- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #37.341
Aslında bu konuda tartışma falan yok arkadaşlar. Evet vernix tabakası koruyucudur ama hastanelerde geçmişleri bilinmeyen veya dışardan gelen tüm bebekler servise enfeksiyon taşımasın diye gelir gelmez gününe bakmadan yıkanır. Doğum sonrası ise çok kan bulaşmışsa veya yine bir enfeksiyon riski varsa yıkanması önerilir. Yıkarken el göğüste göbek aşağı tarafa bakacak şekilde sırtına ve başının arkasına su dökerek yıkanması önerilir, çocuğu çevirir çevirmez de ilk göbek kurutulur. Göbeğe erken kuruması için su dökülmesi önerilmez. Bazı bebeklerin göbekleri çok geç düşüyor. Göbek geç düşmediyse, bebek çok terlemediyse, çok kanlı doğmadıysa yıkamak için beklemekte sakınca yok ama bebeği illerde göbeği düşsün diye 10 gün yıkamazsanız o mis koku bir süre sonra değişmeye başlar ve çocukta enfeksiyon riski artar.Bu konuda bende cok ikilemdeyim. Uzmanların çoğu yikanmasin diyor ama 5 yıl öncesine kadar böyle diyen yoktu. Her hastane yikiyordu bebekleri. Ee bizide dogdugumuz andan beri hergün yikamis annemiz. Kış olmasına ragmen sobali evde hergun yikarmis. Kararsızım yani bilemiyorum. Kendi doktoruma fikrini sorucam önemsiyorum onun yorumunuda.
Gözün aydın canım rabbim evladını size bagışlasın inşallahGece bende dogum yapanlar kervanına katildim suyum geldi acil sezeryana alindim bebeğim kakasını yapıp yemiş ve nefes alışverişi çok hızlı olduğu için yoğunbakımda dua edin biran evvel kavuşalim kızlar Rabbim size hayırlı doğumlar nasip etsin
Hayırlı olsun canım gözün aydin. En kisa sürede saglikla alırsın kucağına inşallah.Gece bende dogum yapanlar kervanına katildim suyum geldi acil sezeryana alindim bebeğim kakasını yapıp yemiş ve nefes alışverişi çok hızlı olduğu için yoğunbakımda dua edin biran evvel kavuşalim kızlar Rabbim size hayırlı doğumlar nasip etsin
Cok haklısın ve iyi bir açıklama olmuş. Teşekkür ederim.Aslında bu konuda tartışma falan yok arkadaşlar. Evet vernix tabakası koruyucudur ama hastanelerde geçmişleri bilinmeyen veya dışardan gelen tüm bebekler servise enfeksiyon taşımasın diye gelir gelmez gününe bakmadan yıkanır. Doğum sonrası ise çok kan bulaşmışsa veya yine bir enfeksiyon riski varsa yıkanması önerilir. Yıkarken el göğüste göbek aşağı tarafa bakacak şekilde sırtına ve başının arkasına su dökerek yıkanması önerilir, çocuğu çevirir çevirmez de ilk göbek kurutulur. Göbeğe erken kuruması için su dökülmesi önerilmez. Bazı bebeklerin göbekleri çok geç düşüyor. Göbek geç düşmediyse, bebek çok terlemediyse, çok kanlı doğmadıysa yıkamak için beklemekte sakınca yok ama bebeği illerde göbeği düşsün diye 10 gün yıkamazsanız o mis koku bir süre sonra değişmeye başlar ve çocukta enfeksiyon riski artar.
Bebek anne karninda kaka yaparsa falan ancak yikaniyormus. Normalde silinmiyormus bile, sadece yuzunu temizliyorlar ve havluya sariyorlar hemen.Bazilarida yikayn diyor bende bir ara arastrmstm o yuzdn dedm
Doğana kadar heyecanlı oluyor insan doğduktan sonra karnındaki boşluk birden tuhaf geliyor özlüyorsun o günleri çünkü orda tamamen senin korumanda doğunca biri kucağına alsa kıskanıyorsun sürekli kucağında olsun kimse almasın istiyorsun en azından ben öyle hissettim az kaldı kavuşacaksın cnm o güzel duyguyu yalayacaksın Allah’ın izniyleAmin canım hepimizin kolayca olsun doğumları İnşaAllah
İnşaAllah canım. Gerçekten mi ya :) ben de onun geleceği zamanı dört gözle bekliyorum. Çok heyecanlıyım kavuşmama az kaldığı için o da çok hareketli kavuşayım artık cennet kokuluma sağlıkla İnşaAllah
Evet cok haklusin ben de ozledim karnim bos hareket yok cok tuaf geliyor bir de hamileyken sanki daha cok deger goruyordum ama yaninda olmasida cok guzel rabbim hepimizin evlatlarini bagislasinDoğana kadar heyecanlı oluyor insan doğduktan sonra karnındaki boşluk birden tuhaf geliyor özlüyorsun o günleri çünkü orda tamamen senin korumanda doğunca biri kucağına alsa kıskanıyorsun sürekli kucağında olsun kimse almasın istiyorsun en azından ben öyle hissettim az kaldı kavuşacaksın cnm o güzel duyguyu yalayacaksın Allah’ın izniyle
Canim ben de ilk oglumda cati muayenesi sonunda kanamam olmustu ssezeryana alindim .Ama benim drum kanaman parlak kirmizi olursa gel demisti sen yine de bi ara sor druna durumunu anlat@lina0156 bana da öyle geldi canım. Bayağı yukarı doğru ittirdi çatı muayenesinden uzun sürmüştü.@Sezerbusra21 bilemedim ki ya. Pazartesi ye kadar gelirse normal demişti doktor. Şuanlık ağrım sancım da yok. Gitsem mi beklesem mi acaba.@ruyanaz doktor gelebilir kanlı akıntı gelebilir demişti ama bu çok kalındı. Akıntıdan farklı. Şimdi gittim tekrar wc ye. Yine kalın koyu akıntı geldi ama lekesi yoktu bu sefer
Tabi hemen yikamam 6 gunden sonra yikarmBebek anne karninda kaka yaparsa falan ancak yikaniyormus. Normalde silinmiyormus bile, sadece yuzunu temizliyorlar ve havluya sariyorlar hemen.
Mesele daha cok gobege su degmemesiymis cabuk dusmesi icin. Benim kardesimin 15 gunu gecmisti mesela, yikamamak mumkun degildi tabi o kadar sure ama en azindan 1-2 gun yikamayi dusunmuyorum ben.
Gözün aydın canım darısı bizim başımızaGece bende dogum yapanlar kervanına katildim suyum geldi acil sezeryana alindim bebeğim kakasını yapıp yemiş ve nefes alışverişi çok hızlı olduğu için yoğunbakımda dua edin biran evvel kavuşalim kızlar Rabbim size hayırlı doğumlar nasip etsin
Insallah canimNe güzel anlatmışsın canım. Bende şu an aynı durumdayım inşallah senin gibi kolayca atlatırım bende.
Bebek anne karninda kaka yaparsa falan ancak yikaniyormus. Normalde silinmiyormus bile, sadece yuzunu temizliyorlar ve havluya sariyorlar hemen.
Mesele daha cok gobege su degmemesiymis cabuk dusmesi icin. Benim kardesimin 15 gunu gecmisti mesela, yikamamak mumkun degildi tabi o kadar sure ama en azindan 1-2 gun yikamayi dusunmuyorum ben.
Emzir canim sen emzirdikce senin gribine de iyi gelir bebegine geçmez korkma ama cok fazla opmemeye calis yada maske tak ben oyle yapmistim. Yani grip emzirmekle degil nefesle bulasirKızlar günaydın. Tecrübeli annelere bir sorum olacak. Ben grip oldum emzirebilir miyim bebeği?
Ayy hadi beklyrmm :)Eşim göbeğin aşağı inmiş dedi çok heycanlandım ya :)
Kızlar mesajlar cok birikmiş okuyamadım okucam hepsini . Dogum yapan anneler hayırlı olsun .
Bende pazartesi sezeryanla doğum yaptım . Beklediğimden daha kolaydı . Bebişin sağlığı gayet yerinde . Ama bebek uykudan gozunu açmıyor cok sukur sarılıgı falan yok ama uyandıramıyoruz bebeği onca çabaya . Geçen gün uyandırıp emziremediğim icin açlık şekeri düşmüş mama da veriyorum o yuzden ara sıra . Böyle bi durum yasayan var mı bebek uyanmıyo dolayısıyla besliyemiyorum cok zor uyandırıyoruz . Meme de hemen uyuyakalıyor . Doyup doymadıgını nasıl anlıcam bılmıyorum zormus gerçekten hele bide lohusa pskolojısıyle hepten daraldım
Canım şakın panik yapma benim se zor geldi sütüm saatte bir emzirdim bebek çektikçe artacak kolay kolay mamaya başvurma aptamil şekerli mamaymış kesinlikle verilmemesi gerekiyor anne sürünü reddediyor bebek. Hipp şekersiz mamalardanmış. Komposto, boza, çörekotu ve soğan kavurması, tahin yiyorum ve humana süt çayları ve olmazsa olmaz su 3 litre. Kesinlikle işe yaradı sütüm epey farketti. Bizim gece uyumama sorunumuz var sadece umarım düzene girer sersem sersem dolanıyorum. Doğuracak arkadaşlara sağlıklı doğum diliyorum inşallah.Kızlar günlerdir giremiyorum bir kosusturmadir gidiyor bebislebebegi olanlardan yardım istiyorum 10 günlük olduk goguslerim solgun solgun oldu çok sís değil ne yapmaliyim.bebwgim.simdilik doyuyor aglamiyir ama tekrar dolar mı sokup gidecek mi :-(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?