- 16 Aralık 2017
- 4.074
- 5.277
- 158
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #55.241
Bende bugün pırasa brokoli almıştımKızlar dondurucu ya sebze atmayı düşünenler bunu kaydetmişim Instagram dan. Son karar sizin elbette ama yedirilmesi iyi değil sanırım
Canım bir yanlışlık var. Doğum kısmında duruyor kırmızı nokta. Yeni doğan için hesaplama yapmis 3 aylık değil. Asmrehberi diye bir site var en güzel o hesaplıyor bence. Aylik değil direk günü gününe hesapliyorCanım 5200 kiloya böyle tablo çıkıyor bu iyi demek değil mi
Canm chicco ohlala’yı aldım. Trendyolda indirime girmiş :)Bu da tam yatiyor canm. 6,5 kilo.
Canm ben bunu görmüştüm ama dondurulmuş gıdalardan kastı bizim kendi dondurduklarımız değil bence. Markette satılan dondurulmuş sebzeler falan. Çünkü benm instagramda takip ettiğim annelerin hepsi önceden dondurdukları sebzeleri pişirip yediriyorlar. Biz yaz ayında nerden sebze bulacağız ki? Taze fasülye mi yedireceğizKızlar dondurucu ya sebze atmayı düşünenler bunu kaydetmişim Instagram dan. Son karar sizin elbette ama yedirilmesi iyi değil sanırım
Bizde yapmamıştı canm. Keşke bağırsaklarımız biraz hareketlenseydi de bari o dönemde rahat kaka yapabilseydikRota virüs aşısı bebeğine huzursuzluk yapan var mı? 2 saat ağladı şimdi kucağımda uykuya daldı. Bağırsak hareketlerini hızlandırdigi icin 2 3 gün huzursuzluk yaparmış. Yaptıracak olanlar haberiniz olsun.
Aralık doğumluysa martta aşı yok.telefonuna alı programı indirsene orada doğum tarihini girince otomatik aşı günlerini söylüyor programE bizim aşı kartında 12 Mart aşı günü sanırım 5li karmanın 2.dozu 11 nisandada pnömokok un ikinci dozu kafam karıştı
Kahvaltıda lor peyniri yumurta yedirdik ara öğünde yoğurt yedirdik ana öğünlerde ne yedircezKızlar ek gıda için bu kadar hazırlık yapmak bana biraz gereksiz geliyor. Zaten ilk üç ay sadece beslenmesinin yüzde 20 sini ek gıda oluşturmalı diyorlar. Bence ilk ay yumurta sarısı yoğurt lor peyniri filan kahvaltılarda bizimle biraz tatsa yeter diye düşünüyorum. Sonra da ufak ufak başka sebzeler de giriyor zaten listeye. Yazin kış sebzesi yemesi de doğru bir şey değil ki. Öyle tören haline getirip stoklar yapmak filan biraz abartılı sanki.
3.ayda sağlık ocağının yaptığı aşı yok canm. Ya aşı tarihini yanlış yazmıştır yada aşısız kontrol tarihini yazmıştır.E bizim aşı kartında 12 Mart aşı günü sanırım 5li karmanın 2.dozu 11 nisandada pnömokok un ikinci dozu kafam karıştı
Canım seninki galiba zaten pek fazla anne sütü alamıyordu senin için zor olabilir haklısın ama normalde ilk aylarda direk üç öğün dolu dolu beslenmez ki ek gıdaya geçince. Zaten 1 ay birer kaşık tanışma ile geçer. Bir yumurta sarısı bile onun beslenme ihtiyacının yüzde 20sini karşılar ki. Sen de yoğurtlu kabak. Yoğurtlu etli çorbalar filan verebilirsin belki. Ya da etli patatesli bi seyler.Kahvaltıda lor peyniri yumurta yedirdik ara öğünde yoğurt yedirdik ana öğünlerde ne yedircezbenim kızım nisanda başlayacak ek gıdaya temmuz ağustos eylülde artık baya baya doyumluk ek gıda yemesi gerekir.
Doğru anlamışımDondurulmuş sebze meyve mevsiminde bizim yaptıklarımiz ise sorun değil. Hazır paketli ürün kullanmayın demek istemiş. Yorumlarda cevaplamış zaten bu şekilde.
Allah Allah o kadar tarih girdim ama ben de anlamadım ama güncel anne den baktım yine de bu kiloya tabi yüksek persentil çıkmıyor ama normal kabul edilir çıkıyorCanım bir yanlışlık var. Doğum kısmında duruyor kırmızı nokta. Yeni doğan için hesaplama yapmis 3 aylık değil. Asmrehberi diye bir site var en güzel o hesaplıyor bence. Aylik değil direk günü gününe hesapliyor
Evet canm ben ek gıdaya geçtiğimde ilk 1-2 ay tadımlık verip sonra normal öğüne döndüreceğim. Alırsa kabul ederse tabiCanım seninki galiba zaten pek fazla anne sütü alamıyordu senin için zor olabilir haklısın ama normalde ilk aylarda direk üç öğün dolu dolu beslenmez ki ek gıdaya geçince. Zaten 1 ay birer kaşık tanışma ile geçer. Bir yumurta sarısı bile onun beslenme ihtiyacının yüzde 20sini karşılar ki. Sen de yoğurtlu kabak. Yoğurtlu etli çorbalar filan verebilirsin belki. Ya da etli patatesli bi seyler.
Yüzde 3 un altı olmadığı sürece zaten normal merak etme. Hatta doğduğundan beri aynı persentili takip etmesinin ideal olduğunu söylüyorlar. Yani yüzde 10 luk doğup iki ayda yüzde 75 e filan çıkması da sağlıklı bir durum değil. Yüzde 10 doğduysa ona paralel gitsin aşağı düşmesin yeterAllah Allah o kadar tarih girdim ama ben de anlamadım ama güncel anne den baktım yine de bu kiloya tabi yüksek persentil çıkmıyor ama normal kabul edilir çıkıyor
Bence Serra bebek çok nasipli hep işlerin kolaylaşıyor annesiCanm chicco ohlala’yı aldım. Trendyolda indirime girmiş :)
Resimde brokoli falan görünüyor ben öyle anladım canımCanm ben bunu görmüştüm ama dondurulmuş gıdalardan kastı bizim kendi dondurduklarımız değil bence. Markette satılan dondurulmuş sebzeler falan. Çünkü benm instagramda takip ettiğim annelerin hepsi önceden dondurdukları sebzeleri pişirip yediriyorlar. Biz yaz ayında nerden sebze bulacağız ki? Taze fasülye mi yedireceğiz
Hiç bilmem dolaplık işleri de heves ettim canım birkaç gün sonra keseyim bari. Açıklamışlar dondurulmuş gıda olayınıCanım kabağı kesmeden uzun süre dayanır bence ya
Anladım canım 4 hafta erken doğum oldu, bir de karnımda gelişim geriliği vardı, düzeltilmiş olarak bakınca kilo ve boy güzel çıkıyor canım ,Yüzde 3 un altı olmadığı sürece zaten normal merak etme. Hatta doğduğundan beri aynı persentili takip etmesinin ideal olduğunu söylüyorlar. Yani yüzde 10 luk doğup iki ayda yüzde 75 e filan çıkması da sağlıklı bir durum değil. Yüzde 10 doğduysa ona paralel gitsin aşağı düşmesin yeter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?