2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Merhaba Duygu,
Safra kesesi ve mide problemleri hamilelikte artıyor. kadın doğumcunun gözetiminde bir gastroloğa gitmende fayda var. Ben çok çektim allah sonumuzu benzetmesin ama sonunda kurtuldum. Sana belki safra kesesi diyeti verirler. Tereyağlı, fazla yağlı yiyecekler yememelisin. Genel cerrah eğer gastrocu isterse devreye girer. bu aşağama kan, idrar ve gaita vermen önemli.
Umarım hızlıca geçer.
Sevgiler

Canm rahim ağzı yetmezliğinde rahim ağrısız açılıyor. Seninki ona bağlı değildir. Doktorlar sorumlulukları gereği ağrıyla yada kanamayla gidince illa yatış vermek istiyorlar. Ben kanamalarda bile yatmadım, her defasında kağıt imzalayıp çıktım.

Merhaba
İlgin için çok teşekkür ederim geriye doğru yaslanıp oturdugumda ağrımın acımın kesildiğini fark ettim eskısı kadar şidddetli değil hatta baya azaldı oturuş pozisyonumu değiştirdiğimde . Sanırım kaburgalarıma baskı yapıyor bebek ondan kaynaklı. Ağrılarım geçmesse dediklerini mutlaka dikkate alıcam sen ameliyat mı olmustun

Benim yaklaşık 2 haftadır inanılmaz sol kasığım ağrıyo üstüne dahi basamıyorum resmen topallıyarak yürüyorum ama insan 2.hamileliğinde pekte evhamlanmıyor ne olursa hamileliktendir diyorum:)
Siz tecrübelisiniz bende o yok hemen herşeye panik oluyorum benden çok hemen eşim panik oluyo. Arayalım doktoru diyo hemen herşey için doktor aransa yandık :)))

Allah sabir versin ogretmen arkadasa cnm kim bilir ne kadar zorlandi ki kurtaj yaptilar napsin kadincagiz o da istemezdi bebegini aldirmak hamileligi zor gecenmeri o kadar iyi anliyorum ki artik.ben bile 3 ay kusa kusa tuvalete duvara tutuna tutuna gidiyordum Allah im affetsin insallah intihar edesim geliyodu isyanlardaydim iyice midemi kesip atmak istiyordum
simdi de hap sayesinde iyiyim bugun aksama dogru alcaktim zoferi dun almamistim kahvaltidan sonra fena oldum kustum aldim diger yarisini da.ben idare edemiyorum malesef cnm sabah bulantilarini idare ediyorum yiyince geciyo ama 2 gun almayinca 2.gun gun boyu midem bulaniyo hic bisey yiyesim gelmiyo kuru kuru kusmak da bogazimi mahvediyo iyice midem bulaniyo.
beni de sicak havaya bi cikiyim eve gekiyim hemen kusuyorum ve de aynen biseye aglayim bulanti geliyo hemen
haklisin cnm herkesin hamileligi cok farkli bazen uzuluyorum niye benimki boyle diye ama napalim öldüm mahvoldum diye diye 5 ayi devirdik
ben gaviscom rennie icemedim midemi daha kotu bulandirdi lansor kullaniyorum 15 mg keske gunde 2 kere alsam ama yasak sadece 1 kere al dedi doktor.reflü bende henuz yanma yapmadi zaten bi o eksikti ama bogazimdaki yumru hissi de bulandiriyo igrenc biseymis bu reflü
valla cnm iyi yapmissin hamileligi rahat geven bazi insanlar bizi anlayamaz.bana da biri ben hastanede yatarken sen de cok naz yapiyosun psikolojik bu bulantin demisti.kafasinı kirasim geldi o an ama hic halim yoktu laf anlatmaya bile keske naz olsa deyip gecistirdim hic ugrasamazdim
hele ki bu zamanda canımı sıkanın canını sıkarim modundayim hic kimse umrumda degil sadece bebegimi dusunuyorum.kendi canjmin derdine dustum.bana da cok zayiflamissin diyolar duymazdan geliyorum napiyim elimde degil yiyemiyorum.zorla kendini diyenler oluyo e zaten zorla yiyorum diyorum
insallah mide yanmalarin cogalmaz cnm icebiliyorsan süt maden suyu falsn ic mide yanmasina iyi gelir derler en azindan rahatlatir belki
benim de insallah 9 ay surmez ama hic azalma bile yok galiba surcek
bayramdan sonra muhakkak cerraha gozukcem belki de tasim yoktur da psikolojik biraz rahatlarim ama var bence cunku bi jnsanin midesi de bu kadar bulanmaz herakde diye dusunuyorum annemin 4.ay sonu bitmis bizim sulale hep 4 ay surmus bukantisi bi halamim 9 ay surmus insallah ona cekmemisimdir :-(
cnm bu arada talcid de kullanabilirsin doktor onu bana mide yanman ne zaman olursa alabilirsin hic bi zarari yok demisti

Son düzenleme:
ben de onu düşünüyorum 3 eylülde başlıyoruz seminer dönemi bile gözümde büyüyor ki ders başlayınca ne yapacağız bilmem tüm gün ayakta,bir de benimki meslek lisesi hiç oturmaya gelmiyor iki dakika otursam sınıf coşuyor
ben de lansinoh ve avent göğüs kalkanı düşünüyorum aslında silverette alsam diyorum ama çok pahalı 300 lira ya aldığıma değmezse diye almaya korkuyorum..battaniye de 1 polat bir örgü battaniye yeterli olur onun yanında pazen ve penye battaniye çok lazım oluyor 2 penye 3 de pazen battaniye alırsan yeterli olur
benim gittiğim de öyleydi sinir oldum yüzünü 4d çekip verseydiniz bari dedim gerek yok ki öyle şeylere eğer isyotirsan baştan söyleseydin dedi daha masadayım yani iki dakika bak dimi gıcık ya neyse ki sağlığı iyiydi
Haa kızlar size bişey sorucam benim normalde son adet tarihim 3 mart ama doktorlar 26 mart olarak hesaplıyor geç döllendiği için bu süre aralığı çok uzun değilmi sizcede
yok canım çok değil tekrar adet olacağım zaman yumurtlamışsın benim kızımda öyle olmuştu kendi adet tarihine göre kızım ekimin başında doğacaktı ama geç döllenmeden dolayı sonunda doğdu.doktorum da demişti adet olmama yakın yumurtlamışsın o yüzden öyle olmuş diye

sen de mi öğretmen son canım işimiz zor valla hep ayaktayız diz mi dayanır

Merhaba anne adayları. Bir haftalık yoğun tatilimiz dün akşam son buldu. Kendi aracımızla Erzurum dan Kocaeli istikametine Antalya’dan doğru geze geze gittik gezerken hareket hissetmeyince biraz tedirginlik oluyordu ama dinlenirken tekmeleri yiyordum bugün de doktora mı gitsem bayramdan önce diye düşünürken tekmeler başladı tekrar Elhamdulillah sıkıntım olmadı hiç. Kimi yerde çok yürüdük kimi yerde yollar kötüydü hoplaya zıplaya gittik kimi yerde yüzdük.. öğretmenevi pansiyonda da kaldık çadırda da bizim gibi gezmeyi sevip de cesaret edemeyen anneler için yazıyorum bunları. Hiç kasmaya gerek yok uçurum kenarı tepelere bile tırmandım gür akan nehirlerde yürüdük vs vs. Benim sadece aşırı aç kalma durumunda bulantı oluyor hafif başka da sıkıntım yok Elhamdulillah.. gezmek isteyip de cesaret edemeyenler varsa tereddütsüz gezin derimtabi dikkat etmek şartıyla. hareket hissetmeyen az sayıda anneler kalmıştı nedir durum kıpırtılar başladı mo

Evet cnm ogretmenim. Oturarak ders anlatamıyorum ben mumkun degil yani. Hadi seminer doneminde idare ederiz bir sekilde ama bakalim okullar acilinca nasil olacak
aynen ben de hiç oturamam konsantre olamam o zaman inşallah çok zorlanmayiz

bu hamileliğinde ben de epey gezdim aynen hareket halindeyken yorgunluktan insan hissedemiyor ama akşam olup da dinlenirken tekmeler başlıyor. benim tek sıkıntım yolda bulantı oldu malesef hala yol etkiliyor

Bebeğin hareketlerini hissetmeyenlere diyorum biliyorsunuz bu konuda en çok söylenen bendim oğlumu 22 haftalıkken hissetmiştim ama ikinci hamilelikte daha çabuk hissediliyor yazıyordu heryerde ben bunuda çok bekledim 22. Haftada hissettim Benim ikinci hamileliğimde böyle olduysa sizler şakın merak etmeyin 26 ya kadar mutlaka hissedersiniz inşallah

Ayni sekilde düşünüyorum. Son ay lansinoh kremi kullanmaya başlayacağım avent göğüs kalkanını da doğum çantama koyacağım. Öncekinde cok çektim göğüs yarasından aglaya aglaya emzirdigimi biliyorum.

Evet öyle kötü olanlar oluyormuş inşallah öyle olmaz hiçbirimizinki kullanacaklarimizin faydaları olur inşallah

O kadar pahalıya gerek varmı bilmiyorum faydası olacaksa bunlarinda olur diye düşünüyorum araştırmaların sonucunda e vitamini iğnesini kırıp sürenler olmuş onunda çok faydası olmuş inşallah ilk baştaki ikisi yeterli olur başka arayışa girmeyiz battaniye ben bir tane ormustum bir tanede aldım bir polar alırım birde dediğin penyelerden alırım yeterli olur o zaman

Göğüsucu için derlenen arkadaşlar gogusunuze doğuma yakin soğan koyun okadar hafif atlatiliyorki gerçekten ilk hamileligimde doğumundan önceki gece koydum sadece 3 saat falan durdu emzirdikten sonrada krem sürüp kalkan takmistim hava alsın diye etrafındakilere gore çok kolay gecirdim

Kokusu kalmiyormu soğanın kokusu rahatsız ediyor beni

Ben dogru duzgun hissetmiyorum hareketlerini hala. Gunde 2 3 kere kasigimda atma gibi bir sey hissediyorum hareketi buysa eger. Ama bugun hic hissetmedim mesela. Sizlerden gerideyim biraz gerci, kilom da var. Endise etmeli miyim ;(

O
Siz tecrübelisiniz bende o yok hemen herşeye panik oluyorum benden çok hemen eşim panik oluyo. Arayalım doktoru diyo hemen herşey için doktor aransa yandık :)))
Ooo hele eşim relax hamile olduğumu bile unutuyor bazen.. geçen kasığım çok ağrıyo dedimde ne oldu ki diyo:))

Ben dogru duzgun hissetmiyorum hareketlerini hala. Gunde 2 3 kere kasigimda atma gibi bir sey hissediyorum hareketi buysa eger. Ama bugun hic hissetmedim mesela. Sizlerden gerideyim biraz gerci, kilom da var. Endise etmeli miyim ;(
Bende biraz kilolu hamile kaldım karnım malesef yağlı ama şükür ilk gebeliğimdede bundada 15.-16. Haftalarda hissetmeye başladım. Peki günde 2-3 kere anca hissediyorum diyosunya, hissetmeye başlayalı nekadar oldu? Eger daha ilk haftalarsa normal cnm hatta bazı günler hissetmeyebilirsin bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…