- 24 Mart 2018
- 245
- 254
- 23
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #69.301
Inanc meselesi ama yedi uyuyanlar duasina bi bakin netten yazip yatagin basinin altınA koyunKızlarrrr bu benim kızım uyumuyo beni perişan etti öğlen 12 den beri toplamda 1 saat uyumadı, 5 dk dalıyo kalkıyo karnı tok bi sıkıntısı Yok, ne yapabilirim uyuması için gözleri kıpkırmızı oldu hala uyku yok
Cankm ben ilk oglhmi uc günlüktu yaptirmistik bunu da 9 günlükken yapturdik hem narkoz alalmiy hemde cik çabuk iyileşiyor coj fazla hareketleri de yok ya 3 gunde iylesiyiiy
Bende geceleri dinletiyorum Yasin de dinlediyorum anne karnındada dinlediği için rahatlıyor yavrum Yer gök duayla rabbim korusun evlatlarımızıInanc meselesi ama yedi uyuyanlar duasina bi bakin netten yazip yatagin basinin altınA koyun
Ben bi ara bahsettiğim gruba bakayım, tavsiyeleri sana yazayım.Bugün emzirme uzmanı ile görüştük oda sagma dedi ama sagmayinca duramıyorum hem ağrı yapıyo hem çocuk ememiyo hemde kendisi akmaya başlıyor göğüs pedleride kasindiriyo onu da kullanamıyorum her taraf süt oluyo ama burdada konusulmustu su gibi kuruyunca leke sertlik falan kalmıyorben 10dk sagiyordum uzmanımız beş dkdan fazla sagma ve aynı göğsü pes peşe iki beslenmede ver dedi ki yağlı kısma geçebilisin bakalım öyle deneyecem ona göre tekrar bulusacagiz....
Sağol canım evde yok adaçayı ama hemen aldirayim)
Benimki sürekli emdiği için sağmaya fırsatım olmuyor, en fazla elle sağıp kaşıkla veriyorum. O da çok az çıkıyor zaten. Ama biraz büyüdüğünde ben de öyle yaparım.Bana bebek ebem bebegin emdikten sonra kani kesinlikle sag ki yeni sútr yer acilsin ve sút úretimi cogalsin dedi bende emdikten sonra sagiyorum bazen benimki uzun yattigi zamanda gògsúm dolunca mecburen sagiyorum
Senin bebiş ne kadarlık? Emdikten sonra ne kadar süt çıkıyor? Bana mamaya pek gerek yokmuş gibi geldi.N nicki_mouse Ben genelde emziriyorum. Memeyi bırakınca minnoş sagiyorum. Süt çıkarsa çıkan sütü biberon ile veriyorum. Bir de mama veriyorum ek olarak.
Seni de emzirme kampına alalım.Aynı canım benim de fazla değil sütüm maalesef , ama emdikçe artacak inşallah :)
Sık sık pompa ile sağsan? Bu yöntemle evlat edinen annelerin bile sütü geliyormuş.Beslenme gerçekten çok etkili bende hiç beslenenlerin hala işrahsızım 1 hafta içinde Doğum öncesi kilomdan daha az bir kiloya düşmüştüm biraz önce yine denedin sıkıyorum masaj yapıyorum gelmiyor sütexixizimm ilaç alacak o kullansın da bende alayım birde onu deniyim bide mama vermek zor gerçekten bende mama verince Talha uyusa ben uyuyamıyorum uykusu kaçıyor insanın okadar uğraştıktan sonra tam dalıyorsun bir daha zamanı geliyor kısır döngü halinde devam ediyor Gerçi ben hala 2. Bebeği istiyor olmamda nasıl bir delilik ise:)
Bol bol ten tene temas tavsiye ediliyor.Sütüm var ama 10 günlük bebeğim memeyi red ediyor şuan sarılık doktor bol anne sütü ver dedi ama sağıp vermekten başka çarem kalmıyor günlerden beri uğraşıyorum meme ucumda var ama ısrarla istemiyor ortalığı kaldırıyor ne yapsam ne etsem
Vermiyorum canım mama, kontrollerde kilo alımı iyi çıkıyor çok şükür en son pazartesi gitmiştim kontrole doktor iyi demişti haftaya bir daha bakalım dedi. İnşallah onda da iyi sonuç alırız bakalım haftaya bize mülakat var sankiMama veriyor musun peki canim ama.artik buyukleri anliyorun sen emziklisin ye diye tutturmalari cok hakli yemezsen sut olmuyormjs arkadas eski avare halime doner gibi oldum bugun firsat buluo bi kac atistirmaliktan baska bisey yiyemedim sut azaldi ve basim döndü guzelce beslenip emzirirsek surekli sutde sorun yasamayiz galiba
Çiş de kaka da yapıyor. Günde 5-6 kere kaka bezi oluyor ama az az yapıyor. Bebeğim 9 günlük 3000 kg doğdu ama hastaneden çıkarken tartmadılar. Haftaya aile hekimliğinde tarttırayım dedim bendeKilo alımı yeterliyse doyuyordur. Çişi ve kakası da fikir verir. Kaç günlük bebeğin?
Çiş kaka yapıyor ama kilo takibi yapamadım. Çünkü hastaneden çıkarken şişleri inmiş haliyle kilosuna bakılmadı arefe günüydü kimse yoktu doğru düzgün ilgilenilmesi açıkçası.Sakın kafanı kurcalama bunlarla. Beni etrafimdakiler çok bunaltti. Kimi der mama ver kimi der mamayi bırak. Senin sütun az. Bebegi besleyemiyorsun. El birliği ile depresyonun eşiğine bıraktılar. Cis kaka yapıyorsa doyuyordur. Bir de kilo takibine bak yeter.
Eşim biryerlere basvurdu eve gelince sorayim seni etiketlerim canim ptt ye yatti benimki adimaCanım bunlar nasıl alınıyor söylermisin banada
9 günlük bebeğin günde en az 3 kere 1lira boyutunda kaka yapması lazımmış. Bir kere de yada ayrı ayrı olabilirmiş. İlk 40 gün kakalı, sonra çişli bezler kritermiş. Ben de tam 9 günlükken kontrole götürdüm. Doğum kilosuna gelmemişti. Doktorumuz 2 haftalıkken doğum kilosuna gelmesini bekleriz deyip beni rahatlattı. Yarın bi götürüp tarttır ama kilosu azsa umutsuzluğa kapılma. Bol bol emzir. Benim sütüm 6. Gün geldi, kilo alımı ondan yavaştı belki de. Şimdi arttı gibi ama.Çiş de kaka da yapıyor. Günde 5-6 kere kaka bezi oluyor ama az az yapıyor. Bebeğim 9 günlük 3000 kg doğdu ama hastaneden çıkarken tartmadılar. Haftaya aile hekimliğinde tarttırayım dedim bende
Çiş kaka yapıyor ama kilo takibi yapamadım. Çünkü hastaneden çıkarken şişleri inmiş haliyle kilosuna bakılmadı arefe günüydü kimse yoktu doğru düzgün ilgilenilmesi açıkçası.
Kimlil cikmafam dogum parasi verilmiyor denmis esime kizlar var mi boyle birsey
Ayniii bennnn daha birini buyutmeden ikinciyle ugrasiyorum cok zor bacim deneme bebek kucukken. Mama isi cidden zor seni cok iyi anliyorum gece vakti mamayi ver biberonu yika sonra bi daha bi daha sabaha kadar cok zorBeslenme gerçekten çok etkili bende hiç beslenenlerin hala işrahsızım 1 hafta içinde Doğum öncesi kilomdan daha az bir kiloya düşmüştüm biraz önce yine denedin sıkıyorum masaj yapıyorum gelmiyor sütexixizimm ilaç alacak o kullansın da bende alayım birde onu deniyim bide mama vermek zor gerçekten bende mama verince Talha uyusa ben uyuyamıyorum uykusu kaçıyor insanın okadar uğraştıktan sonra tam dalıyorsun bir daha zamanı geliyor kısır döngü halinde devam ediyor Gerçi ben hala 2. Bebeği istiyor olmamda nasıl bir delilik ise:)
Sen boyle beslendikce o suni haplara gerek var mi bosveeeerrrr :)Bende vitamen ve demir hapimi pek istikrarli kullanamiyorum ubutuyorum genelde
N
Aslında benim oğlan emzirme kampına kendi sokuyor ara ara , geçen hafta 2 gün yapışmıştık sürekli emzirdim hiçbir şey yapmadım hatta canıma tak etmişti çocuk aç diye mama verecektim kv izin vermedi sen emzirmeye devam et dedi iyi ki öyle yapmış çünkü o 2 gün sonunda biraz fark etti sütüm. Tam anlamıyla kampa girmem çok zor evde tekim eşim de pazar dışında hep çalışıyor ama neredeyse hiç iş yapmıyorum ne zaman ne kadar emmek isterse veriyorum o uyursa hemen uyuyorum. Sadece yemek yapıyorum ve bence gerçekten emdikçe süt artıyor , inşallah daha da artar tüm isteyen annelerin. Bir de gözlendiğine göre uyku çok önemli süt için , dinlendikçe artıyor benceBen bi ara bahsettiğim gruba bakayım, tavsiyeleri sana yazayım.
Benimki sürekli emdiği için sağmaya fırsatım olmuyor, en fazla elle sağıp kaşıkla veriyorum. O da çok az çıkıyor zaten. Ama biraz büyüdüğünde ben de öyle yaparım.
Senin bebiş ne kadarlık? Emdikten sonra ne kadar süt çıkıyor? Bana mamaya pek gerek yokmuş gibi geldi.
Seni de emzirme kampına alalım.
Sık sık pompa ile sağsan? Bu yöntemle evlat edinen annelerin bile sütü geliyormuş.
Bol bol ten tene temas tavsiye ediliyor.
Psikoloji en basta geliyor evet. Ben de su az ictigimde etkileniyorum. Onun haricinde sütüm var mi yok mi doydu mu doymadı mi hic düşünmüyorum. Oyle sut kalitesi artirayim diye de hic dusunmuyorum. Ama elimden geldigi kadar iyi beslenmeye calisiyorum. Bu ara tahin helvasina sardim, cok canim cekiyor kasik kasik yiyorum. Sutun kalitesini artirdi diye dusunuyorum zira kilo alimi farketti. Senin listeye tahin helvasini da ekle canimC
canim inan bunlari dúzenli yedigim zaman hic baska seyler yapmaya gerek kalmiyo mesela sút arttirici famla alacaktim ama suanda gerek kalmiyo insallah bòyle devam eder herseyin basi psikoloji ve dúzenli beslenmeymiş
Canim devlet memurlari sut parasi almiyor, sadece dogum parasi aliyoruz. Benim 2. Cocuk 400 yatacak diye biliyorum. Calismayanlar icon 150 tl.de sut parasi duymustum ama kesim bilgim yok. Sut parasi baba aliyor derken, babanin adina mi yatiyor. Dogum parasi bizim adimiza dogru, biz gidip çekebiliriz yaniBir süt parası bir de doğum parası alınıyor değil mi? Süt parasını baba alıyor diğerine anne diye biliyorum doğru mu
Canim devlet memurlari sut parasi almiyor, sadece dogum parasi aliyoruz. Benim 2. Cocuk 400 yatacak diye biliyorum. Calismayanlar icon 150 tl.de sut parasi duymustum ama kesim bilgim yok. Sut parasi baba aliyor derken, babanin adina mi yatiyor. Dogum parasi bizim adimiza dogru, biz gidip çekebiliriz yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?