2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Canım ben 6 kilo aldım ama hamile kaldığımda 75 kiloydum. doktor bana bile normal dedi. sana nasıl çok diyo anlamıyorum

Canım çok normal seninki doktorlar Doğuma kadar 15 kiloya normal diyor

Biz beğendik canım ama senin bakışın ayrı tabiki benim işimi görür yani çarşıya çıksam bakardımda maalesef internet ten aldım herşeyini
Canim bende pahali bisey almicam 150 civari ic dolgusu incecik olmasin yeter imkanin varsa yakindan bi cekersen sevinirim

gebelerde ileri aylarda bu kaşıntı görünüyor diye biliyorum bende.. bizi de bilgilendir.

ben de bir iki tane doktor ismi aldım arkadaşlardan, ama bakalım randevu alıp hemen götürmek nasıl olacak? hastanelerde doğum sonrası bebeğin iyilik hali için çocuk doktoru gelmiyor mu? O doktoru seçebiliyor musunuz?

Kızlar bebeğin kıyafetlerini kaç derecede kaç dakika yıkadınız?

ben bir kısmını 40 derecede yıkadım. kirli olmadıkları için, hassas olan üzeri işli olanları hassas da yıkadım. nasılsa hepsini ütüleyeceğim, yüksek sıcaklıkta dezenfekte olur diye düşünüyorum.

ahahah senin doktor benimle çalışmazmış sanırım. ben 82 kiloyla hamile kaldım. en son 96 kiloydum. boyum 1.71 ama sonuçta hep kilo problemim vardı. bence 10-15 kiloya kadar normal ama tabi her doktorun bakış açısı farklı.

ben de hamile kalana kadar işyerinde günde 10-15 bardak çay içiyordum. Akşam da eşimle 1 demlik çay bitiriyorduk. Çok severim çayı. Ama doktorum kafein bebeğin gelişimini olumsuz etkiliyor çay kahve koldan uzak duruyorsun deyince çat diye kestim. sadece pazar kahvaltılarında 1 barda çok açık çay içiyorum. Sen bana bakma canım ben de biraz pimpirikliyim sanırım. Allahın izniyle bişey olmaz.

inşallah bir sorun yoktur ama sizi de bilgilendiririm.

hiç bilmiyorum ben de canm hastanelerde çocuk doktoru gelip gelmediğini. Ama ilk anda gelse bile sonrasında her saat ulaşabileceğimiz iyi bir doktor bulmak lazım.

benim doktorum günde bir iki bardak açık çay, 1 bardak türk kahvesine kadar izin var dedi. ben kafeinsiz kahve içiyorum genelde. benim annem de bana hamileliğinde hergün kola içermiş. bizler tabi ki daha bilinçliyiz. yapmamak lazım. ben kafeinin hamileler üzerindeki olumsuz etkisi ne diye araştırdığımda, bebeğin alerjik olmasını tetikliyormuş. benim bildiğim bu.

canım ben hep sarıp pişirmeden atıyorum. Aralık başında da bolca yapıp atacağım. Buzluktan çıkarıp pişirince çok lezzetli oluyor. Bir de ben mesela hepsini fırında yapmıyoum. Kıymalı olanları yağda kızartıp üzerine yoğurt sarımsak ve tereyağlı sos yapıyorum rus mantısı oluyor. Tavsiye ederim sana da :)

Ben bebegin oyle herseyden etkilendigini dusunmuyorum acikcasi yani gunluk icilen 2 3 bardak caydan hemen bi gerilik olamaz yani imkansiz gibi geliyor. Her seyin asirisi zarar sadece asiri tuketimden uzak dursak yeter bence

inşallah bir sorun yoktur ama sizi de bilgilendiririm.

iyi haberlerini bekliyoruz.. dert etme. yakın arkadaşımın da ayakları öyle olmuştu. doğumdan sonra pıt diye geçti ama biraz rahatsız etti tabi.

hiç bilmiyorum ben de canm hastanelerde çocuk doktoru gelip gelmediğini. Ama ilk anda gelse bile sonrasında her saat ulaşabileceğimiz iyi bir doktor bulmak lazım.
ben hafta sonu doğum kursuna katıldım 2 gün. orada eğitmenimiz demişti çocuk doktoru kordon kesildikten sonra gelir bakar mutlaka ilk kontrollerini yapar diye.
ama sana katılıyorum sürekli ulaşılabilir iyi bir doktor bulmak önemli. özellikle bu ilk kontroller gibi konularda tecrübeli olmalı diye düşünüyorum.

Ben bebegin oyle herseyden etkilendigini dusunmuyorum acikcasi yani gunluk icilen 2 3 bardak caydan hemen bi gerilik olamaz yani imkansiz gibi geliyor. Her seyin asirisi zarar sadece asiri tuketimden uzak dursak yeter bence

sana katılıyorum. bu herşey için geçerli. kafam dolu olup, stres yapıp bebeğe zarar vereceğime, herşeyden az, aklım kalmayacak şekilde olması ikimiz içinde daha hayırlı.

Ben de baya araştırdım, kafeinin bebek üzerinde ciddi etkileri var da burada kötü şeylerden bahsedip kokutmayalım canım. Doktorlarınız içebilirsin dediyse sorun yoktur :)

ısıtıp verilince tadı tazeler gibi olmuyor, bence pişirmeden at buzunu çözdürmeden fırına atabiliyorsun nasılsa.
Ben yapmadım daha börek,çörek. Sadece kışlık sebze koyabildim.

inşallah.ben kaşınmasından yara olmasından rahatsız olmam cnm sabrederim.tek derdim yavrum.yavruma bir zararı olmasın bu hastalığın

Ben gelenler için bişey hazırlamayı düşünmüyorum nasıl uğraşacağım ki. Annem olacak yanımda ama oda yeterince yorulacak birde gelenlerin karnını doyurmasını isteyemem kadından. Zaten herkese uzaktayım en fazla komşu gelir oda bişey yemesede olur diye düşünüyorum. Hatta bana yemek yapıp getirsinler mantıklı olan o bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…