- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #45.641
Hadi canım zeka kartlarıyla ilgileniyormu maşallah benimki çıngırak seslerine falan anca bakıyor reklamlar dikkatini çekiyor karnını doyurup altını alınca şöyle 1-2 saat etrafı izlese bende iş görsem süper olacak ama bir tencere yemeği zor bela yapıyorum ya bulamadım hiçbirşey uyutmamak içinZeka kartlarıyla biraz oyalanıyor canım. Bir de konuşunca dinliyo bir süre ama çocuğun yapısı değişmiyo. Uyuyacaksa uyuyo, uyutmak istesem de
Biz de dün gittik, 44. Günde 37+4te doğdu. Birproblemyok dedidoktor.
Gitmeyi mi tercih ettin. Hadi hayırlısı bakalım inşallah biraz ferahlar da dönersin. Tam 40 saattir uyumuyorum. Bayılmak üzereyimCanım ben cartersdan aldım 100 liraya astronot tulum diyorlar ama öyle aşırı kalın değil polarlı. Bir bak istersen neyten bugün memlekete geldim ben de gayet sıcak tuttu.
Regl bitince mi normale dönüyor, ya çok üzüldüm bugün normalde 4 defa mama veriyordum bugün 6 kez vermek zorunda kaldım , sütüm çok azdı kesilecek mi korkusu vardı içimdeIyi geceler kızlar 55 gunluguz şuan. 50. Gün-de regl oldum. Kanamam eskiye göre biraz daha fazlaydı. Sütümün azaldığını farkettim. Araştırdım regl olunca sütte azalma yaşanıyormuş. Başınıza gelirse endişe etmeyin sonra normale dönüyormuş.
Evet normale dönüyormuş. Göğüslerim aşırı yumuşadı bu dönemde. Gece 5 6 saat uyuyo yine sertlesmiyor. Bende ağladım üzüldüm ama nette araştırınca bu sorunla karsilasanlari gördüm. Birde bebeğim emmek istemiyor beni ağlayarak itiyor kendini bunun nedeni de regli olmakmış. Regli mi oldun sende ?Regl bitince mi normale dönüyor, ya çok üzüldüm bugün normalde 4 defa mama veriyordum bugün 6 kez vermek zorunda kaldım , sütüm çok azdı kesilecek mi korkusu vardı içimde
İnşallah eski haline döner, zaten o bile azdı
Zombi gibiyiz canım emin ol. Tam 36 saat oldu uyumayalı. Gece hiç uyutmadı sabah temizlik yaptım akşam misafirim var . Temizlik bitince yatarım diyodum arkadaşım geldi kahveye şimdi gitti.ve birazdan başka grup misafir gelcek. Allah yardımcımız olsun
Azalttim cnm birden kesmek istemedim korktum.ve anlamadim niye boyle oldu ama funde 3 4 kez mama verererk 1 ayda 1 kilo aldi bebegim.demekki vermesem az alacakti diye dusunuyorum.korkuyorum artik kilo vercek diye.Bebeğin emişine ve ihtiyacına göre yakında göğüslerin terbiye olur sen sağdıkça beyine süt üret daha çok lazım mesajı gidiyor yakında düzelir canım bebeğin ihtiyacına göre üretim başlar benim şimdi oğlum var ön sütü çok az ona sağıp veriyorum ama göğüsü boşaltmıyorum sağacak akacak kadar sütun varsa niye mama veriyorsun
Of ben cok yorgun oluyorum ya kendime hic guvenemiyorum uyku egitimi konusunda.Valla bende kucağımda uyutuyorum çoğunlukla emerlen uyuyor biraz bekleyip yatağına koyuyorum bazende koltuğa. Abalamaları 6 ay canım o zamanı beklersek canımız çıkar ama 4,5 ayda uyku eğitimi oluyor denemeleri paylaşırız artık
Cnm 3 4 saati bulmuyo benim.bi de zaten kis ayindayiz.anne sutu bile oda sicakliginda 3 saat kalabiliyosa mamada kalabilir bence.ama artan mamayi vermemek dokmek lazimmis oyle yapiyorum.zaten benimki 1 2 saatin icinde o mamayi bitiriyor cnmCanım gün içinde nasıl uyutmayalım ki emerken uyuyor hemen biraz daha büyük olsa oyuncak falan oyalanıriz yada gezmeye götürürüm dışarı falan ama. Bizim ki pusete koyar koymaz uyuyor. Gündüz koltukta beşikte pusete heryerde uyuyan bebek gece hiç bir yerde uyumuyor.
Canım sen mamayı yapıp onu mu termosa koyuyorsun? Ben mama beklemez diye suyu koyuyorum sadece. Mamayı küçük bir kavanoz aldım ebebekten içine kuru mama ve ölçü kaşığı koyuyorum lazım olunca hazırlıyorum. Mama 3-4 saat bekleyince bayatlamaz mi? Bu konuyu bir bilen varsa yazsa aslında. Mamayı koymak daha kolay çünkü.
Canım bizde 33gunde 275 tane 1 numara prima kullanmışız. Sonra 2 numaraya geçtik. Islak mendil unibaby yenidogan kullanıyorum. Pisim kremi sudocrem ve bepantol var ama hiç pişik olmadi Oyuzden düzenli kullanmıyorum arada aklıma gelince 2 günde falan sürüyorum.
Silikon gogus ucu (gogsum aciyor camasira degdiremiyorum ) ustune ped ustune de camasir.bu sekilde olmasina ragmen bastirmalimiyim.denicemEmzirmedigin gogus acikta kalinca akar elinle ustune bisey koyup iyice bastir akmaz
Cnm yeni gördüm yazını demek fark etmemişim çok saol cvpların için içime su serptin allah razı olsun monitör zaten moralimi alt üst etti iştahım bile gitti o sürekli düşmesini görmek ne bileyim ya allahım kimseye yaşatmasın bize de bir daha yaşatmasın bugün monitörü çektiker ama anlamadığım birşey var bebeğim dün yine solunum sorunu çekiyordu hatta bu sabahta öyle neden çektiler anlam veremedim bu Arada gece uyanıp öyle ağlıyor ki daha öncelleri de vardı ağlaması geceleri baş edebiliyordum şimdi mümkün değil susmuyor bir saat ağlıyor ve rengi morarıyor ben napacağımı şaşırdım kaldım İnan günlerdir açtı hadi ondan dedim dün meme emdi ilk kez gaz sancısı mı yada damar yolu yeri mi ağrıypr bilemedim iki damar yolu var ayağında acil birşey olursa biri kapanırsa biri hazır olsun diye ama çok canı yanıyor yavrumun bu gece de başkadı 12 de daha anca sustu masaj yaptım karnına yağ sürdüm yok yine morarana kadar ağladı artık yoruldu uyudu ama işin kötü yanı geceleri 5 10 dk uyuyup uyanıyor bir daha başlıyor ağlamaya okadar ağlıyor ki her gün iki kez ağrı kesici fitil veriyorlar ona rağmen çığlık çığlığa zinco vardı yanımdaki kadında verdim bir saat önce ama hala gazı çıkmadı karnı şişmiş işin kötü yanı yine uyanacak ve ben nasıl susturacamöksürükle başlayınca biz direk özel bir dr â gittik üst solunum yolu enfeksiyonu dedi antibiyotik başladı gönderdi.uc gün boşuna kaybettik cunkunduzelme yerine daha kötüye gitti en son gece bütün emdigini kustu ve dudakları hafif morarınca biz acile gittik oksijeni sizinkingibi düşüktü oksijen takviyesiyaptilar.3 4 gün sürekli oksijen açık durdu.kapatinca düşüyordu çünkü.nabiz 140 150 olması ve ağlayinca 200 keri bulması normal canım sakin korkma.damar yolundan ikili üçlü antibiyotik tedavisine güzel cevap veriyorlar.ayni zamanda buhar ve sırtına masaj yaptık. ilk 48 72 saat geçtikçe düzelmeye başladı.sakin moralini bozma seni gerçekten çok cok iyi anlıyorum anlattığın bütün belirtiler bizde de ve orda yatan diğer 5 bebektede vardi.hepsi zamanla düzeldi ve taburcu olduk.tedavileri düzenli oldukça duzelecekinsallah bizimkisi 13 günlükken yakalandı senin bebeğin daha büyüktür atlatır inşallah dua et annesi.monitorun esiri olma o hatayi bende cokyaptim stresten baska bisey degil monitorlerin sesleri.zamanla duzelecek buna inan.rabbim kimseyi evladıyla sınamasın kimseye dermansız dert vermesin.suan tek sorunumuz az emmesi zamanla oda duzelecek diye bekliyorum .yine soruların olursa yazabilrsin bana.gecmis olsun arkadaşım
Masallah cnm ben taksit taksit yemek yaoiyorum hic isim bitmiyoCanım benim ev devamli kalabalik bende bunu avantaja çevirdim kucaklarina veriyorum 10 dk sakin duruyo işimin birazinı hallediyorum sonra gelip emzirip sarilip vs bi 10 dk daha kucaga veriyorum hırçınlaşmaya vakti kalmiyo ama bugün artik alışmış galiba besiginde durdu kendi kendine ben poğaça yaptım o arada
Allah yardımcın olsun canım dualarımız seninle moralini yüksek tut annesi Allah’ın izniyle atlatacaksınız vardır bunda da bi hayır güzel şeyler düşün. İnşallah en kısa zamanda yavrunla evine dönersinCnm yeni gördüm yazını demek fark etmemişim çok saol cvpların için içime su serptin allah razı olsun monitör zaten moralimi alt üst etti iştahım bile gitti o sürekli düşmesini görmek ne bileyim ya allahım kimseye yaşatmasın bize de bir daha yaşatmasın bugün monitörü çektiker ama anlamadığım birşey var bebeğim dün yine solunum sorunu çekiyordu hatta bu sabahta öyle neden çektiler anlam veremedim bu Arada gece uyanıp öyle ağlıyor ki daha öncelleri de vardı ağlaması geceleri baş edebiliyordum şimdi mümkün değil susmuyor bir saat ağlıyor ve rengi morarıyor ben napacağımı şaşırdım kaldım İnan günlerdir açtı hadi ondan dedim dün meme emdi ilk kez gaz sancısı mı yada damar yolu yeri mi ağrıypr bilemedim iki damar yolu var ayağında acil birşey olursa biri kapanırsa biri hazır olsun diye ama çok canı yanıyor yavrumun bu gece de başkadı 12 de daha anca sustu masaj yaptım karnına yağ sürdüm yok yine morarana kadar ağladı artık yoruldu uyudu ama işin kötü yanı geceleri 5 10 dk uyuyup uyanıyor bir daha başlıyor ağlamaya okadar ağlıyor ki her gün iki kez ağrı kesici fitil veriyorlar ona rağmen çığlık çığlığa zinco vardı yanımdaki kadında verdim bir saat önce ama hala gazı çıkmadı karnı şişmiş işin kötü yanı yine uyanacak ve ben nasıl susturacamöyle üzülüyorum ki o haline morarıyor elimde kalacak diyorum korkudan napacağımı şaşırıyorum dün solunumu ağlamaktan 54 düştü düşün halimi dün gece 4 te başkadı ağlamaya sabah 11 kadar ara ara 5 dk uyuyp bir saha kalkıp ağlıyor ben terlet atıyorum artık ben de hastalandım onunla rabbim sağlık versin diyorum başka da birşey istemiyorum
Kasıklarına masaj yapıyorum ben bi de ıkındığı zaman ayaklarını kaldırıyorum. Ben de dut kaynatıp içiyorum hoşaf niyetine gazı alıyormuş kv öyle söyledi. Bi de bi yerde okumuştum beşiğinde sallamak da iyi geliyormuş bebek hareket edemediği için gaz çıkartamıyor sallamak da iyi geliyormBuraya yazmayali baya oldu ya. Nasılsınız? Bebeğim biraz gazlı bi bebek napıcaz bilmiyorum yediklerime dikkat de ediyorum. Siz neler yapıyorsunuz özellikle işe yarayan bisey var mi acaba söylerseniz mutlu olurum
Allah razı olsun cnm rabbim hepimizin yardımcısı olsunAllah yardımcın olsun canım dualarımız seninle moralini yüksek tut annesi Allah’ın izniyle atlatacaksınız vardır bunda da bi hayır güzel şeyler düşün. İnşallah en kısa zamanda yavrunla evine dönersin
Evet canım oldum, bitti sayılır bakalım düzelir inşallah ya.Evet normale dönüyormuş. Göğüslerim aşırı yumuşadı bu dönemde. Gece 5 6 saat uyuyo yine sertlesmiyor. Bende ağladım üzüldüm ama nette araştırınca bu sorunla karsilasanlari gördüm. Birde bebeğim emmek istemiyor beni ağlayarak itiyor kendini bunun nedeni de regli olmakmış. Regli mi oldun sende ?
Nette herkesin güzelmiş sonra bizimde düzelir dert etmeEvet canım oldum, bitti sayılır bakalım düzelir inşallah ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?