2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Sağol canım hayırlısı olsun dedigin gibi kilo sorunuda düşündürüyor beni şu an 3600 olmuş doğuma kadar 4ü geçerse oda zorlar buda iç tahribatı dahada arttirir. Ailemde sezeryan yapan hiç yok birazda o yüzden korkum. Herkes bu zamana kadar hep normal dogum hakkinda iyi sezeryan hakkinda kötü yorum yapti cevremde.
Kimseyi dinleme tatlım. Her gebelik her bebek nasil farkliysa her dogum da farkli. Cogu insan sezeryana önyargılı. Ben son kontrole annem ve esimle girdim. Ki annem abimle beni catir catir evde dogurmus. Ne hastane ne dikis dusun artik. Ben de normal doğum diye tutuşmuştum doktor risklerimi saydığı halde. Annemle eşim ikna oldu sezeryana doktor un söylediklerine istinaden. Sonra düşündüm de ben de ikna oldum. Sonuçta kaçış yok o bebek öyle yada böyle doğacak riske atmamalıyım vardır doktorumun bir bildiği dedim. Cok da düşünme. Unutma bebeğin kadar sen de onemlisin.

Kizlar persembe bebis geliyor ama dudagimsa cok kotu ucuk çıktı. Doğuma yakın daha riskliymiş. Krem sürüyorum ama geçecek gibi değil şiştikçe şişiyor. Inşallah birşey olmaz

İnsanlık gerçekten nankör kendimden biliyorum :KK70:hamile kalmadan önce kistlerden dolayı aylarca kürlerle vs uğraştım bi hamile kalayım başka bişey istemiyorum isterse 100 kilo olayım diyordum şimdi öyle çok bunaldım ki evden çıkamıyorum gerçi sadece 12 kilo aldım ama elbiselerimin içine girmek topuklu ayakkabılarımı giymek işe gitmek istiyorum çok sıkıldım evin içinde bile zar zor hareket etmekten psikolojim iyice bozuldu galiba Şafak 8”

Kimseyi dinleme tatlım. Her gebelik her bebek nasil farkliysa her dogum da farkli. Cogu insan sezeryana önyargılı. Ben son kontrole annem ve esimle girdim. Ki annem abimle beni catir catir evde dogurmus. Ne hastane ne dikis dusun artik. Ben de normal doğum diye tutuşmuştum doktor risklerimi saydığı halde. Annemle eşim ikna oldu sezeryana doktor un söylediklerine istinaden. Sonra düşündüm de ben de ikna oldum. Sonuçta kaçış yok o bebek öyle yada böyle doğacak riske atmamalıyım vardır doktorumun bir bildiği dedim. Cok da düşünme. Unutma bebeğin kadar sen de onemlisin.
Haklisin ama işte hep bi acaba kaliyor insanin icinde :)

Bi iç dikiş bide dış dikiş oluyormuş galiba drun bahsettiği içten yumuşak doku yırtilması olabilir dedi. Ya kafamı karıştıran doktoruma çok fazla tanigimiz gitti hepsine normal dogum yanlısı oldu. Sezeryanı önermedi. Bana sezeryan diyince içimde acaba oluştu yoksaki bende baştan beri hep normal istiyorum sezeryan gözümü daha cok korkutuyo açikcasi
Sen normal doğum istegini dile getirdin mi? Zaten direk sezeryan dememis sanada sadece ic dikisten bahsetmiş bence bir daha görüş zaten sezeryanda bir sürü ic ve dis dikisin olacak en azindan normal hayatina çabuk dönersin. Tabikide senin veya bebeğin için %51 lik bir riskten bahsediyorsa tabikide sezeryan ol halde ama kafanda soru isareti kalmasin herseyi sor.

İnsanlık gerçekten nankör kendimden biliyorum :KK70:hamile kalmadan önce kistlerden dolayı aylarca kürlerle vs uğraştım bi hamile kalayım başka bişey istemiyorum isterse 100 kilo olayım diyordum şimdi öyle çok bunaldım ki evden çıkamıyorum gerçi sadece 12 kilo aldım ama elbiselerimin içine girmek topuklu ayakkabılarımı giymek işe gitmek istiyorum çok sıkıldım evin içinde bile zar zor hareket etmekten psikolojim iyice bozuldu galiba Şafak 8”
Aynen cnm ben senin dogum yaptn diye biliyrdm daha yapmadn mi ben 22 kilo aldm nasl vercm onu dusunyrm kara kara ins duser kilom ya dogmdan snra yoksa kafsya iyice takarm :))

Aynen cnm ben senin dogum yaptn diye biliyrdm daha yapmadn mi ben 22 kilo aldm nasl vercm onu dusunyrm kara kara ins duser kilom ya dogmdan snra yoksa kafsya iyice takarm :))
Yok canım 12 Aralık’ta sezeryan günü aldım nasipse emzirince falan verilirmiş ya bakalım nasıl olacak tövbe tövbe diyorumda bunaldım iyice

Sen normal doğum istegini dile getirdin mi? Zaten direk sezeryan dememis sanada sadece ic dikisten bahsetmiş bence bir daha görüş zaten sezeryanda bir sürü ic ve dis dikisin olacak en azindan normal hayatina çabuk dönersin. Tabikide senin veya bebeğin için %51 lik bir riskten bahsediyorsa tabikide sezeryan ol halde ama kafanda soru isareti kalmasin herseyi sor.
Ben normal düşündüğümü belirttim oda çatı muayenesi yaptı çatı kemiğin uygun ama yağ ve yumuşak doku çok kalın muayenede bile zorlandim dedi. Normal doğum yapabilirsin ama sezeryandan daha geç ayaklanırsın çünkü içerde yırtılma çok olur dedi. Bide bebekte 4 kiloyu bulursa bu dikiş sayisi dahada artar dedi. Kararı bana bıraktı cumartesi kararımı açıklicam. Ona göre ya normali beklicez ya da haftaya sezeryan günü vercek. Ben kendimi hep normale hazırlamıstım eğer dr kesin sezeryan olmalisin deseydi onada razıydım ama normal olabilir demesi kafamı allak bullak etti. Tabiki bebegim ve kendim için en saglikli olani isterim. Ama doktorun bana bırakması beni ikileme soktu.

Canim dogumdan sonrada kilo verme için konuşuruz. Çünku bende 22 kilo aldim ve nasil vercegimi bilmiyorum :)

Yataga yattim bakalim uyur muyum yarin sezeryana giricem 2. Cocuk degisik bir his insan 3 kisilik bir aileye alisiyo sonra 4. Geliyor galiba biraz da korku var icimde tekrar basa donmek bebege bakmak zor da geliyor. Insallah sezeryan sonrasi cabuk toparlanirim . Dualariniz benimle olsun.

1970 gram doğdu 3 günde 1800’e düştü. Sonra almaya başladı. Bugün 17. gün 2700 gram. Toplamda 900 gram aldı yani.
Canim masallah ne guzel demek ki sutun yaramis. Benimki 2300 dogdu 19 gun kuvozde kaldi 1900e kadar dusmustu, hastaneden ciktgiginda 2200du. Evde ilk hafta hic kilo almadi ben de sutu sagip kaşıkla verdim bu hafta 300 gr almis. Yani 1 aylik oldu daha ancak dogum kilosunu gecebildik

Yataga yattim bakalim uyur muyum yarin sezeryana giricem 2. Cocuk degisik bir his insan 3 kisilik bir aileye alisiyo sonra 4. Geliyor galiba biraz da korku var icimde tekrar basa donmek bebege bakmak zor da geliyor. Insallah sezeryan sonrasi cabuk toparlanirim . Dualariniz benimle olsun.
Çok heyecanlı gerçekten inşallah uyuyabilirsin rabbim yardımcın olsun canım sağ Salim evladına kavuşup sular seller gibi geçsin inşallah hemen evladınızla birlikte evinize dönersiniz

Arkadaşlar cuma günü doğum tarihi görünüyor ama bende tık yok daha belime ağrı giriyor gibi geliyor ama dinlenince geçiyor günüm geçecek gibi geliyor sanki

2 gün giremedim herkes doğurmuş valla. Maşallah hepinize. Alıntı yapamadigim varsa kusura bakmasın.

Kizlar doğumdan ciktik spinal olduk iyiyiz detaylari agrim bitince yazarım bin şükür mevlam
Hayırlı olsun canım, gözün aydın:nazar:

Hayırlı geceler kızlar. Bende yeni gelebildim kendime. Çok şükür evladımı kucağıma alabildim. Darısı sizin başınıza
Giremedim hiç şiddetlenen sancılardan sonra. Epidural yapıldı beş altı doz oldu belki de. Rahim de kasılma mı ne olmuş bebeğin kafasının bir tarafını tutmuş çok fazla zorladı beni. Elhamdulillah 12.40 oldu. Ben ve bebeğim iyiyiz sonuç olarak. Hiç kendimde değildim hala değilim dinlenemedim hiç uyumadım. Kendime geldikçe ve vakit oldukça girerim. Normal doğum yapacaklar kesinlikle gecelik alın doğum sonrası giymek için. WC de özellikle çok rahat oluyor.

Kızlar dün oğlumu kucağıma aldım sonunda allah size ve tüm isteyen bekleyenlere bu mutluluğu tattırsın inşallah. Bebişim 39+5 te öğlen dünyaya geldi. Bir gün önce gece sancılarım sıklaştı hastaneye geldik be olur ne olmaz diye açıkma 3,5 dediler yatış yaptılar. Öğlen normal doğumla kucağıma aldım. Kan kaybım yüzünden hala hastanedeyim ama toparlandım öğlen ya da akşam oğlumuda alıp eve geçîçez inşallah
Hayırlı olsun canım, gözün aydın en kısa sürede toparlarsin inşallah
Kizlar bende simdi doktordan geldim. 39+4 uz suan. Normal dogum olacak diye bekliyorduk. Ama bebegin suyu bitmis rahim hic donmemis be acilmamda yok bebegimde zaten 2 aydir kordon dolanmasi vardi onu hallederiz dedi dr ama rahim hic donmedi bu sekilde olmaz dedi suyuda bitti artik. Yarin sabaj sezeryanla alicaklar. Dualarinizi eksik etmeyin.
Hiç korkma canım insallah herşey çok güzel olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun:nazar:

Back
X