2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Hakkini yemeyom bi 20 dakika duruyor :halay:
O da bir şey, 20 dakikalarda yemek yersin en azından.
Kızımla ilk yalnız kaldığımda babannemin şalını sling yapmış, wc ye de onunla gitmiştim )))) şimdi düşünüyorum tek elle yemekten temizliğe kadar nasıl becerebilmiştim... Hey gidi günler

Kullniyorum ama basindan beri, yani kaka sariyken de vitamin aliyordm, ondan degil. bu arada yesilden kastim koyu bir yesil, beslenmeyi duzeltmeye baslayinca acik yesile sonra da olmasi gereken hardal sarısına döndü.

Bir de bizim yesile dondu ve hep oyle devam etti 1 hafta, sonucunda obhafta dogru duzgun kilo alamamisti. Arada birdefa yesil olsa cok da onemli degil, surekli oyle olursa dikkat etmek gerek.
Bebek kullaniyor mu vitamin
Bizde kaka yapamama durumu var
Yaptığında koyu yesil yapti1 haftalik kaka
O hafta zeytinyagi ve 2 farkli damla kullandik ayrica mama da aliyor
Bakalim bizim kontrol de ne dicek sordum vitaminlerden olabilir dedi

Bebek icin DVitamini baslamistim, zeytinyaginda olanindan aldik. 2gun kullandik,sonra bu aglamalar olunca acaba ondan mi diye birakmistim. Artik hersey normalse (kilo alimi da iyi cikarsa) tekrar baslicam. Buyuk ihtimalle ondan degilmis ama genede ara verdim ben bir hilinmeyen daha olmasin diye.

bizim de arada birkac gun kaka yapamadi, normalde 3-4 kez yaparken. iste yetersiz beslendigindenmis, sonra yesil yapti. ama ben sadece ane sutu veriyorum, mama yok. Kilo alimindan belli olur, gaz sancisi oluyor mu?

mamayla doyup, kilo aliyor ama anne sütünün yagli kısmına ulaşmıyor olabilir.

Son düzenleme:
Merhaba kızlar biz çok fenayız kaç gündür sırayla acildeyiz. Öncelikle şunu sorayım evinize çocuklu ve hasta bir misafir gelip çocuğunun çok hasta olduğunu söyleyip onuda sizin çocuğunuzun yanına koyarsa ne yaparsınız. Biz birşey diyemedik kızımla oynadılr ertesi gün aynı kadının anlattığı şekilde kızım tüm gece kustu ama öyle böyle değil 10-12 kez olunca sabh dr gitti ve serum yedi. Dr iki gün bebeğe yKlAşmasın demiş. Dün KşMda aynı şekilde hayatında nerdeyse hiç kusmYN ben ishl ve kusma ile gece acile gittik. Sütümü sağdım ama bulaşırsa diye vermeye korkup gece eczaneden mama alıp Annem verdi ben acildeyken. Dr pek bişey yapamayız emzirirken deyip bi iğne vurup gönderdi bulaşmaz emsin dedi . İnşallah bulaşmaz. Çocuk dr u kızıma bulaşabilir demişti çünkü ama buda emzir dedi gece emzirdim.

Bizimkiler buyume atagi mi yasiyor nedir ya... cok huysuz, kus uykusuna yatiyor hemen kalkiyor... gece napacaz allah bilir

Göbeği düştükten sınra huyu suyu değişti resmen gürültü yapmayalım da uyanmasın diye çıt çıkarmıyoruz evde daha 13 günlük bebe

Gecelerden hiç bahsetmıyorm bile:(

Güyya onu emziricem uyuycak ben de büyük kızımla bol bol ilgilencektm kardes kıskançlığı olmayacaktı ahh ahhhh

Merhaba kızlar biz çok fenayız kaç gündür sırayla acildeyiz. Öncelikle şunu sorayım evinize çocuklu ve hasta bir misafir gelip çocuğunun çok hasta olduğunu söyleyip onuda sizin çocuğunuzun yanına koyarsa ne yaparsınız. Biz birşey diyemedik kızımla oynadılr ertesi gün aynı kadının anlattığı şekilde kızım tüm gece kustu ama öyle böyle değil 10-12 kez olunca sabh dr gitti ve serum yedi. Dr iki gün bebeğe yKlAşmasın demiş. Dün KşMda aynı şekilde hayatında nerdeyse hiç kusmYN ben ishl ve kusma ile gece acile gittik. Sütümü sağdım ama bulaşırsa diye vermeye korkup gece eczaneden mama alıp Annem verdi ben acildeyken. Dr pek bişey yapamayız emzirirken deyip bi iğne vurup gönderdi bulaşmaz emsin dedi . İnşallah bulaşmaz. Çocuk dr u kızıma bulaşabilir demişti çünkü ama buda emzir dedi gece emzirdim.

Canım keske hasta cocuklu bir misafiri kabul etmeseydin özellikle bebek için

Yani kims kusura bakmasın onlar düşünmuyosa sen düşünseydin :( ben işe giderken bile yan masa arkafaslarım hastaysa hıc susmadan konusuyodum rapor alın eve gidin diye. Bana bulasınca ılav vs atlatıyorm bı sekılde de benden bebege bulasınca ugras dur, bi ara baya takmstm bu duruma herkesde bilir bu anlamda huyumu

Ama ben kendım hasta olsamda emzırmeye dvm etmıstım acıkcası hıc sut sagıp atmadım, sadece anne maske taksın vs derler bildiğim kadarıyla

Çok cok gemıs olsun:(

Göbeği düştükten sınra huyu suyu değişti resmen gürültü yapmayalım da uyanmasın diye çıt çıkarmıyoruz evde daha 13 günlük bebe

Gecelerden hiç bahsetmıyorm bile:KK43:

Güyya onu emziricem uyuycak ben de büyük kızımla bol bol ilgilencektm kardes kıskançlığı olmayacaktı ahh ahhhh
Bizdende aynı durum var ablası var evde esirgemeyelim alışsın gürültüye dedik ama hiç alışamadı daha yatağına koyarken uyanıyor ve en ufak seste uyanıyor. Ablasıda hep onla ilgileniyorsun diye isyAnlara başldı. Biz birşeye izin vermeyince bağırıp bebeği uyandırmaya çalışıyor. Durumlar zorlaşıyor yani hayırlısı olsun tabi ama herşeye öfkeli isyanlarda oldu ne yapıcaz bilemiyorum çok üzülüyorumda tabi

Çok geçmiş olsun canım :( çok zorlanmışsın, hem lohusa hem hasta,hem çocuk .. Ne kadar düşüncesiz insanmış ya, hasta hasta bebek görmesine götürülürmü bir çocuk. Haklısın gelirken hasta olduğunu nereden bileceksin, geldikten sonra da kovmak gibi o da olmuyor. Ama ara söyle, siz nasıl tedavi oldunuz, bize de bulaştırdınız da de :sinirli:
Bir keresinde yeni gelinim daha, işteyim kv aradı bebek görmesine gidiyoruz akşam seninle. Gripim ama dedim, nolucak belli etmezsin hasta olduğunu dedi. Ya bulaşırsa vebalini alamam dedim gitmedim, kv küstü, triplere girdi ama bu bana ders oldu. Lohusayken yüzsüzce söylüyorum kırk çıksın gelirsiniz diye

Canım keske hasta cocuklu bir misafiri kabul etmeseydin özellikle bebek için

Yani kims kusura bakmasın onlar düşünmuyosa sen düşünseydin :KK43: ben işe giderken bile yan masa arkafaslarım hastaysa hıc susmadan konusuyodum rapor alın eve gidin diye. Bana bulasınca ılav vs atlatıyorm bı sekılde de benden bebege bulasınca ugras dur, bi ara baya takmstm bu duruma herkesde bilir bu anlamda huyumu

Ama ben kendım hasta olsamda emzırmeye dvm etmıstım acıkcası hıc sut sagıp atmadım, sadece anne maske taksın vs derler bildiğim kadarıyla

Çok cok gemıs olsun:KK43:
Teşekkür ederim ama bilmiyordukki hasta olduğunu geldiler oturdular çocuk kozımın yanına geçti sohbet sırasın ay dün geceden beri kusuyor çok hasta dedi bİZ tabi şaşırdık ama kalk git denmiyorki bende bu durumlarda ne yapmalıyım sizlerden fikir almak istedim. İş yerinde hamileyken bende söylüyordum ızak durun benden vs diye ama evine oturmuş kişi olunca şaşırdım.

Teşekkür ederim ama bilmiyordukki hasta olduğunu geldiler oturdular çocuk kozımın yanına geçti sohbet sırasın ay dün geceden beri kusuyor çok hasta dedi bİZ tabi şaşırdık ama kalk git denmiyorki bende bu durumlarda ne yapmalıyım sizlerden fikir almak istedim. İş yerinde hamileyken bende söylüyordum ızak durun benden vs diye ama evine oturmuş kişi olunca şaşırdım.
Kızına öğret canım kulağına hasta çocuk geldiğini fısıldayınca yanına yaklaştırmasın canım oynamak istemiyor desin huysuzluk yapsın kenara dursun. Ben öyle yapıyorum, komşuda akrabada hasta birini sezince gizlice söylüyorum. Artı kendi icadı da var, teyzelere alerji oluyorum öpmeyin diyor kaşınıyorum. Hiçbir şeye alerjisi yok ))) evet yalan öğretmiş oluyorum ama anca öyle başediyorum

Benimde tanzikli geliyor ben sutun yag kisimina gectigini renginden anliyorum sari oluyor sut
Ftm41 Ftm41 benim 1 delikten tazyikli 4 delikten damla damla geliyor. O tazyikli gelenin rengi çok açık diğerleri inek sütü gibi. Ama damla damla geldiği için az geliyor

Nesrinay86 Nesrinay86 cajım sen 4moms ı mereden denk getirdin ya bende çok bakınıyorum ama güvenemiyorum. Hangi model ve ne kadara aldın canım? Şuan soforı 2500 gibi bi rakam

Ben sahibinden.com'dan 4moms 4.0'ı 700e aldım 2. El.
950ye satıyorlardı 4 aydır satamamislardi pazarlıkla 700e anlaştık evleri de evime yakındı gidip görüp aldım

Bebeği eve bıraktım hastenye gldm iyi mi . Ama nasil hizli hizli hareket ediyorum. Uyutup hmn cktim. Kanama azalmis. Gobek kordonj dusmedi dedm 20 gunu bulabilir ama istersen cocuk dr.gtr dedi

Ftm41 Ftm41 benim 1 delikten tazyikli 4 delikten damla damla geliyor. O tazyikli gelenin rengi çok açık diğerleri inek sütü gibi. Ama damla damla geldiği için az geliyor
Canim ben sagip dolaba koydugum sùte bakiyorum bir kaç saat sonra ùstú yag 1 parmak yag bagliyo artik dert etmiyorum bakalim suan doktor bekliyoruz hayirlisi

canlar,ben hic yenidogan almamistim.sadece 0-3 aylik takim almıştım 3 tane.bu kadar kirleniyorsa o zmaan,3 takim yenidogan,3 takim da 0-3 ay alayim bari.toplamda 6 takim 0-3 ay olacak.elim kolum baglanmasin yarin gideyim de bebek magazasina alayim bari hemen.cok sagolun.yeter dimi 3 takim yenidogan.sonra 0- 3 ayliga falan gecerim.alttan citcitli zibinlar cok ise yariyor diymi.onlardan da 4 tane var 0-3 ay. 3 tane de yenidogan alirim.bana yenidogan alma alma diyip durmuslardi.ozellikle bebek magazasindaki kiz düşünün yani.hemen küçülüyor falan diyip duruyordu.acaba elinde yoktu da oylemi dedi anlamadim.o yuzden hep 0-3 aylik almistim bende
Bizim hergün 1 makine çamaşır yıkanıyo :KK48: çok kıyafeti var Allahtan yoksa yetiştiremezdim. Canım bide ufak mendiller oluyor bebeklerin ağzını silmek için. Ben türkiyeden istrdim çok faydasını gördüm onlardan bol bol al.

Ben bu insanlari anlamiyorum sevgili babacigim dogumdan sonra torunumu iyi besle iyi bak zatiflamasin hasta olmasin diyerek gitti biraz once foto attim cok tombul olmuş az emzir dedi şimdi ben neyapayim arkadaş
Bol bol emzirmeye devam et anne sütü alıyor anne sutuyle kof şişmanlık olmaz zaten yariyordur canım

Ben bu insanlari anlamiyorum sevgili babacigim dogumdan sonra torunumu iyi besle iyi bak zatiflamasin hasta olmasin diyerek gitti biraz once foto attim cok tombul olmuş az emzir dedi şimdi ben neyapayim arkadaş
Diş çıkarırken öyle hızlı veriyorlarki o kiloyu. Kilo alsın biraz iyidir.

Back
X