- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #20.121
Doktorun dediğine çok şaşırdım canım gebelik şekeri öyle açlık şekeri ile anlaşılan bişey değil ki yemekten sonra 1. Saat ve 2. Saat ölçümü yapılması lazım ben gebelik şekeri geçirmiş biri olarak konuşuyorum mesela Benim şuan açlık şekerim çok iyi ama tokluk bilmiyorumAraştırma hastanesi endokrine gittim dün yaptırdığım tahlillerin aynısını benden bugünde istedi bir kaç bisküvi yediğim için tahlile yarına gel dedi bu şeker durumuna biz müdahale edemeyiz dedi bir öyle bir başka türlü bende kızdım iyice fenalık geldi kalabalıkta insanlarımızda öküz gibi adamın biri tepeme çıktı karnımı acıttı çok kızdırdılar beni :))) sonra kendi kadın doğumcuma gittim anlattım gösterdim tahlilleri çok abartmışlar dedi çok aç kalırsan tabiki şekerin düşer sen hamilesin üstelik bu şekerinin düşmesi gebelik öncesinden beri var dikkatli olup ara öğünlerini bile kaçırmayacaksın seni ameliyat edecek halimiz yok falan dedi sadece demirim 9.8 çıkmış Demir ilacımı sabah akşam yaptı 10.5 altına düşmemeliymiş 2 hafta sonra randevum vardı şeker yüklemesi yapacakmısınız dedim ona bile gerek yok şekerin zaten düşük biz onu gizli şeker varmı diye yapıyoruz dedi bunuda yeni öğrendim canım
Ya bebek odası yapacaklar. Nereden alicaksınız mobilyayı. Ya da parça parça mı alicanız.
Bunlar doktorluğu okurken aynı kitabı okumuyorlar mı acaba yani bu tıp yoruma açık bişey mi biri başka diyor biri başka e içime kurt düşüyor hangisine inanıcam kiTahmin ettigim gibi bisey yok canim iste normal. Ya bende benim dr.a yukleme yapmasak zaten sekerim dusuk dedim olmaz oyle sey o aclik kan sekeri belli olmaz o isler dedi katiyen kabul etmedi.
Bende ne yapacağımı bilmiyorum kime sorup danışacağım yoruma açık bişeymiş gibi hareket etmelerine sinir oluyorum Allah’tan daha 2-3 hafta var bende 24-25 demi şeker yüklemesi yapıcaz şimdi tekrar tekrar tahlile gerek varmı kanım bitti dedim tüp tüp vermekten bu yüklemede belli olurmu dedim bana istersen yaparız ama zaten şekerin düşük diye konuştu şaştım kaldımDoktorun dediğine çok şaşırdım canım gebelik şekeri öyle açlık şekeri ile anlaşılan bişey değil ki yemekten sonra 1. Saat ve 2. Saat ölçümü yapılması lazım ben gebelik şekeri geçirmiş biri olarak konuşuyorum mesela Benim şuan açlık şekerim çok iyi ama tokluk bilmiyorum
Rahım boyun kaçtı en son dikişin varmı bence hemen doktora gıtmelısın öyle dedıgın gıbı bir agrıysa üşütmeye benzemıyor ki rahım ağzı yetmezlıgınde Doğum ağrısız sancısız bıle başlıyor bı servıksıne baktır enfeksyon falan varmı tahlıl ver daha oncekı kaybın kaç haftalık ray en çok 20-28 hafta arası kendını gosterıyor canım benımde suan dikişim var evın içinde dolanmaktan başla bişey yapmıyorum full istirahatiyim sen iş gezme tozma falan mı yapıyorsun yoksaRahim agzı yetmezliginden bir erken dogumum var.
12 den beri 2 haftada bir gidiyorum olcum yapiyor. İyi diye yapilmadi malesef. Progestan ve magnezyum kullaniyorum. Keske yaptirsaydim diyorum. İnsallah sonuna kadar sorunsuz giderizSerklaj mıydı neydi ondan yapılmadı mı?
Biraz hafifledi bakalim havlu koydum belime sardim.Rahım boyun kaçtı en son dikişin varmı bence hemen doktora gıtmelısın öyle dedıgın gıbı bir agrıysa üşütmeye benzemıyor ki rahım ağzı yetmezlıgınde Doğum ağrısız sancısız bıle başlıyor bı servıksıne baktır enfeksyon falan varmı tahlıl ver daha oncekı kaybın kaç haftalık ray en çok 20-28 hafta arası kendını gosterıyor canım benımde suan dikişim var evın içinde dolanmaktan başla bişey yapmıyorum full istirahatiyim sen iş gezme tozma falan mı yapıyorsun yoksa
Korkutmak istemıyorum ama sen gıt baktır Biranda kısalabılıyor benım ılk bebegımde dikişim 2.5 cm açıklıkla 25 haftalık ken atıldı 36 da full yatarak dogurdım alkah korusun öyle bişey olsada hiçbirsey için geç degıl ben 4.2 rahım ağzıyla gecmısıme bakarak 14 haftalıkken dikiş attırdım Bora’nda oluyor herşey dıye12 den beri 2 haftada bir gidiyorum olcum yapiyor. İyi diye yapilmadi malesef. Progestan ve magnezyum kullaniyorum. Keske yaptirsaydim diyorum. İnsallah sonuna kadar sorunsuz gideriz
Nereden aldınız yaniBiz takım olarak aldık canım.Henüz gelmedi 1,5 ayı bulur dediler gelme süresinide hesaplayarak son aylara bırakmak istemedim
4 cm kısa değil ki canım. 2,5 cm'nin altı tehlike yaratıyormuş. Benim de 3,5 cm.Biraz hafifledi bakalim havlu koydum belime sardim.
En son gecen hafta 4 cm olctu. Olur mu evden disari sadece hastaneye gidiyorum. Temizlik yapmiyorum yemekleri kayinvalidem gelip yapip gidiyor. Yemegi isitmak icin kalkiyorum. Evde dolasiyorum namazi da oturarak kiliyorum. Bayramdan sonra randevum var. İnsallah sonuna kadar gideriz. Sana da gecmis olsun canim.
Canım o sıcak masaj uygulama ve masajlar Doğum için yapılıyor dikkat et ozellıkle karnını uzun süre ovmak sevmek bizim durumumuz için tehlıkelı bayram uzun bır zaman dilimiBiraz hafifledi bakalim havlu koydum belime sardim.
En son gecen hafta 4 cm olctu. Olur mu evden disari sadece hastaneye gidiyorum. Temizlik yapmiyorum yemekleri kayinvalidem gelip yapip gidiyor. Yemegi isitmak icin kalkiyorum. Evde dolasiyorum namazi da oturarak kiliyorum. Bayramdan sonra randevum var. İnsallah sonuna kadar gideriz. Sana da gecmis olsun canim.
Sicak su torbasi guvenli mi canim benim de sag taraf belden sirtima dogru agriyor. Sicak su koymaya korktum havlu sardim. Nasil gecti senin?dün sıcak su torbası koydum şu an iyi, bayrmdan sonra gideyim en iyisi sağ taraf benim de.
yandaki bel boşluğu ve sırt kısma doğru ağrısı önde hiç yok. yağlı yemedim ama çok yürüdüm
Keşke böyle Bi durumda başka Bi doktorunda fikrini alsaydınız. Neyse inşallah hayirlisiyla aliriz hepimiz de kucağımıza.12 den beri 2 haftada bir gidiyorum olcum yapiyor. İyi diye yapilmadi malesef. Progestan ve magnezyum kullaniyorum. Keske yaptirsaydim diyorum. İnsallah sonuna kadar sorunsuz gideriz
Hic sorma babasi gibi galiba kizim olcak yandm desneeÖyle düşünme canım her bebek aynı değil bunu daha anne karnındayken öğrenmiş oluyoruz bu da güzel bişey. Belki hareket etmeye başlayınca bizim bebislerden daha çok hareket eder. :)) annesine vurmak istemiyo şimdi senin bebiş:)) güzel düşün sağlıklı olsun daha ne isteriz biz. Senin bebiş rahata düşkün olucak galiba kendine güzel biyer bulmuş orda takiliyo :)))
İlkinde 25 haftaya kadar normal miydi rahim agzin? Haklisin ben de tedirginimKorkutmak istemıyorum ama sen gıt baktır Biranda kısalabılıyor benım ılk bebegımde dikişim 2.5 cm açıklıkla 25 haftalık ken atıldı 36 da full yatarak dogurdım alkah korusun öyle bişey olsada hiçbirsey için geç degıl ben 4.2 rahım ağzıyla gecmısıme bakarak 14 haftalıkken dikiş attırdım Bora’nda oluyor herşey dıye
4cm kisa degil canim biliyorum ama rahim agzi yetmezligi olanlarda bir anda kisaliyor.4 cm kısa değil ki canım. 2,5 cm'nin altı tehlike yaratıyormuş. Benim de 3,5 cm.
Evet ilik bir dus alayim en iyisi. Biraz hafifledi suan.Canım o sıcak masaj uygulama ve masajlar Doğum için yapılıyor dikkat et ozellıkle karnını uzun süre ovmak sevmek bizim durumumuz için tehlıkelı bayram uzun bır zaman dilimi
sen bir doktora git canım bu durumun varsa normal bel ağrısı olmayabilirSelam kızlar, dün gece felaket bir bel ağrısı ile uyandım. Bu sabah kahvaltıdan sonra yine şiddetlendi ağrılarım. Şuan ne oturabiliyorum ne kalkabiliyorum. Üşüttüm mü bilmiyorum. Erken doğum riskim de var. Ne yapabilirim sizce?
Nereden aldınız yani
Belimin belli bir yeri agridigi icin gitmedim. Dokununca agri hissediliyor. Sag tarafta belin biraz ust kismi agriyor.hafifledi biraz gecmezse gidicem artik. Agriyla oturmak ne zormus. Agrisi olan herkese Rabbim sifa versin insallahsen bir doktora git canım bu durumun varsa normal bel ağrısı olmayabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?