2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ben epidural oldum kızlar. Pek bir rahatsızlık yaşamadım. Ben evhamlıyım doğum anını bebeği illa ki görücem , hele hele Seda Sayanın programında bir doğum hastanesinde olanlar anlatılmıştı ya, karışan bebekler, satılan bebekler o zaman tamamen korktum. Eşime diyorum doğuma gireceksin diyor ben dayanamam, diyorum ben yarılmaya dayanıyorum da sen bakmayamı dayanamıyorsun. Yok ya ben bebeği görücem, ağlamasını duyacağım, bir işaretini aklımda tutacağım bayılsam da artık ondan sonra .

Valla benim göbek bayağı belli oluyo kızıma hamileyken ilk gebelik diye daha geç çıkmıştı ama şimdi daha erken cikti gobeğim. Bebek hareketi surekli hissetmiorum ama 4 yada 5 kez kucuk kipirtilar hissettim
Bende cok fazla his edemiyorum benimde 2 gebeliğim ama cok net hisetmiyorum.

Kizlar bende spinal oldum cok rahat geçti benim icin dogumum sezeryani hic istememe ragmen.. Bas agrisi vs olmadi. Sezeryanden sonra gaz cikarma fasli var malum o da gayet kolaydi ama siz siz olun hastanenizi iyi secin.. Doktorunuza guvenin ama o guven gozunuzu kor etmesin ki beni etmisti benim ne kadar normal dogum istedigimi bile bile sezeryane aldi bebegin sıkışır telef olur diyerek oysaki sanci ve aciklikla gittim hastaneye yani.. Arkasından 3.gun su gecirmez banti cikardigimda ameliyat yerimin enfeksiyon aldigini gordum ve hemen doktora danistim tenturdiyotla gecer dedi gecmedi ve benim 10
Gun tekrar lokal anestezi ile enfeksiyonlu bolge temizlenerek dikisim atıldı 25 gune kadar cok zorlandım.. Bunu gözünüz korksun diye anlatmiyorum kesinlikle ki diyorum gayet kolay geçti dogum kismi ama doktor ve hastane secimim cok yanlisti eger aklinizda en ufak suphe kalirsa mutlaka baska doktora da danisin

Hayirli olsunnn darisi basimaa insalllah :) bbeta hcg kac cikmisti
Ikili taramadaki beta 32.
Ilk hamilelik ögrendigimde 130 ile ogrendim.
Iki teori daha duydum. Ilk beta degeri cok yuksek degilse kiz olabiliyormus. Benimki 130 mesela. Daha oncekileri ilk 340 lar ile ogrenmistim. Bir de ultrasonda surekli hareketli olanlar cogunlukla erkek diye duydum. Kizlar popoyu donup yatiyormus. Ben 3 dur gidiyorum. Portakal sulari cikolatalar yedim. Ama hiiiiic yatiyor hanim. Poposu bize donuk anca sirtini goruyoruz

Bizim topik kiz topigi olacak gibi. Temmuzun cogunlugu erkekti. Yine de sayfamiz duzenlense bilgilerimizi gorsek tam hesaplardir. Kiz mi cok olacak erkek mi diye

Ben ilk bebegimde 32 hafta gittigim doktoru degistirdim. O zamana kadar normal diyen adam birden kordon dolanmasi var sezeryan olacaksin dedi. Ben de suanki doktoruma gittim. Tesadufen tanidik yonlendirdi. Gittim adam renkli ultrasonla bana gosterdi. Dedi ki bak burasi kordon kan akisi var renkli gorebilirsin. Burasi da boyun. Sence boyundan geciyor mu dedi. Hayir dedim. Doktoru degistim ve bu doktorda normal dogum yaptim. Dogurturken dedi ki bir kez bile dolanmamisti kordon. Iyiki degistim ve cok guzel bir dogumdu. Simdi de ona gidiyorum. Insallah sorunsuz bir sekilde bunu da normal dogurabilirim. En guzeli dogal olani ve olmasi gerekeni. Keyfi sezeryana karsiyim. Sezeryanli cocuklarin cogunda alerji ve solunum yollari problemi var. Astimli olabiliyorlar allah korusun. Cunki rahim yolundan gecip cigerdeki suyu atamiyorlar. Ayrica rahim yolundan probiyotik alamiyorlar o yuzden bagisikliklari zayif oluyor. Mecbur kalmazsam sezeryan tercih etmeyecem. Ama mecbur kalirsak da yapacak bir sey yok.

Doğumdan konu açılmış bende yazayım . " herkes normal doğuruyor Allah buna göre yaratmış kadını ne var ki ya " diyerek normale hazırladım kendimi . Hem özel de hem de devlette takipteydim ama biliyordum ki özeldeki doktorum sezeryancı o yüzden orda doğum yapma niyetim yoktu devleti kafaya koymuştum. Sancılarım biraz başladı ve devlete gittim , ebeler beni sinir etti ve çıktım hastahaneden kaçar gibi. Bütün sancıyı evde çektim 8 cm açılmayla özele doktoruma gittim ki katakulleyle beni sezeryana almasın. Bana doğumda fırça attı 1 aydır neden kontrole gelmiyormuşum neden telefona bakmıyormuşum . Nasıl anlatayım o an derdimi neyse doğum baya zor geçti o kısımlara girmeyeyim. Size tavsiyem benim yaptığımı yapmayın sakın ama sakın doktorunuzun sezeryan daha çok yaptığını bile bile yada hastahanenin o doktora hastahaneye gidipte normal doğum yapmayın . Adam normal doğum konusunda tam bi deneyimsizmiş . Bunu normal Doğum yapan insanlarla ve doktorlarla konuşarak anladım . Şimdi çok iyi bi doktor buldum normal konusunda baya tanınmış fiyat biraz pahalı ama bakalım bu doktor mu olacak yoksa devlet hastanesi mi bilmiyorum . Bi arkadaşım sırf bu nedenlerle evde tek başına doğurdu 2. Çocuğunu . Demem o ki korkmayın yapabilirsiniz . Doğum bi annenin yaşayacağı en muhteşem en özel en sıradışı an . Doğumdan sonra bunu yapabildim ya hayatta herşeyi başarırım. .diyorsunuz . Haaa o sancılar çok zor ama söyleyeyim

kesinlikle katiliyorum soylediklerine benim oglum surekli bronsit ve kesinlikle sebebi bu bence.
Bizde de 28 haftadan itibaren basi buyuk demeye basladi bi doktor arkadasimiz dedi ki baska doktora git bu sirada 32 haftaligim sonra bi akrabamizi kaybettik genc yasta onun üzüntüsü taziyesi falan derken gidemedim bi turlu doktora birazda ihmal ettim cok güvendiğimden 37+5 te zaten sanciyla gittim dr a basi buyuk diye sezeryana aldi ve simdi ben ssvd icin kendimi parcaliyorm hic boyle seylere gerek yokken.. Insallah kismet olur ve ssvd yapabilirim

Normal doğumm adı üstünde normal olanı bu.. Bende normal doğum yaptım hem de haftasonuna denk geldi doğru düzgün doktor yoktu çok şükür sorunsuz bir doğum oldu. En unutmadığım an bir bayanın geldiği ve kontrol sonrası iyi ıkınmazsan sezeryana almak zorunda kalıcaz demesiydi. Ondan sonra Allah ne verdiyse tüm gücümle çabaladım normal olsun diye 20 dakika sonra da doğum haneye aldılar Ama harika bir deneyim çok güzel bir duygu Rabbim tüm isteyenlere yaşatsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…