2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Canm hepimizin çok zorlandığı anlar oluyor kendini bir tek ben böyleyim diye depresyona sokma sakın:) zamanla herşey düzene girecektir mutlaka herkeste bu süre bir olmuyor. Ben hep tek başıma baktım kızıma. şimdi de işe başladım. Ev işleri yemek bebek bakımı üstüne bir de iş temposu başladı. Ve sürekli misafir ağırlıyorum. Eşim elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor. Ama gerçekten çok yoruluyorum. Bizim avantajımız kız gece düzenli uyuyor. Normalde 9:30’a çekmiştik uyku saatini 3 gündür kendi kendine 7:30’da uyuyor. Bugün de öyle uyudu ve hala uyuyor. Gece 2 defa uyanıp süt içer geri uyur. Sabah da 7:30’da biz uyandırıyoruz çünkü 8:20’de hep birlikte evden çıkıyoruz. Uyku düzeniniz bir oluştuğu zaman daha rahat olursun. Uykusuzluk insanı baya yıpratıyor.

Saolun cevaplar icin arkadaslar, benim kizim emmeden 1 saat ancak geciriyor masallah o yuzden bensiz disari da cikamaz, esim de cok bakamiyor ne hikmetse. Yemek cok zor yapiyorum uyumadigi icin cogu zaman yapamiyorum. Annem de uzakta, o gelince ancak is yapabiliyorum. Ne diyelim Allah hepimize yardim etsin bir de iki cocukla daha zordur tabi zamanla daha duzene girer insallah. 4 aylik olunca uyku egitimi vermek istiyorum insallah basarabilirim. Sagliklari yerinde olsun da

Masallah diyeyim kocaman canim ne guzel. İs üstüne bir de misafir dusunemiyorum:) Aynen oyle uyku duzeni olmadigi icin bu kadar zorlaniyorum. Uykumuz duzenli olsa hersey cok kolay olacak. Ben uykumu alamiyorum esim gece pek kalkmiyor saolsun kendimi yalniz hissediyorum. Kizim da uykusunu alamyinca daha da mizmiz oluyor butun gun kucakta, ayakta gun sonuna gelemeden pilim bitiyor. Sikayet etmek istemiyorum cani saolsun yavrumun ama o da uykusunu alsin buyusun guzel gelissin istiyorum. Insallah uyku egitimi verebilirim arastiriyorum hep 4 ayi bekliyorum.

İnşallah canım benim. Güzel günler yakın

Çoğumuz aynı durumdayız merak etme.ek gıdaya geçince ve uyku eğitimi verirsek sorunların çoğu çözülmüş olacak sanırım.ben de tek bakıyorum çocuğuma üstelik ikinci çocuğum.biri kreşte 5 e kadar.eşimle beraber geliyorlar eve.tüm gece nerdeyse saat başı kalkıyorum.emmese de uyanınca dalamıyor sanırım ki kucağıma aldığım an uyuyor tekrar yatırıyorum ama ben uyanmış oluyorum tabi.sabah kalkıp büyüğe kahvaltı yaptırıyorum küçüğü emziriyorum.küçüğü hazırlayıp pusete koyup büyüğü okula bırakıyoruz.ev işine falan hiç bakamıyorum.küçül gün boyu kucakta gezmek istiyor zaten.eşim de perşembeleri evde.o zaman evi silip süpürüyor sağolsun.yemek yapabilirsem yiyoruz yapamazsam eşim gelip onu da yapıyor.ikinciyi yapmayalım diye çok yalvardı bana ama dinlemedim onu kardeşsiz olmasın oğlum diye ama cidden çok zor çocuk büyütmek

Arkadaşlar bir yerde okuduguma göre ek gıdaya bebeklerin düzeltilmiş yaşına göre geçmek gerekiyormus. Benim ki 3 hafta erken doğdu onu mu beklemem gerek şimdi. Hiç doktorunuz filan o konuda bi şeyler söyledi mi size. Zaten aşırı hevesliyim, sabirsizim bi de şimdi o 3 haftayı mi beklicem ya.

Canım kendini yalnız hissetme benimde eşim gece kalkmıyo sadece ben kalkıyorum hatta foruma giriyorum Gündüzde yalnız bakıyorum uyku düzenimiz yok evet bu kdr tükenmiş hissetmeye uykunun düzensizliği sebep oluyo ev dağınıklığını geç yemeği zor yapıyorum çoğu zaman

Bn dogum yaptigimdan beri annem yanimda. Ama bu ay sonu artik kendi evime dönüyorum nasil olacak bilmiyorum. Orda gelip bebegi 2 dak oyalicak kimsemde yok b

Canım benim oğlumda ağlar huysuzlanırdi 8 9 arasında anladım ki uykusu geliyomus o saatte yatmak istiyormuş. Şimdi akşam 8 de yatiyo 9 da derin uykuya dalmış oluyo. Yatağına yatırıp beyaz gürültü dinletsen benim onunla uyuyo .

Canım emerek uykuya dalıyor gündüz maksimum 3 saat uyuyor ama her zaman değil mesela dün gündüz sadece 1 saat uyudu akşam 6da banyo yapınca 9 buçukta uyuya kaldı . Bugün gündüz uyudu gece uykusuna da az önce geçti. Genelde emerken uyuya kalıyor. Bir ara ben de kucağımda biraz sallıyordum sonra baktım ağır oluyor vazgeçtim. Bir de uyutmaya çalıştıkça uyanık kalıyor gibiydi. Bence sallıyorsan da hamak falan alsan en azından sen de uzanıp sallarsın.
Ev işi maalesef yapamıyorum en büyük şansım eşim in işi bir gün çalışıyor diğer gün izinli. İzinli günlerinde evi o temizliyor. Ben de eğer oğlum durursa yardım etmeye çalışıyorum ama genelde hep emzirme ile geçiyor günüm.
Yemek de bazen kaynanam destek oluyor. Diğer günler atıştırıyorum eşim işte olduğu için yemek yapmıyorum. Bazen bir tabaklık pilav , kıyma kavuruyorum makarna patates haşlama ya da fırında kızartma pratik oluyor. Tam doymuyorum öğün olarak da iki oluyor ama n'apalım olduğu kadar. Biraz kendi kendine durmayı öğrenirse ev işine fırsat bulurum. Yoksa gündüz çok nadir uyuyor o ara genelde çamaşır bulaşık hallediyorum başka yok.
Ailem çok uzakta maalesef. İlk 3 ayda da kaynanam destek olmadi bu arada. Son 3 haftadır yapıyor. Öncesinde yemeği ben yapıyordum. Lohusalık falan yaşayamadım pek.

Doktorum ne diyecek bilmiyorum ama ben haftasını bekleyeceğim canım . Bağırsakların düzene girmesi 6 ayı buluyormuş. Erken başlamak istemiyorum benim oğlum da 36 haftalik doğdu.

kizlar isitme testini gectik cok sukur.yalniz oglum hergun ayni saatte aglama krizine giriyor meme de emmiyor aksam 8 10 arasi cocuk cosuyor resmen kolik heralde diyorum sab simpleks kullaniyorjm ama i da etksiini yitirdi ya da uyku sıkıştırdiğında her gun aayni.ama
denedim cnm etki etmiyo

ya bırakın artık şu düzeltilmiş ay mış vırt mış yok erken doğmuş muş. çok okumuş bilmiş doktorları bilim insanları ne kadar hevesli dinliyorsunuz onları halbuki en iyi bilim insanı sizsiniz anne olarak kendi çocuğunu tanıyan. benim büyük kızımda erken doğdu (35+2) ve bende hep eksi olarak gördüm sürekli eeken doğdu erken doğdu diye psikolojik olarak da çok etki etti kızıma ve en çok bana tabi. yazık günah cahildim işte. erken doğduysa erken doğdu Rabbim o zaman nasip etmiş. sağlığı yerinde mi şükür gerisi hoş boş. kıyas yapmak da doğru değil her çocuk aynı değil her çocuk kendine özeldir bunu unutmayalım güzel bilim anneler

Emzirme danışmanları(Ödemiş devlet hastanesi) diye grup var Facebook dA bi bak istersen güzel yönlendirmeleri var danışmanların belki bi faydası olur rabbim bebeklerimizi korusun her türlü hastalıktan hepsi pamuk gibi olsun inşallah bize biraz izin versinlerde uyuyalım :)))

Burnu iyice tıkalıydı serum fizyolojik sıktım çektim biraz şu an uyku sıfır bakalım nasıl bitecek bu gece suratıma bakıp aguluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…