- 10 Ocak 2018
- 939
- 552
- 53
- 34
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #55.881
Evet canın sorma emzirmek anne ile bebek arasındaki en özel an derler ben ilk aylar göğüs ucu yaran yüzünden zorlandım şimdide kızım isteksiz zorlanıyorum . Allah hepimizin yardımcısı olsunÇok zor dışarda bunu yaşamak allah yardımcın olsun tedbirli gitmen gerek
Düzeldi demiştin canım ya bende ümitlenmiştim tüh ya benimki biberonu hiç bilmiyor denedim emzik gibi itekleyip duruyor bende biryere çıkamıyorum geçen bankaya gittik ağladı müsait yer var emzirin isterseniz diyorlar afedersin kıçımla güldüm ya bi bilseler memeyi görünce daha çok ağlanacağını dayanamıyorum artık 45 gün oldu ya eşimde şokta nasıl oluyor böyle deyip duruyorBen pes ettim sağarak veriyorum . Uyku sersemi emerse emiyor emmezse sağıyorum artık. Çok bunlafım sıkıldım ve yoruldum bu durumdan . Eşimin arkadaşından gittik emzirmek işkence sağıp götürdüm biberon verdim o Bile yetmedi gidip gelene kadar ağladı . Aynısını ablana gittiğimizde de yaptı . Dışarı çıkmaya korkar oldum . Herkes emzir diyor ama bir bilseler emerken ne çektiğimi. Meme görünce ağzını açan çocuk değilki tam tersine kafasını kaçırıyor ağlıyor yırtıyor kendini
Çok zor canım ama öyle insanlara kulaklarını tıkamak tek yapman gereken bebeğin ve kendin için .Allah yardımcınn olsun sağlıkla büyüsün minnoşlar.Yok kuzum susmuyorlar arıyorlar tek dedikleri aaaa yine mi hasta of bu çocuğa bakamıyorsunuz verin biz bakalım hahahah gülüp başka konuya geçiyorlar hep aynı cümleler ama hatta kv bile beni suçluyor neymiş memlekete gitmişim gelirken olmuş eşim bulaştırdı gribini ama yok illa bana suç atacaklar ya ne bileyim ya hamileyken çektim sonuna kadar sağlık sorunu yaşadım doğdum iyi düzeldi derken bunlar oldu İnan şükrediyorum beterin beteri var diye rabbim yavrularımıza sağlıklı büyümeyi nasip etsin bize de sağlıklı olmayı bazen diyorum bekarken ne de kolaymış biz ne dertler buluyormuşuz üzülecek anne olunca anlarsın dedikleri bu olsa gerek çok çok güzel bir duygu elhamdulillah rabbim olmayana da nasip etsin bizede yavrularımızı sağlıkla büyütmeyi nasip etsinanne olduk iyi ki de olduk hamdolsun :)
Doktora söyledinmi hiç ya kızımın doktoruda yok daha sağlık ocağı takip ediyorBen pes ettim sağarak veriyorum . Uyku sersemi emerse emiyor emmezse sağıyorum artık. Çok bunlafım sıkıldım ve yoruldum bu durumdan . Eşimin arkadaşından gittik emzirmek işkence sağıp götürdüm biberon verdim o Bile yetmedi gidip gelene kadar ağladı . Aynısını ablana gittiğimizde de yaptı . Dışarı çıkmaya korkar oldum . Herkes emzir diyor ama bir bilseler emerken ne çektiğimi. Meme görünce ağzını açan çocuk değilki tam tersine kafasını kaçırıyor ağlıyor yırtıyor kendini
Düzelir gibi oldu canımtekrar başladı . Sütümün tadına baktım acaba bi değişiklik mi var diye gayet normal geliyor. Biberonla verince iki dakikada bitiriyor . Vicdan azabı yapıyorum çocuğu aç bıraktım diye . Benimki doğru düzgün kilo almadı bence evdeki tartıya göre 400 hesaplıyorum umarım yanılıyorumdur. Kiloya takılmıyorum ama böyle olunca aç mı bırakıyorum diye üzülüyorum .. ben çok istikrarlı olamadın sanırım bu aralar misafirim çok geldi bende herkes emzir emzir deyince bilmiyorlar tabi onlar gelmeden biberona sağıp verdim . Yoksa emzirmeye çalışsam tam bir kaos. Kendi arkadaşlarım geldiğinde emzirmeye cebelleştim ama eşimin arkadaşları gelince biberon verdim mecburen .. annem sende aynıydın diyor memeyi görünce çıkdırıyordun diyor ve uzun süreli olmamış emmem. İnşallah kozım bana çekmemiştir..Düzeldi demiştin canım ya bende ümitlenmiştim tüh ya benimki biberonu hiç bilmiyor denedim emzik gibi itekleyip duruyor bende biryere çıkamıyorum geçen bankaya gittik ağladı müsait yer var emzirin isterseniz diyorlar afedersin kıçımla güldüm ya bi bilseler memeyi görünce daha çok ağlanacağını dayanamıyorum artık 45 gün oldu ya eşimde şokta nasıl oluyor böyle deyip duruyor
Pazartesi gideceğim iple çekiyorum canım . Sana da haber veririm bakalım ne diyecekDoktora söyledinmi hiç ya kızımın doktoruda yok daha sağlık ocağı takip ediyor
Düzelir gibi oldu canımtekrar başladı . Sütümün tadına baktım acaba bi değişiklik mi var diye gayet normal geliyor. Biberonla verince iki dakikada bitiriyor . Vicdan azabı yapıyorum çocuğu aç bıraktım diye . Benimki doğru düzgün kilo almadı bence evdeki tartıya göre 400 hesaplıyorum umarım yanılıyorumdur. Kiloya takılmıyorum ama böyle olunca aç mı bırakıyorum diye üzülüyorum .. ben çok istikrarlı olamadın sanırım bu aralar misafirim çok geldi bende herkes emzir emzir deyince bilmiyorlar tabi onlar gelmeden biberona sağıp verdim . Yoksa emzirmeye çalışsam tam bir kaos. Kendi arkadaşlarım geldiğinde emzirmeye cebelleştim ama eşimin arkadaşları gelince biberon verdim mecburen .. annem sende aynıydın diyor memeyi görünce çıkdırıyordun diyor ve uzun süreli olmamış emmem. İnşallah kozım bana çekmemiştir..
Tamam canımPazartesi gideceğim iple çekiyorum canım . Sana da haber veririm bakalım ne diyecek
Belki geçici bir dönemdir öyle çok duydum çünkü inş düzene girer bence bu neslin bebeleri meme sevmiyor benimki de pek istekli değil hani mama versem yiyecek beni de bırakacak okadar istekli ki ilk doğduğu günler mamaya alışmış beni istemiyordu zar zor alıştırdım o nedenle bilirim zor bir durumEvet canın sorma emzirmek anne ile bebek arasındaki en özel an derler ben ilk aylar göğüs ucu yaran yüzünden zorlandım şimdide kızım isteksiz zorlanıyorum . Allah hepimizin yardımcısı olsun
Aminnnn aminnn aminnnn bu günlerde öyle iyi geliyor ki bu dua bana allah bin kere razı olsun hepinizdenÇok zor canım ama öyle insanlara kulaklarını tıkamak tek yapman gereken bebeğin ve kendin için .Allah yardımcınn olsun sağlıkla büyüsün minnoşlar.
Aaaaaaynen kriz gibi ağlıyo emerken geçiyo bizimki uykuya ve öyle çok sinirleniyor ki damaklarıyla memeyi ısırıp çekiştiriyo biraz sallıyorum emerken 1 -2 dk içinde uyuyo kısa sürüyo allahtanKizlar bebekleriniz gece uykusuna gecerken agliyor mu? 4 gundur gece uykusuna gecmeden once emerken memede aglamaya basladi ama bu aksam kriz seklindeydi cok uzuldum ne yapacagimi sasirdim. Yanimdakiler de hemen sut mu gelmiyorr acaba niye agliyor aa falan diyorlar moralim iyice bozuluyor ben de supheye dusuyorum..ama var sutum masallah ya kizim uykuya dalamadigi icin agliyor diyorum, gozu kapali agliyor. Hemen ayagima alip salliyorum uyuyor. Neden boyle yapmaya basladi acaba? Bir tek gece uykusuna gecerken agliyor, gun icinde veya gece aglamiyor uyumadan once emerken.
Taktım fişe bakalım yarın kulancam inşallahAllah seni gerek duymamışın demek ki ☺
Her zaman değil öğlen çok çok canlı olduğu saatlerde cin gibi bakıyo emerken doyunca da memeyi ağzından bırakırken ağzından şaappppp diye ses çıkartıyor kafasını geriye atarak çok tatlı oluyo sonra başlıyo gülüşmeye konuşmayaKızlar gece gündüz farketmeksizin bebekleriniz emzirirken uyukluyo mu? Gözler falan gidiyomu emzirmeyi bırakınca canlanıyo
ewet zor ilk oldugunda 6 ay senin yasadigin caresizligi yasadim 6 ayda 11 sise antibiyotik ne demek ateş arada oluyor ozaman tehlikeli ates olmasa korkmuyoruz ates oldumu bobrek iltihabi oluyor ben aman aman dikkat etmem zaten cok sicagida sevmezler gorumcem asiri dikkat eder ama onunkiler hep hasta surekli almanyadayim bende okadar soguk ki burasi bi gorsen yeni dogmus bebeler bebek arabasinda orusuz yasinda cocuklar bebek arabasinda yuzleri gozleri avik atkisiz baslari acik o ruzgarda dilandiriyolar aklim almiyo nasil hadta olmuyolar ben avm de gezerken bile puset ortusu kullaniyorum hala deli diycekler diyorumAman ya oda zor ateş filan yapıyor mu? Ben hamilelik boyunca yalaşadım idrarda yanma ağrı yapamıyorsun ve öyle illet ki kolay kolay geçmiyor aynı şu pislik enfeksiyon gibi girdi ciğere çıkmak bilmiyor işte ne oluyorsa şu illet enfeksiyondan oluyor başa bela bazen görüyorum Ruslar buz gibi havada karın üstüne su döküyorlar bebeklerine ay biz yapsak kesin aylarca yoğun bakımda olur onların da bebek bizim de
Saol canim evet malesef dusunmeden konusuyorlar..Gicik oluyorum boyle insanlara. Hic karsilarindaki insanin moralini dusunmuyorlar. Hep biseylere olumsuz bakmaktan zevk aliyorlar. Ne diyim Allah akil versin. Bosver sakin kimseyi takma onlarin sacma laflariylada canini skma
Evet demekki cogumuzda varmis canim. Dedigin gibi hergun yeni bir huy cikabiliyor.Cnm yeni yeni huyları çıkıyor demin mesela başladı ağlamaya zor susturdum yine memeyi alırkende ağlıyor hatta itiyor bizim ki gazdandır diye hiç sormak gelmemişti aklıma iyi oldu sorduğun baya varmış böyle olan demekki normal birşey
Benim kizim da memeyi cekistiriyor bu sefer gogus ucum yara oluyor simdi de onun acisini cekiyorum:/ ben de salliyordum uyuyordu memede, bu aksam ise yaramadi insallah gecicidir.Aaaaaaynen kriz gibi ağlıyo emerken geçiyo bizimki uykuya ve öyle çok sinirleniyor ki damaklarıyla memeyi ısırıp çekiştiriyo biraz sallıyorum emerken 1 -2 dk içinde uyuyo kısa sürüyo allahtan
Aynen öyle yeri geliyor insanin acelesi oluyor bir yerde oluyorsun çocuk her yere döke saca yiyince ev sahibine mahcup oluyorsunBen de böyle yapıcam o kadar da değil yanı yoğurdu çorbayı da mıncıklayarak yemenin bi anlamı yok o kadarı abartı geliyo bana. Köfte yicektir ne bileyim brokoli haşlarım omlet yaparım eline verip yiyeceği zamana gelir ona tamam. Veriyim eline yesin. Ama önüne çorba kasesini koymam yani
Annem tatlı yeme çocuğa geçiyor diyorMaşallah canım harbi ne yiyosun canımAyını fazla söyle nazar değmesin kuzuya ☺
Doktor anne sütünden birşey olmaz verir diyor ilerde ne yiyip iciyorsan devam et sütun çok besleyici diyor ama belde insanlara anlatBaya çok canım doktorun ne diyo. Görümcemin kızı 7. Aya gircek o 8,5 kilo doktor kilosu çok iyi demiş
1.200gr almış canımKızlar 3. Ay kontrolünde kaç kg almışlar bebişleriniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?