2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kızlar buarada bebişlerinizin hareketleri nasıl? bizimki pazartesi öncesine kadar azalmıştı yerini daha çok toplanmaya kasılmaya bırakmıştı, işte enson pazartesi hareketliydi ama dün ve bugün yine azalmış durumda karnımda farklı huzursuzluk var açken bile yırtılacak gibi acıyo kasılmalar adet sancısıyla birlikte baya yoruyo. en çokta vücudumdaki bu ağrılar mahvetti beni, bikaç haftadr bel kasık, kalça ve ayak ağrısı tavan yapmış durumda ama yeterki kuzum sağ salim hayırla gelsin bunlar geçici durumlar napalım annelik kolay değil gülü seven dikenine katlanır.

Ayy bugün söyleyemedim yaa doktora ((( haftaya mutlaka konuşucam. Haklı olarak normal doğum yolunda ilerliyorum yersiz mi korkularım bilmiyorum ama gelcek diye çok korkuyorum
ben de senin givi korkuyorum cnm
bazi doktorlar normal dogumcu bazilaro sezeryanci oluyor.benim doktor da sezeryan isteyen hastalarima zorlama yapmiyorum vardir bi bildigi diyorum dedi.
sonucta korkup doguramamak o sancidan sonra sezeryane alinmak var.yani psikolojikmen kendimizi hazir hissetsek zatem normal isteriz.adi ustunde normal olani herkes ister.ama malesef turlu hikayeler duydugumuz icin saatlerce suren sancilar bebegin bazi risklerle dogma olasiligi falan beni korkutuyor.
baskasina dedim biz neydik de normal dogurduk dedi.napabilirim o sensin ben benim.ben kendimi tanirim.spinale bile zar zor ikna ettim kendimi.genel istiyordum ben.ama bebegin ilk cikisini gormek cok istiyorum doktor da spinalin riski genele gore az ve ameliyat aninda olur da hissedersem aninda mudahale edildigini soyledi.ve de sezerysn dogumlarda 4 dk yi gecmeden bebegi aldiklarini narkozun etkisinin bebege gecmeden alindigini soyledi.bende boyle telkin ettim kendimi.
aslinda hala korkuyoruk ama kendime aciklamiyorum.kendimden kaciyorum

Herkeste ayni degil demek ki ben sodayi ictim sabaha daha fazla yandi midem. Felaket artirdi yanmayi. Soguk sut de afedersiniz gaz yapiyor sancidan uyuyamadim. Hafif ilik sut ya da en guzeli yogurt bana iyi geliyor.
demekki her bünyede farklı etki yapıyor canım sen de kendi e ne iyigeliyirsaonu kullan..az kaldı inşallah kurtulacağız bu sıkıntılardan ..yeter ki evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza alalım

Kızlar merak ediyorum sizin tutuyormu :) benimki tutuyor :)
ben de tutmuyor

Zaten herkes canm almis birsey akrabada yoksa o zaman gerek yokmus sana bende sirf aileler istanblda diye oraya gtcm taki takan olur dye yaptrdm izmrdeym esimn isi nedyle geldk kimse yok istanblda herkes biran once dogm yapsam millet gorsede 2.haftada izmre doncm ucakla istanblda kaynanamlarla kalmk istemyrm pek anlcn cnm

Çıkartırken kolunu zedeliyolar şimdi sol kolu gelişmedi. Diğer koluna göre daha küçük ve onu kaldırmıyor çok iş yapamıyor onunla yani.
Bebeğin kolu zedelendi bende zannettim ablanın kıyamam yani risk aslında hepsinde var allah hayırlı doğumlar nasip etsin hepimize benimde çok tedirginliklerim var vakumdan falan çok korkuyorum bende rabbim yardımcımız olsun

cnm benik de bazen hareketi cok az bazen normal oluyo.
ayakta kalmissam stres halindeysem falan hic hareket etmiyo.belli bibsure oturduktan sonra hareket ediyo.eski tekmeleri yok bayadir zaten bende.artik yeri daralmis olcak ki ayaklariyla sadece itekliyor.hickiriklarini iyi hissediyorum artik.yer degistiriyor bazen.
kasilmalar adet sancilari bende dr var.ozellikle kasilma her gun oluyor.progestan aliyorum.
bi de benim bebegik zaten cok cok hareketli degildi.karnimda dalgalandigini falsn hic goremedim.belirgin bi sekilde tekmesini bi kac kere yakaladim.ic karnimmi genis bebegimin huyundan mi olsa gerek bilmiyorum.sagligi yerinde olsun da.cok hareketli bebek sagliklidir deniliyor biraz tirsiyorum.insallah benimki de sagliklidir.doktorumuz kotu biseu demedi.ayrintilida da sorun cikmadi.ama 2 li 3 lu testleri isteyerek yaotirmadim.bu sefer de merak ediyorum.aklimin hep bi kosesinde.ama yine olsa yine yaptirmam o testleri o ayri.bi de hala bulanti hapi aliyorum ondan cok cok korkuyorum elimde degil.

Benimde cumartesi pazar yavaştı hatta endişelendim baya. Ama normal şuan formuna geri döndü :) özellikle akşamları coşuyor :) ayakta biraz fazla durayım hemen belim ağrıyor benimde o yüzden her işimi dinlene dinlene yapıyorum

cnm bizim bi yakinimizin bebeginin kafasi normal yolla cikmamis doktor cok zorlanmis vakumlama yoluyla cikartmislar.
bebegin ilk dogdugunda 40 inda falan kafasi bayagi sivriydi.ama zamanla duzeliyo.daha tam duzelmedi.ama duzeliyo yavas yavas.
zaten you tube da dinlemistim sezeryande bebegin kafasi haliyle direk normal cikiyor.ama normal dogumla vakumlamasalar bile hafif sivrilik oluyor cikartirken.bu da cok normal bence.bebek sonucta cikarken zorlaniyor.
tabi bazi zorlayici durumlarda vakumdan dolayi kafasindaki sivrilik yavas yavas zmnka geciyor.ama illa ki geciyor.o konuda korkma derim.
ben de aksine ya ikinamazsam ya kitlenir kalirsam ya bebek cikmaz da oksijensiz kalirsa ya o kadar sanciya ragmen sezeryane alinirsam ya bel fitigim ilerlerse ya safra kesemdeki tas yerinden oynarsa iliski sirasinda bile agrim oluyo hele normal dogumda ben hayatta yapamam diyorum.

Ablamin yani canim ben biraz devrik cumle kurmusum sacma olmus :) ya olcak diye bişey yok ama korkularım çok var. Sezeryanda da var elbetteki ama ne bilim

Benim doktorumda normal doğumcu eşime neden söylemedin sezeryan istiyoruz die kızıyorum oysaki benim söylemem gerekiyor:)))) bende senin gibi tedirginliklerim çok. Sezeryan istiyorum o yüzden. Herkes normal doguramaz. Olcak diye bişey yok. Bazıları da sezeryan yapamaz ama bizim ona cesaretimiz daha fazla. Spinal daha mantıklı genelden şimdi teknoloji ilerledi. Herşeyin kolayı var. 4 dk da doğum bitiyo. Bide normal doğum sancısı çekip çekip sezeryana alınmak var o daha da kötüsü

Benim kardeşim vakumla geldi kafası işk aylar hep sivriydi. Sonra düzeldi çok hafif bir sivrilik var ama onuda biz bildiğimiz için farkediyoruz tabi.

Sıkma portakal ilahi anneler yaaaa kilo konusu eşin ve senin vücut tipinle alakalı. Ben 3800 doğmuşum. Zamanında gelirse 3700 3800 diyo doktor kilosuna. Doğumdan sonra toparliyolar zaten bebisler. Önemli olan sağlıklı olması. Boyu uzarsa daha yeni doğan kıyafetleri olmaz diye korkuyorum walla

aynen o kadar sanci cekip sezeryane alinmak cok cok kotu.ondan bende korkarim hep.
zaten sezeryan kolay diye bisey olamaz ameliyata gircez sonucta.ama malesef bazi insanlardda oyle bi algi var.halbuki bazisi sezeryanden bazisi normalden korkar.ikisi de kolay degil.normal dogum o an cok zor.ama sonrasi rahat ediliyor hemen ayaga kalkiliyor.seseryande ise bazilari hemen ayaga kalkiyor bazilari kalkamiyor zmn geciyor.dikis yerleri sizlayanlar oluyo bir omur.

Hayırlısıyla git gel inşallah kuzum, bakalım ne zaman olacak doğum ben de heyecan oluyor artık günler geçtikçe:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…