- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #27.661
ben 2016 ekimde genel anezteziyle sezeryan oldum canım. korkma kendini korkuttukca daha ck evham yapıyor insan. uyuyorsun uyanıyorsun herşey bitmiş. sorma istedigin bişey varsa yardımcı olurumAramizda Daha once genel anesteziyle sezaryen yapan varmi bende korkular basladi deneyimli birinin teskin etmesine ihtiyacim var sanirim.Her dk kafamda ameliyathane korkusu oluyor.Ve gecen yil 3 saat suren fitik ameliyati gecirdim hic boyle korkum yoktu simdi ise korkular basiyor.
ben ilk günler yaptıramam ya aglarsa filan baska derdi olsa hep sünnetten midir diye korkarım :S o yüzdeen 7 aylık oldugunda yaptırmayı düşünüyorum açıkcasıbende doğduğu gün yaptıracam sünnetini hastaneden çıkmadan yaptıralım dedik. 2 gün tamamen toparlanıyor dedi doktor hiç ağrısı olmaz anestezi falanda verilmiyormuş. son kontrolümde tekrardan konuşucam nasıl yöntem uyguluyor falan diye..siz konuştunuz mu? ben çocuk genel cerrahına sünnet ettiricem. kimi çocuk üroloğuna sünnet ettiriyor siz hangisini düşündünüz
Tesekkurler canim yazdim sana ozelden.ben 2016 ekimde genel anezteziyle sezeryan oldum canım. korkma kendini korkuttukca daha ck evham yapıyor insan. uyuyorsun uyanıyorsun herşey bitmiş. sorma istedigin bişey varsa yardımcı olurum
Ben de hem arabada kullanmak için hem de taşıma kolaylığı için istiyorum aslında bunlardan. Bebek arabasını belki pusetli alırım diye bekliyorum şimdilik. Ona karar verdikten sonra puseti düşüneceğimCanım içine bebek yastığı koyunca rahat uyuyor o çukurluk gidiyor ilk ay öyle kullanılır benim zaten senin getirdiğinden var oğlumdan kalma Harika bişey çok rahat edeceksin sende yatağın üstüne bile koyup uyurken öyle uyuyorsun sallarsın uyursun arabanın arka koltuğunada sığıyor biryere giderken ev oturması yada piknik yolculuk öylece götürüyorsun benim bide bunu getirtme sebebim araba kullanıyorum oğlumu okula ben götürüp getiriyorum bebeği arabada bununla götürcem emniyet kemerini buna bağlıyorsun 1 yaşa kadar kullanılıyor sonrada oğlum için araba koltuğu almıştık ona geçecek artık arabada
Benim doktorum hiç yasakçı bir doktor değil. Genelde herşey için yapabilirsin yiyebilirsin diyor. Çok rahat. Ama gebeliğimin en başında tek bir şeyi yasakladı o da kafein. Çay kahve kola yani. Türk kahvesinde de var tabii ki kafein. Ben hiç içmedim. Çay da içmiyorum. Doktorumu dinliyorum. Ama günde 1 kahve içilebilir diyenler de var. Bişey olmaz heralde canm bilemedim.
korkmana gerek yok tatlım kansızlık yapıyor diye söylüyorlar ben kızimda demlik demlik ictim birşey olmadı çok şükür hatta 35 haftalik doğdu küvezde bile kalmadı cokta saglikliydi çok şükürÇok dikkat etmeye çalışıyorum yediklerime içtiklerime ama benimki çayla ilgili hiç bişey demedi. kola gibi gazlı asitli içeceklerden uzak dur dedi. çay için sadece demir hapını içtikten bir saat önce bir saat sonra çay ve süt tüketme dedi. Ben bardak bardak çay içiyorum resmen.İş yerinde abla durmadan çay getiriyo önümüze hiç de içmem demiyorum yani. o kadar yasaklı bişey olduğunu bilmiyodum. tırstım şimdi
İnşallah vaktinde saglikla kucağına alirsin canim kaçınci haftada kaç mm çıktı şuan kaç mm doktor ne ilaci verdi k.bkma cok soru sordum bnde ilk kızımı 35 haftalık doğurdm hic servikal uzunluk bilmiyordum doktor bna hiç bir söylememisti bu da erken doğar diye korkuyorum haftaya bnde soracağımA Albatross35
Canm rahim agzi kisaligi(servikal yetmezlik) teshisi kondu. O yuzden malesef erken dogum riskim var
Yok daha konusmadik sadece fiyat aldik. Dogum sekli, zamani henuz belli degil 35 civari konusuruz herhaldedoktoru ayarladınız mı
Canım ben oldum 2015ekimde sormak istediğin birşey varsa cevapların seve seveAramizda Daha once genel anesteziyle sezaryen yapan varmi bende korkular basladi deneyimli birinin teskin etmesine ihtiyacim var sanirim.Her dk kafamda ameliyathane korkusu oluyor.Ve gecen yil 3 saat suren fitik ameliyati gecirdim hic boyle korkum yoktu simdi ise korkular basiyor.
Ben 10 kilo aldım şimdiye kadar. 51 le başladım 61 im şuan ve çok çok normal bence. Zayıf kişilerde 17-18 kg normal yazıyor her yerdekızlar yeni doktora gitmiş olanlar? kilo ve boyunuz kaç olmuş ? 9 kilo almışım 30. haftam bitiyorken doktor çok dedi böyle giderse 12-13 bitirirsin dedi ztn 54 kilo ile hamile kalmıştım boyum da 1.67 anlamadım 5 kilo fln mı almalıydım?
Bence normal yani ben de 7 kilo almışım 53 ile kaldım , 60 ım şu anda. Bir de bu ara yemeyi artırdım bebişim biraz geri kaldı diye, yani evet kilo alacağız ama önemli değil bence bebişler sağlıklı olsun yeter ki.kızlar yeni doktora gitmiş olanlar? kilo ve boyunuz kaç olmuş ? 9 kilo almışım 30. haftam bitiyorken doktor çok dedi böyle giderse 12-13 bitirirsin dedi ztn 54 kilo ile hamile kalmıştım boyum da 1.67 anlamadım 5 kilo fln mı almalıydım?
Bende alicam cnm arastiriyodum kalitesi iyi mi icininin dolgunlugu falanCanım içine bebek yastığı koyunca rahat uyuyor o çukurluk gidiyor ilk ay öyle kullanılır benim zaten senin getirdiğinden var oğlumdan kalma Harika bişey çok rahat edeceksin sende yatağın üstüne bile koyup uyurken öyle uyuyorsun sallarsın uyursun arabanın arka koltuğunada sığıyor biryere giderken ev oturması yada piknik yolculuk öylece götürüyorsun benim bide bunu getirtme sebebim araba kullanıyorum oğlumu okula ben götürüp getiriyorum bebeği arabada bununla götürcem emniyet kemerini buna bağlıyorsun 1 yaşa kadar kullanılıyor sonrada oğlum için araba koltuğu almıştık ona geçecek artık arabada
Aynen öyle bu yavrular sağlıklı olsun da başka birşey istemeyizyok cnm künye takmaz da altin bekliyorum bakalim
esin saflari oynuyo cnm annesi ya bi bez alsa begencek mahsus.benim esimde oyle.
aynen lafini yapcaksa hic almasin dedigin gibi.
Nasil cok diyor anlamiyorum 12 13 kg ile bitirmenin neresi anormal ve abartili. Bizler hamileyiz nolcakti rejim mi yapmaliyiz bu kg takintisindan bisey yiyip icemez olduk. Zaten saglikli besleniyoruz ve bilincliyiz bunyemiz kg ya musaitse napabiliriz. Hic takilma tatlim cok cok normal kglar emzirdikce gider. Bugun ece erken dedi ya kadin 30kg almis bak zayif simdi.kızlar yeni doktora gitmiş olanlar? kilo ve boyunuz kaç olmuş ? 9 kilo almışım 30. haftam bitiyorken doktor çok dedi böyle giderse 12-13 bitirirsin dedi ztn 54 kilo ile hamile kalmıştım boyum da 1.67 anlamadım 5 kilo fln mı almalıydım?
benim tahlillerimde hiç kansızlık sorunum çıkmıyor zaten bebekte de yoktur umarımkorkmana gerek yok tatlım kansızlık yapıyor diye söylüyorlar ben kızimda demlik demlik ictim birşey olmadı çok şükür hatta 35 haftalik doğdu küvezde bile kalmadı cokta saglikliydi çok şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?