2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Evet genel oldum, ama inan sezeryanin verdigi sıkıntılar su meme ucu çatlakları yaninda hiç bir şey her emzirmede etinden et kopuyormuş gibi acı daha feci geliyor
Evet genel oldum, ama inan sezeryanin verdigi sıkıntılar su meme ucu çatlakları yaninda hiç bir şey her emzirmede etinden et kopuyormuş gibi acı daha feci geliyor bana.
Ben de korkuyorum ondan. Bakalim ben neler yasayacağım. Lansinoh kullandım düzensiz aklıma geldikçe 2 haftadır falan. Benim de goguslerim cok hassastir. Suan bile catlak sizliyor arada. Bit donem kolostrum da g3ldi hatta ara ara. Dimdi o da uok. Sezeryanda hemen gelmiyor sütun diyorlar doğru mu? I nşallah geçer çabucak canim. Eminim birçok şeyi de denemisdindir. Az da olsa faydasını gördüklerini de paylaşırsan bize de ışık olursun.
Bu arada mastit te ve yaralarda lahana çok iyi geliyor diye duymuştum. Onu da denedin mi? Bir arastir istersen. Denemekten zarar gelmez.
Bir de gümüş kapak çok övüyorlar. Ben pahalı biraz diye almadım. Ama sana o da çözüm olabilir

Yok kaşımıyorumda yavaş yavaş oluşsaydı bari aniden oluştu :)
Meleklerimiz için herşeye değer napalim. Ama haklısın bu haftaya kadar kaymak gibi gel gel bir gecede çatla insanın morali bozuluyor.
Bende hergun kontrol etmeye çalışıyorum kendi capimda ama göremiyorum ki göğüsten hicbiryerimi. Eşime soruyorum bak bakalim diye yok diyor da moralimi bozmamak için söylemez o da biliyorum. Yüz ifadesinden de anlıyorum. Yarın geliyor allah ın izniyle benim bebişim. K3ndimi toparlayınca gorucem bakalım nerelerim ne kadar çatlamış.
Gelsin sonrası depresyonlar olmam insallahhh. Acaba olanı geciren yöntemler var mı ki?

Aynen cnm ben senin dogum yaptn diye biliyrdm daha yapmadn mi ben 22 kilo aldm nasl vercm onu dusunyrm kara kara ins duser kilom ya dogmdan snra yoksa kafsya iyice takarm :))
ayy bende 23 kilo aldım canım ya arkadaşlarım sürekli dalga geçiyo teyzeme benzedin şişko diye :) nasıl vercez bu kiloları?
ben hamile kalmadan önce 58 kiloydum şimdi 81 allahtan boyum 1.78 bakalım doğuma kadar kaç olucaz

Gobek kismi ve biraz bacaklarma atti pembeyken azaltablrm ondn dogmdan snra yapicm kullancm birsylee senn ckmadimi gercektn zor ya hersy
Ayy napalim bu haftalara kadar geldik çok sukur doğumu da atlatalım hayirlisiyla da illa vardır bir çözümü. Senin durumların zaten sikintili bir de çatlağı düşünme cnm. Basında bir çatlak var nasılsa dimi?
Benim basen ve popmda hamile kalmadan önce de vardı zaten. Ama diğer yerlerimi göremiyorum kii. Doğum sonrası bakicaz artık.

kizlar biseey danışmak istiyorum.ozel bi doktora gidiyorum bu zamana kadar normal dogum yaparsin demisti bende oyle istiyodum zaten.dun çatı kontrolu yapti ve ben aslinda acimamasina ragmen cok bagirdim.daha once ayni yerde bos gebeligimi sonlandirmisti korktum agladim. doktor da sen simdiden boyleysen dogumda napcan dedi persembe gunune sezaryen olmaya karar verdik.ama simdi eve gelip sakince dusununce yanlis mi karar verdim diyorum ne yapacagimi bilmiyorum gercekten.

Kızlar benim de günüm belli 19 Aralık ama hala eksiklerim var. Çarşıya çıkamadığım icin herseyi internetten almak zorunda kalıyorum. Ama emzirme atletini ve sütyenine cesaret edemedim internetten almaya. Kullanan arkadaşlar var mi acaba yardımcı olabilecek :KK54:

Bu son haftalarda ishal sorunu yaşayan var mı kızlar? Özellikle sabah kalkinca?
Ben varım karın ağrısı oluyor diyorum tamam kesin doğurcam lavoboya gidiyorum ishal gibiyim.sonra ağrım gidiyor.bu seferde belim ağrıyor.doktora gidiyorum normal diyor artık doğum yaklaştı diyor.bende böyle çekiyorum.banyo oluyorun sürekli

Ben varım karın ağrısı oluyor diyorum tamam kesin doğurcam lavoboya gidiyorum ishal gibiyim.sonra ağrım gidiyor.bu seferde belim ağrıyor.doktora gidiyorum normal diyor artık doğum yaklaştı diyor.bende böyle çekiyorum.banyo oluyorun sürekli
Aynı s3kildeyim canim. Ağrılı ishal. Ve bebek hareketleri de çok. Normalmiş miymis yani ???

kizlar biseey danışmak istiyorum.ozel bi doktora gidiyorum bu zamana kadar normal dogum yaparsin demisti bende oyle istiyodum zaten.dun çatı kontrolu yapti ve ben aslinda acimamasina ragmen cok bagirdim.daha once ayni yerde bos gebeligimi sonlandirmisti korktum agladim. doktor da sen simdiden boyleysen dogumda napcan dedi persembe gunune sezaryen olmaya karar verdik.ama simdi eve gelip sakince dusununce yanlis mi karar verdim diyorum ne yapacagimi bilmiyorum gercekten.
Canim yasadigin uzucu olayin etkisinde kalman tramvayi hatirlaman gayet dogal. Kolay değil sonuçta yasadigin.
Bu sorunun cevabını en iyi sen bilirsin. O olayi unutup karnındaki bebeğine ve gecmis kaybına değil suanki kavuşmana odaklanmakta zorlanacaksan psikolojik olarak hazir değilsen sezeryan mantıklı. Sağlam bir psikolojide olmalısın ki doğum sonrası da yetebilmelisin bebeğine.
Peki sezeryan için başka bir sebep yada riskin var mı? Bunu da düşünmelisin çünkü takvimine baktigim da artık miladi gelmiş bebişin.
Sor bakalim yüreğine yapabilirim diyor mu?

Ay kızlar acele etmeyin bir gün dursa kar kardır valla çok kötüyüm uykusuzum bebeğim uyanmıyor emmiyor 3 kilodan 2.800 oldu sarılık oldu doktor emzir sık sık diyor hiç ememiyor hemen uyuyor napcaz ya varmı fikir verecek valla çok bunaldım ağlıyorum
Cnim kizim öyleydi.hiç uysnmiyirdu biraksaydinda herhalde asla uyanmazdi.yüzünü hafif islatiyordum, altını aciyirdum, ayaklarından gidikliyordum vs okadar uğraşa rağmen üç yudumluk alıp tekrae uyku modu.benimde çok agladigim günler oldu sürekli doktora goturuyordum uyanmiyi diye.Biraz sabret bi kac güne açılır.Ama yeni doğan doktoru kızıma bi iğne yapmıştı.ondan sonra daha bi enerjik olmuştu.

Canim yasadigin uzucu olayin etkisinde kalman tramvayi hatirlaman gayet dogal. Kolay değil sonuçta yasadigin.
Bu sorunun cevabını en iyi sen bilirsin. O olayi unutup karnındaki bebeğine ve gecmis kaybına değil suanki kavuşmana odaklanmakta zorlanacaksan psikolojik olarak hazir değilsen sezeryan mantıklı. Sağlam bir psikolojide olmalısın ki doğum sonrası da yetebilmelisin bebeğine.
Peki sezeryan için başka bir sebep yada riskin var mı? Bunu da düşünmelisin çünkü takvimine baktigim da artık miladi gelmiş bebişin.
Sor bakalim yüreğine yapabilirim diyor mu?
sezeryan icin baska bi sebep yok aslinda.acilmam falan da yok.zaten simdiden tukenmis gibiyim dogum sonrasi ne halde olcam hic bilemiyorum.

Merhaba kızlar tüm mesajları okuyamadım cevaplayabildiğim kadar cevaplamaya çalıştım kaçırdıysam kusura bakmayın. Dün mecburi sezaryen oldum çünkü o kadar suni sancıya rağmen açıklığım 2 cm bile olmadı ama sancı çektiğimden dolayı sütten avantajım oldu çok şükür. Azda olsa geliyor sütüm. Sezaryen de sorunsuz geçti ama sonrası kabustu maalesef benim bünyemle ilgili sakın korkmayın doğumla ilgisi yok ufak bir panik atak geçirdim bir müddet nefes alamadım falan çünkü aşırı heycan yapmıştım. Birde tüm gün çok yorgun uykusuz ve açtım. Muhakkak enerjinizi yüksek tutmaya çalışın öyle bir tavsiyem var size. gerisinden korkmayın doktorunuza güvenin herşey iyi oluyor. Bebişimle iyiyiz şimdi uyuyor :) maşallah diyeyim çok küçük nasıl tutacağımı bile şaşırıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun olsun ❤️
geçmiş olsun..bebeğin de hayırlı olsun canım

canım sen kendini kasmışsın bu da çok normal herkes bu muayeneden çekinir.bu da sezaryen sebebi değildir.bence boş yere sezaryen seçme senin ve bebeğin için sağlıklı olan normal doğum yapabilirsin bunu.Allah bizi bu güçte yaratmış.

Canım ben de Nahit beyde spinal sezeryan oldum, rahat ol Dr bey çok ilgiliydi ve sondayı uyuşunca taktı bayan bi ameliyat teknikeri hiç acı hissetmedim. Belden uyuşturma sırasında Dr bey beni tuttu ve her aşamayı anlattı. Hemen bişeyler yedirdi gaz çıkmasını falan bekletmedi dolayısı ile halsizlik pek yaşamadım. Sağlıklı doğumlar diliyorum hepinize.
Teşekkürler canım sağolasın içimi rahatlattın

sezeryan icin baska bi sebep yok aslinda.acilmam falan da yok.zaten simdiden tukenmis gibiyim dogum sonrasi ne halde olcam hic bilemiyorum.
Sakin kal. Gonlunu ferah tut. Dusunmemeye calis. Allah senin için en hayirlisni zaten verecektir. Başı da son günleri de hep kaygılı stresli zaten bu hamileliğin. Doğunca da bitmeyecek bu kaygılar. Annelik sanırım bunu gerektiriyor.
Bak bende düşük yaptığım hatta dusugume sebep olan hastanede doğum yapicam yarın. Yakınından geçmem diyordum ama imkanlarından ve yakınımdaki en iyi hastane olduğundan dolayı yine tercih ettim. Tabiki gerekli her sikayetimi heryere yaptim ve hastaneden ve suanki doktorumdan tek sartim o düşüğüme sebep olan pislik karıyı asla görmemek asla karşılasmamakti.
Kaybimin acısı tabi ki derinlerde icimde yara. Ama karnımdaki sukur sebebim. Rabbimin vardır bildiği ki bir meleğimi alıp bunu verdi şükürler olsun.
O yasadigin acıyı kaldır biryere ve nasıl iyi hissedeceksen bir an once kararını ver. Kararsızlık mahvediyor insanı.

Kızlar benim de günüm belli 19 Aralık ama hala eksiklerim var. Çarşıya çıkamadığım icin herseyi internetten almak zorunda kalıyorum. Ama emzirme atletini ve sütyenine cesaret edemedim internetten almaya. Kullanan arkadaşlar var mi acaba yardımcı olabilecek :KK54:
Cenm ben de internetten pentiden almıştım. Bir beyaz bir siyah almıştım. Çok memnunum sürekli onları kullanıyorum. Emzirme sütyenlerimi hiç kullanmadım henüz.

Back
X