2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Sütüm var ama 10 günlük bebeğim memeyi red ediyor şuan sarılık doktor bol anne sütü ver dedi ama sağıp vermekten başka çarem kalmıyor günlerden beri uğraşıyorum meme ucumda var ama ısrarla istemiyor ortalığı kaldırıyor ne yapsam ne etsem

Inanc meselesi ama yedi uyuyanlar duasina bi bakin netten yazip yatagin basinin altınA koyun

Ben bi ara bahsettiğim gruba bakayım, tavsiyeleri sana yazayım.
Bana bebek ebem bebegin emdikten sonra kani kesinlikle sag ki yeni sútr yer acilsin ve sút úretimi cogalsin dedi bende emdikten sonra sagiyorum bazen benimki uzun yattigi zamanda gògsúm dolunca mecburen sagiyorum
Benimki sürekli emdiği için sağmaya fırsatım olmuyor, en fazla elle sağıp kaşıkla veriyorum. O da çok az çıkıyor zaten. Ama biraz büyüdüğünde ben de öyle yaparım.
N nicki_mouse Ben genelde emziriyorum. Memeyi bırakınca minnoş sagiyorum. Süt çıkarsa çıkan sütü biberon ile veriyorum. Bir de mama veriyorum ek olarak.
Senin bebiş ne kadarlık? Emdikten sonra ne kadar süt çıkıyor? Bana mamaya pek gerek yokmuş gibi geldi.
Aynı canım benim de fazla değil sütüm maalesef , ama emdikçe artacak inşallah :)
Seni de emzirme kampına alalım.
Sık sık pompa ile sağsan? Bu yöntemle evlat edinen annelerin bile sütü geliyormuş.

Bol bol ten tene temas tavsiye ediliyor.

Vermiyorum canım mama, kontrollerde kilo alımı iyi çıkıyor çok şükür en son pazartesi gitmiştim kontrole doktor iyi demişti haftaya bir daha bakalım dedi. İnşallah onda da iyi sonuç alırız bakalım haftaya bize mülakat var sanki

Kilo alımı yeterliyse doyuyordur. Çişi ve kakası da fikir verir. Kaç günlük bebeğin?
Çiş de kaka da yapıyor. Günde 5-6 kere kaka bezi oluyor ama az az yapıyor. Bebeğim 9 günlük 3000 kg doğdu ama hastaneden çıkarken tartmadılar. Haftaya aile hekimliğinde tarttırayım dedim bende
Çiş kaka yapıyor ama kilo takibi yapamadım. Çünkü hastaneden çıkarken şişleri inmiş haliyle kilosuna bakılmadı arefe günüydü kimse yoktu doğru düzgün ilgilenilmesi açıkçası.

9 günlük bebeğin günde en az 3 kere 1lira boyutunda kaka yapması lazımmış. Bir kere de yada ayrı ayrı olabilirmiş. İlk 40 gün kakalı, sonra çişli bezler kritermiş. Ben de tam 9 günlükken kontrole götürdüm. Doğum kilosuna gelmemişti. Doktorumuz 2 haftalıkken doğum kilosuna gelmesini bekleriz deyip beni rahatlattı. Yarın bi götürüp tarttır ama kilosu azsa umutsuzluğa kapılma. Bol bol emzir. Benim sütüm 6. Gün geldi, kilo alımı ondan yavaştı belki de. Şimdi arttı gibi ama.

Kimlil cikmafam dogum parasi verilmiyor denmis esime kizlar var mi boyle birsey

Bebeğin geçici kimlik belgesi ile gittim çünkü tc numarası istiyor
Daha doğrusu hanedeki herkesin tc sini istiyorlar canım
Aile ve sosyal politikalar bakanlığı sosyal hizmetler binasına gittim başvuru için
Ama bana 45 gün sonra para yatar dediler
E devletten takibi yapılabiliyormuş

Süt parası için de eşiniz 170 i arasın dediler
D _Depply_ sanırım sen de sormuştun canım

Son düzenleme:
Ayniii bennnn daha birini buyutmeden ikinciyle ugrasiyorum cok zor bacim deneme bebek kucukken. Mama isi cidden zor seni cok iyi anliyorum gece vakti mamayi ver biberonu yika sonra bi daha bi daha sabaha kadar cok zor

Kulağım ağrıyor yutkunamiyorm. Grip oldum hâlim yokkk.. bebeği nasil emziricem onu düşünüyorm kollsrim kemiklerjm kirilmis gibi.

Aslında benim oğlan emzirme kampına kendi sokuyor ara ara , geçen hafta 2 gün yapışmıştık sürekli emzirdim hiçbir şey yapmadım hatta canıma tak etmişti çocuk aç diye mama verecektim kv izin vermedi sen emzirmeye devam et dedi iyi ki öyle yapmış çünkü o 2 gün sonunda biraz fark etti sütüm. Tam anlamıyla kampa girmem çok zor evde tekim eşim de pazar dışında hep çalışıyor ama neredeyse hiç iş yapmıyorum ne zaman ne kadar emmek isterse veriyorum o uyursa hemen uyuyorum. Sadece yemek yapıyorum ve bence gerçekten emdikçe süt artıyor , inşallah daha da artar tüm isteyen annelerin. Bir de gözlendiğine göre uyku çok önemli süt için , dinlendikçe artıyor bence

C
canim inan bunlari dúzenli yedigim zaman hic baska seyler yapmaya gerek kalmiyo mesela sút arttirici famla alacaktim ama suanda gerek kalmiyo insallah bòyle devam eder herseyin basi psikoloji ve dúzenli beslenmeymiş
Psikoloji en basta geliyor evet. Ben de su az ictigimde etkileniyorum. Onun haricinde sütüm var mi yok mi doydu mu doymadı mi hic düşünmüyorum. Oyle sut kalitesi artirayim diye de hic dusunmuyorum. Ama elimden geldigi kadar iyi beslenmeye calisiyorum. Bu ara tahin helvasina sardim, cok canim cekiyor kasik kasik yiyorum. Sutun kalitesini artirdi diye dusunuyorum zira kilo alimi farketti. Senin listeye tahin helvasini da ekle canim

Bir süt parası bir de doğum parası alınıyor değil mi? Süt parasını baba alıyor diğerine anne diye biliyorum doğru mu
Canim devlet memurlari sut parasi almiyor, sadece dogum parasi aliyoruz. Benim 2. Cocuk 400 yatacak diye biliyorum. Calismayanlar icon 150 tl.de sut parasi duymustum ama kesim bilgim yok. Sut parasi baba aliyor derken, babanin adina mi yatiyor. Dogum parasi bizim adimiza dogru, biz gidip çekebiliriz yani

Süt parası ziraat bankasına baba adına yatıyor canım
Başvuruyu da baba yapıyor
Ama şöyle ben çalışmıyorum SGK ile bir bağımda yok
Eşim SGK lı
170 i arayıp başvuru yapsın ziraat bankasından da çeksin dediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…