2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Senin için zor karar olacak canım. İyice düşün o zaman en sagkiklisina karar ver. Sonucta seni ve bebeginin iyiliğini için en doğru kararı sen verebilirsin

Kizlar persembe bebis geliyor ama dudagimsa cok kotu ucuk çıktı. Doğuma yakın daha riskliymiş. Krem sürüyorum ama geçecek gibi değil şiştikçe şişiyor. Inşallah birşey olmaz
Riskli miymiş neyi riskliymiş ki. Bugün ben de dudağımda kocaman bir uçukla uyandım sabahtan beri zoviraks sürüyorum ama şiştikçe şişiyo. Korkmalı mıyım

Senin için zor karar olacak canım. İyice düşün o zaman en sagkiklisina karar ver. Sonucta seni ve bebeginin iyiliğini için en doğru kararı sen verebilirsin
Işte keşke kesin sezeryan ya da kesin normal deseydi bu karar bana kalmasaydi diyorum bende çunkü hangisi dersem diyim pisman olcam digerinde aklim kalcak :)

Bugün kontrole gittim. 14 aralık net tarih artık. 2850 gram olmuş kızım hersey yolunda. Haftaya son kontrol ve anestezi uzmani ile görüşme var. Heyecan, korku, endişe tavan
Bu Arada doktorum hastane çantası için birkaç tavsiyede bulundu belki fikir olur diye paylaşayim.
Mutlaka 2 gecelik 1 pijama takımı al dedi. Hastane cok sıcak ince ve kısa kollu al mutlaka dedi. Üstüne ince bir sabahlik yeter dedi. Terlik büyük numara ve çok rahat birşey olsun giymesi dedi. Bana sorarsan sabo terlik en iyisi dedi. Hala almayan varsa fikir olsun. Depend ve lohusa pedi aldığımı söyledim. Aldiysan getir ama hastaneden verirler zaten dedi. Göğüs ucu icin ped, krem, koruyucu kapak getir yanında mutlaka dedi. Aklımda kalanlar bunlar. Haftaya detaylı konuşuruz tekrar.

Kizlar bizde günler yoğun geçiyor. Gaz sancıları ve emzirme ile boğuşuyorum. Meme ucu yarıklarım var çok acı cekiyorum. 2 gundur lohusalık psikolojisine girdim iyice bu yüzden. 2 saatte bir emdiği için yaralar gecmiyor. Lansinoh krem -ki 37. Haftadan beri kullandim- , göğüs kalkani, Ayva cekirdegi, dut kurusu suyu, bal mumu, e vitamini kapsülü ( bu biraz daha fazla rahatlatti) ne duyduysam yapiyorum. Henüz doğum yapmayanlariniza tavsiyem e vitamini kapsülünü göğsünüze sürün her gün. Çatlaklara çok iyi geliyormuş. Hamilelikte catlamaya başladığı için cok kişi hamilelik sonrası rahat geçirmiş bu evreyi. Ben yandım siz de yanmayın. Bebeğin düzgün emmesi memeye düzgün tutulmasi cok önemli ama yenidoganlar memeyi tam kavrayamiyor. Oğlumda da çok çekmiştim kızımda bu kadar olmaz diyordum ama malesef oldu.

Kac kilo almıstın kaçı dogumda kaçı sonrasinda gitti :)

Ben 65 le hamile kaldim en son doğumdan 3 hafta önce tartılmıştım 80 kiloydum 3 haftada ne kadar aldım bilmiyorum ama 6 kilo almış olsam 86 desek 16 kilo vermiş oluyorum 70 geldim en son 5 kilo bir fazlalık kaldı şimdi tam saglık ocagında kontrolümüz vardı o gün acil sezeryana alındım

Yok canım 12 Aralık’ta sezeryan günü aldım nasipse emzirince falan verilirmiş ya bakalım nasıl olacak tövbe tövbe diyorumda bunaldım iyice
Bende sorma iyice bunaldm benim gunumde belli degl ya iyice cldrdm brda cocgnda gelecgi yok iyice kaldim brda kaynanayla

Sağol valla içim rahatladı. 10 kilo aldiysan dedim 5 kg zaten cocukla gitmistir :) ama bayagi almissin sende icimi rahatlattin insallah verebiliriz bizde. Bende diyet yapip 15 kg vermistim pesine hamilelikle 22 kg aldim soranlara 7 kg aldim diyorum :):) kimsede yadırgamiyir zayıf anca 1 ay gorebildikleri için :)

Canim dogumdan sonrada kilo verme için konuşuruz. Çünku bende 22 kilo aldim ve nasil vercegimi bilmiyorum :)
Sende bendensn kız tatli tuzlu yemeylm bulgr dere otu yiyelm sut icin tatli yersek iyice siseriz ins emzirerek kilo veririz amin cnm senle o zaman baslarz dogumdan snra diyete falan:)

Ya catlak oluşumu aniden olur mu oluyomus demekki. Dün hiç bişey yoktu 1 cizgi göbegimin altinda vardi simdi bi baktım göbek deligimin çevresi her tarafı çatlamis. Birinden beddua aldim heralde :)

Sende bendensn kız tatli tuzlu yemeylm bulgr dere otu yiyelm sut icin tatli yersek iyice siseriz ins emzirerek kilo veririz amin cnm senle o zaman baslarz dogumdan snra diyete falan:)
Canim bana diyetisyenim sütlü tatlı ve bitter çikolata veriyodu cünkî tatlidan vazgecmeyecegimi biliyodu. Basta o eski diyet listelerimle başlarım. Onlara sadece bulgur vs gibi süt yapan şeyler eklerim ya da ara ogunler eger etki ederse devam etcem ama olmazsa tekrardan gitcem diyetisyene artik

Işte keşke kesin sezeryan ya da kesin normal deseydi bu karar bana kalmasaydi diyorum bende çunkü hangisi dersem diyim pisman olcam digerinde aklim kalcak :)
Hahhah aklında kalmasın bekle sancını çek bi güzel sancı sonra sezeryana git :)))) kendini dinle canım içinden ne geçiyorsa onu yap bende doktorumdan her ikisi içinde tavsiyeleri alıp öyle karar verdim

Ben bide bakcm kendilignden gtcek mi kilolarm aslnda kalca ve gobegme verdi hamilelik dogmdan snra gobek incek kalcayi azaltrsam brde tek basma bebek bakcm ya o yuzdn vereblrm dyrm kosustrmacada . Aynen cnm olmadi diyet listen varsa ole devam edersn

Allah kolaylık versin. Senin yerinde olsam benimde aklim kalırdı hep bir aceba okur yani. Güzel düşün güzel olsun alacağın karar en doğru karar olur umarim

Ben bide bakcm kendilignden gtcek mi kilolarm aslnda kalca ve gobegme verdi hamilelik dogmdan snra gobek incek kalcayi azaltrsam brde tek basma bebek bakcm ya o yuzdn vereblrm dyrm kosustrmacada . Aynen cnm olmadi diyet listen varsa ole devam edersn
Benim yaglar catı kemigine doluşmuş orasi neyle gider bilemedim

Bana sonda takılmadı, kum torbasi da koymadılar, karnıma bastıran falan da olmadi, ayılırken uyanma odası vardı orada uyandırıldım başımda bir hemsire belli araliklarla sürekli iyi misin diye sordu. Odama geldiğimde uyaniktim sadece biraz narkozun etkisi vardı. Gun icinde Idrara sıkıştım sürgü sürdüler. 6 saat sonra bir hasta bakıcı gelip üzerimi giydirdi. Pijama takimimi giydirdi karnini tutar dedi, hasta bezini baglayip uzerine çamaşırımı giydirdi, yedekte verdi, kollarimdan tutup yürüttü. 2 saatte bir yürüdüm. Zaten o gece kızım hic durmadi bende hic yatamadim. Verdikleri yedek hasta bezini kullandım, sonrasında lohusa pedi yeterli geldi eve gelince de normal pede gectim. Vücudum da ödem var doktor 10 gune kadar normal dedi, ozellikle ayaklarım davul gibi en son ayaklardan çıkarmış ödem. Gebelikte şişmedim sezeryan sonrası şiştim. Bir de ameliyathane de üşüttüm sanirim kaburgalarım agriyor ya da şu karına bastırma dediginiz işi bayginken yaptılar bilmiyorum, yatıp kalkarken zorlaniyorum. Ozellikle sol kaburgamin altina bıçak gibi sanci giriyor.

Ayni durumdayiz. Yarin bende sezeryana giricem. Donup duruyorum

Benim de senin gibi çok acıyor özellikle sol göğsüm daha fazla ağrıyor yanıyor emerken dudağımı ısırarak emziriyorum ben 20 haftadan beridir krem yağ ne varsa sürdüm çatlıyordu hamileyken şuan da öyle kalkan almamıştım kantaron yağı sürüyorum birde lansinoh almıştım onu da sürüyorum Doğum yaptığım gün soğan suyu sürdüm ve bir gün boyunca soğanı üstünde tuttum nafile yine kötü ve her geçen gün daha kötü oluyor sanki annem de emzirerek geçecek diyo dediğin gibi memenin ucunu tutuyor sadece hepsini alamıyor ben naparsam yapayım yine ucu kalıyor ağzında inş geçer de rahat rahat emziririz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…