Çok özür dilerim bunu yazmayacaktim ama başından beri bunu düşünüyorum ve artık yazacağım. Avrupada yaşayan onlarca akrabam ve tanıdıkları bu yaşadıklarını yaşadı özellikle Almanyada. Senin nerede olduğunu bilmiyorum.
Çocuklarına aynı şekilde amniyosentez sonucu sana söylediklerini söylediler. Akrabalarım tesettürlü ve ya müslüman oldukları bilinen insanlar, tanıdıkları da böyle.
Bir kısmı çocukları aldırdı. Bir o kadarı da aldırmadı ve aldirmayanlarin hiç birinin çocuğu ne down sendromlu ne de başka bir hastalıklı. Onlara da %100 down sendromlu dediler.
Bunun Avrupada özellikle Türk ve müslümanların nesillerini devam ettirmemeleri için yapıldığını düşünüyorlar ben de böyle düşünüyorum. Sana yapılan bu mudur bilemem.
Ne senin ne de bebeğinin vebaline girmek istemiyorum ama bunu söylemeden gecemedim özür dilerim burnumu fazla soktuysam.
Bir ikincisi 3 yaşında down sendromlu bir kız kardeşim var. Doğduğunda öğrendik annem hiç bir testi yaptırmak istemedi hamileyken aldirmayacagim bir sey çıksa da dedi.
Ailemizde başka kromozom hastalığı olan yok ve öğrendiğimizde dunyamiz başımıza yıkıldı. Çünkü ne olduğunu gerçekten bilmiyormusuz.
Tünelin sonu tahmin ettigimiz kadar karanlık değilmiş, dünyanın en mutlu çocuğu o gibi geliyor.
Sadece yazmak istedim; tekrar özür dilerim dayanamadım.