- 17 Ocak 2018
- 4.776
- 8.370
- 88
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #28.721
evet canım ben baya araştırdım doktora da sordum. En çok kilo aldıranlar muz, ceviz, pekmez, kaşar peyniri, süt ve kırmızı et.cnm muz kilo mu aldiriyor bebege
nerde bende oyle becerikli kaynana oyle seyler yapsa da yesemBen de biraz yesem mi diye düşündüm almadım ama kaynanam eşimden duyunca muzlu pasta yaptı iki kere
cevizi cok yedim ilk aylar biraz biktim ondan.ama gunde 2 3 tane yiyebilirim heralde.bi de muz aldiriyim.sut iciyorum tahin pekmez de yiyorum az.etle hic aram yok malesef hamilelikte.kaşar da dokunuyoevet canım ben baya araştırdım doktora da sordum. En çok kilo aldıranlar muz, ceviz, pekmez, kaşar peyniri, süt ve kırmızı et.
Sağolsun yapıyor yaa, normalde 2 güne bi yemek yapıp gönderiyor.. Eşim kadından bir de pasta kek istiyor. Kaynanam oğlunu çok seviyor.nerde bende oyle becerikli kaynana oyle seyler yapsa da yesem
ben de bari hazir pandispanya alip yapiyim bi ara bayagidr yapmiyorum mitfaktan sogudum iyice
et yemiyorsan onun yerine bakliyat yiyebilirsin canım. Kaşar yemiyorsan da tükettiğin süt miktarını arttırabilirsin.cevizi cok yedim ilk aylar biraz biktim ondan.ama gunde 2 3 tane yiyebilirim heralde.bi de muz aldiriyim.sut iciyorum tahin pekmez de yiyorum az.etle hic aram yok malesef hamilelikte.kaşar da dokunuyo
Ben varım canım. Baş iki hafta karın 3 hafta geride. Kilosu da düşük biraz. Haftalık takip oluyorum peritonolojiye? Senin de mi geride?
Uzunmuş çalışma saatlerin valla senin çocuktan kalanlar vardır zaten, alacakların da lazım olacaklardır. Ben şaşkın gbi ne alacağımı bilemediğim için eksik mi fazla mı hiç bilemiyorum. İhtiyaç kadar alırsın daha vakit de var zaten, şimdiden kolay gelsin.
et yemiyorsan onun yerine bakliyat yiyebilirsin canım. Kaşar yemiyorsan da tükettiğin süt miktarını arttırabilirsin.
Canım bence hemen canını sıkma benim de detaylı ultrasyon da kan akışında direnç var Dediler bebeğin büyümesini kontrol edeceğiz demişlerdi .çok şükür bu haftalara geldik bir sıkıntı olmadı inşallah sonrasında da olmaz tabi. Her kontrolde ben de endişe içinde gidiyorum .bence kan akışında bir sıkıntı yoksa kötüyü düşünme şakın . ikinci bir doktora gösterebilirsinKızlar başımdan aşağı kaynar sular döküldü bugün bebeğimin karın ölçümünde 10 gün gerilik var. 31+4 üm ama bebeğim 30 hafta gözüküyor. 10 gün sonra kontrole çağırdı gittiğimde eğer gelişim olmazsa, hala 30 hafta olursa almak zorunda kalabilirim dedi doktorum. hiç beklemiyordum böyle bi durumu şoktayım hala. beslenmeden de kaynaklanabilirmiş kordondaki kan akışından da. kordondaki kan akışı yani dopler şu an için iyi bir sorun yok dedi ama 10 gün sonra geldiğinde bir sorun gözükebilir dedi. 31+3 1700 kilosu. kafam allak bullak
benim bebeğim 2 kontrol önce baya zayıftı, 3 hafta boyunca muz ceviz pekmez kaşar et yiyerek olması gereken kilonun üzerine çıkardım :)Bebek için proteini 100 gr a kadar çıkartılabilir. geri kalan çoğu şey anneye
benim bebeğim 2 kontrol önce baya zayıftı, 3 hafta boyunca muz ceviz pekmez kaşar et yiyerek olması gereken kilonun üzerine çıkardım :)
model olarak güzel ama çok fazla gereksiz parça oluyor bu takımlarda. Bir de tulumla alt üst takımın modelleri aynı. Bunun yerine iki ayrı 5li set alabilirsin.Hastane çıkışını netten alacam bakınıp duruyorum. İlk kıyafeti farklı olsun eskilerden istiyorum
aşağıdaki nasıl ?
https://urun.gittigidiyor.com/giyim-aksesuar/kiz-bebek-hastane-cikisi-yeni-dogan-zibin-takimi-382825181?gclsrc=aw.ds&&pkw=&pmt=&sc_gcsp=gg&ggmktg=PaidSearch*PLA*232251567*22324010967*58375861527*{type}*382825181*aud-393702509967la-373633881494&gclid=Cj0KCQjwjbveBRDVARIsAKxH7vlr58VLGnR6Os9Sw7EO7qIXc7ImggIYFwbMnOpkWE1KOOsN0oesK5IaAhsTEALw_wcB&gclsrc=aw.ds&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0
26.haftasında 661 gramdı. Doktor normal dedi ama bence zayıftı. Burada herkesin 800-900leri bulmuştu o haftalarda. Sonra ben bu saydığım besinlere yüklenince 29. haftada 1400 grama çıktı. Bir sonraki kontrolüm haftaya. Bakalım ne kadar olmuş:)Haftasından ölçümleri geri miydi canım?
cnm benim sana öncelikle tavsiyem hiç kötü düşünmeCanım bence hemen canını sıkma benim de detaylı ultrasyon da kan akışında direnç var Dediler bebeğin büyümesini kontrol edeceğiz demişlerdi .çok şükür bu haftalara geldik bir sıkıntı olmadı inşallah sonrasında da olmaz tabi. Her kontrolde ben de endişe içinde gidiyorum .bence kan akışında bir sıkıntı yoksa kötüyü düşünme şakın . ikinci bir doktora gösterebilirsin
dediğim gibi herkesin görüş açısı farklı ama ben almanyada doğup büyüdüğüm için ve oraları gördüğüm ve hala gidip geldiğim ve arkadaşlarımda akrabalarımda doğum yaptığı için burda ki sistem canımı sıkıyor. nasip artık çekiyoruz bizde umarım bu sezeryanım ve dikişlerim iyi olur yoksa isyan edeceğim.cnm dogum olayi cok farkli herkeste ayni sey olmuyor.benim annemde kardesimi 4 kiko civari beni 3250 kilo dogum yapmis normal dogum.kardesim cok zor cikmis.ve annemde kalici idrarini tutamiyor ilac aliyor.eskiden sezeryan cok tercih edilmiyordu ama sorunlar da cok oluyordu buna benzer.
doktorlar simdi artik riske girmek istemiyor.herkesin bunyesi farkli kimisi 3.5 kilo dogum yapiyo ama rahat cikiyo.kiminin cikmiyo bebek oksijensiz falan kalabilir sokunumda sıkıntı cikabilir vs.bi cok sorun olabiliyo.
bi de doktorun kendi basarisi da onemli.doktor sana ben sezeryanle alirim diyosa normal diye de zorlamamak lazim.demekki doktor normal dogurtamaz o riski alamaz.bende kizarim genekde doktorlara ama onlara bi yandan hakli bisey olsa onlari suclucaz cunku.onlarda bebek kiloluysa riske girmek istemiyo haliyle.dogurtamiyo demekki normal yolla.
instada bazi cok basarili kadin dogum diktorlari var ama sezeryanden sonra bile normal dogum yaptirabiliyo ayakta dogum yaptiriyo.kadin ikinirken 5 dk da dogum yapiyo falan.ama onlarda kim bilir ne kadar ucreti.ve dogumdan once kesinlikle hastaneyle anlasmali olabilir ya da degil bilmiyorum nefes egzersileri dogum koçlari gerekli sporlari yapiyorlar ki dofuma hazirlaniyorlar kilolu da olsa bebek ters de olsa normal dogurtabiliyo doktor.
ben mesela bebegim kilolu da olsa ne spor yapiyorum ne nefes egzersizi ne yuruyus.bi odayi supurup siliyim canim cikiyo.egilemiyorum bile.zaten mide sorunlarimdan dolayi kendimden bezmisim tobe normal olmazdi
Ben geçen hafta gittiğimde haftası ile uyumlu çıktı ama bundan sonraki haftalarda da kontrol edeceğiz dediler .. Allah’a emanet canım beslenmeye dikkat ettikten sonra bizlerin elinden başka biley gelmiyorcnm benim sana öncelikle tavsiyem hiç kötü düşünme
benim 2. kızım 40 haftamı doldurmama rağmen 35 haftalık boyutlatında doğdu.
ve ben bunu 3 gün önce sancılarım gelmişti.dr gittim nöbetçi dr benden detyalı ultrason istedi
detaylı ulrtasona da bakan adam 35 haftalı dedi
ben şok olmaz olamaz dedim
neyse bebek 3 gün sonra doğdu 2450 gr 44 cm.
inan kmse bulmadı neden gelişmediğini kimse cevap veremedi
şimdi ise inan gerçek boyutlara yaşıtına ulaştı
sakın sakın üzülme
allah yoluna koyar
üzülme
Ben daha yukarda hiç hissetmedim tekmelerini hep alt tarafta hissettim en başından beri benim de 30+4 falandi gittiğimde galiba 1660 tı sabah akşam döner umuduyla soluma yatıyorum inşallah döner gerçi şimdi de büyük kızın çiş eğitimi var ne kadar yatabilirim onu da bilmiyorum tuvalet başı bekliyoruz sabah akşamnettem okudum 32.haftadan sonra bebeklerin artik yer degistirmesi zor olurmus yerleri daralip buyudukleri icin.sanirim doktor ondan dedi sana bebegi tam dönmüş gorunce.en azindan az donseydi duzelirdi belki.
bebim mesela dun yukariya da tekme atti belime de.yani bence de erken.ben 31+3 um.
ha ama soyle bisey var benim bebegim tak 31 haftlikken 1575 kiloydu.ondan da belki benimki yer degistirirken zorlanmiyordur.kiloyla da alakali bence.
kaç yaşında kızınBen daha yukarda hiç hissetmedim tekmelerini hep alt tarafta hissettim en başından beri benim de 30+4 falandi gittiğimde galiba 1660 tı sabah akşam döner umuduyla soluma yatıyorum inşallah döner gerçi şimdi de büyük kızın çiş eğitimi var ne kadar yatabilirim onu da bilmiyorum tuvalet başı bekliyoruz sabah akşam
kaç yaşında kızın
maşaAllah Allah bağışlasın. benim kız da ocakta 3e girecek. peki kendisi mi istiyor yoksa sen mi zorluyorsun Canım3 yaşına 1 ay kaldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?