2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Merhabalar, yazdıklarınızı okudum, 7 doktora gittim ve bunların 6 sı gelişim geriliği dedi. 6 sıda birbirinden bağımsız haftalar söyledi. 39. Haftamdayken her bir doktor 34 35 36 37 gibi farklı haftalar söyledi. Ve her kontrolümden sonra beni acil Doğuma almaya karar verip sonra nöbetçi doktor tarafından vazgeçildi. Böylece bi kaç hafta geçirdim. 39. Haftanın sonunda kızım 2.600 gr doğdu ve şuan maşallah bir problemimiz Yok. Demem o ki kilosu düşük olabilir ama bu sıkıntı olacağı anlamına gelmez ve doktorlar maalesef her zaman doğru bilgi vermiyo. Hiç kafana takma vakti saati gelince bebeğin dünyaya sağlıklı bi şekilde gelicek buna İnan.

Canım ben 39+3’üm hiçbir belirtim yok bekliyoruz bakalım

İnşallah her şey güzel olur senin ve bebeğin için.
Sanırım Bursada yaşıyorsun nedense öyle hatırlıyorum. Ocak ayında arkadaşımın sancısı tuttu 35 haftalık. Aynı gün 4 ultrasona girdi, bebeğin kilosu 2400-2600 demişler, riskli diye gittiği özeller kabul etmedi. Aynı gün akşam suyu gelince mecbur şevket yılmaz hastanesinde sezeryana aldılar. Bebek kaç doğdu dersin? 3050 gram, nur topu gibi, hiç bir sağlık sorunu da yok. İnşallah sende de bir şey olmasın sağlıklı bebeğini kucağına almanı dilerim

Kizlar normal dogum sonrasi dikişleriniz tazeyken gunluk mu dus aldiniz sanirim ebe bana 2 gunde bir dus yap dedi dikis atılırken tam hatirlayamiyorum
Hergun alabiliyorsun kuzum oturmamak sartiyla bnm sütum de gelmediği için bn hep aldım sıcak düş sacini yikamasan bile bedenini yıka tavsiyem bebisin pislik kremi var ya ondan süt çıkışı ne bn surdum dağ çabuk iyileşti bide ped yerine penye tarzı bezler yap çabuk iyilestiriyir geçmiş olsun

Kızlar siz bebeleri nasıl uyutuyorsunuz saatlerdir emziriyorum bir türlü uyumuyor. Uykusuzluktan öleceğim. 2 günlüğüne yazlıgımıza gittik geldik düzen bozuldu. Normalde uyurdu ama şimdi uyumuyor
Ben de gündüzleri uyanık tutamıyorum. Küt diye gidiyor, acıkınca gözünü açıyor sadece. Gel gör ki geceleri ben bayılacak gibi oluyorum o ilgi arıyor

Yanlış bilgilendirmek, kimseyi yanlış yönlendirmek istemem öncelikle belirteyim. İlk kızımda kafasının Haftası geride, bacaklarının haftası normal, kilosu normaldi. Ben nasıl olur böyle farklı farklı yoksa bir sıkıntı mı var diye içten içe tedirgin olsam da doktor sorun yok deyip duruyordu. Kız 2.5 kilo doğdu. Doktorun ölçümünden tam 700 gram eksik. Boyu uzun, kendisi zayıftı. Sanırım bu geriden geliyor cümlesi gelişim geriliğinden ziyade zayıf olacağına dalalet. Minyon tipli olabilir elbet. Gönlünü ferah tut.

Şunu da söyleyeyim, yeğenim için çocuk 99.9% özürlü olacak dediler. Abimin durumu iyi, en özel hastanelere doktorlara götürdü yengemi, hepsi çocuğu aldırmayı gebeliği sonlandırmayı önerdi. Yengem ne olursa kabülümdür bakan ben isem ben yavrumu öldürmem dedi çok kişinin baskılarına rağmen. Sonuç , aslan parçası gibi bir oğlumuz var

Bizde ilk minyon olacak diye düşünüyorduk çünkü eşim 1,75 ben 165 boyundayım inş minyon olur.
evet yeğenim için de neler neler dediler ama sonuç sapasağlam doğdu ama işte bu kuşku yedi beni.
amin inş evet bursadayım Zübeyde Doğum hastanesi dedi gelişim geriliği var diye o günden beri yiyorum kendimi. Tam Doğum tarihi de net değil iyicene kendimi dinliyorum. 2 hafta önce Kendi doktoruma gittiğimde 3 hafta içinde doğurursun dedi bende tık yok keyfi yerinde. Son hafta doktorun dediğine göre ve adet tarihime göre.

Kizlar pazartesi normal dogum yaptim 6 tane dikisim var az az bebegimi emziriyorum ve receteme antibiyotik yazilmis kullansam sıkıntı olur mi acaba
Canim o antibiyotik dikislerin icin zaten, ayrica emzirecegini doktorun tahmin edebilir degil mi, yani ona gore antibiyotik vermistir. Bana verdi doktor ve ben icip bitirdim, bence sen de ihmal etme. Zira iltihap enfeksiyon dikislerin iyilesmemesi daha zora sokar seni

Son düzenleme:
Ben de gündüzleri uyanık tutamıyorum. Küt diye gidiyor, acıkınca gözünü açıyor sadece. Gel gör ki geceleri ben bayılacak gibi oluyorum o ilgi arıyor
Bizde birkaçgúndúr gece 2 buçuga kadar uyumuyoruz sonra uyuyo ayni karnimdaykende o saatlere kadar hareket ediyodu sıpam

En son gittiğimde tüm ölçümleri ile gerideydi doktorum sıkıntı yok dedi ama 37 haftalık olmam lazımken 33+5 çıktı kilosu da 2280 gr dı. Doktor 2500 olsun sıkıntı yok demişti. Doğum da 3 hafta içinde olur dedi 1 hafta kaldı adet tarihime ve doktorun dediğine göre de hala tık yok bende. Böyle olunca da korkuyorum. Peki adet tarihine göre mi Doğum yaptın yoksa ultrason tarihine göre mi?
amin inş geç döllenme olsa fark giderek açılmaz ki böyle olması beni üzüyor işte.
evet haklısın işte ama içimde ki o hissi sizde bilirsiniz. Bir şey var mı yok mu korkusu yiyip bitiriyor.

Anladım canım benim sadece mama olduğu için demekki az veriyorum bende şimdi 90 cc yaptım uydu çoçuk demekki aç kalıyordu bu doktorlarda bir tuhaf gerçekten
Benim de sadece mama sayılır kuzum dediğim gibi gelen süt maksimum 10 cc .
Bana mamanin arkasında yazandan 30 cc az ver demişlerdi tecrübeli olanlar benimki su an doyuyor gibi geliyor

Benden sonra hamile kalanlar bile Doğum yapınca böyle de sorunlarla karşılaşınca ister istemez korkuyorum.

Saol canim Allah razi olsun :)

Haklisin canim dikisler cok zorluyor beni

Bebisleri kaka yapamayan anneler basbelasiyim
Baska kim var hatırlayamadım

Biz 1 defa hastanede 2 defa evde lavman yapmak zorunda kaldik 2 defa pisik kremi 1 defa zeytinyagi ile popoyu uyardik yok yapmiyor hergun dus aliyor yapmiyor

Bu hafta 5. Gunundeydi yaptiginda
Kayisi suyu icin gunde 1 bardak ilk gun az yapti bugun lavman yapmış gibi doldurdu bezini

Daha once mamasina yada direkt zeytinyagi icirin dedigim arkadaslar olmuştu bizde cok sanci yapiyor artik vermiyirum sizinde aklinizda olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…