- 10 Ocak 2018
- 939
- 552
- 53
- 34
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #43.061
Bu kadar zor olduğunu görünce bencede cesaret edemezler gibi :)Güvenmekten başka çağremiz yok canım. O bebiş olursa ne kadar zor olacağının farkındadır onlarda merak etme. Daha birini buyutemedik. :)
Gazı var mı bizimki kötü ya
Karma yaparak iyi yapmışsın canim. Mamayı bırakmayı neden istiyorsun? Doktor ne dedi? Erken ve kilosu biraz az doğmuş. Ve süt artı mamayı karma vererek çok mantıklı dengelemişsin.50 günlük olduk canım ilk ay günde 3 defa 30 CC mama ile 500 gram almıştı son 1 haftasinda 2ye düşürmüştüm. Doktor kontrolünde çok az dedi 36haftalık doğdu 2100 gram. Her emzirme ardına 30 CC yaptım 2 hafta boyunca gerçekten çok güzel kilo almaya başladı aslında emmesi de güçlendi. Son 1 haftada da 60 a çıkardım ama bazen 20 CC bırakıyordu. Bir de göğüslerim dolu olunca uykuya dalıyor uyanmıyor o zaman da vermiyorum mamayı. Ama bazen çok karmaşık oluyor. Mama ardına da emmek istiyor. Ben de emziriyorum sonra yine doymadı emerken yoruldu hissine kapılıp tekrar bı 30 CC mama yapıyorum bunu da bazen bitiriyor bazen yarısını içip uyuya kalıyor.
Şimdi bırakmayi çok istiyorum ama bı yandan da aç birakmayayim diyorum .
Doğru diyorsun canım, ya içimde bazen beni bırakırsa endişesi oluyor. İnşallah olmaz öyle bir sey. Şu anda sağım yapmıyorum ama olursa da makine alıp sağıp biberonla verebildiğim kadar veririm.Karma yaparak iyi yapmışsın canim. Mamayı bırakmayı neden istiyorsun? Doktor ne dedi? Erken ve kilosu biraz az doğmuş. Ve süt artı mamayı karma vererek çok mantıklı dengelemişsin.
Çok sorun yaratmıyorsa meme reddi yoksa mama vermekde sakınca yok bence. Asıl birden kesersen uyku problemleriyle karşılaşabilirsin bir müddet.
Canim bence makina daha iyi ceker elle cok zor olur benim manuel ama elektrekli olsaydi jesin dsha iyi cekerdi bence nakina kiralaBenimki de 60 tam bitince gozleri kapanmaya basliyo.
Ben elle sagdiginda iikisi toplam 50 cclik falan cikti.makina daha mi iyi ceker yoksa elle sagmayla ayni mi ?
Ben de hastaneden kiralayim diyorim elimle sagiyorim ama cok zor olugo
Yani aslında çok gaz çıkarıyor hem alttan hem üstten. Ama bazen bacaklarını yukarı çekerek ıkınıyor. Bilmiyorum ki canm arada oluyor galiba gazı.Gazı var mı bizimki kötü ya
50 günlük olduk canım ilk ay günde 3 defa 30 CC mama ile 500 gram almıştı son 1 haftasinda 2ye düşürmüştüm. Doktor kontrolünde çok az dedi 36haftalık doğdu 2100 gram. Her emzirme ardına 30 CC yaptım 2 hafta boyunca gerçekten çok güzel kilo almaya başladı aslında emmesi de güçlendi. Son 1 haftada da 60 a çıkardım ama bazen 20 CC bırakıyordu. Bir de göğüslerim dolu olunca uykuya dalıyor uyanmıyor o zaman da vermiyorum mamayı. Ama bazen çok karmaşık oluyor. Mama ardına da emmek istiyor. Ben de emziriyorum sonra yine doymadı emerken yoruldu hissine kapılıp tekrar bı 30 CC mama yapıyorum bunu da bazen bitiriyor bazen yarısını içip uyuya kalıyor.
Şimdi bırakmayi çok istiyorum ama bı yandan da aç birakmayayim diyorum .
Yok cnm ya eşim sabah işe gidiyor diye kaldırmıyorum oda uykusuz olmasın diye dua dün baya okudum rabbim yardımcımız olsun anne olmak böyle birşeymişCanım eşin yardımcı oluyor mu, biraz o alsın kucağına . Bir de ben de unutuyorum ama dua okuyor musun canım. Allah tan yardım dilemekten başka yolumuz kalmıyor kuzum inşallah geçecek sabır edelim
Ben denedim 2-3 kullanımda pişik yaptı hemen sleepye geri döndüm inceliği ve yumuşaklığı hoşuma gitmişti ama bize yaramadı bi arkadaşta kullanıyor ona bişey yapmadıKızlar bu a101 in bebek bezini kullanan var mı? Prima gibi diyorlar. Acaba nasıl kalitesi falan denemeye değer mi ki
Benim nöbet başladı canım 2 saat uykuyla duruyorum dün gece hiç uyumadım sabah 2 saat uyudum işteYok cnm ya eşim sabah işe gidiyor diye kaldırmıyorum oda uykusuz olmasın diye dua dün baya okudum rabbim yardımcımız olsun anne olmak böyle birşeymiş
İstetmiyor cnm ya kusuyor çok denedim midesini bulandırıyor gerçekten çok zor dün sabah 11 kadar uyumadı ben zombi gibi geziyorum ne iş be yemek ne uyku ikinci çocuk olsaydı napardım diyip şükrediyorum halimeEmzik vermeyi denesen.ben zorla tıkıştırıyorum her seferinde ağzına ancak onu emerken az biraz dalıyor.bir yandan da sallıyorum sürekli.cidden uyumayan bebek çok zor
Hamak ben çok istedim dediğim gibi caydırdılar beni ama alayım yeter ki uyusun biz mahvoldukCanım ablam hamak kullandı onun içinde çok güzel uyuyordu yeğenim uyuduktan sonra alıp yatağına koyuyordu geceleri. Gündüz çok iyi oluyordu onun içinde uyuyordu uyandıkça sallıyordu. Ben de şu an almaya niyetlendim valla.
Geçer cnm korkma ben asıl karma aşılarını düşünüyorum onlar birde ateş yapıyor inş hepimizin sorunsuz geçerBize de hemsire bu asi ates cikartmaz dedi.evet atesi cikmadi cok cok sukur ama coddi anlamda dün cok huzursuzdu aabah 6 buckta uyudu.oncesinde asla hic uyumadj.
3gün çok fazla değilmi bilemedim ama Cuma’ya kadar imkanın varsa bi sağlık ocağına falan sor istersenKızlar bugün 3. Gün kaka yapmadı daha varmı bebeği kaka yapmayan böyle ya doktora götürcez cuma günü kalça ultrasonu için sorucam doktorada
Cuma kalça ultrasonu var canım ozaman doktor bakar işte3gün çok fazla değilmi bilemedim ama Cuma’ya kadar imkanın varsa bi sağlık ocağına falan sor istersen
Cnm allah razı olsun valla çok güzel anlatmışsın eline yüreğine sağlıkAhh kuzum çok bunalmışsın sen ve streslisin haklı olarak. Ama inan kimseye birşey olmuyor senden ve bebeğinden başka. Hepsini yasadim ve sana tavsiyem;
Ilk olarak O kucağındaki masum yavrunun yüzüne bak ve seni strese sokan herşeyi uzaklaştır.kimseye kulak asma. Ne bunalımlar krizler atlattım ben seni çok iyi anlıyorum.
2. Olarak vucut sütu emzirdikçe uretiyor. Yani sen emzirdikce vucut daha cok sut lazim komutu alarak üretime geçiyor. Sıkınca benimki de fışkırmıyor ama beyaz sıvıyı görüyorum.
3. Emzirirken rahat olman şart. 2 büklüm olmadan, loş ve sakin bir yerde, yanına atistirmalik birşeyler alarak, bebeginle konuşup şarkı söyleyerek,ten teması kurarak emzir. Bunlar bile süt üretimini artıyor.
4. Mamanın tadını alınca malesef ki alışıp memeyi az buluyor bebekler. Hastanede kaldigim 2 gece mecburen verdi hemsirleler mama. Onda bile alisti bebegim. Ama Ben belimin sırtımın ağrısındangogus acısından kıvransam da, annemle bike kavga etme pahasina mama vermedim emzirdim. Süt gelmese de emzirdim. Çok sukur geçti o günler.
5. Süt alerjisinde evet diyet sıkıntı evet ama yasak olan gıdaların telafisini yapabilirsin. Mesela patates, pirinç, kuru incir,çerez, hurma,dereotu,ispanak vb. Tüket. Suyu kesinlikle artır.
6. Imkanin varsa pompa,almanı kesinlikle tavsiye ederim. 2. El bile alabilirsin. Bu surecte aldığım ve kesinlikle olmali dedigim ilk sey pompa. Basra kullanamadim ama şuan alıştım. Sagdikca sit üretimi artıyor. Ayrıca dolaba koyuyorum süt az olduğunda hatat kurtarıyor o sütler.
Uzun oldu ama söylediklerimi yabanaatma güzelim allah yardımcın olsun. Aklına takilani sor
Aynen cnm ya hamilelikte kusmalar yüzünden hayatımız kabusa döndü hadi bitti hoppp bu çıktı ama yine de o kusmaları düşününce uykusuzluk daha çekilir geliyor kusmak insanın hayatını bitiyor hasta yatakta ayyy allahım korusun biziCnm ayniyiz ben hamileligimizin stresli gecitigi icin boyle oldugunu atresiminizin yansidigini bu yuzden huysuz olduklarini dusunuyorum.
Benim kizim da ister pusete ister loltuga ister reflu yatagina koyyum yine de 2 dk duruyo sonra hemen agliyo.
Tuvalete bile gidemiyorum o kadar cok agliyo ki birakinca catliyo resmen.
Kanguruyu takiyorum yemegimi falan oyle yapiyorum.kanguru da evde cok zor oluyo sling alicam muhakkak
Offf ben de 2 saat uykuyla günü bitirdim nöbet başladı 11 de hemde şimdi yüz üstü yatırdım sırtını sıvazlıyorum ama sürekli huzursuz senin de böyledir kesinBenim nöbet başladı canım 2 saat uykuyla duruyorum dün gece hiç uyumadım sabah 2 saat uyudum işte
Zorunda kalmadıkca cok yuksek ateslenmedıkce fıtıl verılmıyor surup olarak kullanabılırsın ama .. gaz sorunu varsa satacoglunun kımyon cayı kuru tarıfı var deneyebılırsın normalde 1 cay kasıgı ama sen 2damla seklınde faln verebılırsın benım bebegım kucuk korkarak verıyorum Bebeklerımız saglıcakla buyusunler InsaAllahOfff ben de 2 saat uykuyla günü bitirdim nöbet başladı 11 de hemde şimdi yüz üstü yatırdım sırtını sıvazlıyorum ama sürekli huzursuz senin de böyledir kesin
Cnm peki sen dr gittin mi hiç uyumuyor dedin mi ?
Ben bugün gidecektim randevu alamadım yarına kaldı soracam annem de fitil al ver diyo ağrı kesici biz bütün yeğenlere verdik diyo kafam karıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?