- 22 Mayıs 2012
- 2.277
- 2.056
- 333
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #7.801
Artık bir doktora gitsem iyi olacak . Benim ilk hamilelikdede sabit bir doktorum ve hastanem olmamisti bundada olamiycak belliki . İstanbukda oturuyorum ama doğum için memlekete geliyorum özel hastanelerin gereksiz islem yaptiklarini düşünerek oralarda muayene olmuyorum devlet hastanesine gidiyorum doğumumuda memlekette devlet hastanesinde yapmistim . Dualarımı kabul eden rabbim sabaha karsi doğum yaptığım halde bayan doktor ve bayan ebeler nasip etti. Erkek doktor nöbetçiydi ama benim doğum zamanima bayan bir doktor geldi . Hamileliğimin ilk gününden doğuma kadar bayan ekiple çalisan hastane aradik yoktu yada biz bulamadik . Bende hep dua ettim şimdi yine dua zamanı galiba zira memlekette bayan ekipli hastane yok
Olsun takma kafana kesin olumsuz bir sey yasanacak diye bir şey yok.Ben de hep yüzüstü yatarım
Gunaydiiiiin :) nasilsiniz citir hamileler :) gecmisi okuyamadim umarim hersey yolundadir :) oglumla ugrasmaktan ne okuyabiliyorum ne de yazabiliyorumozledim buralari :)
Mrb bende yüzüstü olmazsa uyuyamayanlardanım netten bi bak uyumamak lazım yüzüstü rahime basınç yapıyormuş diğer bebeğimi doğurana kadar yatakta eşimle ben hariç 4 kişi daha vardı sanki her yana yadtık koyuyordum ki yüzüstü dönmeyeyim diye
Benim de tüp bebek ama bana normal hayatına devam et dedi doktor örneğin transfer sonrası burada okuduğum birçok kişi tuvalet dışında ayağa bile kalkmamaya dikkat ettiklerini yazmışlar ama benim doktorum normal hayata devam etmenin daha sağlıklı olduğunu söylemişti bende tabiri caizse atlaya zıplaya geçirdim transfer sonrasını. İlk tüp bebek denemem olmasına ve sadece tek yumurta transferi olmasına rağmen tutundu bebeğim o yüzden riskli bir durum (allah korusun düşük riski vs) olmadıkça çok pimpiriklenmeme taraftarıyım ben ama tabi herkesin bünyesi de psikolojisi de aynı olmuyor sen kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle yap allah sağlık sıhhatli bi hamilelik nasip etsin inşallahCanım ben tüp bebek ile hamile kaldım. Ve doktorum kalp atışını duyduktan sonra bütün ufak riskleri bana bir bir anlattı. İlişki yasak dedi dışarıda yeşillik yeme dedi.ilk kez bir yerde yemek yemek yasak koydu. Soğukta kalmam riskli olabilirmiş çünkü rahim kasiliyormus. Birde bundan bahseti. Ben oksijen gitmez diye düşündüm basınç uygular diye. Kesin olacak diye bir şey yok tabi ama riskleri ortadan kaldırmak istedik.
Gercekten de oyle insan kendini dinledikce daha fena oluyor :) evden tiksinmistim artik :) su an bile aklima eve gidip mutfaga girmek gelince geriliyorum:)Bir uğraşın olursa odak noktan hamilelik ve bulantı olmaz hiç olmazsa psikolojik olarak da olsa rahatlarsın oğlum çok küçük sürekli evdeyim malum havalar soğuk her yanımda bir sıkıntı var
Ben de öyle güne iki bardak su, iki bardak çay. Onu da içmesem olur yani susamam, zorluyorum kendimi ancak bu kadar içebiliyorum.Su içebilen çok içsin her acıdan cok iyi. Ben yudum yudum içiyorm günde 2 bardak ancaktr
Pedi doldurmadıkca korkma canım, yatman gerek, varsa progestanı fitil olarak koy. Az az da olduğuna göre progesteron eksikliğin var büyük ihtimalle. Başımıza gele gele kadın doğum uzmanı olduk . doktora bile gitsen başka bir şey yapmıyorlar canım. Doğum günün kutlu olsun bu arada.Günaydın anneler, az önce koyu renkte bi akıntım oldu biraz panik oldum ayni şekilde akıntı yaşayan varmi ? Aslında ilk günden beri az az akıntım alıyordu fakat rengi açıktı bu şekilde değildi , ne yapmalıyım , bugün pazar doktora ulaşamam. Çok moralim bozuldu üstelik Doğum günüm bugün
Aynı yastayiz benimde ilk denemem ve tek yumurta ile hamile kaldım. Herşeyimiz aynı :) benimde doktorum artık sen normal bir gebesin tüp bebeği tedaviyi unut artık dedi. Kendisi çok pimpirkli değil bana normal hayatına devam et ama 5 kilodan fazla kaldırma dedi. Tabiki dikkat etmemiz gereken şeyler var ama sağlıklı bir insan nasıl yaşar öyle devam et hayatına dedi. Kaçıncı kaftadasin sen canım?Benim de tüp bebek ama bana normal hayatına devam et dedi doktor örneğin transfer sonrası burada okuduğum birçok kişi tuvalet dışında ayağa bile kalkmamaya dikkat ettiklerini yazmışlar ama benim doktorum normal hayata devam etmenin daha sağlıklı olduğunu söylemişti bende tabiri caizse atlaya zıplaya geçirdim transfer sonrasını. İlk tüp bebek denemem olmasına ve sadece tek yumurta transferi olmasına rağmen tutundu bebeğim o yüzden riskli bir durum (allah korusun düşük riski vs) olmadıkça çok pimpiriklenmeme taraftarıyım ben ama tabi herkesin bünyesi de psikolojisi de aynı olmuyor sen kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle yap allah sağlık sıhhatli bi hamilelik nasip etsin inşallah
Ben 9+5 günlüğüm. Hep endişeli evhamliyim. Burada okudum bir arkadas vardı 7.haftada bebeğinin kalbi durdu çok uzuldum ve etkilendim hic aklimdan çıkmıyor. Sende de var mı endişe hali?Benim de tüp bebek ama bana normal hayatına devam et dedi doktor örneğin transfer sonrası burada okuduğum birçok kişi tuvalet dışında ayağa bile kalkmamaya dikkat ettiklerini yazmışlar ama benim doktorum normal hayata devam etmenin daha sağlıklı olduğunu söylemişti bende tabiri caizse atlaya zıplaya geçirdim transfer sonrasını. İlk tüp bebek denemem olmasına ve sadece tek yumurta transferi olmasına rağmen tutundu bebeğim o yüzden riskli bir durum (allah korusun düşük riski vs) olmadıkça çok pimpiriklenmeme taraftarıyım ben ama tabi herkesin bünyesi de psikolojisi de aynı olmuyor sen kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle yap allah sağlık sıhhatli bi hamilelik nasip etsin inşallah
Evet az oldu tekrar etmez insallah, progestan kullanmıyorum yarın dr sorarım, kasım agrilarim da çok değil ama başlangıçtan beri var, normalPedi doldurmadıkca korkma canım, yatman gerek, varsa progestanı fitil olarak koy. Az az da olduğuna göre progesteron eksikliğin var büyük ihtimalle. Başımıza gele gele kadın doğum uzmanı olduk . doktora bile gitsen başka bir şey yapmıyorlar canım. Doğum günün kutlu olsun bu arada.
Annisler mrb.Ben clexan igne yapıyorum her gün,göbekten.Bugun baktım iğne yerim şişmiş çok sert dokunamiyorum bile bastırınca ağrıyor ve dediğim gibi sert.Doktora mi gitsem yaa offfacaba iğne birikti dağılmadı mi yoksa normal mi bu iğneden yapanlar bi yardimci olursanız sevinirim
Annisler mrb.Ben clexan igne yapıyorum her gün,göbekten.Bugun baktım iğne yerim şişmiş çok sert dokunamiyorum bile bastırınca ağrıyor ve dediğim gibi sert.Doktora mi gitsem yaa offfacaba iğne birikti dağılmadı mi yoksa normal mi bu iğneden yapanlar bi yardimci olursanız sevinirim
10+2 :) herşeyimiz benziyo neredeyse desene. Aramızda yalnızca birkaç gün var onun dışında aynı sayılırBen 9+5 günlüğüm. Hep endişeli evhamliyim. Burada okudum bir arkadas vardı 7.haftada bebeğinin kalbi durdu çok uzuldum ve etkilendim hic aklimdan çıkmıyor. Sende de var mı endişe hali?
Ben bursadayim canım. Kimbilir belkide cinsiyetlerde tutar :) ben pek evhamliyım sorma çok üzüyorum kendimi. Doktorumda kalp atışı dinlettigi gün hersey yolunda demişti ama burada bazen okuduklarım canımı sikabiliyor. Ne zaman sonraki kontrolün benim 18 ocakta olsun dedi doktorum. Tam da dogum günüme denk geliyor :) inşallah hersey yolunda giderde en güzel hediyeyi almış olurum10+2 :) herşeyimiz benziyo neredeyse desene. Aramızda yalnızca birkaç gün var onun dışında aynı sayılırbakalım cinsiyet de tutacak mı :)) hangi şehirdesin depply ben ankaradayım benim doktorum pimpirik aslında biraz ama ben normalde sakin bir insanımdır buna rağmen ben de az biraz endişe ediyorum zaman zaman. Bir de hiç hamilelik belirtisi hissetmiyo olmam etkili bunda sanırım. Herkes çok şanslı olduğumu söylüyo doktorum da herşey yolunda diyo ama gene de az biraz bulantım olsa kendimi daha rahat hissedecektim galiba
Henüz görmedim canım gidip kan testi yaptırdım 415 çıktı iki hafta sonra gel dedi cuma gideceğim inşallah sen gördün mü kalp atışını duydun mu:)Hosgeldin canim amiinnn. Gordunmu minnikini gittinmi hic kontrole
Bende yapıyorum Her gun. Sürekli yapıldığı için artık iyice hassaslasmistir. Benimde acıyor artık sıkma canını normaldir sinire falan gelmiştir. Sen neden yapıyorsun igneAnnisler mrb.Ben clexan igne yapıyorum her gün,göbekten.Bugun baktım iğne yerim şişmiş çok sert dokunamiyorum bile bastırınca ağrıyor ve dediğim gibi sert.Doktora mi gitsem yaa offfacaba iğne birikti dağılmadı mi yoksa normal mi bu iğneden yapanlar bi yardimci olursanız sevinirim
Allah yardımcınız olsun tüpbebekle hamile kalan arkadaşlar iyiki yok bulantın kocam çocuğum evim herşey kokuyor parfümler bile deli ediyor inanki benimde olmasa ne vardıııı10+2 :) herşeyimiz benziyo neredeyse desene. Aramızda yalnızca birkaç gün var onun dışında aynı sayılırbakalım cinsiyet de tutacak mı :)) hangi şehirdesin depply ben ankaradayım benim doktorum pimpirik aslında biraz ama ben normalde sakin bir insanımdır buna rağmen ben de az biraz endişe ediyorum zaman zaman. Bir de hiç hamilelik belirtisi hissetmiyo olmam etkili bunda sanırım. Herkes çok şanslı olduğumu söylüyo doktorum da herşey yolunda diyo ama gene de az biraz bulantım olsa kendimi daha rahat hissedecektim galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?