- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #68.261
Merhabalar, yazdıklarınızı okudum, 7 doktora gittim ve bunların 6 sı gelişim geriliği dedi. 6 sıda birbirinden bağımsız haftalar söyledi. 39. Haftamdayken her bir doktor 34 35 36 37 gibi farklı haftalar söyledi. Ve her kontrolümden sonra beni acil Doğuma almaya karar verip sonra nöbetçi doktor tarafından vazgeçildi. Böylece bi kaç hafta geçirdim. 39. Haftanın sonunda kızım 2.600 gr doğdu ve şuan maşallah bir problemimiz Yok. Demem o ki kilosu düşük olabilir ama bu sıkıntı olacağı anlamına gelmez ve doktorlar maalesef her zaman doğru bilgi vermiyo. Hiç kafana takma vakti saati gelince bebeğin dünyaya sağlıklı bi şekilde gelicek buna İnan.Haklısın aslında ama durup dururken araştırmak geldi içimden resmen biri dürttü. Doktorlar problem yok derken öyle şeyler okumam üzdü. Birde doktorların hiçbiri simetrik gelişim geriliği var demedi. Sadece gelişim geriliği dendi ama o zaman bu kadar fark yoktu.
Canım ben 39+3’üm hiçbir belirtim yok bekliyoruz bakalımKızlar merhaba bugunler de pek müsait olup giremedim takip edemedim misafir vardı bayram falan baya yoğun geçti 38+6 oldum hala bi belirti yok hiç kasılma yalancı sancı falanda olmadı bende bu bebeğin gelmeye niyeti yok galiba korkuyorum son haftaya kadar gelmiycek suni sancı vericekler diye ama şöyle birşey yaşıyorum bir haftadır komple belime bir kramp giriyor böyle omurilikten belime doğru giriyor olduğum yerde kalıyorum ama öyle bir canım yanıyor ki kan beynime sıçrıyor. Benim omurilikte eğrilik var sırtıma yuk bindiği için olabilir mi bu kramp acaba ya onu merak ediyorum :/
İnşallah her şey güzel olur senin ve bebeğin için.Biliyorum hepiniz bebeklerinizi kucağınıza aldınız. Okursanız sevinirim destekçim kimsem yok.
Benim sorunlu bir gebeliğim geçiyor. Erken Doğum derken aynı anda gelişim geriliği var dediler başka hastanede. Daha sonra orada ayrıntılı ultrasona girdim fark 2 haftaydı. Hastaneden çıkışım yapıldıktan sonra başka radyoloğa gittim orda da 12 günlük gerilik çıktı ama doktor sağlıklı olduğunu söyledi. Radyoloji kontrolünden 2 hafta sonra doktorum izinden döndü raporları ona götürdüm. O da sorun olmadığını nst ve suyun iyi olduğunu söyledi. Ama fark 5 haftaya çıkmıştı. 37 haftalık olmam lazımken 33+5 çıkmıştım.
Az önce Google’dan araştırdım siimetrik gelişim geriliğini kromozom bozukluğu falan bir sürü şeyler okudum. 2’li testim detaylı ultrason da falan sorun çıkmadı. Doktorlarda bir şey demedi içim içimi yiyor Doğum da yapamadım. Kendi kendime diyorum ki sağlıklı olsa haftasına yakın olsa doğmaz mıydı bu zamana kadar?
ağlamaktan harap oldum. Destek olacak kimsemde yok. Eşim çalışıyor evde değil. Etrafınız da yaşadıklarımı yaşayıp sağlıklı Doğum yapanlar oldu mu acaba?
Hergun alabiliyorsun kuzum oturmamak sartiyla bnm sütum de gelmediği için bn hep aldım sıcak düş sacini yikamasan bile bedenini yıka tavsiyem bebisin pislik kremi var ya ondan süt çıkışı ne bn surdum dağ çabuk iyileşti bide ped yerine penye tarzı bezler yap çabuk iyilestiriyir geçmiş olsunKizlar normal dogum sonrasi dikişleriniz tazeyken gunluk mu dus aldiniz sanirim ebe bana 2 gunde bir dus yap dedi dikis atılırken tam hatirlayamiyorum
Ben de gündüzleri uyanık tutamıyorum. Küt diye gidiyor, acıkınca gözünü açıyor sadece. Gel gör ki geceleri ben bayılacak gibi oluyorum o ilgi arıyorKızlar siz bebeleri nasıl uyutuyorsunuz saatlerdir emziriyorum bir türlü uyumuyor. Uykusuzluktan öleceğim. 2 günlüğüne yazlıgımıza gittik geldik düzen bozuldu. Normalde uyurdu ama şimdi uyumuyor
Yanlış bilgilendirmek, kimseyi yanlış yönlendirmek istemem öncelikle belirteyim. İlk kızımda kafasının Haftası geride, bacaklarının haftası normal, kilosu normaldi. Ben nasıl olur böyle farklı farklı yoksa bir sıkıntı mı var diye içten içe tedirgin olsam da doktor sorun yok deyip duruyordu. Kız 2.5 kilo doğdu. Doktorun ölçümünden tam 700 gram eksik. Boyu uzun, kendisi zayıftı. Sanırım bu geriden geliyor cümlesi gelişim geriliğinden ziyade zayıf olacağına dalalet. Minyon tipli olabilir elbet. Gönlünü ferah tut.Biliyorum hepiniz bebeklerinizi kucağınıza aldınız. Okursanız sevinirim destekçim kimsem yok.
Benim sorunlu bir gebeliğim geçiyor. Erken Doğum derken aynı anda gelişim geriliği var dediler başka hastanede. Daha sonra orada ayrıntılı ultrasona girdim fark 2 haftaydı. Hastaneden çıkışım yapıldıktan sonra başka radyoloğa gittim orda da 12 günlük gerilik çıktı ama doktor sağlıklı olduğunu söyledi. Radyoloji kontrolünden 2 hafta sonra doktorum izinden döndü raporları ona götürdüm. O da sorun olmadığını nst ve suyun iyi olduğunu söyledi. Ama fark 5 haftaya çıkmıştı. 37 haftalık olmam lazımken 33+5 çıkmıştım.
Az önce Google’dan araştırdım siimetrik gelişim geriliğini kromozom bozukluğu falan bir sürü şeyler okudum. 2’li testim detaylı ultrason da falan sorun çıkmadı. Doktorlarda bir şey demedi içim içimi yiyor Doğum da yapamadım. Kendi kendime diyorum ki sağlıklı olsa haftasına yakın olsa doğmaz mıydı bu zamana kadar?
ağlamaktan harap oldum. Destek olacak kimsemde yok. Eşim çalışıyor evde değil. Etrafınız da yaşadıklarımı yaşayıp sağlıklı Doğum yapanlar oldu mu acaba?
Şunu da söyleyeyim, yeğenim için çocuk 99.9% özürlü olacak dediler. Abimin durumu iyi, en özel hastanelere doktorlara götürdü yengemi, hepsi çocuğu aldırmayı gebeliği sonlandırmayı önerdi. Yengem ne olursa kabülümdür bakan ben isem ben yavrumu öldürmem dedi çok kişinin baskılarına rağmen. Sonuç , aslan parçası gibi bir oğlumuz varHaklısınn pazartesi günü doktora gidicem. Bir sorun olsa doktorlar söylerdi kaç tane doktor gördü. 3 kere detaylı ultrasona girdim olsa bir problem söylerlerdi sonuçta. Desteğin çok iyi geldi.
Haklısın işte ama Doğum olmayınca içime kurt düştü. Yeğenim içinde neler demişlerdi detaylı ultrasona girince hiçbir sorun olmadığı çıktı meydana. Ama gelde bunu içime anlat ağlamaktan içim dışıma çıktı buraya yazıp böyle cvplar almak içimi soğuttu biraz. Sağolun paylaşınca içim biraz daha rahatladı. Galiba evham yapıyorum.
Erken Doğum tehditi olunca 3 gün yattım hastanede artık kendimi nasıl hazırladıysam her gün Doğum olacak gibi hissediyorum ama benim zillinin keyfi yerinde arada kasılmalarım olurken yürüyüş yaptım o da gitti. Resmen içime şüphe düştü doğurayım bir sorun var diye yedim kendimi. İnş bende bu hafta yaparım doğumu hayırlısıyla da hiçbir problemle karşılaşmam. Hem bir sorun olsa o kadar doktor gördü ayrıca da 3 kere detaylı ultrasona girdim sorun olsa çıkardı diye içimi soğutuyorum. Desteğin için çok sağol konuşup paylaşmak iyi geldi.
Ayaklarına falan sürüyorum zeytinyağı ama vücutta sürmeye korktum Bebek yağı sürünce bayağı kötü olmuştu vücutuBebek yağı alerjimi yapıyor. Çok hassas cildi o zaman canım. Zeytinyağı denedinmi? Kurulamaya gerek yokki emiliyor vücuttan. İsiliğini de azalttı bizde.
Bizde ilk minyon olacak diye düşünüyorduk çünkü eşim 1,75 ben 165 boyundayım inş minyon olur.Yanlış bilgilendirmek, kimseyi yanlış yönlendirmek istemem öncelikle belirteyim. İlk kızımda kafasının Haftası geride, bacaklarının haftası normal, kilosu normaldi. Ben nasıl olur böyle farklı farklı yoksa bir sıkıntı mı var diye içten içe tedirgin olsam da doktor sorun yok deyip duruyordu. Kız 2.5 kilo doğdu. Doktorun ölçümünden tam 700 gram eksik. Boyu uzun, kendisi zayıftı. Sanırım bu geriden geliyor cümlesi gelişim geriliğinden ziyade zayıf olacağına dalalet. Minyon tipli olabilir elbet. Gönlünü ferah tut.
evet yeğenim için de neler neler dediler ama sonuç sapasağlam doğdu ama işte bu kuşku yedi beni.Şunu da söyleyeyim, yeğenim için çocuk 99.9% özürlü olacak dediler. Abimin durumu iyi, en özel hastanelere doktorlara götürdü yengemi, hepsi çocuğu aldırmayı gebeliği sonlandırmayı önerdi. Yengem ne olursa kabülümdür bakan ben isem ben yavrumu öldürmem dedi çok kişinin baskılarına rağmen. Sonuç , aslan parçası gibi bir oğlumuz var
amin inş evet bursadayım Zübeyde Doğum hastanesi dedi gelişim geriliği var diye o günden beri yiyorum kendimi. Tam Doğum tarihi de net değil iyicene kendimi dinliyorum. 2 hafta önce Kendi doktoruma gittiğimde 3 hafta içinde doğurursun dedi bende tık yok keyfi yerinde. Son hafta doktorun dediğine göre ve adet tarihime göre.İnşallah her şey güzel olur senin ve bebeğin için.
Sanırım Bursada yaşıyorsun nedense öyle hatırlıyorum. Ocak ayında arkadaşımın sancısı tuttu 35 haftalık. Aynı gün 4 ultrasona girdi, bebeğin kilosu 2400-2600 demişler, riskli diye gittiği özeller kabul etmedi. Aynı gün akşam suyu gelince mecbur şevket yılmaz hastanesinde sezeryana aldılar. Bebek kaç doğdu dersin? 3050 gram, nur topu gibi, hiç bir sağlık sorunu da yok. İnşallah sende de bir şey olmasın sağlıklı bebeğini kucağına almanı dilerim
Canim o antibiyotik dikislerin icin zaten, ayrica emzirecegini doktorun tahmin edebilir degil mi, yani ona gore antibiyotik vermistir. Bana verdi doktor ve ben icip bitirdim, bence sen de ihmal etme. Zira iltihap enfeksiyon dikislerin iyilesmemesi daha zora sokar seniKizlar pazartesi normal dogum yaptim 6 tane dikisim var az az bebegimi emziriyorum ve receteme antibiyotik yazilmis kullansam sıkıntı olur mi acaba
Bizde birkaçgúndúr gece 2 buçuga kadar uyumuyoruz sonra uyuyo ayni karnimdaykende o saatlere kadar hareket ediyodu sıpamBen de gündüzleri uyanık tutamıyorum. Küt diye gidiyor, acıkınca gözünü açıyor sadece. Gel gör ki geceleri ben bayılacak gibi oluyorum o ilgi arıyor
En son gittiğimde tüm ölçümleri ile gerideydi doktorum sıkıntı yok dedi ama 37 haftalık olmam lazımken 33+5 çıktı kilosu da 2280 gr dı. Doktor 2500 olsun sıkıntı yok demişti. Doğum da 3 hafta içinde olur dedi 1 hafta kaldı adet tarihime ve doktorun dediğine göre de hala tık yok bende. Böyle olunca da korkuyorum. Peki adet tarihine göre mi Doğum yaptın yoksa ultrason tarihine göre mi?Merhabalar, yazdıklarınızı okudum, 7 doktora gittim ve bunların 6 sı gelişim geriliği dedi. 6 sıda birbirinden bağımsız haftalar söyledi. 39. Haftamdayken her bir doktor 34 35 36 37 gibi farklı haftalar söyledi. Ve her kontrolümden sonra beni acil Doğuma almaya karar verip sonra nöbetçi doktor tarafından vazgeçildi. Böylece bi kaç hafta geçirdim. 39. Haftanın sonunda kızım 2.600 gr doğdu ve şuan maşallah bir problemimiz Yok. Demem o ki kilosu düşük olabilir ama bu sıkıntı olacağı anlamına gelmez ve doktorlar maalesef her zaman doğru bilgi vermiyo. Hiç kafana takma vakti saati gelince bebeğin dünyaya sağlıklı bi şekilde gelicek buna İnan.
amin inş geç döllenme olsa fark giderek açılmaz ki böyle olması beni üzüyor işte.Bebeginde bir sorun olsaydi ulturasonda ve ayrintilida kesin cıkardı belki geç dòllenme falan olabilir bazen adet tarihiyle ulturason tarihi arasinda hafta farki olabiliyor diye biliyorum sen sitrese gitdikce bebisinde sitres oluyo annesi bebisinin birseyi olmayacak allahin izniyle
evet haklısın işte ama içimde ki o hissi sizde bilirsiniz. Bir şey var mı yok mu korkusu yiyip bitiriyor.Canim hic bir dr once saglikli deyip sonrada rahatsiz dogacak bi bebegin sorumlulugunu slmaz diye dusunuyorum birde nette yazilanlari hic okuma benimde erken dogum riskim vardi nette yazilanlarla simdiye bin kere dogurmustum erkende doguramadim inan 38. Haftada aldi dr stres edip bebegini strese sokma
Benim de sadece mama sayılır kuzum dediğim gibi gelen süt maksimum 10 cc .Anladım canım benim sadece mama olduğu için demekki az veriyorum bende şimdi 90 cc yaptım uydu çoçuk demekki aç kalıyordu bu doktorlarda bir tuhaf gerçekten
Benden sonra hamile kalanlar bile Doğum yapınca böyle de sorunlarla karşılaşınca ister istemez korkuyorum.cnm dogumu kafana takma kafaya takmis biri olarak konuşayımkeske kafaya takip bebeğimi strese sokmasydm bebek zmni glince gliyor zaten. Pazartesi dr. Gttim n sanci n baska birsey normalde de sancim hic olmadi. Sali gunu aksam birden sancim.oldu hasteneye gittim nsteye gireyim die cantayo bile goturmemstm o gece dogum yaptım. Eger bebis gelmeseydi cuma gunu suni sanciyla dogum yapacaktım. Bn cok stres yapsmtim sen yapma. Hyrlisiyla kucagina alacsksn ins.
Son zmnlarn tadini cikart.
Saol canim Allah razi olsun :)Hergun alabiliyorsun kuzum oturmamak sartiyla bnm sütum de gelmediği için bn hep aldım sıcak düş sacini yikamasan bile bedenini yıka tavsiyem bebisin pislik kremi var ya ondan süt çıkışı ne bn surdum dağ çabuk iyileşti bide ped yerine penye tarzı bezler yap çabuk iyilestiriyir geçmiş olsun
Haklisin canim dikisler cok zorluyor beniCanim o antibiyotik dikislerin icin zaten, ayrica emzirecegini doktorun tahmin edebilir degil mi, yani ona gore antibiyotik vermistir. Bana verdi doktor ve ben icip bitirdim, bence sen de ihmal etme. Zira iltihap enfeksiyon dikislerin iyilesmemesi daha zora sokar seni
Çok uykusuuzm yaa.. yataga koyuyorum 5 dakıka sonra uyanıyor bugün böyle oldu.Ben de gündüzleri uyanık tutamıyorum. Küt diye gidiyor, acıkınca gözünü açıyor sadece. Gel gör ki geceleri ben bayılacak gibi oluyorum o ilgi arıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?