- 6 Mart 2017
- 23
- 47
- 18
- 37
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #20.641
Merhaba Duygu,Kızlar daha önce bahsetmiştim safra kesemin olduğu yerde ağrı var diye şindi ağrı yerini acıya bıraktı ama nasıl acıyor sağ göğsümün alt tarafı midemin yukarsı gbi tamda tarif edemıyorum ama dokununca bile acıyor dün gece bi acı girdiki gözümden yaş aktı var mı benden baska böyle şikayeti olan? Doktorla görüştüğümde yastıgını yukseltte yat ayakalrını kendıne doğru çekip yatıyosan ondan olabılır dmeişti yükselttim ama nafile :/ acaba genel cerraha mı gitsem yada neye gidilir bilemedim ki
Canm rahim ağzı yetmezliğinde rahim ağrısız açılıyor. Seninki ona bağlı değildir. Doktorlar sorumlulukları gereği ağrıyla yada kanamayla gidince illa yatış vermek istiyorlar. Ben kanamalarda bile yatmadım, her defasında kağıt imzalayıp çıktım.Yoktu canım ya bence doktor tuhaftı, 2 hafta önce alttan o uzunluğa bakmıştı prof raporda da yazıyordu hiç alip incelemedi .
Bazen diyorum rahat ol, ama ya önemli bi şey ise diye tedirginlik oluyor. eşime de yansıtınca adam da panik oluyor ya bir şey varsa diye. Sağ salim kavuşsaydık inşallah şu kalan zamanlar hayırlısı ile geçsin inşallah
Merhaba Duygu,
Safra kesesi ve mide problemleri hamilelikte artıyor. kadın doğumcunun gözetiminde bir gastroloğa gitmende fayda var. Ben çok çektim allah sonumuzu benzetmesin ama sonunda kurtuldum. Sana belki safra kesesi diyeti verirler. Tereyağlı, fazla yağlı yiyecekler yememelisin. Genel cerrah eğer gastrocu isterse devreye girer. bu aşağama kan, idrar ve gaita vermen önemli.
Umarım hızlıca geçer.
Sevgiler
Siz tecrübelisiniz bende o yok hemen herşeye panik oluyorum benden çok hemen eşim panik oluyo. Arayalım doktoru diyo hemen herşey için doktor aransa yandık :)))Benim yaklaşık 2 haftadır inanılmaz sol kasığım ağrıyo üstüne dahi basamıyorum resmen topallıyarak yürüyorum ama insan 2.hamileliğinde pekte evhamlanmıyor ne olursa hamileliktendir diyorum:)
Allah sabir versin ogretmen arkadasa cnm kim bilir ne kadar zorlandi ki kurtaj yaptilar napsin kadincagiz o da istemezdi bebegini aldirmak hamileligi zor gecenmeri o kadar iyi anliyorum ki artik.ben bile 3 ay kusa kusa tuvalete duvara tutuna tutuna gidiyordum Allah im affetsin insallah intihar edesim geliyodu isyanlardaydim iyice midemi kesip atmak istiyordumAmin cnm sendende inş. Bence psikolojik olarak kendini hiç kasma herkesin hamileliği bir değil, hatta kişinin bir gebeliğiyle diğer gebeliği bile bir olmayabilir kendini kimseyle kıyaslama milletin laflarınıda takma. zaten insan hassas oluo bulantı olunca hepten duygusallaşıyo ben bu bulantı yüzünden daha hamileliğimin 6.haftasindayken biriyle tartıştım hemde çok yakinimla ilk hamileliğimdede abarttiğimi söyledi doğumda sancı çekerkende gerçekten o derece sancı oluomu dedi haliyle buseferkinide abarttiğimi düşündü, kendimi çok saldığımı falan diyince bende kayışlar koptu tabi, bide eşimin gelmesini bekliyodum bulantı için doktora gitmek üzereyken yaşandı bu olay.doktorda ilk defa ogün kalp atışlarini dinletince bütün duygularım karman çorman oldu başladım salya sümük ağlamaya ama görücen ne ağlama zaten oğlum tüpbebekle olmuştu buda okadar tedaviye geçen zamana karşı mucize gibi kendiliğinden olunca daha tuhaf duygular içinde oluyosun, şükürler olsn Rabbimin merhameti bol bize bugünleride yaşattı.
Amin canım cümlemizden inş. Sen bulantilarini başkasıyla kıyaslayip kendini iyice strese sokma bence, herkesin yapısı farklı sonuçtasenin etrafında yok ama ben mesela kendimi: hamilelikte kötü oluyorum çok bulantım oluo zannederdim ama burda site sakinlerinden bi öğretmen arkadaşla tanıştım oğlumla aynı yaş bi oğlu var biz 2.çocuk için tedavi olurken o oğlu küçükken tekrar hamile kalmış ve onun bulantıları 9ay sürüyomuş (doğum esnasında bile çıkarıp öyle dogurmuş) okadar kötü oluyorumki doktorlar bile şaşırıyo hiçbişey fayda etmiyo bayılıyorum dedi çok ağır geçince kürtaj yapmışlar.3-4hafta önce yinre hamile olduğunu duymuştum, duyduktan 2hafta snra karşılaşınca tebrik edeyim dedim fakat yine kürtaj yapmışlar.kürtaj lafını duyunca içimden çok kızdım yadırgadım ama snra büyük konuşma doktorların bi bildiği varki aldılar annede razı oldu kim durduk yere 2sefer bebeğini aldırır dedim. İnş seninde en kisa surede bulantilarin geçer cnm emin ol nekadar stres yaparsan okadar kötü oluo insan. buarada ben 3.5-4 haftadır ilaç almıyorum cnm baktım cikardiktan sonra idare edebiliyorum birakayim dedim, doktorda sen kendi durumuna bak onagöre ilacı kes demişti zaten. 3gundur biraz bulantım rahatsız ediodu beni ama şükür bu sabah dinç kalktım ama 2gündr mide yanmalarım çoğaldı yine o iğrenç renni yi kullanmaya mecburum gibi gözüküyo:/
Dünde çok samimi olduğum komsülarımdan bitanesi taşındı giderken ağla ağla çok üzüldüm o bile midemi etkiliyo, Allahtan yarinda eşimin memleketine gidicezde enazindan kapısını görmem.
Taş içinde kesinlikle bayramdan sonra ayriyeten git bakil inş yoktur ama bazen bellide olmayabilir, ultrasonda bakmamıza rağmen herşeyi net göremeyebiliyoruz diolar.
ben de onu düşünüyorum 3 eylülde başlıyoruz seminer dönemi bile gözümde büyüyor ki ders başlayınca ne yapacağız bilmem tüm gün ayakta,bir de benimki meslek lisesi hiç oturmaya gelmiyor iki dakika otursam sınıf coşuyorYa çalışanlar Allah yardımcımız olsun, ben tatildeyim 2 aydır ama eylülde başlayacağım vw şimdiden nasıl geçecek bilemiyorum. 1 buçuk saat kadar ayakta kaldım yürüyüşe çıktım yol üstünde de mağaza vardı orda oyalandım biraz eve kendimi zor attım resmen yorulmuşumbir de kasıklarımda ağrı başladı.
ben de lansinoh ve avent göğüs kalkanı düşünüyorum aslında silverette alsam diyorum ama çok pahalı 300 lira ya aldığıma değmezse diye almaya korkuyorum..battaniye de 1 polat bir örgü battaniye yeterli olur onun yanında pazen ve penye battaniye çok lazım oluyor 2 penye 3 de pazen battaniye alırsan yeterli olurİyi aksamlar kızlar nasilsiniz?
Göğüs yarası için yeni doğum yapmış birinden duyduklarım lansinoh krem ve avent göğüs kalkanı kullanmış çok faydasını görmüş ilerlemeden azaltmış hemen
Ben doğumdan önce lansinoh sürmeye baslamayi düşünüyorum sizin önerileriniz ne olur ?
Ben kızıma isime özel hicbirsey yaptırmadım ama şimdi battaniye siparişi verdim onu hatıra olarak kaldırmak istedim buna ilaveten kactane daha battaniye yeterli olur acaba
benim gittiğim de öyleydi sinir oldum yüzünü 4d çekip verseydiniz bari dedim gerek yok ki öyle şeylere eğer isyotirsan baştan söyleseydin dedi daha masadayım yani iki dakika bak dimi gıcık ya neyse ki sağlığı iyiydiAyyy ne zamandır yazmıyorum dilim şişmiş resmenbende ayrıntılı ultrasona girdim ama lüzümsüz bi doktora denk geldim hiçbi açıklama yapmadı ordan çıkınca kızım diyokı doktor ingilizcemi konuştu diyo sadece bilimsel terimlerle konuşup sekreterine rapor yazdırdı ağzından türkçe hiçbişey duymadık
yok canım çok değil tekrar adet olacağım zaman yumurtlamışsın benim kızımda öyle olmuştu kendi adet tarihine göre kızım ekimin başında doğacaktı ama geç döllenmeden dolayı sonunda doğdu.doktorum da demişti adet olmama yakın yumurtlamışsın o yüzden öyle olmuş diyeHaa kızlar size bişey sorucam benim normalde son adet tarihim 3 mart ama doktorlar 26 mart olarak hesaplıyor geç döllendiği için bu süre aralığı çok uzun değilmi sizcede
sen de mi öğretmen son canım işimiz zor valla hep ayaktayız diz mi dayanırGunaydin kizlar. Benim sag dizim hep sorunluydu bundan 2 sene once kosu yaptiktab sonra sismisti gunlerce rontgenler kremler vs derken ustune basamamistim. Meger diz kapagimda sivi birikmis. Dinlenmeyle ilaclarla gecmisti. Dunden beri ayni dizim agrimaya basladi oyle korkuyorum kidaha fazla kilo bile almadım simdiden böyle olursa napicam ben. Ay basinda ise de geri dönüyorum okullar açılıyor .rontgen desen cekilmez
Evet cnm ogretmenim. Oturarak ders anlatamıyorum ben mumkun degil yani. Hadi seminer doneminde idare ederiz bir sekilde ama bakalim okullar acilinca nasil olacaksen de mi öğretmen son canım işimiz zor valla hep ayaktayız diz mi dayanır
aynen ben de hiç oturamam konsantre olamam o zaman inşallah çok zorlanmayizEvet cnm ogretmenim. Oturarak ders anlatamıyorum ben mumkun degil yani. Hadi seminer doneminde idare ederiz bir sekilde ama bakalim okullar acilinca nasil olacak
bu hamileliğinde ben de epey gezdim aynen hareket halindeyken yorgunluktan insan hissedemiyor ama akşam olup da dinlenirken tekmeler başlıyor. benim tek sıkıntım yolda bulantı oldu malesef hala yol etkiliyorMerhaba anne adayları. Bir haftalık yoğun tatilimiz dün akşam son buldu. Kendi aracımızla Erzurum dan Kocaeli istikametine Antalya’dan doğru geze geze gittikgezerken hareket hissetmeyince biraz tedirginlik oluyordu ama dinlenirken tekmeleri yiyordum bugün de doktora mı gitsem bayramdan önce diye düşünürken tekmeler başladı tekrar Elhamdulillah sıkıntım olmadı hiç. Kimi yerde çok yürüdük kimi yerde yollar kötüydü hoplaya zıplaya gittik kimi yerde yüzdük.. öğretmenevi pansiyonda da kaldık çadırda da bizim gibi gezmeyi sevip de cesaret edemeyen anneler için yazıyorum bunları. Hiç kasmaya gerek yok uçurum kenarı tepelere bile tırmandım gür akan nehirlerde yürüdük vs vs. Benim sadece aşırı aç kalma durumunda bulantı oluyor hafif başka da sıkıntım yok Elhamdulillah.. gezmek isteyip de cesaret edemeyenler varsa tereddütsüz gezin derim tabi dikkat etmek şartıyla. hareket hissetmeyen az sayıda anneler kalmıştı nedir durum kıpırtılar başladı mo
İyi aksamlar kızlar nasilsiniz?
Göğüs yarası için yeni doğum yapmış birinden duyduklarım lansinoh krem ve avent göğüs kalkanı kullanmış çok faydasını görmüş ilerlemeden azaltmış hemen
Ben doğumdan önce lansinoh sürmeye baslamayi düşünüyorum sizin önerileriniz ne olur ?
Ben kızıma isime özel hicbirsey yaptırmadım ama şimdi battaniye siparişi verdim onu hatıra olarak kaldırmak istedim buna ilaveten kactane daha battaniye yeterli olur acaba
Evet öyle kötü olanlar oluyormuş inşallah öyle olmaz hiçbirimizinki kullanacaklarimizin faydaları olur inşallahAyni sekilde düşünüyorum. Son ay lansinoh kremi kullanmaya başlayacağım avent göğüs kalkanını da doğum çantama koyacağım. Öncekinde cok çektim göğüs yarasından aglaya aglaya emzirdigimi biliyorum.
ben de onu düşünüyorum 3 eylülde başlıyoruz seminer dönemi bile gözümde büyüyor ki ders başlayınca ne yapacağız bilmem tüm gün ayakta,bir de benimki meslek lisesi hiç oturmaya gelmiyor iki dakika otursam sınıf coşuyor
ben de lansinoh ve avent göğüs kalkanı düşünüyorum aslında silverette alsam diyorum ama çok pahalı 300 lira ya aldığıma değmezse diye almaya korkuyorum..battaniye de 1 polat bir örgü battaniye yeterli olur onun yanında pazen ve penye battaniye çok lazım oluyor 2 penye 3 de pazen battaniye alırsan yeterli olur
benim gittiğim de öyleydi sinir oldum yüzünü 4d çekip verseydiniz bari dedim gerek yok ki öyle şeylere eğer isyotirsan baştan söyleseydin dedi daha masadayım yani iki dakika bak dimi gıcık ya neyse ki sağlığı iyiydi
yok canım çok değil tekrar adet olacağım zaman yumurtlamışsın benim kızımda öyle olmuştu kendi adet tarihine göre kızım ekimin başında doğacaktı ama geç döllenmeden dolayı sonunda doğdu.doktorum da demişti adet olmama yakın yumurtlamışsın o yüzden öyle olmuş diye
O kadar pahalıya gerek varmı bilmiyorum faydası olacaksa bunlarinda olur diye düşünüyorum araştırmaların sonucunda e vitamini iğnesini kırıp sürenler olmuş onunda çok faydası olmuş inşallah ilk baştaki ikisi yeterli olur başka arayışa girmeyiz battaniye ben bir tane ormustum bir tanede aldım bir polar alırım birde dediğin penyelerden alırım yeterli olur o zamanben de onu düşünüyorum 3 eylülde başlıyoruz seminer dönemi bile gözümde büyüyor ki ders başlayınca ne yapacağız bilmem tüm gün ayakta,bir de benimki meslek lisesi hiç oturmaya gelmiyor iki dakika otursam sınıf coşuyor
ben de lansinoh ve avent göğüs kalkanı düşünüyorum aslında silverette alsam diyorum ama çok pahalı 300 lira ya aldığıma değmezse diye almaya korkuyorum..battaniye de 1 polat bir örgü battaniye yeterli olur onun yanında pazen ve penye battaniye çok lazım oluyor 2 penye 3 de pazen battaniye alırsan yeterli olur
benim gittiğim de öyleydi sinir oldum yüzünü 4d çekip verseydiniz bari dedim gerek yok ki öyle şeylere eğer isyotirsan baştan söyleseydin dedi daha masadayım yani iki dakika bak dimi gıcık ya neyse ki sağlığı iyiydi
yok canım çok değil tekrar adet olacağım zaman yumurtlamışsın benim kızımda öyle olmuştu kendi adet tarihine göre kızım ekimin başında doğacaktı ama geç döllenmeden dolayı sonunda doğdu.doktorum da demişti adet olmama yakın yumurtlamışsın o yüzden öyle olmuş diye
Kokusu kalmiyormu soğanın kokusu rahatsız ediyor beniGöğüsucu için derlenen arkadaşlar gogusunuze doğuma yakin soğan koyun okadar hafif atlatiliyorki gerçekten ilk hamileligimde doğumundan önceki gece koydum sadece 3 saat falan durdu emzirdikten sonrada krem sürüp kalkan takmistim hava alsın diye etrafındakilere gore çok kolay gecirdim
Valla ne yalan soyliyim görüşünün ustunde lahmacun varmış gibi kokuyor ama yıkanınca cikiyorKokusu kalmiyormu soğanın kokusu rahatsız ediyor beni
Ooo hele eşim relax hamile olduğumu bile unutuyor bazen.. geçen kasığım çok ağrıyo dedimde ne oldu ki diyo:))Siz tecrübelisiniz bende o yok hemen herşeye panik oluyorum benden çok hemen eşim panik oluyo. Arayalım doktoru diyo hemen herşey için doktor aransa yandık :)))
Bende biraz kilolu hamile kaldım karnım malesef yağlıBen dogru duzgun hissetmiyorum hareketlerini hala. Gunde 2 3 kere kasigimda atma gibi bir sey hissediyorum hareketi buysa eger. Ama bugun hic hissetmedim mesela. Sizlerden gerideyim biraz gerci, kilom da var. Endise etmeli miyim ;(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?