- 12 Aralık 2017
- 5.050
- 8.757
- 148
- 33
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #69.401
Allah yardimcin olsun canım bebisin kalp atışları falan normal di miKızlar gece 3.30 da uyurken sızıntı şeklinde suyumla birlikte nisanım geldi hastaneye geldim yatısım yapıldı hiç sancım olmadığı için suni sancı bağladılar beklemediyiz lütfen benim için dua edin
Sakin olmaya calis canim uzan dinlen bebegim hareketlerine odaklan agrin sizin olursa hareketlerde azalma olursa soktora git yakinlarda hemen doktora goturehilcek tanidik varsa haber et Allah yardimcin olsunBenim zaten o kadar vaktim de yok yarın sabah suni sancı vs konuşacaktık artık doktorumla. Suyum gelene kadar bekleyeyim en iyisi sabah 10’da zaten randevum vardı. Heyecanlandım
Benim tanıdığım hic bir bebek 2. Ayda emzik almadi bu sipalar dogunca verilmezse sonra almıyor :)
Ben de ilk bebeğimde bilemedim, doktor da olsa hemen inanmamak lazım. İnşallah kilo alımı iyidir ama olmazsa da normal olduğunu bilmek gerek.Çok içimi rahatlattın canım ya çok sağol kaka olayına çok sevindim. Haftaya pazartesi tam 2 haftalık olacak ozaman götürelim dedik doğum kilosuna ulaşmış mı diye. Şimdi giderim az çıkar kilosu dert ederim içime.
Protein ağırlıklı beslenmeni tavsiye ederim.Birde tahin helvası bende yiyorum :) pekmez tahin karışımı da her sabah kahvaltıda. Bunun dışında sütun kalitesini artıran yağli yapan neler var ? Cok iyi beslenebildigim söylenemez birde ilk oğlumda şutum daha yağlıydı sanki simdi daha duru geliyor ?
Tavsiyeleriniz varmi ?
Ahh bu doktorlar. Neyseki iyi bir ebeye denk gelmişsin.N nicki_mouse Bugün tam 40 günlük olduk. Aslında ben de sütün yeterli olduğunu düşünüyorum. Ankaradaki çocuk doktorum kilo alımının yavaş olduğunu sütün kalitesinin düşük olabileceğini söyleyip 200 ml ek mama ver dedi. Yaşadığım şehirdeki doktor da her sagimda 60 ml süt çıktığını söylediğimde ek olarak 250 ml mama vermemi söyledi.
ASM deki ebe ise mamayi bırakmamı söyledi. Ben de ebeyi dinleyip son bir kez şansımı deneyeceğim.
Doğum kilosu kaç persantilde idi şimdi kaç persantil? Ona göre karşılaştırma yapmak lazım.Ya nebilim gelişimi iyiyken yavaşlaması bide dktruds alt sınırın biraz üstünde dedi
Valla ben evde tartıyorum, kilo alımı iyi gidiyor şükür.bayrama kadar annem vardı ams benim kamptan haberim yoktu, eşim özelde çok zor izin alması ama haftaya sanırım kv gelecek o zaman şartlar uyarsa ve ihtiyaç duyarsam o zaman kampa gireyim, hem sizler de o zamana kadar sonuçları paylaşırsanız fikir olur :)
Aa o nasıl bişey?Chicco nun et kesmeyen tırnak makası var onunla yapabilirsin rahat oluyo
Youtube da ayşe öner gaz masajı var, onu tavsiye ederimKizlar benim oglanin karni tas gibi balon gibide sismis sabunla cisini yaptirayim dedim ama kakadan degil derdi felaket gazi var napicam ben ikinip duruyor
Yadirgiyor canim dun kv gittik gec bir saatte uyku saatiydi ne uyudu ne emdi farkli bir yerde oldugunu anliyorlar bence evin kokusundan diye dusunuyorumBir çocuk karnı toksa altı temizse gazını çıkarmışsa uykusuzsa...neden uykuya direnir huysuzlanır ağlar dururbebekler yerini yadırgar mı ya? Ne zaman yabancı bir yere gelsek böyle yapıyor
Bir gun gunduz az uyut bak gece nasil uyuyor bn oyle yaptim gece uykusu daha onemli buyume hormonu salgilaniyor cunkuBenimki gece ile gündüzü ters yaşıyor gunduzleri melek gibi mışıl mışıl uyuyor ama geceleri nobetteyiz ;(
Karnina ve sirtina yapacaksin canim.
Bi ise yaramadi kizlar gazman gibiyiz zaten memeler harap uykusuzum son gaz devam ediyoruzKarnina sur cnm masaj yap 2 3 dakika istersen daha fazla sen bilirsin..
Evet bunaltiyor benim sutum var ama doktor kiloyu cabuk yakalasin diye mama verdi aksam kv diyor ki mama verde karni tok uyusun sanki ben emzirince ac kaliyor ya sabir dedim cvp vermedim ama soyle okkali bir sanane cikiyordu agzimdanEtraf cok bunaltıyor di mi? Her kadadan bir ses.
Banyo yaptir canim mumkunseKızlarrrr bu benim kızım uyumuyo beni perişan etti öğlen 12 den beri toplamda 1 saat uyumadı, 5 dk dalıyo kalkıyo karnı tok bi sıkıntısı Yok, ne yapabilirim uyuması için gözleri kıpkırmızı oldu hala uyku yok
Benim kuzu da öyle canımKizlar bebegim her mama veya emme sonasinda istisnasiz hickiriyor doktor bi sorun olmaz mide genislemesi olur dedo ama.her beslenme sonasi olmasi kafama takiliyor baska bu durumda olan var mi
Bizimkine doğunca kuvezde verdiler almadi evde de kac tane denedim almıyorBenim tanıdığım hic bir bebek 2. Ayda emzik almadi bu sipalar dogunca verilmezse sonra almıyor :)
Tam tersi gunduz uyuyunca gece daha rahat uyumaz miBir gun gunduz az uyut bak gece nasil uyuyor bn oyle yaptim gece uykusu daha onemli buyume hormonu salgilaniyor cunku
Kiyamm cnm ya. Ayaklarıni one getir sonra karnına gotur gaz rahat çıkartir. İns anlatabilmsimdirBi ise yaramadi kizlar gazman gibiyiz zaten memeler harap uykusuzum son gaz devam ediyoruz
Hayırlı olsun canım. Bende sünnet yaptırcam doktor 30 günlükken yapalım dedi hemen iyileşti mı ? Doktor 2-3 günde iyileşiyor dedi bakımı kolay oluyor mu?Kizlar ne var ne yok herkes doğurdu mu,valla iki çocukla giremiyorum hic.yarin 30 günlük olucaz sünnetimizi olduk mevlidimizi okuttuk kayınvalidem de döndü normal hayata basladik geceleri pek uykumuz yok gaz sıkıntımız var biogaia aldık,bide memeyi iyice emzik niyetine kullanıyor sıpa ısrarla emzik alıştırmaya calisiyorum bi kac tane denedim almadi awent in ayicijki emzigini aldik bakalım benden şimdilik bu kadar
Gozun aydin ve gecmis olsun canim. Peki bebegin kilosu boyu nasildi? Ultrasondaki gibi mi ciktiSizlere desteğinizden için çok çok teşekkür ederim. Bugün acil olarak spinal sezaryen oldum. Bebeğim gayet sağlıklı olduğunu söylediler korktuğum olmadı şükürler olsun. Kendimi çok hırpalamıştım.
Ağrılarım daha yeni hafifliyor sezaryenden sonra kanamam olmadığı için karnıma baskı yaptılar o yüzden ağrım çok fazla oldu.
Bugün sürekli takipte olduğum doktorda tekrardan randevum vardı. Pazartesi günü kalp atışları yavaşlamıştı bebeğimin ve oksijen takıp tamam sorun yok Çarşamba gel diyip yolladı. Bugün nst sonucuna bakıp sorun yok ben tatile çıkıyoru Eylül ün 10 nunda gelicem sen Doğum hastanesine git 2 günde bir doğurmazsan ben gelince seni yatırırım diyince kafamdan aşağıya kaynar sular döküldü. Hemen çıkıp Esentepe tıp merkezine geldim. Orda bebeğinin suyunun azaldığını bebeği besleyen damarların büzüştüğünü artık Doğum zamanın geldiğini söyledil doktor açılmam da 1 cmmiş. Hemen acil sezaryene alındım ekip gerçekten çok iyiydi. Destekleriniz için çok çok teşekkür ediyorum kimsenin anlamadığı paniklerimi siz anlayıp tek tek sorularımı cvpladınız.
Bana da doktor biogaia verdi ama 1 ay sonra cok etki etmez, gazi hala olursa Nurse Harvey diye bir ilac verdi. O da guya bitkisel ama icin de eser miktarda binde 2 oraninda dere otu ve kimyon yagi var gerisi kimyasal. Vermedim ben de senin gibi. Biogaia devam, aman dort dortluk olmasa da sanki faydasi var.Bizim doktorumuz gaz icin vicol damla verdi ama içeriğine baktım kimyasallar var. Biogaia daha masum gibi. Kullanan annelerim bu damla ise yarıyor mu
Ne yaptın canım merak ettim..Amin canım sağol seninde yardımcın olsun. Suyum gelmeseydi evde bekliycektim ama Nisan direk suyla geldi :/
Canım ben nisandan 5 gün sonra suyum gelince doğum yaptım dinlenebildigin kadar dinlen
Sağolun kızlar. Az önce kontrolden geldim. Nişana ve sancılara rağmen hiç açılmam yokmuş ben 1-2 cm de olsa açılmıştır diye düşünmüştüm. Bekliyoruz hala..Sakin olmaya calis canim uzan dinlen bebegim hareketlerine odaklan agrin sizin olursa hareketlerde azalma olursa soktora git yakinlarda hemen doktora goturehilcek tanidik varsa haber et Allah yardimcin olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?