- 26 Eylül 2010
- 17.558
- 32.867
- 798
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #36.881
Benimki 140 civari genelde herhangi bir yorum yapmadidoktorumNst de bebişleriniz kalp atımı nasıl? Benimki 160 sınırında atıyor. Doktor bence bir sıkıntı yok ama için rahat etmiyorsa perinatolojiye gidebilirsin dedi. Konu ile bilgisi tecrübesi olan var mı?
Sizinki iyiymiş.Benimki 140 civari genelde herhangi bir yorum yapmadidoktorum
Anladım canım sakin olmaya çalış o zaman çok etkiliyor insanı çünkü biliyorum. Şöyle karnını falan salla :) sesli bişeyler aç rahatsız olur belki :)
Şu saate kdr minik bir kaç hareketi oldu kipir kipir olmasi lazimdi. Çikolata yiyip soluma uzancm yarim saat daha hareketi olmazsa gidiyorum dayanamicamAnladım canım sakin olmaya çalış o zaman çok etkiliyor insanı çünkü biliyorum. Şöyle karnını falan salla :) sesli bişeyler aç rahatsız olur belki :)
iki kes dolanmış canımTek mi iki mi canım eger tekse problem olmuyormuş ama 2 kere dolanmış olması hemen sezeryan ile alıyorlar diye biliyorum doktorum söylemişti dogum kursunda
evet canım hafta da bir çağırıyor yeterlidir umarımCanım nefes almiyoki anne karninda nefesi kesilsin. Bizdede var kordon doktorum dediki kordon içindeki kan o kadar kuvvetliymiski yerden delik acsak kan tavana deger dedi yani öyle dolanmayla düğümle kolay kolay bebege zarar vermezmiş. Ancak doğum sırasında bazen bebeği strese sokabiliyomuş onun içinde düzenli nstye bakiyolar zaten.
Yeter zaten Allah korusun bi hareketsizlik aninda falan derhal gel diyor hareketlerine dikkat etmemiz lazim isteevet canım hafta da bir çağırıyor yeterlidir umarım
evet aynen canım Allah evlatlarımızı sağsağlım kavuştursun inşaAllahYeter zaten Allah korusun bi hareketsizlik aninda falan derhal gel diyor hareketlerine dikkat etmemiz lazim iste
elinle dokunduğum zaman totisinin falan nerde olduğunu anlıyor musun canım..benimkinin belli mesela poposu nerde ayağı nerde..hareket etmediği zaman poposunun olduğu yere hafif vuruyorum ya da oksuyorum falan hemen hareket ediyor rahatsız oluyor ondan ..sen de bir dene..bir de yorgunluktan etkileniyorlar ..geçen pazar yemeğe misafirim vardı ertesi günü oğlum hareket etmedi fazla hareketleri belli belirsizdiCnm kac kez gittim böyle esim artik kızıyor her gittiğimde nst de veya ultrasonda sanki hareketsiz olan o değilmiş gibi oynamaya basladi. Biraz daha bekleyeyim diyorum aksam esimle giderim. Bsy varsa da tek olmayayım...
emzirebilirsin hıçkırığı zaman ben öyle yapardım uzun surerse gecmezseCanım hiç bişey yapamıyorum kucağıma alıp gaz çıkarır gibi pışpışlıyorum. Çok da sinirleniyor hıçkırık gelince. Hiç sevmiyoruz:) dün bir bebek bakım kitabında okudum limon suyuna parmağınızı batırıp ağzına değdirin diyordu. Geçiyormuş hıçkırık. Ama zararı olur mu olmaz mı emin olamadım. Denemedim henüz.
ayy hadi harılısı olsun canım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşaAllahKızlar şimdi muayeneden geçtim. Nst de sancı çıkmış hafif ağrım var deyince de açılmaya bakalım dedi. Çatı muayenesinde çok kasmıştım ama bunda daha rahattım şükür. Açılma yok ama baskı çok iyi pazartesi başlayabilir dedi. Haftaya çağırdı. Günü doluyor haftaya ne yaparız dedim. İki üç günde bir çağırıp bebeğin durumuna bakarız bekleriz. Açılma var sancı yoksa suni sancı veririz ama açılma yoksa suni sancı işe yaramıyor dedi. Hayırlısı bakalım belli haftaya kalmaz gelirsiniz dedi. Heyecanlandım ya :)
hadi hayırlısı canım sağlıkla gelsinKızlar sabah şekerim yüksek çıktı doktorum yatış yaptırdı eğer burdaki takiplerde yüksek olursa yarın Doğum olacak internet hakkım yok maalesef dua edin Doğum olursa bilgi veririm kendinize iyi bakın
canım hicbir şey olmaz bir çok bebekte oluyor.instegramda izledigim videoların çoğunda bebek boynunda kordonla doğuyor..ciddi bir şey olsaydı doktor zaten hemen müdahale ederdikızlar bebeğimin boynunda iki tur kordon var demiştim size annemde beni telaşlandırıp korkutuyor hemen alsınlar bebeği çok ciddi birşey diyor. neyse ki sabah devlete gittim birde bakayım başka doktorun fikrini alayım diye. doktor usg baktı birşey demedi sonra ben dedim boynunda kordon varmış diye baktı tekrar evet var biz bunu söyleyip anneyi telaşlandırmıyoruz dedi hatta ben hiç bakmam her gebelikte kordon oluyor dedi. tuhafıma gitti bu kadar rahat olması.
peki tehlikeli değil mi dedim yani hareket ettikçe sıkılaşmaz mı boğazına dedim evet olabilir nefesi de kesilebilir ama bizim yapanikeceğimiz birşey yok ve sadece boynunda kordon var diye de bebeği almıyoruz dedi.
çok garip çok tuhaf ben anlayamadım bu doktorların rahat davranışlarına.
annene devlete gittikten sonra kordon boynundan çıkmış deşeydin keşke nerden bilecek çıkıp çıkmadığını sen de rahat ederdin o dabenim zaten sezeryan olacak da bu kordon boğaza sıkmaz mı yani doktorlar da bile bile böyle bir hata yapmazlar ki ilk ben değilim zaten kan akımını da bakıyor her seferinde. işte annem kafamı iyice allak bullak etti keşke söylemeseydim
hadi inşallah pazartesiye kadar gelirKızlar şimdi muayeneden geçtim. Nst de sancı çıkmış hafif ağrım var deyince de açılmaya bakalım dedi. Çatı muayenesinde çok kasmıştım ama bunda daha rahattım şükür. Açılma yok ama baskı çok iyi pazartesi başlayabilir dedi. Haftaya çağırdı. Günü doluyor haftaya ne yaparız dedim. İki üç günde bir çağırıp bebeğin durumuna bakarız bekleriz. Açılma var sancı yoksa suni sancı veririz ama açılma yoksa suni sancı işe yaramıyor dedi. Hayırlısı bakalım belli haftaya kalmaz gelirsiniz dedi. Heyecanlandım ya :)
Dogumun olmustur herhalde canim, nasilsin iyi haberlerini bekliyoruzYarın sabah doğuma giriyorum dualarınızı eksik etmeyin. Heyecan dorukta şu an
Rica ederim canım ben baya araştırdım bir bak sende boşyere para vermeye gerek yokAnladım canım nettede eminönünde bir kaç adres var bakayım oralara en iyisi. Bende bir kaç kişiden duydum kırık olanlardan aldım diğerleri çok pahalıydı diye demekki seninkide gerçekmiş. Teşekkürler
120-160 zaten normali benimkide o civarlar hep. Hareket edince 200 üstüne çıkıyor.Nst de bebişleriniz kalp atımı nasıl? Benimki 160 sınırında atıyor. Doktor bence bir sıkıntı yok ama için rahat etmiyorsa perinatolojiye gidebilirsin dedi. Konu ile bilgisi tecrübesi olan var mı?
Yok cnm ben anlamiyirum pek neresi nerde. Tahmini ağırlık verdiği bölgeler var oralara dokunup durttugumde hareket ediyor genelde ama bikac kez daha böyle oldu hic tepki vermedi sonra kendiliginden oynamaya başladı . Gene oyle olur diye bekledim bu saate kdr ama minicik hareketler disinda normal hareketlerini yapmadi. O hareketlerden de şüpheye düştüm simdi yani.elinle dokunduğum zaman totisinin falan nerde olduğunu anlıyor musun canım..benimkinin belli mesela poposu nerde ayağı nerde..hareket etmediği zaman poposunun olduğu yere hafif vuruyorum ya da oksuyorum falan hemen hareket ediyor rahatsız oluyor ondan ..sen de bir dene..bir de yorgunluktan etkileniyorlar ..geçen pazar yemeğe misafirim vardı ertesi günü oğlum hareket etmedi fazla hareketleri belli belirsizdi
BAna da tam olarak aynısını söyledi çatı için ama ısrarla normaldogum yapalım dedi sezeryanı telafuz bile etmedi.Arkadaşlar merhaba bugün kontrolüm vardı herşey yolunda paşam 3400 gr olmuş. Cati muayenesi yaptı doktorum rahat gecti korkacak bisey yokmuş ama üst kemikte bir basıklık var dedi doktor normal doğum yapabilirsin ama biraz zorlayabilir dedi karar senin ister sezeryan ister normal doğum karar senin dedi. Var mı böyle bir durumla karşılaşan
Sagol canimgözün aydın canım sağlıkla mutlulukla büyüt bebeğini.
Sagol canim iyiyim dikisim olmadi cok sukur oyuzden arada sancim oluyo usutmememeye calisiyorum agri kesici iciyorum cok sukur iyiyimHadi gözün aydın nasılsını peki
Evet canim ayni sikintilar bendede var bide ustune yanma vardi yanma hala var ama istagim giderek aciliyo insallah bide sutum olsun diye ugrasiyorum bugun bebegin kontrolu vardi kilosu dusuk cikti artik ne bulursam yicem yani insallah bol sutum olurda kizima yararben de de yanma hic yok cnm
bende reflü bogazda yumru yapiyo ve midemi bulandiriyo ve agzım hep acı surekli biseyler yiyorum.o acılik da midemi kotu yapiyor.
insaah bu sorunlarim gecer benim de.
herkeste genelde yanma oluyo ama bende daha farkli etki veriyo reflü.
ay dur öyle diyim ben ona iyi fikirhadi hayırlısı canım sağlıkla gelsin
canım hicbir şey olmaz bir çok bebekte oluyor.instegramda izledigim videoların çoğunda bebek boynunda kordonla doğuyor..ciddi bir şey olsaydı doktor zaten hemen müdahale ederdi
annene devlete gittikten sonra kordon boynundan çıkmış deşeydin keşke nerden bilecek çıkıp çıkmadığını sen de rahat ederdin o da
hadi inşallah pazartesiye kadar gelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?