2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    247
Canım doğru diyorsun ama her bebeğin gelişimi farklı. Mesela benim oğlum şu anki boy ve kilosu 4 aylık bebek kriterinde değil ve mesela gaz problemi yeni yeni çözülüyor. Hani 3 aylıkken biter deniyor ama bizimki 4 oldu güya anca azaldı. Bazen şunu niye yapamadı 3 aylık artık diyordum ama aslında 2 aylık bebek gibiydi oğlum. Ben takmıyorum ama zamanında doğan bir bebek ile prematüre doğan bebek bir değil !
 
Bizim doktorumuz düzeltilmiş yaş hesabı yapmayacağını kızımın gelişiminin normal yaşıtlarına uygun olduğunu söyledi. Burdan kastım boy/kilo değil. Ek gıdanın boy kiloyla alakası yok zaten. Hatta zaten mama verdiğim için 6.ayı beklememe gerek bile olmadığını söylüyor. Biz 5.ayda geçeceğiz ek gıdaya.
 
Onlarida denedim emzik biberon dur diyor yok ıkiside diyorum atak haftası dır diyor ne bitmez atak haftası anlamadım ebemiz emmiyor diye mama ya başlama diyor ama aç biliyorum emmiyor karışık yani kafam :) benim Doğduğundan beri uyku problemim olmadı şükür inşallah sizinde en kısa sürede düzelir :)
 
aynen yekizcim doğru.
bak Lalekiran yeliz de erken doğum yapmıştı. psikolojik olarak bunu yapmayın ne bebeğinize ne kendinize her çocuğun gelişimi kilo boy artışı farklı her bebek tombik olacak değil kimisi minyon dur kimi tombik ama en iyi anne bilir bebeğini ❤
 
Cnm hayirli olsun bizim ilk krem surusumuzde ameliyattan 2 saat sonra gibi. Agladi yarim fitil koyduk sonrasinda hic aglamadi masallah. Sizinde gecer insallah cabucak.
Maşallah size ne güzel olmuş.1 günü atlattık bakalım ilaçlarla çok sağol canım
 
Uyumadık gece burayada giremedim girişte sorun vardı güvenlik sorunu.Ara ara giriş yapamıyorum kklbüne bu sıkıntı bir bendemi oluyoki yaa
 
Kızlar muhendisoglu nun instagram da devamlı önerdiği bu şampuan seyini kullanan var mı? Benim saçım aşırı dökülüyor. Alıp deneyen,memnun kalan var mı?
 
Ben warim! Ayni durumdayim. Bazen tuwalete gidemiyorum aksama kadar. Ac geziyorum zaten. Uyumuyo. Emzirip, uyutmaya cakismakla, oyalamakla geciyo gunum. Gece de habire sallamakla. 3. Atak zamanindayiz, o da iyice beter etti. Belki sizin de atak zamanidir. Wonder weeks diye bi uygulama var, o alarm veriyo atak oncesi. Ordan ogrendim. Herkes gececek diyo ama sizi coook iyi anliyorum. Cok zor. Kolayliklar dilerim.
 
ismim yıldız:)
hem de benim bebeğim 1,5 ay erken doğdu. ama bence şuan diğer 4 aylık bebeklerden hiç bir farkı yok. Ben onun erken doğduğunu çoktan sildim kafamdan. 28 martta gelişimsel pediatri bölümünde randevumuz var. Doğum yaptığım hastaneden taburcu olurken vermişlerdi 28 marta randevuyu. Bakalım onlar ne diyecek gelişimiyle alakalı.
 
Prematüre bebekler 2 yaşına kadar düzeltilmiş yaş hesabıyla hesaplanır. Canını sıkma. Sen onun gelişimini o şekilde takip etceksin anne karnında geçirmeleri gereken süreyi dışarıda tamamladılar. Çocuk 7 aylık doğduğunda da mükemmel vücut fonksiyonlarına sahip olsaydı rabbim hamileliği 7 ay yapardı herşey kusursuz bir düzende ilerliyo. O yüzden böyle düşünüp sakın üzülme seninki 1 ay mı erken doğmuştu. Sen o bir ayı dışarda değil anne karnındaymış gibi hesaplıcaksın. Zaten genelde de 40 haftaya tamamladıkları süreyi anne karnındaymış gibi yaşarlar ye boşalt uyu.süreç gayet basit aslında ama düşünüp taşınıp ondan kilo olarak gün olarak 1 adım önde doğan çocuklara kıyaslayarak zorlaştırırsın süreci. Bin şükür Allah’a ki sağlıklı kuzucun. Gelişimini de 1 ay geriden takip edersin 2 yaşına kadar bitti gitti. Rabbim dermansız dert vermesin canım
 
kızlar dün akşam eşimle ödümüz koptu. kız koltukta uyuyakalmıştı. Biz de koltuğun minderlerini falan aldık baya geriye doğru yatırdık. Önüne de yastık koyduk mutfakta yemek yemeye gittik. yarım saat sonra salona bir geldik kızın kafa koltuktan aşağı sarkıyor. belki birkaç dakika geç gelsek düşecekti yüreğimiz ağzımıza geldi. önünde yastık olmasına rağmen sürünerek yastığın yanından dolanmış ve aşağı sarkmış. Bundan sonra asla koltuğa yatağa falan tek başına bırakmam. Ya düşseydi
 
ayyy hahaha yeliz nerden çıktı yıldız kusura bakma canım yaaa büyük kızım Feyza hasta zeynep'in de burnu akıyor geniz akıntısı var ablayacağın uykusuz gece kafa yerinde değil
evet en iyisini yapmışsın canım. gelişimsel pediatri de de sıkıntı çıkmaz annesi
 
Smyy89 canım gelişim olarak problem yok,kilo boy da önemli değil zaten . Benim demek istediğim hiçbir zaman 40 haftalık doğan bir bebekle erken doğan bir bebeğin organ yapısı algılaması aynı olmaz istisnalar hariç elbette. Eğer aynı olsaydı o zaman doğumları kafamıza göre 32. Haftada , 35. Haftada yapar çıkardık. Yani onca doktorlar bile düzeltilmiş ay hesabı yapıyorsa demek ki bir farklılık var. Tabi bu her zaman olmayabilir.
Mesela Yıldız in kızı çok güzel algılamaya sahiptir. Ama benim oğlum da ben farkediyorum o haftalik geriliği. Bilmiyorum belki de karnımda gelişim geriliği de vardı ondan da kaynaklanabilir.
Hem karnımda gelişimi geri hem de erken doğum oldu bende .
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…