- Konu Sahibi Sezerbusra21
- #37.861

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende bilmyrm cnm hic grupta konusmaya kstlan olmsdi bos oylams yapms herlde:)Sezerbusra21 canım cinsiyet anketinde iki tane ikiz var kim onlar hiç sesleri çıkmıyo:))
Bi iç dikiş bide dış dikiş oluyormuş galiba drun bahsettiği içten yumuşak doku yırtilması olabilir dedi. Ya kafamı karıştıran doktoruma çok fazla tanigimiz gitti hepsine normal dogum yanlısı oldu. Sezeryanı önermedi. Bana sezeryan diyince içimde acaba oluştu yoksaki bende baştan beri hep normal istiyorum sezeryan gözümü daha cok korkutuyo açikcasiBüyük bir risk yoksa kesinlikle normal düşünmelisin. Hem normal dogumda bebek icin faydalı bakteriler bağışıklık sisteminin guclrnmesini sağlıyor.Ayrica yırtılma olmamasi icin kesi yapılmasını istersin düzgün bir yırtık ve dikiş olur. Sezeryan olsan her halukarda dikisin olacak bir kac gün bebeginle bile doğru düzgün ilgilenemeyeceksin. Yinede senin ve bebegin icin hayirlisi neyse o olsun
Canım hakkında hayırlısı olsun. Yahu bu şöyle aciyor böyle kötü oldum mahvoldum cok korkunctu vs.diyenlere çok kızmaya,başladım. Mesela suni sancı da o kadar kötü değilmişKızlar bugüm çatı muayenemi oldum. Biraz kastım kendimi başta ama sonra kasmayı bırakınca gayet rahat geçti. Korkulcak bisey degilmis ogrenmis oldum böylece :) çatı kemiğim müsaitmiş ama yumusak doku çok kalinmış muayenede bile zorlandim dedi dr çocuk çikarken yırtılma olasılığı çok yüksek dedi. Iç dikişin çok fazla olur iyileşme sürecin uzar dedi. O yüzden sezeryan gibi gözüküyor benim. Cumartesi son kararimi söylicem çok kararsız kaldım hep kendimi normale hazirlamisim onu farkettim
12.40 doğum 294Benimki 13 günde 600 gram almıştı.
Saol canım Azar azar geliyor çok şükür. Bol emzirmeye çalışıyorum çoğalsın diye. İlk gelen sarı süt ile beyazı karışık gelmeye başladıbutterfly54 canım hadi gözün aydın sağol paylaşımın için. Sütün hemen geldi mi
Stresten dogurcaktım canım nerdeyse doktorum çok kızdı saglık ocagı için çok saçma siatemleri var dedi baktı suyu iyi kordon dolanmamş sadece bebek çok hareketli dedişimdi sana sağlık ocağına güvenme diyecektim ki sağlıklı oldugunuza dair mesaj atmışsın..sağlık ocaginda çok da doğru sonuç olmuyor bilip bilmeden yorum yapıyorlar..geçenlerde bana da bebeğin kalp atışları çok yavaş istersen doktora git dedi ben de hareketlerini takip ettim gayet iyiydi maşallah..doktoruma söyledim sonra randevumda ve nstde de öyle çıkıyor sonuçlarım genelde 125-130arası atıyor.doktorum da ritimli sonuçta önemli olan o dedi..sağlık ocağına kalsam bebeğin kalbi atmıyor nerdeyse tövbe estağfurullah.iyili de onlara inanıp stres yapmamışım dedim
Canım kilo kaybetmesi çok normal sonra hızla alıyor merak etme. Benimki 1970 doğup 1800’e düşmüştü bugün 17 günlük ve 2.700 olduk bile. Ama uykudan dolayı ememiyorsa sağıp vermeyi dene. Bizde de aynı sorun vardı hep sağıp verdim sarılık olmadı. Çok da güzel beslendi. İki saatte bir biberonla sağdıklarımı veriyorum aralarda da emziriyorum memeyi bırakmasın diye. Hem uyurken rahatlıkla biberon verebilirsin. Acıktığı için uyusa bile cuk cuk çekecektir. Buarada illa uyandırmak istiyorsan da altını açabilirsin. Altını açınca hemen uyanıyorlar.Ay kızlar acele etmeyin bir gün dursa kar kardır valla çok kötüyüm uykusuzum bebeğim uyanmıyor emmiyor 3 kilodan 2.800 oldu sarılık oldu doktor emzir sık sık diyor hiç ememiyor hemen uyuyor napcaz ya varmı fikir verecek valla çok bunaldım ağlıyorum
1970 gram doğdu 3 günde 1800’e düştü. Sonra almaya başladı. Bugün 17. gün 2700 gram. Toplamda 900 gram aldı yani.Kızlar bu arada doğum yapanlar bebeğiniz doğduktan sonra ne kadar kilo aldı? Bugun kontrole gittiğimizde 6 gunde 120 gr almıstı . Doktor alt sınırda dedi .
Benim bebekte ilk 6 gun ne yaparsan yap uyanmiyordu.Gunde 3 bardak rezene icmeye basladim su an uyutamiyoruz.Sariligimizda gecti.Rezenedenmi oldu bilemedim tabiBebek kaç günlük canım? Lohusalık ayrı annelik apayrı zormus . Benım bebegımnde uyanmıyor şükür sarılıgı yok ama uyandıramıyoruz dolayısıyla karnı aç . Ben sütü sağıyorum uykusunda biberonla verıyorum aç kalınca napıyım :/
Doktors göre herşey cok basit ona gelince pat diye uyanıyo. Bugun kontroldeydık ıyandıramadıgında ellerini soğuk suyla yıka bebeği soy soğuk ellerinle dokun vucuduna bak nasıl uyanıyo dedi üşütmez mi minik. Kıyabılıyosan bi dene derim .
Bizede bufun oyle dedi.14 gunluguz 300 gr almis az dediKızlar bu arada doğum yapanlar bebeğiniz doğduktan sonra ne kadar kilo aldı? Bugun kontrole gittiğimizde 6 gunde 120 gr almıstı . Doktor alt sınırda dedi .
Bayıldım canım çok güzel olmuşlar
Bizim 4.gün düştü canım. 1-2 gün hafif bir lekelenme oldu zıbınında, sonra geçti.Kızlar bizim göbüş 7. Günde düştü yani dün.
Bugun zıbınına hafif hafif kan geçmiş doktora gösterdim daha dün düştü kurur önemli değil dedi . İnternetten bakıyorum genelde kanaması olana k vitamnı iğnesi yapılmıs. Sizin göbüşler düştükten sonra kaç gün sürdü kanaması daha doğrusu lekelenmesi?
Kızlar bizim göbüş 7. Günde düştü yani dün.
Bugun zıbınına hafif hafif kan geçmiş doktora gösterdim daha dün düştü kurur önemli değil dedi . İnternetten bakıyorum genelde kanaması olana k vitamnı iğnesi yapılmıs. Sizin göbüşler düştükten sonra kaç gün sürdü kanaması daha doğrusu lekelenmesi?
Sağol canım hayırlısı olsun dedigin gibi kilo sorunuda düşündürüyor beni şu an 3600 olmuş doğuma kadar 4ü geçerse oda zorlar buda iç tahribatı dahada arttirir. Ailemde sezeryan yapan hiç yok birazda o yüzden korkum. Herkes bu zamana kadar hep normal dogum hakkinda iyi sezeryan hakkinda kötü yorum yapti cevremde.Canım hakkında hayırlısı olsun. Yahu bu şöyle aciyor böyle kötü oldum mahvoldum cok korkunctu vs.diyenlere çok kızmaya,başladım. Mesela suni sancı da o kadar kötü değilmiş114 un dedigine gore . Bak sen de cati muayenesine o kadar kötü değil diyorsun. Bende korkuma yaptiramadim mesela. Yırtık ihtimali bende de vardı bebek kilosu ve kafa yapısından dolayı. Senin gibi bende çok ikilemde kalmıştım ama doktorumu dinleyip bebek ve kendimi de riske atmamak için sezeryana okey dedim. Senin de hakkında hayırlısı olsun.
İnş cnm ya belki de normaldir de biz bilmiyoruzdur sağlıklı olsun da başka birşey istemeyizaynen valla ben ilk kez duydum 10 12 kez kaka olayini 10 12 kere bezi degisen bebegin pisik olmasi kacinilmaz olur valla Allah yardimcisi olsun bebisin ve annesinin insallah duzene girer pisik sorunu kalmaz.
Cnm benim bebeğin de 6 gün düştü kanamadan ziyade iltihap vardı dün dr götürdük 4 güne kadar geçmezse getir yakarız demişti ben de batıcon sürüyorum hergün bazende kantaron yağı var gibi hala inş geçer sen de eğer kanaması baya varsa geçmiyorsa bir dr görün derim en azından için rahatlarKızlar bizim göbüş 7. Günde düştü yani dün.