- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #37.901
Senin için zor karar olacak canım. İyice düşün o zaman en sagkiklisina karar ver. Sonucta seni ve bebeginin iyiliğini için en doğru kararı sen verebilirsinBen normal düşündüğümü belirttim oda çatı muayenesi yaptı çatı kemiğin uygun ama yağ ve yumuşak doku çok kalın muayenede bile zorlandim dedi. Normal doğum yapabilirsin ama sezeryandan daha geç ayaklanırsın çünkü içerde yırtılma çok olur dedi. Bide bebekte 4 kiloyu bulursa bu dikiş sayisi dahada artar dedi. Kararı bana bıraktı cumartesi kararımı açıklicam. Ona göre ya normali beklicez ya da haftaya sezeryan günü vercek. Ben kendimi hep normale hazırlamıstım eğer dr kesin sezeryan olmalisin deseydi onada razıydım ama normal olabilir demesi kafamı allak bullak etti. Tabiki bebegim ve kendim için en saglikli olani isterim. Ama doktorun bana bırakması beni ikileme soktu.
Riskli miymiş neyi riskliymiş ki. Bugün ben de dudağımda kocaman bir uçukla uyandım sabahtan beri zoviraks sürüyorum ama şiştikçe şişiyo. Korkmalı mıyımKizlar persembe bebis geliyor ama dudagimsa cok kotu ucuk çıktı. Doğuma yakın daha riskliymiş. Krem sürüyorum ama geçecek gibi değil şiştikçe şişiyor. Inşallah birşey olmaz
Işte keşke kesin sezeryan ya da kesin normal deseydi bu karar bana kalmasaydi diyorum bende çunkü hangisi dersem diyim pisman olcam digerinde aklim kalcak :)Senin için zor karar olacak canım. İyice düşün o zaman en sagkiklisina karar ver. Sonucta seni ve bebeginin iyiliğini için en doğru kararı sen verebilirsin
Kac kilo almıstın kaçı dogumda kaçı sonrasinda gitti :)
Bende sorma iyice bunaldm benim gunumde belli degl ya iyice cldrdm brda cocgnda gelecgi yok iyice kaldim brda kaynanaylaYok canım 12 Aralık’ta sezeryan günü aldım nasipse emzirince falan verilirmiş ya bakalım nasıl olacak tövbe tövbe diyorumda bunaldım iyice
Sağol valla içim rahatladı. 10 kilo aldiysan dedim 5 kg zaten cocukla gitmistir :) ama bayagi almissin sende icimi rahatlattin insallah verebiliriz bizde. Bende diyet yapip 15 kg vermistim pesine hamilelikle 22 kg aldim soranlara 7 kg aldim diyorum :):) kimsede yadırgamiyir zayıf anca 1 ay gorebildikleri için :)Ben 65 le hamile kaldim en son doğumdan 3 hafta önce tartılmıştım 80 kiloydum 3 haftada ne kadar aldım bilmiyorum ama 6 kilo almış olsam 86 desek 16 kilo vermiş oluyorum 70 geldim en son 5 kilo bir fazlalık kaldı şimdi tam saglık ocagında kontrolümüz vardı o gün acil sezeryana alındım
Sende bendensn kız tatli tuzlu yemeylm bulgr dere otu yiyelm sut icin tatli yersek iyice siseriz ins emzirerek kilo veririz amin cnm senle o zaman baslarz dogumdan snra diyete falan:)Canim dogumdan sonrada kilo verme için konuşuruz. Çünku bende 22 kilo aldim ve nasil vercegimi bilmiyorum :)
Canim bana diyetisyenim sütlü tatlı ve bitter çikolata veriyodu cünkî tatlidan vazgecmeyecegimi biliyodu. Basta o eski diyet listelerimle başlarım. Onlara sadece bulgur vs gibi süt yapan şeyler eklerim ya da ara ogunler eger etki ederse devam etcem ama olmazsa tekrardan gitcem diyetisyene artikSende bendensn kız tatli tuzlu yemeylm bulgr dere otu yiyelm sut icin tatli yersek iyice siseriz ins emzirerek kilo veririz amin cnm senle o zaman baslarz dogumdan snra diyete falan:)
Allah hepimize sabırlıklar versin kaldı bir kaç haftalar işte sondayız ama zor gerçektenBende sorma iyice bunaldm benim gunumde belli degl ya iyice cldrdm brda cocgnda gelecgi yok iyice kaldim brda kaynanayla
Hahhah aklında kalmasın bekle sancını çek bi güzel sancı sonra sezeryana git :)))) kendini dinle canım içinden ne geçiyorsa onu yap bende doktorumdan her ikisi içinde tavsiyeleri alıp öyle karar verdimIşte keşke kesin sezeryan ya da kesin normal deseydi bu karar bana kalmasaydi diyorum bende çunkü hangisi dersem diyim pisman olcam digerinde aklim kalcak :)
Ben bide bakcm kendilignden gtcek mi kilolarm aslnda kalca ve gobegme verdi hamilelik dogmdan snra gobek incek kalcayi azaltrsam brde tek basma bebek bakcm ya o yuzdn vereblrm dyrm kosustrmacada . Aynen cnm olmadi diyet listen varsa ole devam edersnCanim bana diyetisyenim sütlü tatlı ve bitter çikolata veriyodu cünkî tatlidan vazgecmeyecegimi biliyodu. Basta o eski diyet listelerimle başlarım. Onlara sadece bulgur vs gibi süt yapan şeyler eklerim ya da ara ogunler eger etki ederse devam etcem ama olmazsa tekrardan gitcem diyetisyene artik
Amin cnm aynen zor belirsizlk zor beklemek zor bebek dogdugunda uykszlktan baslcz bebegn emmemsnden hep brsy olck ne yazkki ama olsn deger bebeklermz icnAllah hepimize sabırlıklar versin kaldı bir kaç haftalar işte sondayız ama zor gerçekten
Allah kolaylık versin. Senin yerinde olsam benimde aklim kalırdı hep bir aceba okur yani. Güzel düşün güzel olsun alacağın karar en doğru karar olur umarimIşte keşke kesin sezeryan ya da kesin normal deseydi bu karar bana kalmasaydi diyorum bende çunkü hangisi dersem diyim pisman olcam digerinde aklim kalcak :)
Benim yaglar catı kemigine doluşmuş orasi neyle gider bilemedimBen bide bakcm kendilignden gtcek mi kilolarm aslnda kalca ve gobegme verdi hamilelik dogmdan snra gobek incek kalcayi azaltrsam brde tek basma bebek bakcm ya o yuzdn vereblrm dyrm kosustrmacada . Aynen cnm olmadi diyet listen varsa ole devam edersn
Ayni durumdayiz. Yarin bende sezeryana giricem. Donup duruyorumYataga yattim bakalim uyur muyum yarin sezeryana giricem 2. Cocuk degisik bir his insan 3 kisilik bir aileye alisiyo sonra 4. Geliyor galiba biraz da korku var icimde tekrar basa donmek bebege bakmak zor da geliyor. Insallah sezeryan sonrasi cabuk toparlanirim . Dualariniz benimle olsun.
Benim de senin gibi çok acıyor özellikle sol göğsüm daha fazla ağrıyor yanıyor emerken dudağımı ısırarak emziriyorum ben 20 haftadan beridir krem yağ ne varsa sürdüm çatlıyordu hamileyken şuan da öyle kalkan almamıştım kantaron yağı sürüyorum birde lansinoh almıştım onu da sürüyorum Doğum yaptığım gün soğan suyu sürdüm ve bir gün boyunca soğanı üstünde tuttum nafile yine kötü ve her geçen gün daha kötü oluyor sanki annem de emzirerek geçecek diyo dediğin gibi memenin ucunu tutuyor sadece hepsini alamıyor ben naparsam yapayım yine ucu kalıyor ağzında inş geçer de rahat rahat emziririzKizlar bizde günler yoğun geçiyor. Gaz sancıları ve emzirme ile boğuşuyorum. Meme ucu yarıklarım var çok acı cekiyorum. 2 gundur lohusalık psikolojisine girdim iyice bu yüzden. 2 saatte bir emdiği için yaralar gecmiyor. Lansinoh krem -ki 37. Haftadan beri kullandim- , göğüs kalkani, Ayva cekirdegi, dut kurusu suyu, bal mumu, e vitamini kapsülü ( bu biraz daha fazla rahatlatti) ne duyduysam yapiyorum. Henüz doğum yapmayanlariniza tavsiyem e vitamini kapsülünü göğsünüze sürün her gün. Çatlaklara çok iyi geliyormuş. Hamilelikte catlamaya başladığı için cok kişi hamilelik sonrası rahat geçirmiş bu evreyi. Ben yandım siz de yanmayın. Bebeğin düzgün emmesi memeye düzgün tutulmasi cok önemli ama yenidoganlar memeyi tam kavrayamiyor. Oğlumda da çok çekmiştim kızımda bu kadar olmaz diyordum ama malesef oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?