- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #24.461
Hayırlı haberler bekliyoruz canımaynen canım söyledim ayakta çok mu kaldın dedi ki evet çok ayakta kaldım çünkü oturarak ders anlatamıyorum oturmaya çalıştım ama ister istemez 9. sınıflar yaramaz olduğu için insan yoruluyor beni hem kıstırdılar hem de ayakta kaldım.çok şükür bir sıkıntı yok tahlil sonuçlarım da öğleden sonra çıkar
Canim Allah kolaylik versin hic dinlenemiyormussun gercekten. Ama evde cocuk olunca oyle oluyordur tabi. Ben pek is yapmiyorum hamilelik basindan beri etrafimdakiler benden pimpirikli saolsunlar. Annen yakindaysa biraz yardim istesen son zamanlarda en azindan.Sabah kalk çocuğu doyur kendimi doyur topla toz al çamaşır as bulaşık makinesi boşalt beslenme hazırla çocuğu okula bırak gelince evi süpür akşam yemeği hazırla pazar market alışverişi tam 5 gibi işim bitiyor azıcık yatıp çocuğu okuldan alıyorum yemek yedir kendin ye arada namazlarımı da kılıyorum derslerini yaptır tam uzanacam eşim geliyor onu doyur mutfak topla akşam 10 gibi yatıyorum çok korkuyorum doktor proluton iğne verdi 15 günde bir enazından biraz gecikir Doğum inşallah eşimden hiç destek görmüyorum sabah altı buçukta gidiyor dokuz buçukta geliyor doktor kontrolümde bile hiç olmadı rabbim herkese kolaylık versin
Sevindim buna=) uzun kollu sabahlikli aldim ben onlar yeter diyorum. Bir tane polar normal sabahlik alirim belki ilk anlar icin o kadar. Sicakta fenalik geciriyorum yoksa resmen.kızlar ikinci doğumu olanlar bilir ama ilk doğumu olacak olanlar için söylüyorum doğumdan ilk çıkınca bir çok kişiye üşüme titreme geliyor ki bana öyle olmuştu sonra o geçiyor bir saat sonra falan .doğumdan sonra bu sefer de terleme başlıyor aman Allahım ne terleme ama suyunuz çıkıyor ekim sonu doğum yapmıştım ki o sene havalar soğuktu ama ben sabaha kadar iki üç kere atlet degistirdim terden bu lohusalık döneminde olan bir durum o yüzden ilk gün için kalın bir şeyler lazım olur ama sonrasında bu ateş basması oluyor çok da polara falan gerek kalmıyor
Özellikle ayak üşümesi olmuştu bende Haziran da doğurduğum halde patik şart canım ilk gün sonra dediğin gibi loğusa teri ateşi geliyor zatebkızlar ikinci doğumu olanlar bilir ama ilk doğumu olacak olanlar için söylüyorum doğumdan ilk çıkınca bir çok kişiye üşüme titreme geliyor ki bana öyle olmuştu sonra o geçiyor bir saat sonra falan .doğumdan sonra bu sefer de terleme başlıyor aman Allahım ne terleme ama suyunuz çıkıyor ekim sonu doğum yapmıştım ki o sene havalar soğuktu ama ben sabaha kadar iki üç kere atlet degistirdim terden bu lohusalık döneminde olan bir durum o yüzden ilk gün için kalın bir şeyler lazım olur ama sonrasında bu ateş basması oluyor çok da polara falan gerek kalmıyor
Aslında hamilelik öncesi normal doğum istiyordum böyle pıt diye ayağa kalkanlardan olayım doğumhaneden bebeğimle yürüyerek çıkayım diye hayallerim vardı ams bende çok stresli geçiriyorum hamileliği başımıza gelmeyen kalmadı bıraktığım halde günde 1-2 sigara bile içer oldum destekten geçtim köstek olunmasa yeter kafam hiç rahat bile değil hiç kendimi hazır hissetmiyorum doğuma çekeceğim acıdan korkum yok normal doğumu başaramayıp bebeğime zarar vermekten korkuyorum gerçi rabbim çok büyük eğer mucizelerini gönderirse belki yapabilirim ama şuan aklımda sezeryan var hemde genel anestezi ile diğerlerini bile düşünmüyorum bel ağrısı baş ağrısı vs uğraşamam o dereceyim yani ilk bebeğim benimde hayal ettiğim hiçbir şey olmadıcnm bence sen nasil istiyorsan oyle dogum yap illa normal dogum yapmak zorumda degiliz.ben taa en basindan dedim sezeryam istiyorum yasim 27 kendimi de bebegi de riske atamam.3 yildir ugrastik bebek icin.ilk bebegim olcak bi de nasipse 2 catlatma 3 asilama yasadim tutmadi asilamalarim güya universite hastanesinde oldu ama doktorlarin beceriksizligi yuzunden acı cektim.kimseye guvemim yok o konuda malesef.simdiki doktoruma guvensem de sonucta o an ne getircek bilemiyorum.doktordan kaynakli olmayan sebeplerle de dogumum zor gecebilir sonucta.
gonul rahatligiyla planli bi sekilde dogum yapmak istiyorum.bi de stresli zor bi hamilelik geciriyorum zaten dogumu da dusunup ekstra strese girmek istemiyorum.
yani ben illaki normal dogum olmali diyenlerden degilim.baktin korkularin bitmiyor icin rahat degil kalbinde hep bi kusku sezeryan ol derim.kendini em iyi sen tanirsin.mesela ben kendimi biliyorum yapamam.ya bi de soyle bi durum var onu yasamaktan da korkarim.mesela normal istiyorsun suni sanci veriliyor sanci cekiyosun ama bebek normal yolla gelmiyor mecburen sezeryane aliniyosun cektigin sanci da bosa oluyor.cok kisa surede normal dogum yapan da var ama ya anne adayi cok iyi spor yapmistir yuruyusunu ihmal etmemistir.ya da doktoru muthis iyidir anneyi rahatlatir sozleriyle anne de kendini hazir hisseder.yani cok kisa surede normal dogum yapan da cok yok.sezeryanin de en kotu yani dikisli yerinin sizlamasi soguk havalarda.o da herkeste olmuyor.sahsen ben yine de sezeryan diyorum riske girmektense agriyi cekerim daha iyi sanki simdi 7 24 agri cekiyorum zaten.hamile degilken de zaten kasik agrilari yasardim kisin ayaklarima 3 4 corap giyerdim.artik ekstra kisin belimi sararim guzelce otururum yapacak bisey yok.iki dogum seklinin de riski olacaktir birini secicez mecbur.hangisi agir basiyo ona gore karar verirsin.
Annem kasımın ilk haftası gelecek canım inşallah dahada gitmeyecek dört gözle bekliyorum annem her işimi halleder ben Samsun'a gelin geldim ailem ankarada kimsem Yok arada temizlikçi tutuyorum gücüm yetmiyor artık koltukların altını eğilip süpüremiyorum dilemiyorum eşim haftasonlarında da çalışıyorCanim Allah kolaylik versin hic dinlenemiyormussun gercekten. Ama evde cocuk olunca oyle oluyordur tabi. Ben pek is yapmiyorum hamilelik basindan beri etrafimdakiler benden pimpirikli saolsunlar. Annen yakindaysa biraz yardim istesen son zamanlarda en azindan.
Ah annelerimiz olmasa halimiz zor. Benim annecim de farkli sehirde ama yakin sayilir, sık sık bende saolsun toparlayip gidiyor herseyimi. Esim de bulasik camasir hallediyor ara ara. Kasim gelsin de rahatlarsin o zaman insallah canm.Annem kasımın ilk haftası gelecek canım inşallah dahada gitmeyecek dört gözle bekliyorum annem her işimi halleder ben Samsun'a gelin geldim ailem ankarada kimsem Yok arada temizlikçi tutuyorum gücüm yetmiyor artık koltukların altını eğilip süpüremiyorum dilemiyorum eşim haftasonlarında da çalışıyor
Hastane sıcak olsa da ben sanirim yine kalın bişeyler de alacağım. Malum sıcak tutmak lazim kendimizi de. Bu arada sıcaktan bende nefret ederim:)Ben internetten lohusasepetinden aldim bir pijama sabahlik takimi, bir de birolicgiyimden gecelik sabahlik takimi aldim. Beden de uydu begendim. Ama simdi de kalin biseyler alsam mi diyorum aralik malum kadife polar falan. Gerci hastane sicak olacak ben de sicaktan nefret ederim ama bakalim.
Ana sınıfıda değiller essek kadarlar ama saygı yok biz öğretmeni ana baba gibi görürdük saygı duyardık üzmezdik, kızlarım ikinci sınıf öğretmen delisi bende öyleydimaynen canım söyledim ayakta çok mu kaldın dedi ki evet çok ayakta kaldım çünkü oturarak ders anlatamıyorum oturmaya çalıştım ama ister istemez 9. sınıflar yaramaz olduğu için insan yoruluyor beni hem kıstırdılar hem de ayakta kaldım.çok şükür bir sıkıntı yok tahlil sonuçlarım da öğleden sonra çıkar
Evet en azindan polar bir sabahlik alirim ben de usursem alirim ustume diye. Evde de bebegi asiri sicaga alistirmayayim diyorum sirf kendim de sevmedigim icinHastane sıcak olsa da ben sanirim yine kalın bişeyler de alacağım. Malum sıcak tutmak lazim kendimizi de. Bu arada sıcaktan bende nefret ederim:)
Merhaba canım benim vajinal muayeneyi doktorum sancım geldiğinde sadece bir kez baktı sonra çatım dar ve açılmam sadece 1 cm olduğu için sezeryan oldum yani doktordan doktora çok değişiyor ki ben 41. Hafta Doğum yaptım hiç bakmadı doktorum son ana kadar .canım nts için sanki erken gibi geldi bana 30. Haftadan sonra hatta ben son ay diye hatırlıyorum
Amin canım sağlıkla zamanında gelsinler :)Valla ben çok merak ediyorum ilkleri herkesin kuzuzu zamanında gelsin inşallah
Bakan radyolog ve aynı hastaneki bir kadın doğumcu söyledi. Ne anlama geliyor diye sordugumda down sendrmlu bebeklerdede görülüyor bu parlaklık ama tarama testlerin temiz çıktıysa büyük ihtimal down değildir falan dedi. Ama tabi bu benm içime oturdu bikere. Nettede yazınca heryerde downla ilişkilendirilir falan yazıyo. Evet kendiliğinden geçebilirde denildi ama işte bikere benm içime kurt düştü yani sonuçtabana da kalbinde parlama var dendi çocuk kardiyolojisine yönlendiririm çok şükür bir sorun teşkil edecek durumda değilmiş sadece takip edilecek 4 farklı doktor baktı biri radyolog biri çocuk kardiyoloji uzmanı diğer ikisi de kadın doğumcu ama kimse down sendromuyla ilişkilendirmedi siz nerden duydunuz acaba..bana bunun bir çok gebede görüldüğü ve çoğunun kendiliğinden geçtiği söylendi
Annem kasımın ilk haftası gelecek canım inşallah dahada gitmeyecek dört gözle bekliyorum annem her işimi halleder ben Samsun'a gelin geldim ailem ankarada kimsem Yok arada temizlikçi tutuyorum gücüm yetmiyor artık koltukların altını eğilip süpüremiyorum dilemiyorum eşim haftasonlarında da çalışıyor
Bende siz gibi 37 e kadar çalışmayı düşünüyorum durumum elverirse inşallah şimdilik bir zorluk yaşamıyorumçalışanlar kaçıncı haftaya kadar çalışmayı planlıyorsunuz? Ben 37.haftaya kadar çalışırım diyorum ama artık işyerinde otururken kaburgalarım falan batıyor, nefesim daralıyor. Bel sırt bacak ağrılarım var. Çok zor çalışıyorum. Ama kalan haftalarımı da doğum sonrası kullanmak istediğim için sağlığım elverirse mecbur bekleyeceğim 37'ye kadar.
İnşallah canım ya eko falan çektircrz işte bide perinatoloji görsün dedi. Bakalım artık. 19. Haftada yaptırdıgım detaylıda böyle bişey yoktu. 25. Haftada çıktı bende anlamadım. Rabbim hayırlısı neyse onu nasip etsin inşallah. Peki doğmadan önce takip ettirmişmiydin yani doğumdan öncemi geçmişti sonramı nasıl anladınız geçtiğini acaba ?Canım benim ilk çocuğumda da kalbinde çok hafif parlaklık var ama korkacak bişey YÖK genelde geçiyor demişti ve çok şükür sağlıkla doğdu bişey çıkmadı inş seninkindede bir şey yoktur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?