2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Aslında bu konuda tartışma falan yok arkadaşlar. Evet vernix tabakası koruyucudur ama hastanelerde geçmişleri bilinmeyen veya dışardan gelen tüm bebekler servise enfeksiyon taşımasın diye gelir gelmez gününe bakmadan yıkanır. Doğum sonrası ise çok kan bulaşmışsa veya yine bir enfeksiyon riski varsa yıkanması önerilir. Yıkarken el göğüste göbek aşağı tarafa bakacak şekilde sırtına ve başının arkasına su dökerek yıkanması önerilir, çocuğu çevirir çevirmez de ilk göbek kurutulur. Göbeğe erken kuruması için su dökülmesi önerilmez. Bazı bebeklerin göbekleri çok geç düşüyor. Göbek geç düşmediyse, bebek çok terlemediyse, çok kanlı doğmadıysa yıkamak için beklemekte sakınca yok ama bebeği illerde göbeği düşsün diye 10 gün yıkamazsanız o mis koku bir süre sonra değişmeye başlar ve çocukta enfeksiyon riski artar.

Gözün aydın canım rabbim evladını size bagışlasın inşallah

Hayırlı olsun canım gözün aydin. En kisa sürede saglikla alırsın kucağına inşallah.

Cok haklısın ve iyi bir açıklama olmuş. Teşekkür ederim.

Bazilarida yikayn diyor bende bir ara arastrmstm o yuzdn dedm
Bebek anne karninda kaka yaparsa falan ancak yikaniyormus. Normalde silinmiyormus bile, sadece yuzunu temizliyorlar ve havluya sariyorlar hemen.
Mesele daha cok gobege su degmemesiymis cabuk dusmesi icin. Benim kardesimin 15 gunu gecmisti mesela, yikamamak mumkun degildi tabi o kadar sure ama en azindan 1-2 gun yikamayi dusunmuyorum ben.

Doğana kadar heyecanlı oluyor insan doğduktan sonra karnındaki boşluk birden tuhaf geliyor özlüyorsun o günleri çünkü orda tamamen senin korumanda doğunca biri kucağına alsa kıskanıyorsun sürekli kucağında olsun kimse almasın istiyorsun en azından ben öyle hissettim az kaldı kavuşacaksın cnm o güzel duyguyu yalayacaksın Allah’ın izniyle

Evet cok haklusin ben de ozledim karnim bos hareket yok cok tuaf geliyor bir de hamileyken sanki daha cok deger goruyordum ama yaninda olmasida cok guzel rabbim hepimizin evlatlarini bagislasin

Canim ben de ilk oglumda cati muayenesi sonunda kanamam olmustu ssezeryana alindim .Ama benim drum kanaman parlak kirmizi olursa gel demisti sen yine de bi ara sor druna durumunu anlat

Tabi hemen yikamam 6 gunden sonra yikarm

Gözün aydın canım darısı bizim başımıza Bebeğin bir an önce toparlanır sağlıkla kucağına alırsın inşallah.

Bayanlar yine gelmiş koyu kıvamda yeşilimsi akıntı. Şeffaf su da vardı bu sefer. Suyum da mı gelmeye başladı acaba. Sancım ağrım YÖK hala. Şu an ev temizliyorum bol hareket ediyorum. Hastaneye giderim mutlaka bir muayene şart

Benim bebeği doğumhanede havluyla sildiler
Vücudunda kan yoktu verniks tabakası da azdı zaten
Ama kafası kanlıydı
Kafasını sildiler bi kaç gün kanlı kaldı ben saçlarını tarayınca kuruyup yapılmış olanlar pul pul döküldü
3. gün göbeği düştü 5. Gün yıkadım
Kıvrım yerlerinde verniks kalmıştı

Kızlar mesajlar cok birikmiş okuyamadım okucam hepsini . Dogum yapan anneler hayırlı olsun .
Bende pazartesi sezeryanla doğum yaptım . Beklediğimden daha kolaydı . Bebişin sağlığı gayet yerinde . Ama bebek uykudan gozunu açmıyor cok sukur sarılıgı falan yok ama uyandıramıyoruz bebeği onca çabaya . Geçen gün uyandırıp emziremediğim icin açlık şekeri düşmüş mama da veriyorum o yuzden ara sıra . Böyle bi durum yasayan var mı bebek uyanmıyo dolayısıyla besliyemiyorum cok zor uyandırıyoruz . Meme de hemen uyuyakalıyor . Doyup doymadıgını nasıl anlıcam bılmıyorum zormus gerçekten hele bide lohusa pskolojısıyle hepten daraldım

Bende senin gibiyüm saatlerce uyuyordu ilk başlarda uyudugu için beni emmiyordu. Sonra sonra biraz açıldı ama bu seferde mamaya alıştı artık emiyor ama yinede mamayı istiyor. Aglamasını bekliyorum gece önce emziriyorum sonra mama veriyorum. Gündüz de 2 saatte bir uyandırmaya çalışıyorum ayagını gıdıklayın çizin tırnagınızla uyanırsa emziriyorum uyanmazsa mama veriyorum mecburen

Canım şakın panik yapma benim se zor geldi sütüm saatte bir emzirdim bebek çektikçe artacak kolay kolay mamaya başvurma aptamil şekerli mamaymış kesinlikle verilmemesi gerekiyor anne sürünü reddediyor bebek. Hipp şekersiz mamalardanmış. Komposto, boza, çörekotu ve soğan kavurması, tahin yiyorum ve humana süt çayları ve olmazsa olmaz su 3 litre. Kesinlikle işe yaradı sütüm epey farketti. Bizim gece uyumama sorunumuz var sadece umarım düzene girer sersem sersem dolanıyorum. Doğuracak arkadaşlara sağlıklı doğum diliyorum inşallah.

Biz 2 günlük olduk. Hala kakalı bez sayısı az cişli bez yok denecek kadar. İlk gün normal demişlerdi, Bizim gibi olan var mı? 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum. Geceleri gaz sancimiz da oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…