2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Peki o şüphe nasıl anlaşılıyor? Çünkü genelde vajinal muayene yapılmıyor ya gebelik kontrollerinde, doktorlar nasil anlıyor merak ettim.
Genelde kayıp vererek anlıyorlar ve teshıs koyuyorlar canım hatta bır kayıp yetmıyor bazen maalesef bu teshısı koymak ıcın doktorlar ıcın kolay tabı tekrarlayan gebelik kayıpları olunca ray lısın denılıyor çok şükür benımkı kızıma hamıleyken 24 haftalıkken ayrıntılı ultrasonda son anda 2.5 cm Doğum başlamış ve ben sadece basıt bır bel agrısı hıssedıyordum normal denılmıstı o sekılde farkedıldı ben cevremdekı bütün hamılelerı uyarıyorum doktorunuza sureklı rahım ağzının durumunu ve uzunluğu sorun dıye bazıları hoş karşılıyor bazılarıda herkes senın gıbı olacak degıl ya dıye terslıyor bana abartıyorsun dıyenlerden bır akrabam 20 haftalıkken raydan bebegıbı kaybettı Gönül iaterkı kımse yaşamasın ve akıntı da gerçekten önemsenecek bır durum

Bunlar doktorluğu okurken aynı kitabı okumuyorlar mı acaba yani bu tıp yoruma açık bişey mi biri başka diyor biri başka e içime kurt düşüyor hangisine inanıcam ki
Al benden de o kadar biri bulanti hapini kullan dio biri artik biraksan daha iyi olur diyo
bu doktorlar ne dengesiz arkadas...

Bana da herles abartıyorsun bu kadar kafana takma herşeyi diyor ama ben ısrarla rahim ağzımı ölçtürmesem bu durum ortaya çıkmayacaktı. Şimdilik 35 mm olduğu için serklaja gerek yok dediler ama sürekli takibini yaptırıyorum. 37.haftaya kadar da progestan kullanacağım. Progestan serklajla eşdeğermiş zaten.

Tabıkıde tedbırı Alman iyi canım milletin ne dediği önemli degıl şüphede belki progestan yeterlı olabılır ama gerçek raylı larda serklajla eşdeğer degıl canım bızde bebıslerı resmen dikiş tuttuğu zamanlar oluyor ve genelde hareketler kısıtlı ama acil serklajı ve önlem amaçlı serklajı yaşamış bırı olaraktan çok şükür şimdilik daha ıyı gıdıyoruz

Sicak su torbasi guvenli mi canim benim de sag taraf belden sirtima dogru agriyor. Sicak su koymaya korktum havlu sardim. Nasil gecti senin?
benimki minik bir torba canım, el kadar sanırım ve üzerinde polar bir kılıfı var oyksa yakıyor, bir şeye sararak koymak gerekiyor. Göbeğe falan o kadar sıcak iyi değil ama ben arkadan bele ve sırta doğru koydum. Sanırım üşütmüşüm gece üzerimi açıyorum artık serinlemiş havalar. Dün onu koyunca iyi geldi.

Peki o şüphe nasıl anlaşılıyor? Çünkü genelde vajinal muayene yapılmıyor ya gebelik kontrollerinde, doktorlar nasil anlıyor merak ettim.

Eşimin çalıştığı yere ne zaman gitsem önce bir vajinal bakıyor sonra karından devam ediyor. Geçen hafta gittiğimde hatta kızdı 12. haftadan sonra daha gitmedim diye. Rahim ağzında açılma varsa erken müdahale etmezsek 20li haftalar çok geç oluyor neden gelmedin, inşallah bir şey yoktur dedi ama problem çıkmadı.
Diğer gittiğim doktorlar maalesef kaşıntı, yanma gibi şikayetlerime rağmen hiç vajinal muayene etmediler. Sanırım doğumumu da çok uzak olmasına rağmen eşimin patronuna yaptıracağım çok bilgili ve çok ayrıntılı anlatıyor, bakıyor. Benim soracak bir şeyim kalmıyor yani o derece.

Progestani vajinal mi kullanıyorsunuz

Kızlar göğsünden süt gelen varmı yada sarı su
Benim geliyor ucunda kurumuş olarak görüyorum ben doktoruma sordum bu iyi birşey dedi

Kızlar kalbiniz cok hızlı atıyor gb oluyor mu benim özellikke gece yatarken sıkışıyor gb oluyor
Benim hep kalp atışım yüksek hiçbirşey yokken panik oluyorum heyecanlanıyrm kalbim yerinden çıkcak gibi oluyo her ölçtügümde 130 125 135 bile gördüm yani 100 altına hiç düşmüyor.

kızlar benim gibi 13 kilo alan var mi yandm ben
Heyyy maşallah canım:)
Bende bugun tartıldım 7 kilo almşm çok üzüldüm

1 saat önce süt içtim az öncede yattım normal Doğum hikayelerini okuyordum soluma yattım aaaaa bide baktımki sağım da bir kıpırtı hemde ne güçlü maşallah çok şükür ya geç oldu ama dün doktora bebeğimin pozisyonunu sordum eliyle karnımdan gösterdi başı burda sırtı ayakları diye sağımda ayakları var hissettim ya ayyyyy

Ne guzel canm senin adna cok sevindim artk daha guclu duyar hissedersin ins:)

kizlar ben bulantilardan reflüden kilo falan alamiyorum ya
ben de tam tersi kilo almak istiyorum 72 yle hamile kaldim 65 kiloyum bebek beslenemicek zayif kalcak diye korkuyorum zaten bukanti hapi kullandigim icin sagliksiz olcak diye ödüm kopuyor...hap kullanmama ragmen niye hala kilo alamiyorum ki ben...
yiyorum da artik hap sayesinde ama bilemedim ya fikri olan var mi...

Kızlar daha önce bahsetmiştim safra kesemin olduğu yerde ağrı var diye şindi ağrı yerini acıya bıraktı ama nasıl acıyor sağ göğsümün alt tarafı midemin yukarsı gbi tamda tarif edemıyorum ama dokununca bile acıyor dün gece bi acı girdiki gözümden yaş aktı var mı benden baska böyle şikayeti olan? Doktorla görüştüğümde yastıgını yukseltte yat ayakalrını kendıne doğru çekip yatıyosan ondan olabılır dmeişti yükselttim ama nafile :/ acaba genel cerraha mı gitsem yada neye gidilir bilemedim ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…