- 26 Kasım 2017
- 3.445
- 2.911
- 133
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #24.501
Tamam kuzum ben eşime anlatmaya çalışmıştım ama bu cümleyi tam kuramamıştım. O da kendi kafasına göre sen bilmiyorsun demişti :)))rapor alamazsın sanırım canım çünkü 32.haftada çalışabilir raporu alıp 37.haftaya kadar çalışıyorsun. hem çalışabilir raporu hem de normal rapor birarada kullanılmaz.
yok canım sezeryan da olsa normal doğum da olsa doğum öncesi ve sonrası toplam 16 hafta izin hakkımız var. Benim de normalde 24 aralık doğum ama sezeryan istediğim için 39+1 yada 39+2'de alırız dedi doktor. Dolayısıyla izinden 1 hafta kazanmış oluyorum, o bir haftam doğum sonrasına aktarılıyor :)Tamam kuzum ben eşime anlatmaya çalışmıştım ama bu cümleyi tam kuramamıştım. O da kendi kafasına göre sen bilmiyorsun demişti :)))
Hayırlısı artık, bakalım hamileliğim nasıl ilerleyecek, önemli olan sorunsuz ilerlemesi.
Bir de biz doğumu 15 aralık olarak hesap ettik raporun uzayacağı tarih mart 10 oluyordu ama sezaryen doğum olunca değişiklik oluyor mu?
sata göre belirleniyor canım.kızlar size danışmak istediğim bir konu var.şimdi bu 32 hafta usg de görünen ölçülere göre mi belirleniyor yoksa son adet tarihine göre mi?usg ye göre olsa beni 4 ekimde çağırması gerekirken doktor beni 10 ekime çağırdı rapor için.sata göre belirledi sanırım.
ozaman benim bir hafta zararım mı olacak?bebek bir hafta kadar önden gidiyor o gözardı edilecek rapor verilirken.sata göre belirleniyor canım.
Ben lcw nin sitesinde gordum bi tane onden dugmrli lacivertimsi cicekli falan onu sipatis edip bi bakacagim ind guzel cikarKızlar bu lohusa takimlari cok pahalı acaba ayrı ayrı mi alsak? Uygun fiyatli gecelik pijama satılan yerleri biliyor musunuz? Eminönü ne mi gitsem acaba
Bence oyle olmuyor ister 37de dogur ister 40ta dogum sonrasi iznin 13 haftadir. 37de dogum doptim 3 haftami da dogum sonrasina aktaracagim diyemezsin sayet ben diyemedimyok canım sezeryan da olsa normal doğum da olsa doğum öncesi ve sonrası toplam 16 hafta izin hakkımız var. Benim de normalde 24 aralık doğum ama sezeryan istediğim için 39+1 yada 39+2'de alırız dedi doktor. Dolayısıyla izinden 1 hafta kazanmış oluyorum, o bir haftam doğum sonrasına aktarılıyor :)
Çok güzel olmuş. Rabbim kullanmayı nasip etsin inşallah.Buda bizim milamızın yengem yaptı bizimkinide malesef benim elimden hiç böyle şeyler gelmiyor:))Takı yastığı yaptık kızımaannem kılıfını dikti ben de icini doldurdum süsledim çiçeklerle, pleksi harf yapıştırdım. Kullanmak nasip olur insallah
Canım çok şık olmuş. Aynı hazır gibi, bayıldımTakı yastığı yaptık kızımaannem kılıfını dikti ben de icini doldurdum süsledim çiçeklerle, pleksi harf yapıştırdım. Kullanmak nasip olur insallah
canım ben eminim böyle olduğuna. doğum öncesi kullanamadıklarını doğum sonrasına eklersin. Aşağıda sana bir yazı gönderiyorum orayı okursan da yazıyor zaten "Beklenen tarihten önce doğumun gerçekleşmesi durumunda, doğum öncesinde kullanılamayan analık izni süreleri doğum sonrası analık izni süresine eklenir."Bence oyle olmuyor ister 37de dogur ister 40ta dogum sonrasi iznin 13 haftadir. 37de dogum doptim 3 haftami da dogum sonrasina aktaracagim diyemezsin sayet ben diyemedim
O zaman erken doğum yaşayan misal 34 te doğurdu 13 hafta sonra iş başı yapardı bu mantığa göre.Bence oyle olmuyor ister 37de dogur ister 40ta dogum sonrasi iznin 13 haftadir. 37de dogum doptim 3 haftami da dogum sonrasina aktaracagim diyemezsin sayet ben diyemedim
Sizinki de cok guzel olmus gule gule kullansin adaş kızlarımız insallah:)Çok güzel olmuş. Rabbim kullanmayı nasip etsin inşallah.Buda bizim milamızın yengem yaptı bizimkinide malesef benim elimden hiç böyle şeyler gelmiyor:))
Tesekkur ederim canimCanım çok şık olmuş. Aynı hazır gibi, bayıldım
Ben de ocak annesi olacakmisim gibi geliyor bana ama herkes erken dogurursun diyor aralik 15 gibi falan bekliyorlar nedense :)Günaydın arkadaşlar
kassım annesi iken eylül annesi oldu diğer topikler karışık erken gelen gelene
Bizde ilkler kim olucak acaba??Aralığın ilk ve ikinci haftası olan anneler sezeryen düşünüyosa kassımda bizdede anne bebiş olur Ama sağlıklı gelsinler yeterki Rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın inşallah
Benim annem ictenlikten gecelik almis, renkleri varmis ama kirmizi tercih etmis. 50liraya...Hastane için pijama takimi ve gecelik alanlar nereden aldiniz? Artik Bi an önce almak gerek onu da. Dün dagi ye baktim indirimde vardi. Çok da güzeldi ama üstümde sevmedim. Başka yerlere bakicam artık.
Ben 37ye kadar giderim insallah. Hem evde sıkılıyorum yalnız yalnız hem hafiften bel agrim falan olsa da ciddi bir sey yok. Asil dogum sonrasi lazim bana...çalışanlar kaçıncı haftaya kadar çalışmayı planlıyorsunuz? Ben 37.haftaya kadar çalışırım diyorum ama artık işyerinde otururken kaburgalarım falan batıyor, nefesim daralıyor. Bel sırt bacak ağrılarım var. Çok zor çalışıyorum. Ama kalan haftalarımı da doğum sonrası kullanmak istediğim için sağlığım elverirse mecbur bekleyeceğim 37'ye kadar.
Bende kabizlik da var basur da, doktora gitmekten baska pek bir caresi yok zannediyorum :/Kızlar çok utanıyorum ve çok afedersiniz ama bende basur oluştu aslında kabızlık şikayetimde yok. Ağrı yapıyor. Hamilelikte oluyormuş sanırım. Tecrübesi olan tavsiyesi olan var mı ?
Canim 32den sonra aldigin her rapor dogum izninden gidiyor. 1. Siniflar zor ozellikle ilk 2 ayi. Dogum sonrasicalismayacaksan problem yok da geri doneceksen bence dayanmaya calis.Ben de isterdim ama şimdi 32 yi iple çekiyorum. 1 verdikleri için maalesef kurallarda sürekli sorun çıkıyor. Her gün sürekli aynı şeyleri tekrar ediyorum. Sınıfta da hiçbir teknolojik alet yok. Harflerin yazımını falan hep ben göstereceğim. o yüzden 22 ekimde izne ayrılmayı düşünüyorum her ne kadar eşim istemese de. Ya da rapor alacağım. Rapor alınca aktarılabiliyor mu bunu da bilmiyorum
Sizinki yaza falan mi geldi acaba, tatile denk gelmedikce aktariliyor cunku benim arkadaslarim hep o sekilde aktardi.Bence oyle olmuyor ister 37de dogur ister 40ta dogum sonrasi iznin 13 haftadir. 37de dogum doptim 3 haftami da dogum sonrasina aktaracagim diyemezsin sayet ben diyemedim
Yani sagligin daha onemli tabi. Ben simdi 3'um ve 1. Sinifta o kurallar oturana kadar bayagi zorlanmistim hatirliyorum. Tam rahata erecekken izne ayrilacaksin sen de. Her hafta daha iyi oluyorlar ama baktin dayanamiyorsun ayrilirsin. Ben ucretsiz izin dusunemedigim icin dogum sonrasi 1 gun bile bana kar gibi geliyor.Koalina canım ücretsiz izin düşünüyorum haziran a kadar ama çalışıp ekletirsem maddi olarak 1 ay daha rahat olacağız.
37 haftada izne ayrildiysan kalan 3 haftan eklenmez diye biliyorumcanım ben eminim böyle olduğuna. doğum öncesi kullanamadıklarını doğum sonrasına eklersin. Aşağıda sana bir yazı gönderiyorum orayı okursan da yazıyor zaten "Beklenen tarihten önce doğumun gerçekleşmesi durumunda, doğum öncesinde kullanılamayan analık izni süreleri doğum sonrası analık izni süresine eklenir."
https://memurunyeri.com/memur/izin/...esmesinin-analik-izni-kullanimina-etkisi.html
Canim simdi okudum da kafam karisti. benim dogumun 18 aralikta ama dr 39uncu haftada aliriz dedi yani 10unda falan alacak. Diyelim ki ben 37 haftalikken haftalikken izne ayrildim ve 37de dogum yaptim. Aralik 18e kadar olan 3 haftalik iznim dogum sonsonrasina aktarilirsa benim toplam 16 hafta dogum sonrasi iznim mmi olacakcanım ben eminim böyle olduğuna. doğum öncesi kullanamadıklarını doğum sonrasına eklersin. Aşağıda sana bir yazı gönderiyorum orayı okursan da yazıyor zaten "Beklenen tarihten önce doğumun gerçekleşmesi durumunda, doğum öncesinde kullanılamayan analık izni süreleri doğum sonrası analık izni süresine eklenir."
https://memurunyeri.com/memur/izin/...esmesinin-analik-izni-kullanimina-etkisi.html
Evet canım 37.haftada izne ayrılır ve hemen doğum yaparsan doğum sonrası 16 hafta izin kullanıyorsun.Canim simdi okudum da kafam karisti. benim dogumun 18 aralikta ama dr 39uncu haftada aliriz dedi yani 10unda falan alacak. Diyelim ki ben 37 haftalikken haftalikken izne ayrildim ve 37de dogum yaptim. Aralik 18e kadar olan 3 haftalik iznim dogum sonsonrasina aktarilirsa benim toplam 16 hafta dogum sonrasi iznim mmi olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?