- 21 Nisan 2018
- 2.201
- 1.729
- 63
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #28.701
canım bak aşağıda hamile takvimde 1780gr yazıyor gayet normal.
ben seni çok iyi anlıyorum ben sana kızımda yaşadıklarımı anlatayım.
ben başka özel hastaneye doğum ücreti daha uygun diye doktora gitmiştim. sedyeye uzandım dedi ki sen şimdi zor sığıyorsun sedyeye 40.cı haftanda düşünebiliyır musun demişti bu birinci şok sonra ultrasona baktı çocuk 2 hafta geride suyun da az dedi eğer böyle devam ederse ölür demişti benim başımdan aşağı kaynar aular indi hayır dedim suyu içiyorum kadın da bir iki bardakla su içmek mi oluyor muymuş dedi bu ikinci şok sonra ekmeği keseceksin ve ne yiyeceğimi söyledi bu üçüncü şok 10 gün sonra yine gel demişti ama ben tabiiki gitmemiştim. gerizekalı kadın beni tanımadan etmeden kan tahlili bile almadan bu şekilde konuşması hiç hoş değildi. seninki yinede alırız demiş bu gerizekalı kadın ölür demişti yaaa oysa 10 gün evvelsi kendi doktorumdaydım gayet iyiydi. yani canım diyecem şu canını sıkma en önemlisi sensin bebeğin için sürekli konuş annem herşey yolunda sende vaktinde geleceksin seni bekleyen sevenlerin çok akıllı çocuğum gibisi senin moralin çok ama çok önemli bebeğin için. bende senin gibiydim ağlamıyorum ama gözlerimden yaşlar akardı sonra toparladım kendimi sende toparla kendini lütfen ve istersen ikinci veya üçüncü doktora görün yoksa bu 10 gün geçmez senin için canım üzme kendini olurmu herşey güzel olacak
Seninki de bi manyakmış gerçekten. zaten tedirginiz bi de böyle olasılığa bağlı cümlelerle ödümüzü koparıyorlar. şu 10 gün bi geçsin bakalım neler olacakOzgebalaban11 ya sinirim bozuldu senin doktoruna. kimi doktor çok kilolu normal doğum yapamazsın der kimisi çok geride der ve saçmalar senin doktor gibi. benim annem minyon tip ve biz 3 kardeşiz üçümüzde 4 kilo 3780 ve sonu 4100gr doğdu normal ve kesilmeden etmeden. bu nedir ya doktorlar kendilerin nasıl işlerine gelirse öyle yapıyorlar burda. normal doğumda kesi en son çare sezeryan da özel durumlar olursa ve en son çaredir yok bebek kilolu sezeryana alacağız nedir bu ya doğurganlık bitecek gerçekten. ben bu konuda çok geriliyorum malesef. tabiiki korkuları olan vardır istekleri farklı olan normaldır sezeryandır ona birşey diyemem herkesin kendi tercihi ama benim kızdığım doktorlar. kusura bakmayın kızlar ama içimde kaldı malesef normal doğum çok üzgünüm.
Benim karın 3-4 gün geride kafa ve bacak 1 hafta önde gidiyor. Doktorum çok normal diyor. İnşallah öyle bir sıkıntı olmaz canım sen kafana takma. Ben beslenmeme çok dikkat ediyorum sen de dikkat et canım.Kızlar başımdan aşağı kaynar sular döküldü bugün bebeğimin karın ölçümünde 10 gün gerilik var. 31+4 üm ama bebeğim 30 hafta gözüküyor. 10 gün sonra kontrole çağırdı gittiğimde eğer gelişim olmazsa, hala 30 hafta olursa almak zorunda kalabilirim dedi doktorum. hiç beklemiyordum böyle bi durumu şoktayım hala. beslenmeden de kaynaklanabilirmiş kordondaki kan akışından da. kordondaki kan akışı yani dopler şu an için iyi bir sorun yok dedi ama 10 gün sonra geldiğinde bir sorun gözükebilir dedi. 31+3 1700 kilosu. kafam allak bullak
ben hiç dikkat etmiyodum canım ne isterse onu yiyodum hamileyim şunu yemem lazım bunu yememem lazım hiç yoktu . ama bundan sonra harfiyen uyucamBenim karın 3-4 gün geride kafa ve bacak 1 hafta önde gidiyor. Doktorum çok normal diyor. İnşallah öyle bir sıkıntı olmaz canım sen kafana takma. Ben beslenmeme çok dikkat ediyorum sen de dikkat et canım.
Amin canım çok zor ama stres daha kötü yapıyor benimde karın çevresi bir hafta geri bacak ileri kafa ortada bi değişik doktor bişey demiyor takip ediyor yemek yedikten sonra hep soluma yat olabildiğince ve ağır iş yapma egzersiz den uzak dur kafanı rahat tut Allah a bırak dua et emin ol bişey çıkmıcak bende önümüzdeki kontrol den çok korkuyorum bronşit oldum okadar çok ilaç içtimki bide şiddetli öksürük bende mide bulantısı yaptı nerdeyse artık yemekten kesildim muz yiyerek midemi bastırıyorum vicdan azabı çekiyorum kendi canımın derdine düştüm hepimiz sıkıntılar içindeyiz tek değilsin şimdi güzelce bir duş al mutfağa gir kendine güzel bir yeşil mercimek çorbası yap bide etli nohut yemeği muzunu ye kuruyemiş eksik etme yatarken de süt iç bak gör diğer kontrolde ara kapanacak inşallahKesinlikle gitmeyi düşünüyorum bir doktora daha. kilosu nasıl canım sence. yani seninkiyle kıyaslarsan çok zayıf değil bence ama yine de çok korkuyorum. doktordan çıktığpımdan beri gözyaşım durmadı ağlamıyorum da süzülüyo sadece gözlerimden. ne zor birşeymiş allah kimseyi evladıyla sınamasın
canım tam 32+0 da gitmen gerekiyo doktora.Kızlar doktorumun verdiği randevuya göre 33+4 olucam ozamana rapor alabilirmiyim 32 yi geçiyor çünkü çalışamaz raporu alıcam devletten Doğum parası almak için eşimin işyeri benim üstümede ona göre randevuyu erkene mi alsam
32+0'da alman gerekiyor raporu canmKızlar doktorumun verdiği randevuya göre 33+4 olucam ozamana rapor alabilirmiyim 32 yi geçiyor çünkü çalışamaz raporu alıcam devletten Doğum parası almak için eşimin işyeri benim üstümede ona göre randevuyu erkene mi alsam
Benim son kontrolüm 30+4teydi yani seninkinden 5 gün falan önce. 1640 gramdı. Doktorum kilosu iyi demişti. Nasıl geriymiş seninki anlamadım. Boşuna moralini bozma bir doktora daha git.Kızlar başımdan aşağı kaynar sular döküldü bugün bebeğimin karın ölçümünde 10 gün gerilik var. 31+4 üm ama bebeğim 30 hafta gözüküyor. 10 gün sonra kontrole çağırdı gittiğimde eğer gelişim olmazsa, hala 30 hafta olursa almak zorunda kalabilirim dedi doktorum. hiç beklemiyordum böyle bi durumu şoktayım hala. beslenmeden de kaynaklanabilirmiş kordondaki kan akışından da. kordondaki kan akışı yani dopler şu an için iyi bir sorun yok dedi ama 10 gün sonra geldiğinde bir sorun gözükebilir dedi. 31+3 1700 kilosu. kafam allak bullak
bakildi enfeksiyon cikmadi cok sukur.Benimde yürürken kemikler ayrılacak gibi oluyo.Batma için enfeksiyona falan bakıldımı senin enfeksiyondur belki?
nettem okudum 32.haftadan sonra bebeklerin artik yer degistirmesi zor olurmus yerleri daralip buyudukleri icin.sanirim doktor ondan dedi sana bebegi tam dönmüş gorunce.en azindan az donseydi duzelirdi belki.Tam pozisyon dönmüş biraz zor aşağı döner dedi bende pek anlam veremedim ama şu sıralar ev falan taşıdım sürekli ayaktaydım bende ona veriyorum bol bol sol yanına yat ve istirahat et dedi uygulamaya çalışıyorum bakalım bana da erken geldi dönmesi için
kilonun geri olmasiyla bas gobek cevresinin falan geri olmasi ayni sey degil.kilolu olup fl ac bpd gibi usg degerleri geri cikabiliyor.Benim son kontrolüm 30+4teydi yani seninkinden 5 gün falan önce. 1640 gramdı. Doktorum kilosu iyi demişti. Nasıl geriymiş seninki anlamadım. Boşuna moralini bozma bir doktora daha git.
cnm muz kilo mu aldiriyor bebegeCanım benim de karın çevresi 1 buçuk hafta geri, ama doktorum öyle alırız falan demedi. Kan akışında sorun yoksa için rahat olsun. Sakın stres yapma, stres in hiçbir faydası yok. Beslenmene devam et. Kırmızı eti biraz daha yoğun ye. Muz tüketebiliyorsan tüket. Önemli olan sağlıklı olması ve gelişiminin devam etmesi. Sen üzülüp stres yaparsan Allah korusun gerilik artacak belki de. Ama tam tersine güzel düşün pozitif ol, beslenmene devam et inşallah arayı da kapatabilir bence.
Bende 33 te aldım raporu. 1 hafta geç kaldım yani. Onu doğumdan sonra veririm dedi. Sen 32 de git. Benim karışıklığa geldi. Sorun olmuyor ama düzen bozulmasın bence.Kızlar doktorumun verdiği randevuya göre 33+4 olucam ozamana rapor alabilirmiyim 32 yi geçiyor çünkü çalışamaz raporu alıcam devletten Doğum parası almak için eşimin işyeri benim üstümede ona göre randevuyu erkene mi alsam
Evet canım doktorum söyledi her gün bir muz ye dedi, kabız oluyorum yiyemem dedim maalesef.cnm muz kilo mu aldiriyor bebege
cnm dogum olayi cok farkli herkeste ayni sey olmuyor.benim annemde kardesimi 4 kiko civari beni 3250 kilo dogum yapmis normal dogum.kardesim cok zor cikmis.ve annemde kalici idrarini tutamiyor ilac aliyor.eskiden sezeryan cok tercih edilmiyordu ama sorunlar da cok oluyordu buna benzer.Ozgebalaban11 ya sinirim bozuldu senin doktoruna. kimi doktor çok kilolu normal doğum yapamazsın der kimisi çok geride der ve saçmalar senin doktor gibi. benim annem minyon tip ve biz 3 kardeşiz üçümüzde 4 kilo 3780 ve sonu 4100gr doğdu normal ve kesilmeden etmeden. bu nedir ya doktorlar kendilerin nasıl işlerine gelirse öyle yapıyorlar burda. normal doğumda kesi en son çare sezeryan da özel durumlar olursa ve en son çaredir yok bebek kilolu sezeryana alacağız nedir bu ya doğurganlık bitecek gerçekten. ben bu konuda çok geriliyorum malesef. tabiiki korkuları olan vardır istekleri farklı olan normaldır sezeryandır ona birşey diyemem herkesin kendi tercihi ama benim kızdığım doktorlar. kusura bakmayın kızlar ama içimde kaldı malesef normal doğum çok üzgünüm.
bende de kabizlik var ya.ama ben aldiriyim esime bi ara.her gun olmasa da 2 3 gune bir yerim artik.herseyi yiyemiyorum cunku.Evet canım doktorum söyledi her gün bir muz ye dedi, kabız oluyorum yiyemem dedim maalesef.
Ben de biraz yesem mi diye düşündüm almadım ama kaynanam eşimden duyunca muzlu pasta yaptı iki kerebende de kabizlik var ya.ama ben aldiriyim esime bi ara.her gun olmasa da 2 3 gune bir yerim artik.herseyi yiyemiyorum cunku.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?