- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #31.261
Damardan kan vermeleri gerek yani bana dr öyle demişti eğer çıkmazsa değerin kan bağlıyxaz diyeŞeker demişken ben şeker yüklemesi yaptırmadım. Dün genel tahliller için dahiliye doktoruna gittim sabah açken tahlilleri ver şekere bakalım dedi. Bu sabah verdim 74-106 normal aralık iken 68 çıkmış benim. Düşük olmasında sıkıntı var mı ki henüz göstermedik sonuçları. Demir değerim en düşük 60 olması gerekirken 38 çıkmış. Kan değerlerim normal kansızlık yok ama demir çok azalmış. Kan İlaç alerji yaptığı için hiç kullanmadım ne yaparlar şimdi acaba
kararsizlik daha zor cnm kendine gore artilari hangisinin daha fazlaysa ona yonel derim.Ben vakum olayında daha trajik hikayelere şahit oldum ondan korkuyorum canım sivrilik olur tabi sonuçta kanaldan geçiyor benimse öyleymiş düzelmiş ama annem kafam yamuk kalmasın diye hep farklı yatırmış beni aslında normal doğurmayı isterim her ne olursa olsun iyileşme süreci hep kısa diğeri sonuçta ameliyat ama cesaretsizim hemoraidim var bekarlığımdan beri hala kararsızım doktorumda konuşmuyor benimle daha erken kafanı karıştırıp durma diyor ama ben hergün evde nasıl doğurcam muhabbeti yapıyorum
cok harika olmus cnm masallah fenerli minik aras belliKızlar bu da benim sıpa nin kapı süsü, annesinin elinden :))
Biraz uğraştım sola yatıyorken yapmak biraz yordu ama doğum falan olmadan bitirdim çok şükür
Canım malzeme olarak çok az tutuyor keçe 5tane kullandım, 4 tanesi kaldı 9 tane almıştım fazla olsun diye. Tanesi 1 TL idi A4 boyutunda. İsmin harflerini de kalın punto ile word de yazıp çıktı ile kesip sonra keçe ye toplu iğne geçirip kestim . Ay ve bulut kalıbını kendim çizdim ama onlar da nette görsellerde vardı kullanmak istersen. Elyaf 5 TL ye aldı eşim ama hepsi kaldı nerdeyse, yapıştırıcı olarak peligomu seçtim o da 6 TL, bir de birbirlerine tutturmak için saten kurdele 2 TL . Toplamda 22 TL tuttu ama çoğu malzeme kaldı dediğim gibi.Varmı bi püf noktaları bende yapayım YouTube den bi kere izlemiştim zor gibi görünüyordu maliyetide az galiba dimi
Sagol kuzum ben de öyle dedim ablamlaracok harika olmus cnm masallah fenerli minik aras belli
Kan değerim sınırda daha sınırın altına düşmemiş 11.2 miydi neydi. Sınır 11 demişti doktor. Demir çok düşük yine de verirler mi ki kan takviyesi :/Damardan kan vermeleri gerek yani bana dr öyle demişti eğer çıkmazsa değerin kan bağlıyxaz diye
İlaç kullandığın halde mi böyle canımKan değerim sınırda daha sınırın altına düşmemiş 11.2 miydi neydi. Sınır 11 demişti doktor. Demir çok düşük yine de verirler mi ki kan takviyesi :/
Ben eczaneden mustelayi alirken catlak oncesi diye almistim. Ama yanlis hatirlamiyorsam catlak sonrasi kremleri de var. Tabi ne kadar etkili bilmiyorum. Neyse zaten simdilik yokmus catlak zaten olursa bakariz. Yalnizz benim ilk dogumdan sonra goguslerim cok catladi derin catlaklar var. Emzirme vs doneminden sonra sikilastirici kullanmak gerekebilir.Ben biooil ve lierac kremi günde birer kez düzenli kullandım şimdîye kadar bir şey olmadı. Benim gençlikten kalma çatlaklarım vardı karnım kesin çatlar diye korkudan düzenli kullandım çok şükür inşallah bir sıkıntı olmadan doğumu gerçekleştiririm
Bende doğum sonrası kullanmaya devam ederim krem ve yağa diye düşünmüştüm ama doğum sonrası çarlak olacaüı aklıma gelmemişti iyiki söyledin valla bu kullandıklarım işi yarar heraldeBen eczaneden mustelayi alirken catlak oncesi diye almistim. Ama yanlis hatirlamiyorsam catlak sonrasi kremleri de var. Tabi ne kadar etkili bilmiyorum. Neyse zaten simdilik yokmus catlak zaten olursa bakariz. Yalnizz benim ilk dogumdan sonra goguslerim cok catladi derin catlaklar var. Emzirme vs doneminden sonra sikilastirici kullanmak gerekebilir.
Çok güzel olmuş yaaaa maşallah eline emeğine sağlık nasıl yaptın bende yapayım diye düşünüyordum ve adaş olacak bizimkilerKızlar bu da benim sıpa nin kapı süsü, annesinin elinden :))
Biraz uğraştım sola yatıyorken yapmak biraz yordu ama doğum falan olmadan bitirdim çok şükür
Yok canım kan ilacı alerji yaptığı için kullanamıyorum ilaçsız hali buİlaç kullandığın halde mi böyle canım
M merve_eymen sağol canım şurada biraz anlattım. Aklıma Aras bir kez takıldı eşim de olur demişti 4.aydan beri Aras diyerek sevdim:) inşallah uslu tatlı çocuk olurlar canım :))Canım malzeme olarak çok az tutuyor keçe 5tane kullandım, 4 tanesi kaldı 9 tane almıştım fazla olsun diye. Tanesi 1 TL idi A4 boyutunda. İsmin harflerini de kalın punto ile word de yazıp çıktı ile kesip sonra keçe ye toplu iğne geçirip kestim . Ay ve bulut kalıbını kendim çizdim ama onlar da nette görsellerde vardı kullanmak istersen. Elyaf 5 TL ye aldı eşim ama hepsi kaldı nerdeyse, yapıştırıcı olarak peligomu seçtim o da 6 TL, bir de birbirlerine tutturmak için saten kurdele 2 TL . Toplamda 22 TL tuttu ama çoğu malzeme kaldı dediğim gibi.
Kalıpları keçeye iğneleyip kestim ben nette cizip kesiyordu. Bir de dikişini çok sert yapmamak gerekiyor onu anladım. İpi çok çekmeden yapınca daha kibar duruyor. İçine de çok koymamak gerekiyormuş @tinyrose demişti sağolsun.
Keçenin zarar görmemesi için bazı kısımları dikişi bitince elyafını eklemek daha iyi oldu bence. Mesela minik yıldızlar in her köşesi bitince elyafını koyup diğer köşesini dikimine geçtim . Tabi yapacağın şekile de bagli. Ama küçük bir açıklık bırakıp bütün yerine elyaf koymaya çalışınca keçe biraz kırışıyor :)
M merve_eymen sağol canım şurada biraz anlattım. Aklıma Aras bir kez takıldı eşim de olur demişti 4.aydan beri Aras diyerek sevdim:) inşallah uslu tatlı çocuk olurlar canım :))
Birkaç kişiden yaramaz olduklarını duydum ama vazgeçmedim yine de
Bence yetiştirilme tarzı da önemli diye düşünüyorum. Sonuçta her işimden yaramaz çocuk olabilir :)Sağ ol canım tekrardan eline sağlık. Bende eymen görmüştüm rüyamda çok hoşuma gitti sonra 2 ay kadar oluyor aras ismini duyunca içim gitti bende ikisinide koyayım dedim ama bende azıcık yaramaz olurlar diye duydum ama canı sağ olsun içimize sinmeyen bir isim olacağına varsın yaramaz olsun
Olabilir canım verilebilirKan değerim sınırda daha sınırın altına düşmemiş 11.2 miydi neydi. Sınır 11 demişti doktor. Demir çok düşük yine de verirler mi ki kan takviyesi :/
Ben yaşamadım ama preeklampsi için takipte kalmak lazım , protein kaçağı ve tansiyon yüksekliğiyle belli ediyor kendini. Sürekli ölç canım tansiyonunu çok geçmiş olsunKızlar bi kaç gündür sancım vardı kasıklarda idrar tahlili istedi doktorum protein kaçagı varmış tansiyon takibi yaptır dedi yükselirse sıkıntıymış böyle bir durum yaşayanı duydunuz mu ;(
Genetik kesinlikle ben buna çok inanıyorum yemekle pek alakası yok bebeğin kilosunun. Kiyamam ikisinin toplamından fazla doğmuşsun tosun gibi gelmiştir kadınaAnnem en kilolu sen doğdun der bana, kilolu dediğide 3kg falan doğmuşumbelki az küsuratı vardırda o unutmuştur. ikiz kardeşlerim 7aylıkken 1.100- 1.300 kg doğunca ben baya topluymuşum die düşünmüştr kadıncağız
Yeterki sağlıklı olsunlarda, dediğin gibi bazı şeylerde genetik. Buarada boy konusunda tereddütlerinde haklısın, gündüz kıyafetleri ütülerkwn benimde aklıma geldi, ki boyu ölçümlerde geri bile çıkıyo ama ben o aletlerin boyu doğru ölçtüğüne inanmıyorum sonuçta karnımızda iki büklümler yavrucaklar.
Oooo süpermiş sağolasın instagramda 80-90dan kapağı açıyorlar bu keçe için diğerleri 150-200Canım malzeme olarak çok az tutuyor keçe 5tane kullandım, 4 tanesi kaldı 9 tane almıştım fazla olsun diye. Tanesi 1 TL idi A4 boyutunda. İsmin harflerini de kalın punto ile word de yazıp çıktı ile kesip sonra keçe ye toplu iğne geçirip kestim . Ay ve bulut kalıbını kendim çizdim ama onlar da nette görsellerde vardı kullanmak istersen. Elyaf 5 TL ye aldı eşim ama hepsi kaldı nerdeyse, yapıştırıcı olarak peligomu seçtim o da 6 TL, bir de birbirlerine tutturmak için saten kurdele 2 TL . Toplamda 22 TL tuttu ama çoğu malzeme kaldı dediğim gibi.
Kalıpları keçeye iğneleyip kestim ben nette cizip kesiyordu. Bir de dikişini çok sert yapmamak gerekiyor onu anladım. İpi çok çekmeden yapınca daha kibar duruyor. İçine de çok koymamak gerekiyormuş @tinyrose demişti sağolsun.
Keçenin zarar görmemesi için bazı kısımları dikişi bitince elyafını eklemek daha iyi oldu bence. Mesela minik yıldızlar in her köşesi bitince elyafını koyup diğer köşesini dikimine geçtim . Tabi yapacağın şekile de bagli. Ama küçük bir açıklık bırakıp bütün yerine elyaf koymaya çalışınca keçe biraz kırışıyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?