- 26 Aralık 2017
- 6.617
- 8.587
- 118
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #13.961
Yumurta yemiyorum hiç canım ama dikkat edicem yediklerime ama cilt kuruluğundan farkındayım geriliyor cildim çünküBende aynı durumdayım. Bugün kahvaltıda hergün yumurta yediğimi hatırladım ve bundan kaynaklıda olabilir. Seninde yediğin sana dokunan birlşey olabilir. Ben bir kaç gün yumurtayı kesecem birde bepanten losyona geçecem.
Teşekkürler canım tarifin için bende hindistan cevizi yağı ve zeytin yağı kullanıyorum öatlak kremlerini bilmiyorum ama önemli olan çatlamamak için vücudu nemli tutmak diye biliyorumMerhabalar. Normalde saçım ve cildim yağlıdır. Birkaç hafta önce cildin kuruyup kaşınabileceğini okumuştum. Benim zaten yağlı cildim var benim için geçerli değil bu dedim ve ertesi gün karın civarımın pul pul olduğunu fark ettim. Sanırım bu hormonların yapabilecekleri konusunda sınırları yok
Önceden beri el ve dudak kremimi kendim evde yapıyordum. Şimdi biraz daha yumuşatarak rahat sürülür halde yapmaya başladım ve bir aydır her gün yağlanıyorum. Genetik olarak çatlağa müsaitim ve bu beni çok korkutuyor. Lierac krem sipariş ettim on gün sonra da ona başlayacağım. Bu arada size ev yapımı kremin tarifini yazayım gerçekten müthiş nemlendiriyor.
Ölçümü ben yemek kaşığı olarak belirledim
•1 ölçü balmumu (kesinlikle ciltle temasında ve emilmesinde sakınca yok)
• 3 ölçü hindistan cevizi yağı
• Birkaç damla zeytinyağı
• 15 damla esansiyel yağ ( bunu koymayabilirsiniz de. Mesela dudak için yapacaksam tarçın yağı damlatıyorum. Hafif karıncalandırıyo ve dudağı dolgunlaştırıyor. Şu an vücudum için melisa yağı koyuyorum, dinlendirici ve onarıcı etkisi var. İsterseniz içine e vitamini de koyabiliyorsunuz bunlar hep tercihe bağlı)
* malzemeleri benmari usulü eritip kavanoza dolduruyorum. Krem sert gelirse tekrar eritip hindistancevizi yağı ekleyip yumuşatabilirsiniz. Çok yumuşak gelirse de yine tekrar eritip balmumu koyabilirsiniz. Çok basit ve çok güzel nemlendiriyor cildi.
Teşekkürler canım tarifin için bende hindistan cevizi yağı ve zeytin yağı kullanıyorum öatlak kremlerini bilmiyorum ama önemli olan çatlamamak için vücudu nemli tutmak diye biliyorum
Canım egerki bi rahatsızlığın yoksa endişe etme sürekli hani derler ya kötü düşünüp kötü çağırma. Inşallah herşey yolundadırGüzel annisler yine duaniza talibiz salı günü kontrolumuz var korkuyorum sürekli iyimi iyimi diye düşünüyorum.Bi terslik olmasın bebiş im yine sağlıklı olsun yine gülerek çıkayım o odadan dua edin nolur
Yok canm sadece kan pihtilasmasi var ama onun için de igne kullanıyorum zaten yinede korkuyorum Rabbime emanet napayimCanım egerki bi rahatsızlığın yoksa endişe etme sürekli hani derler ya kötü düşünüp kötü çağırma. Inşallah herşey yolundadır
Acaba şekerli şu içirip yaptıkları testle normal şeker testi aynı mi egerki aynıysa alırım bi cihazArkadaslar seker yukleme testiyle ilgili genelde herkes yaptirmayacam demis katiliyorum bende yaptirmayacam ama gebelik sekeri cok ciddi bir rahatsizlik onun icin takip altinda olmak lazim. Benim ailemde seker olmadigi be dogru duzgun seker tuketmedigim halde bebek istedigim icin yazin turkiyede eczaneden 40 liraya seker olcme aleti almistim parmaktan olculenler varya. Kendim takip ediyorum ac karna ve ilk lokmadan iki saat sonra olmak uzere haftada veya on gunde bi olcuyorum. Sizede tavsiye ederim...
Ayni sayilir canim ondada once ac karna bakiyorlar sonra sekerli su icip bir saat ve iki saat sonrasina bakiyorlar.. bende sekerli su icmek yerine kahvalti yapiyorum.. olcecegim gun bilerek fazladan sekerli biseyler yiyorum bazen balli ekmek gibi bakayim nasil tepki verecek diye.. sukur simdilik bi sikinti yokAcaba şekerli şu içirip yaptıkları testle normal şeker testi aynı mi egerki aynıysa alırım bi cihaz
Seker testiyle ilgili canan hocanin elestirilerini hakli buluyorum. Ancak yanlis anlasildigini da dusunuyorum. Canan hoca gebelikte seker hastaligi tehlikeli degildir demiyor. Gebelik sekerini tespit etmek icin bir su bardagi kesme seker miktarinca sekerin anneye verilmesinin yanlis oldugunu soyluyor. 20 li haftalarda ilk gebeligimde ben de yaptirmistim. Bisey cikmamisti ve bosyere yapilmisti. Ustelik 20 li haftalarda tespit edildiginde ne yapiliyor diyet ile kontrol ediliyor. Gebeligin en basindan itibaren hamilelerin o beslenme tarzini benimsemesi gerekir diyor. Ozet olarak gereksiz kilo verdiren besleyici ozelligi olmayan unlu ve paketli gidalar sekerli yiyecekler yenmezse zaten problem yasanmaz. Bunlari beslenmeden cikarmak icin 20 li haftalarda seker testinu yapmaya gerek yok diye dusunuyorum. Ben de yaptirmayacam. Bir de sekeri sadece aclik tokluk kan sekeri ile bakmayin. Aclik insulin hormonu degeri ile de baktirin. Bunu 5 br uzerinde olmamasi gerekirmis. Bir de gizli seker testi denilen 3 aylik seker miktarina bakilmasi lazim. Bunlarda problem yoksa seker testi yapilmayabilir demisti doktorum ve kendisi de zaten tavsiye etmiyor. Bir dipnot: gebelik sekeri ailede ya da sizde hic seker gecmisi olmasa da gebelikde ortaya cikabiliyor.Acaba şekerli şu içirip yaptıkları testle normal şeker testi aynı mi egerki aynıysa alırım bi cihaz
Teşekkür ederim mutlaka yapacağımMerhabalar. Normalde saçım ve cildim yağlıdır. Birkaç hafta önce cildin kuruyup kaşınabileceğini okumuştum. Benim zaten yağlı cildim var benim için geçerli değil bu dedim ve ertesi gün karın civarımın pul pul olduğunu fark ettim. Sanırım bu hormonların yapabilecekleri konusunda sınırları yok
Önceden beri el ve dudak kremimi kendim evde yapıyordum. Şimdi biraz daha yumuşatarak rahat sürülür halde yapmaya başladım ve bir aydır her gün yağlanıyorum. Genetik olarak çatlağa müsaitim ve bu beni çok korkutuyor. Lierac krem sipariş ettim on gün sonra da ona başlayacağım. Bu arada size ev yapımı kremin tarifini yazayım gerçekten müthiş nemlendiriyor.
Ölçümü ben yemek kaşığı olarak belirledim
•1 ölçü balmumu (kesinlikle ciltle temasında ve emilmesinde sakınca yok)
• 3 ölçü hindistan cevizi yağı
• Birkaç damla zeytinyağı
• 15 damla esansiyel yağ ( bunu koymayabilirsiniz de. Mesela dudak için yapacaksam tarçın yağı damlatıyorum. Hafif karıncalandırıyo ve dudağı dolgunlaştırıyor. Şu an vücudum için melisa yağı koyuyorum, dinlendirici ve onarıcı etkisi var. İsterseniz içine e vitamini de koyabiliyorsunuz bunlar hep tercihe bağlı)
* malzemeleri benmari usulü eritip kavanoza dolduruyorum. Krem sert gelirse tekrar eritip hindistancevizi yağı ekleyip yumuşatabilirsiniz. Çok yumuşak gelirse de yine tekrar eritip balmumu koyabilirsiniz. Çok basit ve çok güzel nemlendiriyor cildi.
Benim arkadaşım çok aşırı şişti ve 5 aydan sonra hep bel ağrısı çekti şekerini ölçünce hamileliğe bağlı şeker çıkmış bütün bu şikayetlerin nedeni oymuş. Işte insan ne yapcağını şaşırıyor bana kalsa ben ne ikili üçlü dörtlü testleri olumlu bulmuyorum şekere halen daha karar veremedim. Benim takip ettiğim tek test kan uyuşmazlığı için yapacakları test.Seker testiyle ilgili canan hocanin elestirilerini hakli buluyorum. Ancak yanlis anlasildigini da dusunuyorum. Canan hoca gebelikte seker hastaligi tehlikeli degildir demiyor. Gebelik sekerini tespit etmek icin bir su bardagi kesme seker miktarinca sekerin anneye verilmesinin yanlis oldugunu soyluyor. 20 li haftalarda ilk gebeligimde ben de yaptirmistim. Bisey cikmamisti ve bosyere yapilmisti. Ustelik 20 li haftalarda tespit edildiginde ne yapiliyor diyet ile kontrol ediliyor. Gebeligin en basindan itibaren hamilelerin o beslenme tarzini benimsemesi gerekir diyor. Ozet olarak gereksiz kilo verdiren besleyici ozelligi olmayan unlu ve paketli gidalar sekerli yiyecekler yenmezse zaten problem yasanmaz. Bunlari beslenmeden cikarmak icin 20 li haftalarda seker testinu yapmaya gerek yok diye dusunuyorum. Ben de yaptirmayacam. Bir de sekeri sadece aclik tokluk kan sekeri ile bakmayin. Aclik insulin hormonu degeri ile de baktirin. Bunu 5 br uzerinde olmamasi gerekirmis. Bir de gizli seker testi denilen 3 aylik seker miktarina bakilmasi lazim. Bunlarda problem yoksa seker testi yapilmayabilir demisti doktorum ve kendisi de zaten tavsiye etmiyor. Bir dipnot: gebelik sekeri ailede ya da sizde hic seker gecmisi olmasa da gebelikde ortaya cikabiliyor.
Iyi ama bu şekilde çözüm bulmak olmadı alcam bi cihaz ayda bir yaparimAyni sayilir canim ondada once ac karna bakiyorlar sonra sekerli su icip bir saat ve iki saat sonrasina bakiyorlar.. bende sekerli su icmek yerine kahvalti yapiyorum.. olcecegim gun bilerek fazladan sekerli biseyler yiyorum bazen balli ekmek gibi bakayim nasil tepki verecek diye.. sukur simdilik bi sikinti yok
Canım benim mesala normal test yüksek çıkınca yükleme yapıldı ozamanda yüksek çıktı normal paketli gıdalar dışında bayağı muazam bir diyet yaptırdılar bayağı zordu buna rağmen 8 . Ay hastanede yatmak zorunda kaldım 1 hafta hastaneden çıktıkdan sonrada 1 hafta sonrada Doğum yaptım Doğum yapacağım gün şekerim çok yükseldi dktrun şöyle dediğini hiç unutmuyorum 10 dakika içinde kadını hastaneye yetiştirmezseniz anne felç olur bebek ölür demişti bayağıda tehlikeli bir durum bende ne yapacağımı şaşırdım bir kaç dktrla görüşüp öyle karar vericem inşllah hiçbiriniz de yüksek çıkmazSeker testiyle ilgili canan hocanin elestirilerini hakli buluyorum. Ancak yanlis anlasildigini da dusunuyorum. Canan hoca gebelikte seker hastaligi tehlikeli degildir demiyor. Gebelik sekerini tespit etmek icin bir su bardagi kesme seker miktarinca sekerin anneye verilmesinin yanlis oldugunu soyluyor. 20 li haftalarda ilk gebeligimde ben de yaptirmistim. Bisey cikmamisti ve bosyere yapilmisti. Ustelik 20 li haftalarda tespit edildiginde ne yapiliyor diyet ile kontrol ediliyor. Gebeligin en basindan itibaren hamilelerin o beslenme tarzini benimsemesi gerekir diyor. Ozet olarak gereksiz kilo verdiren besleyici ozelligi olmayan unlu ve paketli gidalar sekerli yiyecekler yenmezse zaten problem yasanmaz. Bunlari beslenmeden cikarmak icin 20 li haftalarda seker testinu yapmaya gerek yok diye dusunuyorum. Ben de yaptirmayacam. Bir de sekeri sadece aclik tokluk kan sekeri ile bakmayin. Aclik insulin hormonu degeri ile de baktirin. Bunu 5 br uzerinde olmamasi gerekirmis. Bir de gizli seker testi denilen 3 aylik seker miktarina bakilmasi lazim. Bunlarda problem yoksa seker testi yapilmayabilir demisti doktorum ve kendisi de zaten tavsiye etmiyor. Bir dipnot: gebelik sekeri ailede ya da sizde hic seker gecmisi olmasa da gebelikde ortaya cikabiliyor.
Geçmiş olsun canım çok zor olmuş doğumun. İnşallah Allah bu sefer yaşatmasın canımCanım benim mesala normal test yüksek çıkınca yükleme yapıldı ozamanda yüksek çıktı normal paketli gıdalar dışında bayağı muazam bir diyet yaptırdılar bayağı zordu buna rağmen 8 . Ay hastanede yatmak zorunda kaldım 1 hafta hastaneden çıktıkdan sonrada 1 hafta sonrada Doğum yaptım Doğum yapacağım gün şekerim çok yükseldi dktrun şöyle dediğini hiç unutmuyorum 10 dakika içinde kadını hastaneye yetiştirmezseniz anne felç olur bebek ölür demişti bayağıda tehlikeli bir durum bende ne yapacağımı şaşırdım bir kaç dktrla görüşüp öyle karar vericem inşllah hiçbiriniz de yüksek çıkmaz
Seker cok tehlikeli zaten ona birsey demiyorum. En basindan beyaz un ve sekerden uzak dursak daha iyi olur diyorum. 3 aylik seker bakilmasi lazim yuksek ise doktor tavsiyesi ile kati diyete gecilebilir. Cok gecmis olsun. Insallah bu hamileliginde problem yasamazsin. Insallah hiçbirimiz yasamayizCanım benim mesala normal test yüksek çıkınca yükleme yapıldı ozamanda yüksek çıktı normal paketli gıdalar dışında bayağı muazam bir diyet yaptırdılar bayağı zordu buna rağmen 8 . Ay hastanede yatmak zorunda kaldım 1 hafta hastaneden çıktıkdan sonrada 1 hafta sonrada Doğum yaptım Doğum yapacağım gün şekerim çok yükseldi dktrun şöyle dediğini hiç unutmuyorum 10 dakika içinde kadını hastaneye yetiştirmezseniz anne felç olur bebek ölür demişti bayağıda tehlikeli bir durum bende ne yapacağımı şaşırdım bir kaç dktrla görüşüp öyle karar vericem inşllah hiçbiriniz de yüksek çıkmaz
Allah seni korktugunla sinamasin guzel bir hamilelik gecirirsin insallahBenim arkadaşım çok aşırı şişti ve 5 aydan sonra hep bel ağrısı çekti şekerini ölçünce hamileliğe bağlı şeker çıkmış bütün bu şikayetlerin nedeni oymuş. Işte insan ne yapcağını şaşırıyor bana kalsa ben ne ikili üçlü dörtlü testleri olumlu bulmuyorum şekere halen daha karar veremedim. Benim takip ettiğim tek test kan uyuşmazlığı için yapacakları test.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?