2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
cnm benim yasadigim o agri cok fenaydi adet agrisi gibiydi tekmelerden dolayi degildi.buyuk abdestten ciktim baslamisti agri bende o yuzden korkmustum kabizlik sorunum da bitmedi benim cunku ama eskisi gibi degil hamd olsun
yoksa agrilarim hep var onlari tinlamiyorum acikcasi.rahatsiz etcek boyutta degil cunku.yerimden kalkamicak kadar agrim olursa korkuyorum
benim kizimin tekmeleri bana aci vermiyo vnm bazen cok nadir veriyo zaten cok hareketli degil napiyo cok merak ediyorum bazen karnkm titresiyo sanki karnimi biri salliyo gibi oluyo ama o da cok nadir genelde sabah tekme atiyo gun icinde de atiyo ama cok cok az.
galiba erkek bebisler daha mi hareketli oluyo

Canm küvet ayağı bu küvete olacak mı bilmiyorum. Belki uymaz. Birkaç güne gelir ben bir deneyeyim sen öyle al :)

tmm cnm sorucam muhakkak sorana kadar da cok is guc yapmayim yine de ben de ne olur ne olmaz.zaten gecen bi odayi supurdum silemedim bile oturdum geri cok yoruldum.karnimdaki sertlik beni cok yoruyo.
ama benim bebisin ayaklari hep asagida erken dogum riski icin kafanin asagida olmasi gerekmiyor mu ?

cnm nacizana tevsiyem bir arkadasa cevao verecekken basina @ koy ismini yazmaya basla otomayok cikiyor ve mesaj yazmak istedigin kisiye etiketlendiniz seklinde bildirim geliyor o sekilde daha rahat ulasirsin mesajlar cok oldugu icin gozukmeyebiliyor boyle cnm

Spinal anesteziyle dogum yapan anneler
Dogumda genel anestezi istedigimi söyledim bugun doktoruma resmen yalvardı nolur spinal anestezi olsun o anı yaşamanı istiyorum çok güzel dedi geçmişimi biliyo doktorum korkularımı biliyo çok güçlü bir kadınsın inanıyorum herşey güzel olucak dedi sadece bana güven dedi
Şimiden bile korku sardı panikledm kalp atışlarım hızlandı doguma hiç hazır degilim gibi beni ikna edebilecek spinal anestezinin avantajlarını anlatacak bir anne varmı
Süreç nasıl ilerliyor
Diger dogumumda spinal+genel anestezi oldu spinali pek anlamdm yani o yuzden soruyorum

Ben spinal ve epidural olmustum canim. Sorularini cevaplayabilirim.

Ben spinal ve epidural olmustum canim. Sorularini cevaplayabilirim.
Spinal anesteziden sonra çok midem bulandı igneyi yaptılar uzandım o zman kusucam dedim yok bişey olmz kusmazsın dediler sende de mide bulantısı oldu mu ?
Karnında doktorun hareketlerini çekiştirmeleri falan hissettin mi ?
Hiç mi birşey hissedilmiyo baş agrın oldu mu sonrasında?
Dogumda ayıkmı oluyosun sersem gibi mi ?
Ellerin seninde baglımıydı

çok güzeller iyi günlerde giysin prensesin
canım kozmonot tulum çok güzel kullanışlı oluyor da bizim bebişler aralıkta doğacak ilk 3 aydan sonra daha kullanışlı olur kozmonot tulum ama o zaman da bahar gelecek lazım olmayabilir ilk aylar battaniye kullanılıyor çünkü
ben spinal oldum çok memnun kaldım bebeğimi doğar doğmaz gördüm öptüm kokladım o anki mutluluğa değer ..genel anestezi alınca anne kendine gelene kadar bebeği kucaklaamıyor ki ilk doğar doğmaz tentene temas bebeğin güvende hissetmesi için çok önemli..ameliyattan sonra da kahve ve soda sayesinde hiç baş ağrısı yaşamadım ..yine spinal tercih edeceğim çok rahattım çünkü bebeğimi hemen emzirdim ve ayağa kalkmam da kolay oldu

Mide bulantim olmadi cnm acaba yemek falan mi yemistin galiba mide bosken daha iyi anestezi olur diye biliyorum.sadece ameliyatin ilerleyen dakikalarinda tansiyonum dusmustu bayilacak gibi olunca anestezi uzmani seruma bisey katti ve cok iyi oldum.
Doktorun karnima bastirdigini bebegin cikmasi icin onu hissetim ama agrili ve acili bisey degil hafif bir baski hissi.
Ben bisey hissetmedim dogumda karnima basılmasından baska hemen olup bitiveren bisey aslinda uzunda surmuyo. Bebegime kavusma ani herseye bedel normal dogum gibi oluyor.
Sonrasında hic başım ve belim agrimadi. Elim bagli degildi diye hatirliyorum. Sersemlikde yasamadim hic gayet ayiktim.

Canim ben lokal anesteziyle ameliyat oldum, 20lik dis cektirdim. Hepsinde o dikis atilmasini, baskiyi hissediyorsun ama aci olmuyor tabi. Bence butun o lokal uyusturmalarda o cekistirme fln hissedilir. Ben mesela ameliyatta kan akisini bile anlamistim. Ama bende lokal anestezi pek tutmuyor mesela o yuzden genel olmak istemem sahsen kontrol edebileyim diye

Bütün sorularımı cevaplamışsın çok sagol
O karında ki baskı hissini bile hissetmek istemiyorum şimdi bile tuhaf oldum panik oluyorum nasıl dayanıcam bilmiyorum
Doktorum genel anesteziden sonra agrın çok olur dedi spinal ol bebegini kucagına al o mutlu anı yaşa dedi o anı görmeni istiyorum dedi
Diger dogumumda hem spinal hem genel anestezi aldım 2 anestezi alınca çıkınca çok agrm yoktu şşmdi sadece spinal nasıl olur bilemedm panikledm kafamdaki sorulara cevap almak istedim ilgindin çok sagol
Bende dogumdan sonra bitter çikokata rezene çayı su nescafe içtim hiç baş agrm olmamştı yine onları içicem ama o dogumu nasıl atlatıcam bilmiyorum çocuk hep karnımda kalıcak degil illaki dogucak ama nasıl

İşte o çekiştirmelere dayanamam ben heralde bayılırım

Canim hic merak etme cekistirme degil hafif bi baski zaten sen o baskiyi hisseder hissetmez bebeginin ağlamasını duyacaksin ve mutluluk gozyasin olucak. Cok kutsal bi an hemen sana gosterip yanagina koyacaklar opup kokliycaksin. Icerden yeni ciktiklari icin sicacik oluyorlar :)) bunu yasamak cok guzel bir sey ve emin ol birşey hissetmiyosun ben bile yaptiysam cok narin ve kandan bayilan biriyim sizler de hayli hayli yaparsiniz bi cesaret sadece.

bende de kan uyuşmazlığı var.. o nedenle 28. haftada yani geçen cumartesi ben aşımı oldum. biraz pahalı bir aşıydı. bir de doğumdan sonra bebeğin kan grubu benimkiyle aynı olmazsa bir iğne daha olacağım.

Kızlar izmirde olan var mi bana acil dr onerisi yaparmsnz simdilk buraya geldim tasnmaya bir turlu dr tuttramadm kizimda ya kizim cok sansz bu konuda ins birseyide yoktr

tatlım ben izmirdeyim. Dr. Ersöz İnce'ye gidiyorum ve memnunum. İlgili bir doktordur. Tavsiye ederim. Gitmek istersen, özelden detayları paylaşırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…