- 5 Aralık 2015
- 5.125
- 2.976
- 173
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #25.561
cnm benim yasadigim o agri cok fenaydi adet agrisi gibiydi tekmelerden dolayi degildi.buyuk abdestten ciktim baslamisti agri bende o yuzden korkmustum kabizlik sorunum da bitmedi benim cunku ama eskisi gibi degil hamd olsunSen gittiğinde yine sor tabiki ama bana kalırsa normal dinlenince geçen ağrılar normal ağrılar sayılıyormuş rahim büyüdüğü için bebek döndüğü için falan ben ilk ağrımda panik yaptım gittim acile bide yakın diye devlete gitmiştim rezilimi çıkardılar şimdi kendimi dinliyorum dönerken falan ayaklarıda kasığımdaysa acıtıyor mesaneye falan çok baskı yapıyor benim oğlum çok hareketli ben başı nerde popo nerde anlıyorum çok dayıyor ayağını bile dışardan anlıyorum minnacık ama etkili :) benimde kontrolüm haftaya bende sorucam sanki oturmuş kafa midemde ayaklar hep kasıklarda sürekli tekmeleri sallıyor böyle yaptığında yürütmüyor beni
Canm küvet ayağı bu küvete olacak mı bilmiyorum. Belki uymaz. Birkaç güne gelir ben bir deneyeyim sen öyle al :)Gule gule kullan canim. Ben de ancak birkac parca gezip almisimdir hep netten aldim:) banyo takimimiz ayni, kuvet ayagini ben de alayim kolaylik olur. Benim de bir kozmonot tulum bir de hastane icin hediyelikler cikolata vs kaldi galiba. Odasi yerlesince tam gorurum eksikleri bakalim.
tmm cnm sorucam muhakkak sorana kadar da cok is guc yapmayim yine de ben de ne olur ne olmaz.zaten gecen bi odayi supurdum silemedim bile oturdum geri cok yoruldum.karnimdaki sertlik beni cok yoruyo.Tinyrose
Canm mutlaka doktora gttiginde sor sen yine de. Bazi doktorlar bakmiyormus bilr bu uzunluga. Eski doktorum mesela bakmiyordu sanirim. Benm de hic agri sizi vs hicbir sey yoktu. Tamamen tesaduf ogrendik. Ve hatta ogrenmeden bir gun once evde 4 5 saat detayli temizlik yapmistim. O kadar rahat bir hamilelikti yani. Birden yeni doktor Allahtan iyi cikti da. Karindan gormem gereken uzunluktan emin degilim diyip vajinal ultrasonla bakti israr edip. Iyi ki bakmis. O 20 mm olctu. Hemen universte hastanesine sevk etti acil. Orda prof 25 olctu. Ama ikisi de sonuc itibariyle tehlikeli erken doum riskin var. Artik calismayacaksin dinleneceksin dediler. Yani bu kisaligin hicbir belirtisi yok. Hatta gecen saglik ocagindaki hemsire dedi senin iyi fark edilmis. Bazen ilk cocuk kaybediliyor oyle bu sorun fark ediliyor dedi. Bakmadan anlasilmasi imkansiz bir hastalik yani. Kesinlikle doktorunuza rahim agzi uzunlugunuzu sorun
cnm nacizana tevsiyem bir arkadasa cevao verecekken basina @ koy ismini yazmaya basla otomayok cikiyor ve mesaj yazmak istedigin kisiye etiketlendiniz seklinde bildirim geliyor o sekilde daha rahat ulasirsin mesajlar cok oldugu icin gozukmeyebiliyor boyle cnmHeyecanli bekleyis
Canim benm bildgim kadariyla rahim agzinin kapali veya acik olmasi uzunlukla ilgili degil. Beni acil universiteye yolladiginda kisa diye yollamisti. Universitedki doktorlar da dedi evet kisalik var ama aciklik olmamasi iyi demislerdi. Aciklik olunca ve kisalikla birlesince hemen doguyormus cnku. Yani sanirim suan benm durumum rahim agzi kisaligi evet var ama cok sukur kanaman acilmam yok. Doktor da demisti iyi ki kanaman ve acilman yok diye
Kan akımı derken nasıl yani cnm?Onceki muayenede bisey demedi doktorum. Bakalim 30+1 olucam muayenede ne diyecek. Herhangi bir degisim oldu mu kan akiminda falan canim.
Ben spinal ve epidural olmustum canim. Sorularini cevaplayabilirim.Spinal anesteziyle dogum yapan anneler
Dogumda genel anestezi istedigimi söyledim bugun doktoruma resmen yalvardı nolur spinal anestezi olsun o anı yaşamanı istiyorum çok güzel dedi geçmişimi biliyo doktorum korkularımı biliyo çok güçlü bir kadınsın inanıyorum herşey güzel olucak dedi sadece bana güven dedi
Şimiden bile korku sardı panikledm kalp atışlarım hızlandı doguma hiç hazır degilim gibi beni ikna edebilecek spinal anestezinin avantajlarını anlatacak bir anne varmı
Süreç nasıl ilerliyor
Diger dogumumda spinal+genel anestezi oldu spinali pek anlamdm yani o yuzden soruyorum
A tamam canim:)Canm küvet ayağı bu küvete olacak mı bilmiyorum. Belki uymaz. Birkaç güne gelir ben bir deneyeyim sen öyle al :)
Spinal anesteziden sonra çok midem bulandı igneyi yaptılar uzandım o zman kusucam dedim yok bişey olmz kusmazsın dediler sende de mide bulantısı oldu mu ?Ben spinal ve epidural olmustum canim. Sorularini cevaplayabilirim.
çok güzeller iyi günlerde giysin prensesinÇarşıya avmlere gidemiyorum internetten bişeyler istedim hastane çıkışınıda internetten aldım çok beğendim cicilerimiz nasıl teyzeler inşallah güzel gelir kalitelidir başka çarem Yok gezerek bakarak almak çok isterdim ama oğlum ve ev işi bayağı yorucu
canım kozmonot tulum çok güzel kullanışlı oluyor da bizim bebişler aralıkta doğacak ilk 3 aydan sonra daha kullanışlı olur kozmonot tulum ama o zaman da bahar gelecek lazım olmayabilir ilk aylar battaniye kullanılıyor çünküGule gule kullan canim. Ben de ancak birkac parca gezip almisimdir hep netten aldim:) banyo takimimiz ayni, kuvet ayagini ben de alayim kolaylik olur. Benim de bir kozmonot tulum bir de hastane icin hediyelikler cikolata vs kaldi galiba. Odasi yerlesince tam gorurum eksikleri bakalim.
ben spinal oldum çok memnun kaldım bebeğimi doğar doğmaz gördüm öptüm kokladım o anki mutluluğa değer ..genel anestezi alınca anne kendine gelene kadar bebeği kucaklaamıyor ki ilk doğar doğmaz tentene temas bebeğin güvende hissetmesi için çok önemli..ameliyattan sonra da kahve ve soda sayesinde hiç baş ağrısı yaşamadım ..yine spinal tercih edeceğim çok rahattım çünkü bebeğimi hemen emzirdim ve ayağa kalkmam da kolay olduSpinal anesteziyle dogum yapan anneler
Dogumda genel anestezi istedigimi söyledim bugun doktoruma resmen yalvardı nolur spinal anestezi olsun o anı yaşamanı istiyorum çok güzel dedi geçmişimi biliyo doktorum korkularımı biliyo çok güçlü bir kadınsın inanıyorum herşey güzel olucak dedi sadece bana güven dedi
Şimiden bile korku sardı panikledm kalp atışlarım hızlandı doguma hiç hazır degilim gibi beni ikna edebilecek spinal anestezinin avantajlarını anlatacak bir anne varmı
Süreç nasıl ilerliyor
Diger dogumumda spinal+genel anestezi oldu spinali pek anlamdm yani o yuzden soruyorum
Mide bulantim olmadi cnm acaba yemek falan mi yemistin galiba mide bosken daha iyi anestezi olur diye biliyorum.sadece ameliyatin ilerleyen dakikalarinda tansiyonum dusmustu bayilacak gibi olunca anestezi uzmani seruma bisey katti ve cok iyi oldum.Spinal anesteziden sonra çok midem bulandı igneyi yaptılar uzandım o zman kusucam dedim yok bişey olmz kusmazsın dediler sende de mide bulantısı oldu mu ?
Karnında doktorun hareketlerini çekiştirmeleri falan hissettin mi ?
Hiç mi birşey hissedilmiyo baş agrın oldu mu sonrasında?
Dogumda ayıkmı oluyosun sersem gibi mi ?
Ellerin seninde baglımıydı
Canim ben lokal anesteziyle ameliyat oldum, 20lik dis cektirdim. Hepsinde o dikis atilmasini, baskiyi hissediyorsun ama aci olmuyor tabi. Bence butun o lokal uyusturmalarda o cekistirme fln hissedilir. Ben mesela ameliyatta kan akisini bile anlamistim. Ama bende lokal anestezi pek tutmuyor mesela o yuzden genel olmak istemem sahsen kontrol edebileyim diyeSpinal anesteziyle dogum yapan anneler
Süreç nasıl ilerliyor
Bütün sorularımı cevaplamışsın çok sagolMide bulantim olmadi cnm acaba yemek falan mi yemistin galiba mide bosken daha iyi anestezi olur diye biliyorum.sadece ameliyatin ilerleyen dakikalarinda tansiyonum dusmustu bayilacak gibi olunca anestezi uzmani seruma bisey katti ve cok iyi oldum.
Doktorun karnima bastirdigini bebegin cikmasi icin onu hissetim ama agrili ve acili bisey degil hafif bir baski hissi.
Ben bisey hissetmedim dogumda karnima basılmasından baska hemen olup bitiveren bisey aslinda uzunda surmuyo. Bebegime kavusma ani herseye bedel normal dogum gibi oluyor.
Sonrasında hic başım ve belim agrimadi. Elim bagli degildi diye hatirliyorum. Sersemlikde yasamadim hic gayet ayiktim.
İşte o çekiştirmelere dayanamam ben heralde bayılırımCanim ben lokal anesteziyle ameliyat oldum, 20lik dis cektirdim. Hepsinde o dikis atilmasini, baskiyi hissediyorsun ama aci olmuyor tabi. Bence butun o lokal uyusturmalarda o cekistirme fln hissedilir. Ben mesela ameliyatta kan akisini bile anlamistim. Ama bende lokal anestezi pek tutmuyor mesela o yuzden genel olmak istemem sahsen kontrol edebileyim diye
Kan akımı derken nasıl yani cnm?
Canim hic merak etme cekistirme degil hafif bi baski zaten sen o baskiyi hisseder hissetmez bebeginin ağlamasını duyacaksin ve mutluluk gozyasin olucak. Cok kutsal bi an hemen sana gosterip yanagina koyacaklar opup kokliycaksin. Icerden yeni ciktiklari icin sicacik oluyorlar :)) bunu yasamak cok guzel bir sey ve emin ol birşey hissetmiyosun ben bile yaptiysam cok narin ve kandan bayilan biriyim sizler de hayli hayli yaparsiniz bi cesaret sadece.Bütün sorularımı cevaplamışsın çok sagol
O karında ki baskı hissini bile hissetmek istemiyorum şimdi bile tuhaf oldum panik oluyorum nasıl dayanıcam bilmiyorum
Doktorum genel anesteziden sonra agrın çok olur dedi spinal ol bebegini kucagına al o mutlu anı yaşa dedi o anı görmeni istiyorum dedi
Diger dogumumda hem spinal hem genel anestezi aldım 2 anestezi alınca çıkınca çok agrm yoktu şşmdi sadece spinal nasıl olur bilemedm panikledm kafamdaki sorulara cevap almak istedim ilgindin çok sagol
Bende dogumdan sonra bitter çikokata rezene çayı su nescafe içtim hiç baş agrm olmamştı yine onları içicem ama o dogumu nasıl atlatıcam bilmiyorum çocuk hep karnımda kalıcak degil illaki dogucak ama nasıl
Bu kan uyuşmazlığı iğnesi yapilmazsa sıkıntı olur mu acaba ya. Kesin yapilması gerekir miyki. Bıraktiğim doktorum indirekt coombs testi negatif çıkınca gerek yok dedi. Bazı doktorlarda yapilması gerek diyor. Kafam karıştı yine.
Kızlar izmirde olan var mi bana acil dr onerisi yaparmsnz simdilk buraya geldim tasnmaya bir turlu dr tuttramadm kizimda ya kizim cok sansz bu konuda ins birseyide yoktr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?