- 26 Kasım 2017
- 3.445
- 2.911
- 133
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #55.461
Canım doğru diyorsun ama her bebeğin gelişimi farklı. Mesela benim oğlum şu anki boy ve kilosu 4 aylık bebek kriterinde değil ve mesela gaz problemi yeni yeni çözülüyor. Hani 3 aylıkken biter deniyor ama bizimki 4 oldu güya anca azaldı. Bazen şunu niye yapamadı 3 aylık artık diyordum ama aslında 2 aylık bebek gibiydi oğlum. Ben takmıyorum ama zamanında doğan bir bebek ile prematüre doğan bebek bir değil !ya bırakın artık şu düzeltilmiş ay mış vırt mış yok erken doğmuş muş. çok okumuş bilmiş doktorları bilim insanları ne kadar hevesli dinliyorsunuz onları halbuki en iyi bilim insanı sizsiniz anne olarak kendi çocuğunu tanıyan. benim büyük kızımda erken doğdu (35+2) ve bende hep eksi olarak gördüm sürekli eeken doğdu erken doğdu diye psikolojik olarak da çok etki etti kızıma ve en çok bana tabi. yazık günah cahildim işte. erken doğduysa erken doğdu Rabbim o zaman nasip etmiş. sağlığı yerinde mi şükür gerisi hoş boş. kıyas yapmak da doğru değil her çocuk aynı değil her çocuk kendine özeldir bunu unutmayalım güzel bilim anneler ❤
Bizim doktorumuz düzeltilmiş yaş hesabı yapmayacağını kızımın gelişiminin normal yaşıtlarına uygun olduğunu söyledi. Burdan kastım boy/kilo değil. Ek gıdanın boy kiloyla alakası yok zaten. Hatta zaten mama verdiğim için 6.ayı beklememe gerek bile olmadığını söylüyor. Biz 5.ayda geçeceğiz ek gıdaya.Arkadaşlar bir yerde okuduguma göre ek gıdaya bebeklerin düzeltilmiş yaşına göre geçmek gerekiyormus. Benim ki 3 hafta erken doğdu onu mu beklemem gerek şimdi. Hiç doktorunuz filan o konuda bi şeyler söyledi mi size. Zaten aşırı hevesliyim, sabirsizim bi de şimdi o 3 haftayı mi beklicem ya.
Onlarida denedim emzik biberon dur diyor yok ıkiside diyorum atak haftası dır diyor ne bitmez atak haftası anlamadımEmzirme danışmanları(Ödemiş devlet hastanesi) diye grup var Facebook dA bi bak istersen güzel yönlendirmeleri var danışmanların belki bi faydası olur rabbim bebeklerimizi korusun her türlü hastalıktan hepsi pamuk gibi olsun inşallah bize biraz izin versinlerde uyuyalım :)))
aynen yekizcim doğru.Bizim doktorumuz düzeltilmiş yaş hesabı yapmayacağını kızımın gelişiminin normal yaşıtlarına uygun olduğunu söyledi. Burdan kastım boy/kilo değil. Ek gıdanın boy kiloyla alakası yok zaten. Hatta zaten mama verdiğim için 6.ayı beklememe gerek bile olmadığını söylüyor. Biz 5.ayda geçeceğiz ek gıdaya.
Çok sağol canım bilgiler içinilk gun cok agliyo sonraki gunler azaliyor.pipisi beze degmesin diye kucuk kagit pet bardagin altini kes pipisine koy .hem beze degmez hem kaka bulasmaz güzel iyileşio
Zaten ağrı kesiciler yetmedi fitil koyduk çok zormuş çok ağlıyor.Meğersem bu çocuk hiç ağlamazmız şimdi kıyamet koparınca anladım.Teşekkürlerİlk 2 gün biz de fitil kullanmıştık, sonra azaldı
Çok sağolasın canımGeçmiş olsun canım, hayırlı olsun.
Gecmis olsunZaten ağrı kesiciler yetmedi fitil koyduk çok zormuş çok ağlıyor.Meğersem bu çocuk hiç ağlamazmız şimdi kıyamet koparınca anladım.Teşekkürler
Maşallah size ne güzel olmuş.1 günü atlattık bakalım ilaçlarlaCnm hayirli olsun bizim ilk krem surusumuzde ameliyattan 2 saat sonra gibi. Agladi yarim fitil koyduk sonrasinda hic aglamadi masallah. Sizinde gecer insallah cabucak.
Gece bir ara bakıma aldılar siteyi ondan mı acabaUyumadık gece burayada giremedim girişte sorun vardı güvenlik sorunu.Ara ara giriş yapamıyorum kklbüne bu sıkıntı bir bendemi oluyoki yaa
Ben warim! Ayni durumdayim. Bazen tuwalete gidemiyorum aksama kadar. Ac geziyorum zaten. Uyumuyo. Emzirip, uyutmaya cakismakla, oyalamakla geciyo gunum. Gece de habire sallamakla. 3. Atak zamanindayiz, o da iyice beter etti. Belki sizin de atak zamanidir. Wonder weeks diye bi uygulama var, o alarm veriyo atak oncesi. Ordan ogrendim. Herkes gececek diyo ama sizi coook iyi anliyorum. Cok zor. Kolayliklar dilerim.Herkesin bebegi sorunsuz uyuyor sanirimmasallah hepsine de bana da sirrini verseniz hayrina gunduz uykusu hic yok neredeyse, ayakta salla emzir salla emzir gun sonu bitmis durumda oluyorum. Gece uykusu zaten malum ruh gibi oluyorum uykusuz..
Bir de esleriniz yardim ediyor mu sizlere? Gece kalkarlar mi mesela, ne biliyim ev islerini nasil yapiyorsunuz? Ya da anneleriniz? Tamamen yalniz bakan var mi bebegine?
Cok sukur kizim emiyor masallah ama ben surekli emzir uyutmaya calis emzir uyutmaya calis modundayim biri gelip kizimi oyalamadan is yapamiyorum ve ev daginik olunca moralim bozuluyor, yemek bile yiyemiyorum cogu zamanyalniz biz mi boyleyiz acaba 3 ay sonra depresyona giriyorum sanirim..
ismim yıldız:)aynen yekizcim doğru.
bakLalekiran yeliz de erken doğum yapmıştı. psikolojik olarak bunu yapmayın ne bebeğinize ne kendinize her çocuğun gelişimi kilo boy artışı farklı her bebek tombik olacak değil kimisi minyon dur kimi tombik ama en iyi anne bilir bebeğini ❤
Prematüre bebekler 2 yaşına kadar düzeltilmiş yaş hesabıyla hesaplanır. Canını sıkma. Sen onun gelişimini o şekilde takip etceksin anne karnında geçirmeleri gereken süreyi dışarıda tamamladılar. Çocuk 7 aylık doğduğunda da mükemmel vücut fonksiyonlarına sahip olsaydı rabbim hamileliği 7 ay yapardı herşey kusursuz bir düzende ilerliyo. O yüzden böyle düşünüp sakın üzülme seninki 1 ay mı erken doğmuştu. Sen o bir ayı dışarda değil anne karnındaymış gibi hesaplıcaksın. Zaten genelde de 40 haftaya tamamladıkları süreyi anne karnındaymış gibi yaşarlar ye boşalt uyu.süreç gayet basit aslında ama düşünüp taşınıp ondan kilo olarak gün olarak 1 adım önde doğan çocuklara kıyaslayarak zorlaştırırsın süreci. Bin şükür Allah’a ki sağlıklı kuzucun. Gelişimini de 1 ay geriden takip edersin 2 yaşına kadar bitti gitti. Rabbim dermansız dert vermesin canımCanım doğru diyorsun ama her bebeğin gelişimi farklı. Mesela benim oğlum şu anki boy ve kilosu 4 aylık bebek kriterinde değil ve mesela gaz problemi yeni yeni çözülüyor. Hani 3 aylıkken biter deniyor ama bizimki 4 oldu güya anca azaldı. Bazen şunu niye yapamadı 3 aylık artık diyordum ama aslında 2 aylık bebek gibiydi oğlum. Ben takmıyorum ama zamanında doğan bir bebek ile prematüre doğan bebek bir değil !
ayyy hahaha yeliz nerden çıktı yıldız kusura bakma canım yaaaismim yıldız:)
hem de benim bebeğim 1,5 ay erken doğdu. ama bence şuan diğer 4 aylık bebeklerden hiç bir farkı yok. Ben onun erken doğduğunu çoktan sildim kafamdan. 28 martta gelişimsel pediatri bölümünde randevumuz var. Doğum yaptığım hastaneden taburcu olurken vermişlerdi 28 marta randevuyu. Bakalım onlar ne diyecek gelişimiyle alakalı.
ismim yıldız:)
hem de benim bebeğim 1,5 ay erken doğdu. ama bence şuan diğer 4 aylık bebeklerden hiç bir farkı yok. Ben onun erken doğduğunu çoktan sildim kafamdan. 28 martta gelişimsel pediatri bölümünde randevumuz var. Doğum yaptığım hastaneden taburcu olurken vermişlerdi 28 marta randevuyu. Bakalım onlar ne diyecek gelişimiyle alakalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?