktor 2 gun once daha zamani var demisti. Birden sizinti seklinde su geldi. Tabi ben onun su oldugunu anlamadim, emin olamadim daha dogrusu. Arkasindan kasilmalar basladi. Ben oturdum dizi izledim. Sonra su boşaldı ve sancilar sıklaştı. 3cm aciklik ile hastaneye gittim. Acilmam 7 8 cm oldugu zaman bile ebe bana ayakta dur ittir bebegi daha yukarda diyordu. Zor oldu ama kisa surdu zorlugu

Benim sütüm 5. gün geldi, ebelerin söylediği bunun birçok etmene bağlı olduğu, bol su içip, bol nol bebeği emzirip (süt olmasa da ) pompa yapmak ve morali bozmamak.
Geçmiş olsun, tez zamanda iyileşir, moralli olmaya çalışın.
Canim bende anlamadim benim kiz emiyo ama tamamini degil oda kaliyo pomlaliyorum ama fayda ediyormu bilmiyorum bugún bende şaştim arkadasin dedigini yaptim fayda etti
Bende de süt fazlası oldu, burada sordum hatta. Sertlik tıkanıklık ateş basması yaşadım. Pek çok kişi enfeksiyon olmamasi ve mastite cevirmemesi icin sütü sagmalisin diyor ama sagmak sütü artırdığı için kısır döngü oluyor ben sagmak yerine sicak kompres, sicak suyla masaj, sik emzirmek vb yontemlerle onune gecmeye calisiyorum . Sonunda memeler ihtiyaç kadar üretmeye başlayacak o zamana kadar dikkat edicem, yoksa simdi pompa yaparsam uretim fazlasi olacak sürekli pompa yapmak gerekecek.

Ben 2 gundur bebek arabasiyla temiz havaya cikariyorum. Yasadigim yer yesillik ve ormanlik, ebe yavastan yürüyüşlere basla dedi, acik hava iyi geliyor bebeklere.

Gözünüz aydın, ne güzel kocaman bir aile.

Ben 11 kilo almistim, 10u gitti ki emzirmekten yatakta yasiyorum resmen. Ama gaza geldim, dogum öncesi olan fazlaliklari da vermek istiyorum.

Gözünüz aydin, normal dogum mu oldu?

Tek tek alıntılayamadım kızlar
Teşekkür ediyorum hepinize
İlk gecemiz bitti
Bebiş memede kalmak istiyor sürekli
Öykü Duru hastanede kalmak istedi
Bebek uyuyor Öykü yatağına tırmanıp göz kapaklarını açmaya çalışıyor
Yani çok atraksiyonlu günler beni bekliyor

Evet kızlar doğum hikayesi yazıyorum :)

Doğumdan 3-4 gün önce 1 kutu hurma almıştım yavaştan yerim diye bir başladım günde 6-8 tane falan yedim. Bı de kan pıhtılastırıcı kullanıyordum ben dedim ki 38.haftaya 2 gün var bırakıyım nolur nolmaz dedim icime doğmuş gibi. :) o sıralar bebek toplanıp duruyor tabi ama benim hiç aklımda yok yalancı kasılma diyip geçiyorum. 38.haftada sabah kontrole geldim eşim bıraktı beni hastaneye işe gitti. Sıra aldım beklerken adet sancısı gibi bir sancı girdi kasıklarıma. Nst sırasına girdim ama muayene sıram ondan önce gelince muayeneye girdim ve doktor bebeğin makat geliş dedi ben şok oldum çünkü 1 hafta önce baş gelişti. Neyse nst görelim dedi ama benim yürürken kalcam batıyor ve belim ağrıyordu. Bı yattm nst de sancılar var. Öğle arası çıktım bişeyler yemek için eltim aradı napıyon ne ediyon diye kontrole geldim dedim seni rüyamda gördüm doğum yapıyordun bebiş aynı babasına benziyordu dedi ve oğlum gercekten babasının aynısı dedim ki Allah iyiliğini versin sancılarım var dogum yapabilirim şok oldu kız resmen. Doktor muayene etti açılmam varmış bebek durursa dönmesini bekleriz dedi yatış verdi sancı odasına çıktım 1-2 saat içinde sancılarım arttı ve en son 80 in altına düşmedi 100 leri buldu. Mecburen sezaryana alındım ve doğum gerçekleşti oğlumu gördüğüm an dünyanın en güzel anı bu işte dedim. Sonra göğsüme yatırdılar oğlumu ama ben o kadar heyecanlandım ki kalp atışlarım tavan yaptı doktor sakin ol dedi ama zor sakinleştim :) sonuç olarak yavrum sağ salim dünyaya geldi ya daha ne isterim Rabbim isteyen herkese tattırsın

Son düzenleme:
Bepanten dene bezin markasını değiştir birde öyle dene

Günaydın güzel anneler.. ben de 1 hafta önce doğurdum ancak buraya geri dönebildim çok okuyamadım ama en son gaz problemi hakkında konuşulmuş sanırım.. ablam eczacı benim o bana aguline diye bir şurup verdi gaz problemi için herkes çok memnun dedi.. paylaşıyım dedim belki iyi gelen birileri olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…