2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Riskli miymiş neyi riskliymiş ki. Bugün ben de dudağımda kocaman bir uçukla uyandım sabahtan beri zoviraks sürüyorum ama şiştikçe şişiyo. Korkmalı mıyım
Canım bebeğin enfeksiyon kapma riskine karşı uçuk çok tehlikeliymis. Doğar doğmaz bağışıklığı çok zayıf ya zaten bebeğin. Gebelikte de riskli olduğunu söyledi doktorum. Zoviraksi en fazla 2 gün ve günde 3 kered3n fazla kullanma bence. B3nim doktorum bugün oyle söyledi. Ateş falan da var bende. Geçmiş olsun sana da.

Benim de senin gibi çok acıyor özellikle sol göğsüm daha fazla ağrıyor yanıyor emerken dudağımı ısırarak emziriyorum ben 20 haftadan beridir krem yağ ne varsa sürdüm çatlıyordu hamileyken şuan da öyle kalkan almamıştım kantaron yağı sürüyorum birde lansinoh almıştım onu da sürüyorum Doğum yaptığım gün soğan suyu sürdüm ve bir gün boyunca soğanı üstünde tuttum nafile yine kötü ve her geçen gün daha kötü oluyor sanki annem de emzirerek geçecek diyo dediğin gibi memenin ucunu tutuyor sadece hepsini alamıyor ben naparsam yapayım yine ucu kalıyor ağzında inş geçer de rahat rahat emziririz

Ben ağlaya aglaya emziriyorum, ailede herkes benim yaralar icin seferber olmuş durumda, herkes bir karışımdır şudur budur tavsiye ile geliyor, silikon uçlarla emzirmeye başladım ama bebeğim cok huylanıyor zor tutuyor memeyi, sağ gögsum kanıyor artik. Gecer insallah.

Cnm benim bebeğin de 6 gün düştü kanamadan ziyade iltihap vardı dün dr götürdük 4 güne kadar geçmezse getir yakarız demişti ben de batıcon sürüyorum hergün bazende kantaron yağı var gibi hala inş geçer sen de eğer kanaması baya varsa geçmiyorsa bir dr görün derim en azından için rahatlar

Bugun kontrolumuz vardı . Söyledim doktor baktı daha dün düştü normal dedi ama bu annelik beni bayaa pipirikli biri yaptı :) bakalım 3-4 gune geçmesse tekrar götürürüm

Riskli miymiş neyi riskliymiş ki. Bugün ben de dudağımda kocaman bir uçukla uyandım sabahtan beri zoviraks sürüyorum ama şiştikçe şişiyo. Korkmalı mıyım
Ben doktorum soyledigi için endişelendim. S3nin varsa daha z
Yataga yattim bakalim uyur muyum yarin sezeryana giricem 2. Cocuk degisik bir his insan 3 kisilik bir aileye alisiyo sonra 4. Geliyor galiba biraz da korku var icimde tekrar basa donmek bebege bakmak zor da geliyor. Insallah sezeryan sonrasi cabuk toparlanirim . Dualariniz benimle olsun.
Allah yardımcın olsun canim. Insallah sağlıcakla alirsin kucagina.

Ya catlak oluşumu aniden olur mu oluyomus demekki. Dün hiç bişey yoktu 1 cizgi göbegimin altinda vardi simdi bi baktım göbek deligimin çevresi her tarafı çatlamis. Birinden beddua aldim heralde :)
Yok kyzum 1 gecede de olabiliyormus. Kiloyla da hiç ilgisi Yok. olacaksa geçemiyorsun onu ne. Sen yine de son ana kadar krem yağ ne varsa devam et. Kasıyor musun peki? Kasıma sakin.

Bana sonda takılmadı, kum torbasi da koymadılar, karnıma bastıran falan da olmadi, ayılırken uyanma odası vardı orada uyandırıldım başımda bir hemsire belli araliklarla sürekli iyi misin diye sordu. Odama geldiğimde uyaniktim sadece biraz narkozun etkisi vardı. Gun icinde Idrara sıkıştım sürgü sürdüler. 6 saat sonra bir hasta bakıcı gelip üzerimi giydirdi. Pijama takimimi giydirdi karnini tutar dedi, hasta bezini baglayip uzerine çamaşırımı giydirdi, yedekte verdi, kollarimdan tutup yürüttü. 2 saatte bir yürüdüm. Zaten o gece kızım hic durmadi bende hic yatamadim. Verdikleri yedek hasta bezini kullandım, sonrasında lohusa pedi yeterli geldi eve gelince de normal pede gectim. Vücudum da ödem var doktor 10 gune kadar normal dedi, ozellikle ayaklarım davul gibi en son ayaklardan çıkarmış ödem. Gebelikte şişmedim sezeryan sonrası şiştim. Bir de ameliyathane de üşüttüm sanirim kaburgalarım agriyor ya da şu karına bastırma dediginiz işi bayginken yaptılar bilmiyorum, yatıp kalkarken zorlaniyorum. Ozellikle sol kaburgamin altina bıçak gibi sanci giriyor.
Ah işte sezeryan in çoğu sıkıntılarını yaşamışsın canim. Inşallah çabuk toparlarsın. S4n genel anestezi mi oldun? Üstünü giyinmek fln o kadar uzun zaman sonra mi bilmiyordum.

Yataga yattim bakalim uyur muyum yarin sezeryana giricem 2. Cocuk degisik bir his insan 3 kisilik bir aileye alisiyo sonra 4. Geliyor galiba biraz da korku var icimde tekrar basa donmek bebege bakmak zor da geliyor. Insallah sezeryan sonrasi cabuk toparlanirim . Dualariniz benimle olsun.
Allah senınde bütün dogurcaklarında yardımcısı olsun ınsan gercekten korkuyor

Spinal sezeryan olan arkadaşlar sondayı ne zaman takıyorlar acaba uyuştuktan sonramı öncemi acıtan bişeymi ki
ilk doğumumda uyuşmadan taktılar oradayken öyle ameluathaneye götürdüler..şimdi de uyuşunca yakın desem bu sefer de ameliyathanede erkek hemşire doktorlar var onlardan utanırım diyorum kendi kendime..ama çok acı veren bir şey değildi sadece takılırken hafif bir yanma oluyor o kadar

hadi inşallah güzel geçer sağlıkla kavuşursun bebeğine..ikinci çocuk olunca insan daha kaygılı oluyor tabi evdekini düşünüyorsun bir de ikisi ne birden bakmayı düşünüyorsun Allah hepimizin yardımcısı olsun
Ya catlak oluşumu aniden olur mu oluyomus demekki. Dün hiç bişey yoktu 1 cizgi göbegimin altinda vardi simdi bi baktım göbek deligimin çevresi her tarafı çatlamis. Birinden beddua aldim heralde :)
oluyormuş bu ikinci doğumun hiç catlagim yoktu..dün bir baktım ki eski sezaryen dikisinin hemen altında vajinanın üst bölgesi çatlamış oraya krem sürmemişim demek ki..Allahtan diyorum çatlak kremini ihmal ermemişim demekki çatlayacakmışım çok fena

Ah işte sezeryan in çoğu sıkıntılarını yaşamışsın canim. Inşallah çabuk toparlarsın. S4n genel anestezi mi oldun? Üstünü giyinmek fln o kadar uzun zaman sonra mi bilmiyordum.

Evet genel oldum, ama inan sezeryanin verdigi sıkıntılar su meme ucu çatlakları yaninda hiç bir şey her emzirmede etinden et kopuyormuş gibi acı daha feci geliyor bana.

Ben ağlaya aglaya emziriyorum, ailede herkes benim yaralar icin seferber olmuş durumda, herkes bir karışımdır şudur budur tavsiye ile geliyor, silikon uçlarla emzirmeye başladım ama bebeğim cok huylanıyor zor tutuyor memeyi, sağ gögsum kanıyor artik. Gecer insallah.
Valla ben hiç bir kalkan kullanmadım ama keşke alsaydım diyecem senin de benim gibi acaba pek işe yaramıyor mu sana tek tavsiyem ya zeytin yağı varsa evde sür yada kantaron yağı ben öyle yapıyorum ve birazda havalandırıyorum geçen bir yerde gördüm kadın yazmış 3 aydır geçmedi yarası diye korkmaya başladım inş bizim okadar uzun sürmeden geçer :dua:

insallah cnm zaten yapmamasi daha kotu dokoe norma diyosa normaldir cnm.her bebek farkli
nasil gidiyor bebis memeye alisti mi cnm
Ayyy ölüyorum emzirirken göğüs ucum yara oldu özellikle sol göğsüm içim gidiyor emzirirken işte sürüyorum aldığım kremi ve yağ belki daha kötü olmasını engelliyor ama acısını da çeliyorsun sütüm 4 gün gelmedi çok zorlandım neyse çay tahin pekmezle gelmeye başladı çok şükür mama veriyordum artık vermiyorum kilo kaybı olmuştu dr haftaya bir daha gel bakalım ona göre beslenme düzeni yaparız dedi inş kilo alır da mamaya gerek kalmaz onun dışında yavrum gündüz uyuyor gece uyanıyor zombi gibi geziyorum kardeşim gidecek diye çok üzülüyorum kv gelecek onun stresi var birde beni hala sinir edip duruyorlar telefonla bile kardeşimde sakın iş yapayım yemek yapayım deme diyo yoksa alışır hiç gitmez diyo ama ben de oturamam bilmyorım valla napacağımı inş çok sinir olmadan giderler bebeğimle kalırım senin de günlerin az kaldı heyecan tavan yapmıştır şimdi :) hiç bir korkun olmasın herşey çok güzel olacak emin ol evet zorlukları var ama İnan bana hamileyken yaşadıklarımızdan daha zor değil mesela kusmaktansa göğüs ucu yarası daha çekilir korkma hiç Doğum yaptığın gün hepsi bıçak gibi kesilecek

Back
X