2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
pis olur mu Allah aşkına yaaa nasıl bir düşünce. anne rahmi bu. bebek doğduğunda o ilk üç gün varya hala burnumda o koku tarif edilemez o cennet kokuyu. ben yıkamadım ve bir arkadaş da yıka dedi pis yazık çocuğa demişti ama hiç kulak asmadım o kokuya ben hiç birşeye değişmem ve koruyucu olduğunu da biliyorum. sen hiç kimseye kulak asma canım o senin parçan göz nurun olacak bak gör kakalı olduğunda bile seveceksin onu =)

Bu konuda çok kafam karıştı kaynanamla annem hemen yıkayalım diyorlar bazıları göbek düşene kadar yıkanmaz diyorlar ne yapcagımı şaşırdım bende doktoruma da sormak istiyorum
Bu konuda bende cok ikilemdeyim. Uzmanların çoğu yikanmasin diyor ama 5 yıl öncesine kadar böyle diyen yoktu. Her hastane yikiyordu bebekleri. Ee bizide dogdugumuz andan beri hergün yikamis annemiz. Kış olmasına ragmen sobali evde hergun yikarmis. Kararsızım yani bilemiyorum. Kendi doktoruma fikrini sorucam önemsiyorum onun yorumunuda.
Nescafa yerine dibek kahvesi turk kahvesi icsek olur mu ki yaaa nescafeyi sevmem
Kahvenin türü değil önemli olan zaten Kafein içeriyor olması. İster turk kahvesi ister nescafe ister filtre kahve banada geçen hafta doktorum dedi fazla degil ama 1 yada 2 fincan yaninada bitter çikolata yersin dedi. Basagrin falan olmaz dedi.

Ben de gobegi dustukten sonra yikamistim bunda 9 sene once de oyle tavsiye etmislerdi.. hic de iyy pis falan diyen de olmadi.. kustugunda silindi.. gobegi dusup yikandiktan sonra gun asiri yikadik, mayis ortasinda dogmustu zaten..

Çok heycanlı ya nişan dediğimiz şey muhakkak geliyor mu herkeste acaba ?

Kızlar günaydın. Tecrübeli annelere bir sorum olacak. Ben grip oldum emzirebilir miyim bebeği?

Kadının evi yok her ay kardeşleri döne döne bakıyor zor onun durumuda o yüzden ona birsey diyip kalbini kırmak istemiyorum. Zaten piskolojik tedavi görüyor. Bnm kv manyak hasta kadın benle bebeğe bakacakmış;( dedim ben ne buna bırakırım nede lohusalikta zaten koca yok sinirli olurum gergin olurum kadin hasta ters birseyde soylemek istemiyorum gitsin ben gelince gelsin kalsin istediği kadar. Anam ben o kadar sanssizim ki tam benim doğum zamani eşim askere gidecek belki bizi goremeden aslinda ben üzülüyorum burda olduğum için o da beni evime götürmek istiyor ama yanima gelip klacak kimsem olmadığı için mecbur kaldık biraz açıkçası. Bir ablam var 3 çocuğu var 2 günden fazla kalamaz yanimda 1 tane yengem var ovda hanim gelir mi gelmez mi bilinmez. Ben bazen çok söylenince oda kötü oluyor böyle olduğuna ama elden birsey gelmiyor iste. Tam kış çocuğu olacagi için birazda da ben cesaret edemiyorum canım çocuğu hasta ederim diye. Herkeste nereye götüreceksin 40i çıkmamış çocuğu diyor.Belki kv torun olunca bana lafvsokmayida bırakır,havalar ısınınca da gidriz. İnan ablam üzülmesin diye yaşadıklarımı anlatmıyorum. Bana bu yaşıma kadar annelik yapti çünkü,birtek böyle platformda yazabiliyorum birde esimin basini sisiriyorum. Ama cok iyi biliyorum bebeğim gelince sallamayacam kimsecikleri:))

Gece bende dogum yapanlar kervanına katildim suyum geldi acil sezeryana alindim bebeğim kakasını yapıp yemiş ve nefes alışverişi çok hızlı olduğu için yoğunbakımda dua edin biran evvel kavuşalim kızlar Rabbim size hayırlı doğumlar nasip etsin

Kızlar günaydın. Tecrübeli annelere bir sorum olacak. Ben grip oldum emzirebilir miyim bebeği?
emzirebilirsin canım süte geçen birşey değil solunum ile birşey olduğu için için rahat olsun sadece öpme konusunda dikkat et =)
çok geçmiş olsun canım ıhlamur felan iç istersen

Çok heycanlı ya nişan dediğimiz şey muhakkak geliyor mu herkeste acaba ?
hayır canım herkeste farklı benim ilk gebeliğimde direk şarrrr diye suyum gelmişti bunda nasıl olacak bakalım =)
çok heyecanlı değil mi bilmediğimiz beklenmediğimiz birşey yaşayacağımız için =)

Reactions: 114
oyyy canım Allah analı babalı sağlıklı sıhhatli büyütmeyi nasip etsin inşaAllah Rabbim tez zamanda yavruna kavuştursun hemencecik çıkar inşaAllah

Bende son ana kadar bu isi yapamicam diye aglayip durdum inan bosunaymis bende her dk nette sacma sapan yazilanlari okuyordum kafami bulandiriyordum.Operasyon 40 dk surdu ama bana sanki 5 dk gibi geldi.Hic anlamadim.
Ne güzel anlatmışsın canım. Bende şu an aynı durumdayım inşallah senin gibi kolayca atlatırım bende.

Haha o kotu oluyor iste az kaldi kiz sabret yinede gunun belli benim gnum belli degl daha bekliyoz

Gobek dusene kadar gobege su degmemesi ve verniks tabakasinin bir sure kalmasi gerekiyor. Bana doktor ve ebeler gobek dusene kadar yikamayin, isterseniz kafa yikanabilir sadece dediler.
Bazilarida yikayn diyor bende bir ara arastrmstm o yuzdn dedm

hiç tereddutun olmasın canım emzir..hem bağışıklığı güçlendin ki o da grip olmasın.sütten geçmez grip

emzirebilirsin canım süte geçen birşey değil solunum ile birşey olduğu için için rahat olsun sadece öpme konusunda dikkat et =)
çok geçmiş olsun canım ıhlamur felan iç istersen
Çok sağolun kızlar. Korkmuştum biran emziremeyeceğim diye. Göğsümden süt akıp duruyor bu durumdayken emziremeseydim çok üzülürdüm.

Canım hayırlı olsun, inşallah biran önce sağlıkla kavuşursun bebeğine.

Canım gözün aydın. Yoluna girecektir herşey endişelenme

Hem hayirli olsun hem gecmis olsun cnm hemen toparlansin insallah bebisin

Senin nasıldı canım nişanın rengi kıvamı vs. Benim şu an hafif ağrım var ama sabahları genelde hep olur. Biraz vakit geçsin baktım artıyor giderim hastaneye. Doktorum suyun nişanın sancın gelirse gel ebeler kontrol etsin bana da haber ver demişti. Netten baktım da nişan için gidenlere açılması varsa suni sancı takıp doğumu hızlandırmışlar. Doktora haber verip vermeme konusunda kararsız kaldım şimdi
Allah analı babalı büyütsün hayırlı evlat olsun İnşaAllah. Arkadaşımın da kakasını yemişti bebek. Beş gün antibiyotik tedavisi yaptılar yoğunbakımda şimdi MaşaAllah ı var dört aylık oldu bile :) hiç stres yapma sen Allah muhafaza sütünü etkiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…