- 22 Kasım 2010
- 11.339
- 20.394
- 598
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #39.081
Rabbim yardımcın olsun canım bir avazda sağlıcakla kucağına al inşallah.Doktorla konuştum hastaneye gec dedi. Suanda 7-8 dakikada bir sancim var. Sanki az az su geliyor yada ben sanciyla altima kaçırıyorum bilemiyorum.
Memeyi tutuyor hemen canm. Acıkınca kendini kaybediyor benim kız. Meme yada biberon ne olsa kapıyor. Meme reddi olmadı çok şükür. Hızlı kilo aldı zaten. Doğumdan sonra 1800’e kadar düşmüştü şuan 2700 oldu. Doktor da şaşırıyor.Saol canm. Gobek dusmeden yikayamiyorum daha ben. Gogsunu hemen aliyo mu canim bebegin ya? Kizim cok zorlamaya basladi illa kivraniyo istemiyor zorla tutturuyorum. Sutunu sagip da veriyordun ayni zamanda galiba, meme reddi olmadi dimi sizde masallah olmasin da. Memeyi nasil kolay tutturucam bilmiyorum moralim bozuluyor artik
canım ateş varsa yapmazlar erteleyebilir birkaç gün ...doktorunu durumdan mutlaka haberdar et grip ve ateş olunca anestezi tehlikeli olabiliyor o yüzden yapmıyorlarKizlar uyanik olan var mi bilmiyorum bana yardim edin. Sabah 8de sezeryana gireyecegim ancak aksam 7den beri atesler icindeyim . Bogazim.yaniyor atesim 38leri gördü cok sukur bebegim hareket halindeydi hep ama nasil olacak bu haldr alir mi beni doktor acaba kendimi hic iyi hissetmiyorum suan atesim 37.5. Benim icin dua edin lutfen düşsün sabaha birseyim kalmasin
aynı sancıyla ben de 2de uyandım .akşam da vardı sonra geçti 2de tekrar başladı 5te geçti .bakalım benim de sezaryendi cumartesi ama dün iyi bir yoklama çekti..haberdar et canimKızlar saat 4te kasik ağrısı ile uyandım. Sanki adet olacak gibi bir ağrı. Ayni zamanda büyük tuvaletim var sanki. Belki 10 kere yaşadım şimdiye kadar aynı sancıyı. Arada geçiyor 10-15 dakika sonra başlıyor. Cuma sabah sezeryanim var korkuyorum erken gelirse diye. Simdi dusa girdim temizlendim. Oturdum tırnaklarımi falan kesiyorum. Güya yarin maniküre gidecektim. Insallah yalancı sancidir bunlar.
Memeyi tutuyor hemen canm. Acıkınca kendini kaybediyor benim kız. Meme yada biberon ne olsa kapıyor. Meme reddi olmadı çok şükür. Hızlı kilo aldı zaten. Doğumdan sonra 1800’e kadar düşmüştü şuan 2700 oldu. Doktor da şaşırıyor.
Onuda deniyim cok sagolBanada en iyi sütümle ovmak geldi benimki kabuk bağlamıştı yumuşatti o kadar acimiyor dene istersen
1 bardak suya 1 cay kasigi ingiliz karbonati atiyorum. Emzirmeden once ve sonra o suyla siliorum. Su ilik olucak ama ne cok sicak ne soguk. O karbonat pamukcuk olusumunuda engelliyormus. Tekrar yikama yani o karbonatli gogsu alsin. Ben yurt disinda yasiyorum suan annem ve kayinvalidem yanimda onlarda zamaninda oyle yapmislar hep . Bide ben bi tek emzirmede dedil aklima geldikce yapiyorum. Ilk yaptiginda biraz yakiyo o iyi bisey ama korkma oyle oyle iyilesioCanım karbonatlı suyu sürdüğünde emzirmeden önce yıkıyor musun göğsünü? Birde ortalama bi bardak suya ne kadar karbonat atıyosun . Pamukcuk olmasınıda engellşyormus karbonat
hadi ya atamazsan en fazla 1 haftaymis genelde de turmustu çevremden 2-3 güne yakındır o zaman senin
İsalalh bende simdi uyandım sana bakmak için girdim,foruma hemen hadi hayırlısı olsun insallah
Ya bana da doktor sütün yetiyor neden mama veriyorsun diyor da benim kız doymayınca ağlıyor ve uyumuyor. Ama mamayı yiyince mışıl mışıl uyuyor. Ne yapacağımı şaşırdım valla.Benimde öyle oldu ne versem tutuyor dudagıma yüzüme yapışıyor acıktıgında. Bende sütümle doymadıgı için mama veriyordum dün 1 aylık kontrole gittik 3300 olmuştu 2100 gramdan doktor mamayı kes dedi azaltatak kes doyuyordur o dedi. Gğnde 5 6 kez idrarı degiştiriyosan doyuyordue dedi
Ya bana da doktor sütün yetiyor neden mama veriyorsun diyor da benim kız doymayınca ağlıyor ve uyumuyor. Ama mamayı yiyince mışıl mışıl uyuyor. Ne yapacağımı şaşırdım valla.
Maşallah kuzuya, ne kadar ve kaç kez mama veriyordun canım ?. Ben de mama verdim şimdi biraz azalttım. idrar ve kaka yapıyor baya ama çok kilo almamış gibi görünüyor oğlum. Acaba bana mi öyle görünüyorBenimde öyle oldu ne versem tutuyor dudagıma yüzüme yapışıyor acıktıgında. Bende sütümle doymadıgı için mama veriyordum dün 1 aylık kontrole gittik 3300 olmuştu 2100 gramdan doktor mamayı kes dedi azaltatak kes doyuyordur o dedi. Gğnde 5 6 kez idrarı degiştiriyosan doyuyordue dedi
Şaştık vallahi, ama umrumda\değil ne yapsam alınacak yer arıyor resmenAyy ne kadar benziyolar bizdede durum aynı ama seninki en azından küsup gitmiş benimki alınıyo gitcek gibi yapiyo tam kapidan cikarken geri dönüyo.
Maşallah kuzuya, ne kadar ve kaç kez mama veriyordun canım ?. Ben de mama verdim şimdi biraz azalttım. idrar ve kaka yapıyor baya ama çok kilo almamış gibi görünüyor oğlum. Acaba bana mi öyle görünüyor
Gerçekten şaşırdım canım. Hiç bişey dememişsin ve uyarıların da hepsinde haklısın. Şu lohusa yanında kalanlara da eğitim verilmeli bence. Sen çocuğa bakmak için durmuyosun kardeşim sen gelen giden misafiri ağırlamak ev işlerini yapmak için kalıyosun. Annesi nasılllll isterse öyle bakar ne isterse onu yapar. Çocuğa mama dayamak ne demek. İnsan zaten başka çocuğa bırak ağzına biberon dayamayı dokunsa bebeğine içi gider o haldeyken. Bence küsmesi hayırlı olmuş en azından bi süre rahat bırakır seni. Eşinin de destek olmayıp sana çıkışmasına üzüldüm. O annesiyle olan tartışma için mi bağrıştınız başka mesele yüzünden miHala tepkiliyiz maalesef. Ama o benim ücretsiz izne ayrılmama taktı hissediyorum. Ben de hastanedeyken ahdettim oğlum emmese mama alsa sadece yine de 6 ay bırakmayacağım dedim kendime.
alındığı şeyler de sunlar, ilk gun biberonla mama verildi kendi verdi hemen yatirdu bebeği dedim anne gazını çıkarmak gerek, bizim zamanda verip yatırırdık dedi. sonra baktım biberonla bebeğe mama verirken sürekli ağzının içine itip çıkartıyor dedim anne yoruluyordur bekle o çeker bi şekilde yani ağzındaki meme ya da biberon çekilmez benim bildiğim, yana çevirerek çıkartırız biberonu ben böyle öğrendim, buna da alınmış.
En son da evime geldi 3. gündü. Ben dikişlerden eğilemiyorum diye çocuğun altini konsolun üstünde degistiriyorum, alt açma bezini serdim duruyordu. Onu alip toplamış ben de dedim ki anne onu niye kaldırdın her değiştirmede açıp toplayamam ağrım var zaten. başladı kendisi de ben dağınıklığa gelemiyorum falan, sonra da benim yeleğimi çocuğun park yatağına fırlattı sevmiyorum dağınıklığı dedi. Hiç seslenmedim.
Bunun üzerine 1 saat sonra çocuğu anakucağına koyup hastaneye gideceğiz, hangi battaniyeyle sarsak falan ayarlayamadık o anda ben de anne bunu üzerine örtelim, diğeri ince onu da rüzgar dan korusun diye kapatırız dedim vay sen misin bunu diyen, ne haliniz varsa görün ben karışmıyorum deyip evden çıktı gitti. Allahtan eşim de yanımızdayken oldu olay benim söyleyiş tarzımı falan gördü yani.
Lohusa olan bendim ama benden başka herkes bir şeye alındı, eşimle hiç yapmadığımız şekilde bağırdık birbirimize kavga ettik çocuk kucağımda ağladım, sütüm kesilecek diye korktum...
Ben kin tutmam konuşurum falan ama gözümde değeri samimiyeti kalmadı maalesef. Kendi olumsuz bir şey diyeceği zaman ben senin annenim alınma deyip söyler . Ben kötü hiçbir şey demediğim halde bunları yaptı.
Söylerim canım inşallah uzatmaya çok girmeyiz doktora gidince yazarım buraya bakalımCanm eger cuma olursa solersn bakalm bende heyecnlandm sen benden ondesin :))
Ciddmsn cnm ayy merk ettim simdi kendilignden gelr belki:)) ins tutar cnm yahadi ya atamazsan en fazla 1 haftaymis genelde de turmustu çevremden 2-3 güne yakındır o zaman senin
Gözün aydın canım :)Gunaydin herkese. Aralık anneleri yavaş yavaş sırasını savdıkça heyecan basıyor:) esim bugun taburcu oluyor Cok sukur oğlum acele etmedi babasını bekledi:)
Bende doktora çıkışı şaşırdı heralde kaburgamda tüm baskılar dedim o da evet daha rahme baskı yapmamış dedi yukarda hala benimkide ablası gününden bi gün önce geldi bu sefer sanki 9 ayı hiç doldurmamışız gibi yukarıda beyfendiBen de öyleydim 5 gün gecikmeli geldi beyefendi. Hiç belli olmuyor bu işler bir bakıyorsun ağrı sancı Nisan vs hiçbir şey yok, bir bakıyorsun ertesi gün dogumdasin. Bir önceki gebeliğimde de böyle oldu, son kontrolde hiçbir belirti yoktu nst de sancı da yoktu ertesi sabah hastaneye zor yetiştim:) benim bebeklerin baslari son kontrolde dahi yukarıdaydi, doğum esnasında indiler. Yani o da bir kriter degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?