2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Allah korusun. Ben de cozumu soyle buldum, hic icinde uyutamadigim ahsap karyolaya koyuyorum yanindan ayrilmam gerekirse. Bi kere dustu bizinki oncesinde cunku. Gecmis olsun cok

ayyy Allah korusun canım yaaa evet evet koyma sakın birdaha yanlız başına koltuğa felan annene de tembihle. çok çok geçmiş olsun canım

Allah korusun. Ben de cozumu soyle buldum, hic icinde uyutamadigim ahsap karyolaya koyuyorum yanindan ayrilmam gerekirse. Bi kere dustu bizinki oncesinde cunku. Gecmis olsun cok
sağol canım. benimki biraz sürünerek ilerliyordu ama bu kadar ilerleyip aşağı sarkacağını tahmin edemedim. Yanına da yastık koyduk nolur nolmaz diye ama onu da aşmış. Demek ki artık büyüyorlar temkinli olmak lazım.

ayyy Allah korusun canım yaaa evet evet koyma sakın birdaha yanlız başına koltuğa felan annene de tembihle. çok çok geçmiş olsun canım
annem o konularda çok pimpirikli o dikkat eder de biz daha o kadar ilerleyebileceğini tahmin edemedik. Aman siz de dikkat edin daha erken o kadar ilerleyemez demesin kimse. Anlık birşey.

Sağol kuzum çok şükür bugüne. Kafama takmıyorum zaten ama eşime de anlatamadım bazen . Mesela zayıf deyip duruyor persentil e de 4 aylık girince alt sınıra yakın çıkıyor nerdeyse. Ama 3 aylık için hesaplama yapınca güzel çıkıyor değerleri.
Ek gıda için de aynı şekilde düzeltilmiş e göre başlamak istiyorum. Bağırsak gelişimi için. Bence acelesi yok

annem o konularda çok pimpirikli o dikkat eder de biz daha o kadar ilerleyebileceğini tahmin edemedik. Aman siz de dikkat edin daha erken o kadar ilerleyemez demesin kimse. Anlık birşey.
Canım gidiyorlar ben ağır pamuk yastık koyuyorum ayağının önüne yastık hareket etmiyor ama ayakları yastığın üstüne doğru getirmiş oluyor bazen . Dikkatli olmakta fayda var

Canım gidiyorlar ben ağır pamuk yastık koyuyorum ayağının önüne yastık hareket etmiyor ama ayakları yastığın üstüne doğru getirmiş oluyor bazen . Dikkatli olmakta fayda var
aynen canım valla şok olduk. kafasının üzerine düşse koltuk baya yüksek ve direkt parkenin üzerine düşerdi. düşündükçe kafayı yiyorum gece kaç defa bunun korkusuyla uyandım. iyi bir ders oldu bize.

canım anne bebeğini bilir. ama inan bu ikinci bebeğim ve bu kk yeni üye oldum ilk kızımda pek internete girmezdim bilmezdim ve ilk defa düzeltilmiş ay hesabını burda duydum oysa ilk kızım dediğim gibi oda erken doğmuştu. bazen herşeyi bilmek de iyi değil ben o zaman çok rahat büyüttüm birde tek başıma. Zeynep de ise burda okuyorum acaba ile bazen kafam karışıyor ve eşim bana kızıyor =) canım yavrularımız sağlıklı olsunlar da geri ileri fark etmez toparlanacaklar elbette. herkes nasıl büyütmek istiyorsa büyütsün kimi dinlemek istiyorsa dinlesin ama sağlıklı olsun bebişler

Allah korumuş çok şükür. Bazen ben de koltuğa bırakayım diyorum bıraktığım oluyor bir iki dakikalık ama garanti değil . Beşiğine bırakmak en sağlıklısı.

Amin kuzum inşallah. Benim iki ablam var birisi hemşire. Diğeri de baya araştırır. İkisinin de iki çocuğu var. Bana da onlar söyledi en başında. Mesela hiç uyanmıyordu oğlum 8. Haftadan sonra geceleri uyanmaya başladı açlığına. Hele ilk zamanları hep uyudu. Ememiyordu bazen hep biberonla besledim. Ablam da normal hala anne karnında zannediyor derdi . Neyse gelip geçti o günler

Canım bunun bi şeyi eksi olarak görmekle alakası yok ki. Cani o zaman doğmak istedi doğdu benim bundan rahatsız olduğum kafaya taktigim kiyas yaptığım filan yok. Ama içeride geciremedigi bı 3 hafta var bilemeyiz bu hangi organın gelişiminde ne oranda etki etti. Nihayetinde anne olarak bakınca iyi görünüyor gelişimi diye karar verilebilecek bir konu değil. Bakarak bağırsak mide karaciğer gelişimini goremiyoruz sonuçta. Ek gıdaya erken başlamanın bir çok zararı var. Neden farkında olmadan doğru olmayan çocuğumun metabolizmasini zorlayacak bir zaman da baslayayim ki. Sonra 50 60 yaşında şeker tansiyon problemi yaşadı mı koşa koşa annesinin beğenmediği bilim insanlarına gitmek zorunda kalacak ama.

Maşallah size ne güzel olmuş.1 günü atlattık bakalım ilaçlarla çok sağol canım
Hayırlı olsun canım benim geçmiş olsun ben oğlumu 6 yaşında yaptırdım ağrı kesici bile içmedi acıyor mu oğlum ilaç veriyimmi dedim gerek yok dedi koşup oynamak istedi hep biz izin vermedik 24 saat istirahat etsin dedi doktor şişlik çok olur yoksa dedi 2. Gün babasıyla avm ye sünnet için kendine oyuncak almaya gitti bence küçük çocukların zor atlatma sebebi bezin içinde çiş yapınca çiş orayı yakıyor ıslak ve nemli kalıyor iyileşme gecikiyor büyüyünce çişini tuvalete yaptığı için hiç çiş olmuyor kilodun içinde kuru kalıyor doktor sabah akşam 3 gün ılık suda oturtun dedi her sudan çıkışında bi fazla indi şişlik geçti iyiki büyükken yaptırmışım iletişim kuruluyor enazından küçükken ağlasa hep sünnet ten bilirdim kesinlikle çiş yakıyor ondan ağlıyorlar oğlumun arkadaşlarıda hep 6 yaşında oldu herkes oğlum gibi ağrı kesici bile içmedi

aynen canım hepimiz dikkat etmemiz gerekiyor hele iki çocuklu

Geçmiş olsun seni çok iyi anlıyorum Dün bende çok kötü oldum Allah korumuş herzamanki gibi koltuğa koydum mutfağa yemek yapmaya gittim içerden bir ağlama sesi koştum bide baktım ki yüz üstü dönmüş kolu altında kalmış çıkaramıyor allahtan koltuğum geniş boylamasına yatırmamıştım yoksa aşağıya düşerdi artık dikkat etmek lazım demekki düne kadar sağına soluna bile dönemiyordu biranda başladı kuzularımız Allah a emanet canım dün bütün gün etkisinden çıkamadım akşama kadar sarılıp öpüp ağladım vicdan yaptım ya benim yüzümden laminanta düşseydi napardım iyiki koltuğa öbür türlü koymuşum artık yere yatırıyoruz orda dönsün dursun

yanlış anlaşıldı sanırım. internette çıkan bilim insanları bahsetmiştim. herkesin çocuk doktoru var ona danışmak lazım yok okudum da ettim de ile hareket etmek yanlış. zaten hep genelleme ile konuşuluyor ama her çocuk aynı gelişecek de değil ya.

Geçmiş olsun canım benim. Aman allah korusun, hiç belli olmuyo bu yaramazlara. Bi de yastığı aşmış, bak şu kuzuya yerim onu.

Çok dikkat etmek lazım canım benim. Bizim babamızın gözünün önünde bile düşecekti. Son anda tuttuk.
Bugün hiç dönmeyen minikler, yalnız bıraktığımız anda dönebiliyor. Neyi ne zaman yapacakları hiç belli değil. Bunlara güven olmaz hiç çaktırmazlar

off Allah korusun valla canım kuzularımızı. yere koyucam ben de bundan sonra

Canım cok geçmiş olsun yatak neyse de koltuk çok sıkıntılı bırakma sakin. bı şey yapamadıklarını sanıyoruz ama biz görmezken bi çok hareketi yapabiliyorlar şu anda. Poposunu kaldırıp ayaklarıyla ite ite epey bi sürünebiliyorlar. Ben de şimdi altını açtım hava alsın diye biraz bıraktım gittim. 2 dakika içinde alttaki örtüyü toplamış yatağa çişini yapmış. Kaya kaya taytinin olduğu yere gidip taytı bı de koluna geçirmiş geldim bayrak gibi sallıyor o kadar kısa sürede nasıl yapmış anlayamadım. Ben yanındayken kuzu kuzu yatıyor sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…