2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Ay kızlar acele etmeyin bir gün dursa kar kardır valla çok kötüyüm uykusuzum bebeğim uyanmıyor emmiyor 3 kilodan 2.800 oldu sarılık oldu doktor emzir sık sık diyor hiç ememiyor hemen uyuyor napcaz ya varmı fikir verecek valla çok bunaldım ağlıyorum

Yanlız anlamazsanız fikrimi söyleyim bizim 27 gün falan oldu bende ilk başta uyandıramadım ayagının altına vurduk ettik çok zor tuttueduk uyandırdık. Ama aç oldugu için mama verdim bide bilmem faydası oldu ben hastanede şekerli su verdim sarılık olmasın diye. Ama mama vermem demeyin verin yani aç kalıp sarılık olmasından daha iyi

Kızlar bugüm çatı muayenemi oldum. Biraz kastım kendimi başta ama sonra kasmayı bırakınca gayet rahat geçti. Korkulcak bisey degilmis ogrenmis oldum böylece :) çatı kemiğim müsaitmiş ama yumusak doku çok kalinmış muayenede bile zorlandim dedi dr çocuk çikarken yırtılma olasılığı çok yüksek dedi. Iç dikişin çok fazla olur iyileşme sürecin uzar dedi. O yüzden sezeryan gibi gözüküyor benim. Cumartesi son kararimi söylicem çok kararsız kaldım hep kendimi normale hazirlamisim onu farkettim
Ben sana demistim dr demekki suphelenmis o yuzdn dedm her ikisine hazrlkli ol ben her ikisinede kendimi hazrladm cnm ole disikis cok olcksa hic dusnme sezaryn yap cnm tarh almaya bak

Ben sana demistim dr demekki suphelenmis o yuzdn dedm her ikisine hazrlkli ol ben her ikisinede kendimi hazrladm cnm ole disikis cok olcksa hic dusnme sezaryn yap cnm tarh almaya bak
Sezeryan olursa haftaya yapariz dedi zaten 38i geçmis oluyorum. Aldigim kilolarin hepsi oraya gitmis :)) o arttırıyomus o kalinligi

Sezeryan olursa haftaya yapariz dedi zaten 38i geçmis oluyorum. Aldigim kilolarin hepsi oraya gitmis :)) o arttırıyomus o kalinligi
Hm acaba benimde mi oledr dr bana cati muayenesi yapmadki yapsaydi bende ona gore davranrdm off ebru ne zorms dogru dr bulmk o zaman 39 haftada dogm sennde cnm:)

Ay kızlar acele etmeyin bir gün dursa kar kardır valla çok kötüyüm uykusuzum bebeğim uyanmıyor emmiyor 3 kilodan 2.800 oldu sarılık oldu doktor emzir sık sık diyor hiç ememiyor hemen uyuyor napcaz ya varmı fikir verecek valla çok bunaldım ağlıyorum

Bebek kaç günlük canım? Lohusalık ayrı annelik apayrı zormus . Benım bebegımnde uyanmıyor şükür sarılıgı yok ama uyandıramıyoruz dolayısıyla karnı aç . Ben sütü sağıyorum uykusunda biberonla verıyorum aç kalınca napıyım :/
Doktors göre herşey cok basit ona gelince pat diye uyanıyo. Bugun kontroldeydık ıyandıramadıgında ellerini soğuk suyla yıka bebeği soy soğuk ellerinle dokun vucuduna bak nasıl uyanıyo dedi üşütmez mi minik. Kıyabılıyosan bi dene derim .

Yanlız anlamazsanız fikrimi söyleyim bizim 27 gün falan oldu bende ilk başta uyandıramadım ayagının altına vurduk ettik çok zor tuttueduk uyandırdık. Ama aç oldugu için mama verdim bide bilmem faydası oldu ben hastanede şekerli su verdim sarılık olmasın diye. Ama mama vermem demeyin verin yani aç kalıp sarılık olmasından daha iyi

Annemde ara ara verdi hep şekerli su. Bizim bebekte uyanmıyo 8 gunluguz. Gerçi son günlerde uğraşa uğraşa uyandırıyoduk ama bugun gene uyandıramadık. Bi keresinde de böyle oldugunda açlık şekeri düşmüştü kuzunun . O yuzden cok korkuyorum eğer uyandıramasssm bende uykusunda bıberon verıyorum ya mama yada süt .
Simdi nasıl peki ? Kendılıgınden uyanıyo mu

Kızlar bu arada doğum yapanlar bebeğiniz doğduktan sonra ne kadar kilo aldı? Bugun kontrole gittiğimizde 6 gunde 120 gr almıstı . Doktor alt sınırda dedi .

Annemde ara ara verdi hep şekerli su. Bizim bebekte uyanmıyo 8 gunluguz. Gerçi son günlerde uğraşa uğraşa uyandırıyoduk ama bugun gene uyandıramadık. Bi keresinde de böyle oldugunda açlık şekeri düşmüştü kuzunun . O yuzden cok korkuyorum eğer uyandıramasssm bende uykusunda bıberon verıyorum ya mama yada süt .
Simdi nasıl peki ? Kendılıgınden uyanıyo mu

Evet çok şükür acıktıgı zaman basıyor çığlığı. Acıkmasa bile biraz ugraşıyorum hemen tutuyor gögsümü ama sütümle doymuyor bende süt artırıcı şeyler araştırıp yiyip içmeye çalışıyorum. Tabi mamaya devam mamada veriyorum :(

Kızlar bu arada doğum yapanlar bebeğiniz doğduktan sonra ne kadar kilo aldı? Bugun kontrole gittiğimizde 6 gunde 120 gr almıstı . Doktor alt sınırda dedi .
Canim benimki suan 12 gunluk ilk hafta degil kilo almak 500 gr vermisti hep uyudugu icin ikinci hafta 200 gr aldi hemsire yinede az dedi hem mama hem meme veriyorum ama uzun sure uyudugu icin anca bukadar aldi az oncede ne yaptim uyanmadi ben de mama yaptim mecburen

114 114
Senin de mi doğum başladı. Allah kurtarsın canım kurtarmıştır da belki de :)

Mesajların hepsini okuyamadım dualarınız için çok teşekkür ederim. Darısı tüm doğum bekleyenlerimize İnşaAllah. Sancılar esnasında çok dua ettim tanıdık tanımadık ihtiyacı olan herkese :) kolay doğumlar nasip etsin Rabbim sizlere.

Epidural oldu benim de sancıyı çok hafifletiyor ama uzun sürmüyor etkisi. Bana aralıklı olarak beş altı tane yapıldı belki de. Son zaman çok kötü oldum artık halsiz düştüm açılma 10 cm olmadı rahim kasılması olmuş bebeği tutmuş kafasının bir tarafını kurtaramadılar saatlerce.. Gece 00.15 hastaneye yatış öğlen 12.40 doğum bitti. Tutunma olayından dolayı uzun sürdü benimkisi sancılıydı da çok halsiz kaldımçok titremem oldu felaket. İki serum besin sıvısı bir serum şekerli su verdiler.Tutunmadan kurtulsun diye sürekli ıkındırdılar son zamanlarda. Son üç saatim belki de ıkınmayla geçti. İyice öğrendim artık ıkınmayı. Kafası gelince doktoru çağırdılar iki nefeste mi ne bitti ıkınmayı doğru yapınca. Karnımı da bastırdılar tabi yine de.
Çok şükür bebeğim de iyi. Çişini ilk doğduğunda yapmış hemen. Kakasını da akşam yaptı az bişey. Bugün de iki kez yaptı. Düzene girmeye başlıyoruz çok şükür. Sabah taburcu olup evimize geldik. Benim dikişler ve karnım da ağrı oluyor. Ağrı kesici ve antibiyotik yazdı doktor onları kullanıyorum ayrıca her wc dem sonra batikon la pansuman yapıp kuruluyorum

Kızlar saglık ocagında oglumun kalp atışları çok düzensiz çıktı baya tuttular beni saglık ocagında düzelme olmadı hastaneye sevk ettiler nst baglanıcam bize dua edermisiniz korkuyorum daha vaktimiz var biizm
Hic moralini bozma doktor kontrolundesin hersey guzel olacak diye dusun. Stres yapma. Saglikla gelsin insAllah

Canım bende sezeryan oldum çok dikis olur diye tercih etme bence yani tek sebebin bu olmasın. Sezeryan da kolay değil bana göre tabi tercih senin
Yani doktorun dedigi normal dogumda normalde sezeryana göre iyilesme sureci daha hızlıdir ama yırtık olusursa ve dikiş sayısi artarsa iyilesme sürecin artar dedi. Cok kararsız kaldım bende bi yandan normali çok istiyorum ama bi yandanda bebegi ve kendimi riske atmak istemiyorum

114 114
Senin de mi doğum başladı. Allah kurtarsın canım kurtarmıştır da belki de :)

Mesajların hepsini okuyamadım dualarınız için çok teşekkür ederim. Darısı tüm doğum bekleyenlerimize İnşaAllah. Sancılar esnasında çok dua ettim tanıdık tanımadık ihtiyacı olan herkese :) kolay doğumlar nasip etsin Rabbim sizlere.

Epidural oldu benim de sancıyı çok hafifletiyor ama uzun sürmüyor etkisi. Bana aralıklı olarak beş altı tane yapıldı belki de. Son zaman çok kötü oldum artık halsiz düştüm açılma 10 cm olmadı rahim kasılması olmuş bebeği tutmuş kafasının bir tarafını kurtaramadılar saatlerce.. Gece 00.15 hastaneye yatış öğlen 12.40 doğum bitti. Tutunma olayından dolayı uzun sürdü benimkisi sancılıydı da çok halsiz kaldımçok titremem oldu felaket. İki serum besin sıvısı bir serum şekerli su verdiler.Tutunmadan kurtulsun diye sürekli ıkındırdılar son zamanlarda. Son üç saatim belki de ıkınmayla geçti. İyice öğrendim artık ıkınmayı. Kafası gelince doktoru çağırdılar iki nefeste mi ne bitti ıkınmayı doğru yapınca. Karnımı da bastırdılar tabi yine de.
Çok şükür bebeğim de iyi. Çişini ilk doğduğunda yapmış hemen. Kakasını da akşam yaptı az bişey. Bugün de iki kez yaptı. Düzene girmeye başlıyoruz çok şükür. Sabah taburcu olup evimize geldik. Benim dikişler ve karnım da ağrı oluyor. Ağrı kesici ve antibiyotik yazdı doktor onları kullanıyorum ayrıca her wc dem sonra batikon la pansuman yapıp kuruluyorum
gözün aydın canım bol sütlü gününüz olsun

Yani doktorun dedigi normal dogumda normalde sezeryana göre iyilesme sureci daha hızlıdir ama yırtık olusursa ve dikiş sayısi artarsa iyilesme sürecin artar dedi. Cok kararsız kaldım bende bi yandan normali çok istiyorum ama bi yandanda bebegi ve kendimi riske atmak istemiyorum
Büyük bir risk yoksa kesinlikle normal düşünmelisin. Hem normal dogumda bebek icin faydalı bakteriler bağışıklık sisteminin guclrnmesini sağlıyor.Ayrica yırtılma olmamasi icin kesi yapılmasını istersin düzgün bir yırtık ve dikiş olur. Sezeryan olsan her halukarda dikisin olacak bir kac gün bebeginle bile doğru düzgün ilgilenemeyeceksin. Yinede senin ve bebegin icin hayirlisi neyse o olsun

Doğum yapan kızlar hastane odasında masa süsleme küvez süsleme falan yaptınız mı. Gelenlere ikramlık ya da hediye verdiniz mi. Odanızın fotoğrafları varsa paylaşır mısınız
Fikir olsun. Ve gelen gidene ne ikram ediyorsunuz

Back
X