- 31 Ocak 2016
- 192
- 121
- 53
- 29
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #39.121
Kaburga bel ağrısı mahvetti beni de bi de şimdi bacaklar eklendi dediğin gibi gelselerde cümleten rahatlasak :) :)Benimkide geriniyor herlde :)) ahh gelselerde rshatlssak artk ya birseyde kalmadi
Kız iyice bunaldm arfk cksn istyrm bi cksa rahatlasam ya ayy hadi aclman olur cnm ins belki bugun aksama dogurrsn:)Kaburga bel ağrısı mahvetti beni de bi de şimdi bacaklar eklendi dediğin gibi gelselerde cümleten rahatlasak :) :)
Her ikisinin de yan etkisi fazla diye duydum gaz damlasına başladık akşam 7 buçukta veriyorum gecemiz daha sakin geçiyor ama gündüz huzursuz maalesef.Canım ben her gün sabah aç karına çörekotu yağı içiyorum. Sanki diğerlerine göre daha kolay çıkıyor gazı. Gün içerisinde rezene içiyorum. Bi dene istersen sen de çörek otu yağını. Belki faydası olur.
Haha benimde arkdsmn erkek altni degstrrken ceknrdim pipiei bianda kalkyr allahtan yuzume gelmediBiz de 2 gunluk olduk kizlar. Dun gece bayagi zor gecti, evimizde ilk geceydi. Pipisi de fena krem fitil falan kullandik. Gece altini degistirirken ayaklari buz gibiydi esim de ayak ucunde ayaklarini opuyordu resmen adamin agzina isedibizim yatak batti bir de onunla ugrastik. Surekli emmek istedi hic huzurlu degildi, emebiliyor da ama gun icinde 1 kere kaka yapip 3 kere falan cisli bez degistiriyoruz. Yarin kontrolumuz var sanirim sutum az veya yaramiyor ya da etkili emziremiyorum.
Sabah 8 bucukta uyudum. 11'de annem uyandirdi. Bir suru kizdi. Sen daha kahvalti yapmamissin nasil sutun olacak. Evde her zaman hazir bir corba bir sut bulunsun, 8 bucukta yatmadan once icseydin niye uyudun diye bir suru laf saydikayinvalidem bende ama kadincagiz bir sey diyemiyor, hosaf falan yapmis. Bir suru kuruyemis getirdi, yemek temizlik yapiyor ve bana surekli dinlen diyor. Tabi ben dinlemeyince de bir sey diyemiyor Insallah ilk 2 gun icin sut olmamasi, emzirememe durumlari falan normaldir. Sut artirici caylari bugun aldirdim esime bakalim nasil olacak...
Bizden bu kadar kizlar.
Bebeğe vermiyoruz ya sorun olmaz sanırım. Ben de gaz damlaları zararlı diye kullanmıyorum. inşallah rahatlar kuzularHer ikisinin de yan etkisi fazla diye duydum gaz damlasına başladık akşam 7 buçukta veriyorum gecemiz daha sakin geçiyor ama gündüz huzursuz maalesef.
Canım çok norml ama sütünü sağıp vermeyi dene, colostrum u çekmesi zor oluyor yeni doğan için. önce bebişi göğsünde tut 20 dk falan denesin çekmeyi. Sonra sağ sütünü biberon kullanmal istemezsen çay kaşığı ile ver ağzına şekeri düşmesin. sütüm az diye düşünme, bebiş emdikçe artacak ilerleyen günlerde .Biz de 2 gunluk olduk kizlar. Dun gece bayagi zor gecti, evimizde ilk geceydi. Pipisi de fena krem fitil falan kullandik. Gece altini degistirirken ayaklari buz gibiydi esim de ayak ucunde ayaklarini opuyordu resmen adamin agzina isedibizim yatak batti bir de onunla ugrastik. Surekli emmek istedi hic huzurlu degildi, emebiliyor da ama gun icinde 1 kere kaka yapip 3 kere falan cisli bez degistiriyoruz. Yarin kontrolumuz var sanirim sutum az veya yaramiyor ya da etkili emziremiyorum.
Sabah 8 bucukta uyudum. 11'de annem uyandirdi. Bir suru kizdi. Sen daha kahvalti yapmamissin nasil sutun olacak. Evde her zaman hazir bir corba bir sut bulunsun, 8 bucukta yatmadan once icseydin niye uyudun diye bir suru laf saydikayinvalidem bende ama kadincagiz bir sey diyemiyor, hosaf falan yapmis. Bir suru kuruyemis getirdi, yemek temizlik yapiyor ve bana surekli dinlen diyor. Tabi ben dinlemeyince de bir sey diyemiyor Insallah ilk 2 gun icin sut olmamasi, emzirememe durumlari falan normaldir. Sut artirici caylari bugun aldirdim esime bakalim nasil olacak...
Bizden bu kadar kizlar.
sütünden geçer diyorlar ben de arada kaldim bu konuda, biogaia damla önerdi çocuk doktorumuz ama henüz 3 gün oldu bakalım etkisi olacak mıBebeğe vermiyoruz ya sorun olmaz sanırım. Ben de gaz damlaları zararlı diye kullanmıyorum. inşallah rahatlar kuzularsezaryenden sonraki gün biraz gaz sancım oldu baya kıvrandırdı, yazık yavrucaklar iyi dayanıyor yine
Alt acma kullaniyorum ama 1 metre oteye fiskirtacagini da dusunmemistim :) gayet iyi simdilik canim sleepy. Daha 2 gun oldu gerci ama insallak pisik olmaz. Sorma hic beklemiyordum ben de dogurmayiHaha benimde arkdsmn erkek altni degstrrken ceknrdim pipiei bianda kalkyr allahtan yuzume gelmedicanm alta alt acma kullan at kullanmyrmsn sleppy nnkini paket olarak aldm onu kullancm cnm sleppyden memnunmsn bende sleppy aldm 1 ve 2 numra setli bakalm ins pisik olmaz kizim:) benden once dogrdn ya halen soktym ya brde dyrdn en son ben dogrcm dye bak:)
Sagma makinesi almadim canim ama sari sut bitti artik. Sut beyazi gibi bir sut var su an bazen cok az sari oluyor. Yarinki kontrole gore artik makine aliriz donuste, biberon istemedim cunku dun emzik verdim tutacak mi diye. Hemen yapisti bir de eliyle tutuyorCanım çok norml ama sütünü sağıp vermeyi dene, colostrum u çekmesi zor oluyor yeni doğan için. önce bebişi göğsünde tut 20 dk falan denesin çekmeyi. Sonra sağ sütünü biberon kullanmal istemezsen çay kaşığı ile ver ağzına şekeri düşmesin. sütüm az diye düşünme, bebiş emdikçe artacak ilerleyen günlerde .
Ben her yere alt açmadan serdim kuzum, reflü yataği almıştım onun içinde var park yatağa da serdim ama henüz onun içinde yatırmadım hiç, reflü yatağı ile yanimda uyuyor, altini değiştirmede maalesef sürekli çiş yapıyor benimki islak mendili sıcak suya koyuyorum yine de yapıyor, bir de zayıf olduğu için bacak kenarından çiş i taşıyor benim oğlumun :))
Haha artk altini degistrrken cekinerek yaparsnAlt acma kullaniyorum ama 1 metre oteye fiskirtacagini da dusunmemistim :) gayet iyi simdilik canim sleepy. Daha 2 gun oldu gerci ama insallak pisik olmaz. Sorma hic beklemiyordum ben de dogurma
Kızlar doktorumuz gaz sancısı icin aguline verdi günde 3 kez 1 cay kasıgı. Çokta faydasını gördük sizinde aklınızda olsun
Ama reçetesinde 1 ay icinde tüketilmeli diyor . 1 ayda mümkün değil bitmez o ilaç ve her ay yeniden mi almamız gerekecek . Cok saçma bari şişeyi kucultup fiyatı düşürseler günahBize de doktor onu verdi, bugün sayesinde 2 saat kesintisiz uyudu yavrum.
Sagol canim. Bana gore zordu ama herkes cabuk oldugunu soyluyor. Ben agrisiz dusunuyordum galiba normal dogumu ama 10.30'a kadar cektigim sancilar dayanilabilir seviyedeydi.Koalina canım hayırlı olsun güle güle sağlıkla büyüt oğluşunu Doğumun nasıl geçti belki yazmışsındır kaçırdım konuşmaları hep
Sut 3.gunden sonra aciliyo canim merak etme devam et emzirmeyeBiz de 2 gunluk olduk kizlar. Dun gece bayagi zor gecti, evimizde ilk geceydi. Pipisi de fena krem fitil falan kullandik. Gece altini degistirirken ayaklari buz gibiydi esim de ayak ucunde ayaklarini opuyordu resmen adamin agzina isedibizim yatak batti bir de onunla ugrastik. Surekli emmek istedi hic huzurlu degildi, emebiliyor da ama gun icinde 1 kere kaka yapip 3 kere falan cisli bez degistiriyoruz. Yarin kontrolumuz var sanirim sutum az veya yaramiyor ya da etkili emziremiyorum.
Bizden bu kadar kizlar.
Harika çok sevindim senin adına canım :) hep böyle kolay olur inşallah.ben 10 saat sonra kendime geldim ertesi gün bir kaç adım attım oda zorla. Maalesef biraz zordu benimki sezaryendı ve zor bir sezaryendı. Kimse benim gibi olmasın inşallah.Sagol canim. Bana gore zordu ama herkes cabuk oldugunu soyluyor. Ben agrisiz dusunuyordum galiba normal dogumu ama 10.30'a kadar cektigim sancilar dayanilabilir seviyedeydi.
11.30da dogum yaptim o aradaki 1 saat zor geldi bana ama doktor cok rahat oldugunu soyledi. 2 ebe katildi onlar cok tatliydi, elimi yuzumu seve seve cok nazik davranarak ve konusarak moral verdiler hep.
Cok sukur atlattik, sezeryan planlarken normal dogum oluverdi birden ama iyi de oldu, 1 saat gecmeden ayaga kalktim.
Anladım canım ben çok faydasini gördüm sağma makinesinin, ilk günlerde sarilik olmamasini ona borçluyum elimle sağsam o kadar çıkaramazdım bebiş uyuyup emmedigi zamanda sağıp verdim hep.Alt acma kullaniyorum ama 1 metre oteye fiskirtacagini da dusunmemistim :) gayet iyi simdilik canim sleepy. Daha 2 gun oldu gerci ama insallak pisik olmaz. Sorma hic beklemiyordum ben de dogurmayi
Sagma makinesi almadim canim ama sari sut bitti artik. Sut beyazi gibi bir sut var su an bazen cok az sari oluyor. Yarinki kontrole gore artik makine aliriz donuste, biberon istemedim cunku dun emzik verdim tutacak mi diye. Hemen yapisti bir de eliyle tutuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?