- 5 Aralık 2015
- 5.125
- 2.976
- 173
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #31.221
cnm ben de yotu tube dan izledimTamam canım bende senin yaptığın gibi yapayım bari. Yenisini almaktansa bu şekil çok daha mantıklı. Çok sagol teşekkürler:)
Benden bir sefer bi kaç damla gelmişti ondan sonra hiç gelmedi süt falanSütüm çok akıyor yatakta batıyor falan diyordum ya olayı çözdüm sütyen hiç takmadığım için olmuş artık hiç çıkarmıyorum süt falan Yok
ben de senin givi korkuyorum cnmAyy bugün söyleyemedim yaa doktora((( haftaya mutlaka konuşucam. Haklı olarak normal doğum yolunda ilerliyorum yersiz mi korkularım bilmiyorum ama gelcek diye çok korkuyorum
demekki her bünyede farklı etki yapıyor canım sen de kendi e ne iyigeliyirsaonu kullan..az kaldı inşallah kurtulacağız bu sıkıntılardan ..yeter ki evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza alalımHerkeste ayni degil demek ki ben sodayi ictim sabaha daha fazla yandi midem. Felaket artirdi yanmayi. Soguk sut de afedersiniz gaz yapiyor sancidan uyuyamadim. Hafif ilik sut ya da en guzeli yogurt bana iyi geliyor.
ben de tutmuyorKızlar merak ediyorum sizin tutuyormu :) benimki tutuyor :)
Zaten herkes canm almis birsey akrabada yoksa o zaman gerek yokmus sana bende sirf aileler istanblda diye oraya gtcm taki takan olur dye yaptrdm izmrdeym esimn isi nedyle geldk kimse yok istanblda herkes biran once dogm yapsam millet gorsede 2.haftada izmre doncm ucakla istanblda kaynanamlarla kalmk istemyrm pek anlcn cnmYok kuzum ama takı takacak kimse olmayacak bizde büyük ihtimalle. Benim ailem uzakta, anneme bı şey alma dedim ablam da nakit gönderdi EFT ile. Kaynanam a biz destek oluyoruz zaten, görümcem de park yatağını aldı sağolsun. Kayinbabam da başka şehirde yaşıyor ona da bebek arabası al diyeceğiz
Akrabaları yok bulunduğumuz ilde. O yüzden gerekli görmedim:))
Bebeğin kolu zedelendi bende zannettim ablanın kıyamam yani risk aslında hepsinde var allah hayırlı doğumlar nasip etsin hepimize benimde çok tedirginliklerim var vakumdan falan çok korkuyorum bende rabbim yardımcımız olsunÇıkartırken kolunu zedeliyolar şimdi sol kolu gelişmedi. Diğer koluna göre daha küçük ve onu kaldırmıyor çok iş yapamıyor onunla yani.
cnm benik de bazen hareketi cok az bazen normal oluyo.Kızlar buarada bebişlerinizin hareketleri nasıl? bizimki pazartesi öncesine kadar azalmıştı yerini daha çok toplanmaya kasılmaya bırakmıştı, işte enson pazartesi hareketliydi ama dün ve bugün yine azalmış durumda karnımda farklı huzursuzluk var açken bile yırtılacak gibi acıyo kasılmalar adet sancısıyla birlikte baya yoruyo. en çokta vücudumdaki bu ağrılar mahvetti beni, bikaç haftadr bel kasık, kalça ve ayak ağrısı tavan yapmış durumda ama yeterki kuzum sağ salim hayırla gelsin bunlar geçici durumlar napalım annelik kolay değil gülü seven dikenine katlanır.
Eline sağlık çok güzel olmuş elindemi diktinKızlar bu da benim sıpa nin kapı süsü, annesinin elinden :))
Biraz uğraştım sola yatıyorken yapmak biraz yordu ama doğum falan olmadan bitirdim çok şükür
Benimde cumartesi pazar yavaştı hatta endişelendim baya. Ama normal şuan formuna geri döndü :) özellikle akşamları coşuyor :) ayakta biraz fazla durayım hemen belim ağrıyor benimde o yüzden her işimi dinlene dinlene yapıyorumKızlar buarada bebişlerinizin hareketleri nasıl? bizimki pazartesi öncesine kadar azalmıştı yerini daha çok toplanmaya kasılmaya bırakmıştı, işte enson pazartesi hareketliydi ama dün ve bugün yine azalmış durumda karnımda farklı huzursuzluk var açken bile yırtılacak gibi acıyo kasılmalar adet sancısıyla birlikte baya yoruyo. en çokta vücudumdaki bu ağrılar mahvetti beni, bikaç haftadr bel kasık, kalça ve ayak ağrısı tavan yapmış durumda ama yeterki kuzum sağ salim hayırla gelsin bunlar geçici durumlar napalım annelik kolay değil gülü seven dikenine katlanır.
cnm bizim bi yakinimizin bebeginin kafasi normal yolla cikmamis doktor cok zorlanmis vakumlama yoluyla cikartmislar.Bebeğin kolu zedelendi bende zannettim ablanın kıyamam yani risk aslında hepsinde var allah hayırlı doğumlar nasip etsin hepimize benimde çok tedirginliklerim var vakumdan falan çok korkuyorum bende rabbim yardımcımız olsun
Ablamin yani canim ben biraz devrik cumle kurmusum sacma olmus :) ya olcak diye bişey yok ama korkularım çok var. Sezeryanda da var elbetteki ama ne bilimBebeğin kolu zedelendi bende zannettim ablanın kıyamam yani risk aslında hepsinde var allah hayırlı doğumlar nasip etsin hepimize benimde çok tedirginliklerim var vakumdan falan çok korkuyorum bende rabbim yardımcımız olsun
Benim doktorumda normal doğumcu eşime neden söylemedin sezeryan istiyoruz die kızıyorum oysaki benim söylemem gerekiyor:)))) bende senin gibi tedirginliklerim çok. Sezeryan istiyorum o yüzden. Herkes normal doguramaz. Olcak diye bişey yok. Bazıları da sezeryan yapamaz ama bizim ona cesaretimiz daha fazla. Spinal daha mantıklı genelden şimdi teknoloji ilerledi. Herşeyin kolayı var. 4 dk da doğum bitiyo. Bide normal doğum sancısı çekip çekip sezeryana alınmak var o daha da kötüsüben de senin givi korkuyorum cnm
bazi doktorlar normal dogumcu bazilaro sezeryanci oluyor.benim doktor da sezeryan isteyen hastalarima zorlama yapmiyorum vardir bi bildigi diyorum dedi.
sonucta korkup doguramamak o sancidan sonra sezeryane alinmak var.yani psikolojikmen kendimizi hazir hissetsek zatem normal isteriz.adi ustunde normal olani herkes ister.ama malesef turlu hikayeler duydugumuz icin saatlerce suren sancilar bebegin bazi risklerle dogma olasiligi falan beni korkutuyor.
baskasina dedim biz neydik de normal dogurduk dedi.napabilirim o sensin ben benim.ben kendimi tanirim.spinale bile zar zor ikna ettim kendimi.genel istiyordum ben.ama bebegin ilk cikisini gormek cok istiyorum doktor da spinalin riski genele gore az ve ameliyat aninda olur da hissedersem aninda mudahale edildigini soyledi.ve de sezerysn dogumlarda 4 dk yi gecmeden bebegi aldiklarini narkozun etkisinin bebege gecmeden alindigini soyledi.bende boyle telkin ettim kendimi.
aslinda hala korkuyoruk ama kendime aciklamiyorum.kendimden kaciyorum
Ayy çok sagol canim çok iyi oldu bu video çok teşekkürlercnm ben de yotu tube dan izledim
atiyorum cnm
hortumu nasil temizlemis daha iyi anlasiliyo boyle.
Benim kardeşim vakumla geldi kafası işk aylar hep sivriydi. Sonra düzeldi çok hafif bir sivrilik var ama onuda biz bildiğimiz için farkediyoruz tabi.cnm bizim bi yakinimizin bebeginin kafasi normal yolla cikmamis doktor cok zorlanmis vakumlama yoluyla cikartmislar.
bebegin ilk dogdugunda 40 inda falan kafasi bayagi sivriydi.ama zamanla duzeliyo.daha tam duzelmedi.ama duzeliyo yavas yavas.
zaten you tube da dinlemistim sezeryande bebegin kafasi haliyle direk normal cikiyor.ama normal dogumla vakumlamasalar bile hafif sivrilik oluyor cikartirken.bu da cok normal bence.bebek sonucta cikarken zorlaniyor.
tabi bazi zorlayici durumlarda vakumdan dolayi kafasindaki sivrilik yavas yavas zmnka geciyor.ama illa ki geciyor.o konuda korkma derim.
ben de aksine ya ikinamazsam ya kitlenir kalirsam ya bebek cikmaz da oksijensiz kalirsa ya o kadar sanciya ragmen sezeryane alinirsam ya bel fitigim ilerlerse ya safra kesemdeki tas yerinden oynarsa iliski sirasinda bile agrim oluyo hele normal dogumda ben hayatta yapamam diyorum.
Sıkma portakalMaşallah kuzuna gayet iyi demekki annesi. benim oğlum 38+6.haftada 3200kg doğmuştu 3150 yle hastaneden çıkmıştık. ama minyon olduğu için gören inanmıyodu pramatürmü die soran oluyodu, annem sıkma portakal kadar kafası var diodubakalım cumartesi benimde kontrolüm var, bu paşam abisi gibi ufak tefekmi olacak merakla bekliyorum.
Karnim çok kasilmaya başladı. Içimden bi ses erken gelcek diyo hayırlısı bakalım. Sizin neden erken olmuştuOğlum 37+3 te 3.150 gr 50 cm doğmuştu canım sağlıklıydı
Hepimizin ki sağlıkla büyüsün inşallah. Herkesin bebişi mutlu sağlıklı olsunMaşallah canım yenidoğan bebek ortalamalarına gelmiş ne güzel :) güzel güzel büyüsün bebeğin
aynen o kadar sanci cekip sezeryane alinmak cok cok kotu.ondan bende korkarim hep.Benim doktorumda normal doğumcu eşime neden söylemedin sezeryan istiyoruz die kızıyorum oysaki benim söylemem gerekiyor:)))) bende senin gibi tedirginliklerim çok. Sezeryan istiyorum o yüzden. Herkes normal doguramaz. Olcak diye bişey yok. Bazıları da sezeryan yapamaz ama bizim ona cesaretimiz daha fazla. Spinal daha mantıklı genelden şimdi teknoloji ilerledi. Herşeyin kolayı var. 4 dk da doğum bitiyo. Bide normal doğum sancısı çekip çekip sezeryana alınmak var o daha da kötüsü
Hayırlısıyla git gel inşallah kuzum, bakalım ne zaman olacak doğum ben de heyecan oluyor artık günler geçtikçe:)Zaten herkes canm almis birsey akrabada yoksa o zaman gerek yokmus sana bende sirf aileler istanblda diye oraya gtcm taki takan olur dye yaptrdm izmrdeym esimn isi nedyle geldk kimse yok istanblda herkes biran once dogm yapsam millet gorsede 2.haftada izmre doncm ucakla istanblda kaynanamlarla kalmk istemyrm pek anlcn cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?