2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kızlar gece gündüz farketmeksizin bebekleriniz emzirirken uyukluyo mu? Gözler falan gidiyomu emzirmeyi bırakınca canlanıyo

Aynen canım. Ben de çok az vakit geçirebiliyorum. Bugün aldım annemden biraz sevdim ilk defa sesli kahkaha atarak güldü. Çok duygulandım oturup ağladım. Eşim de gülüşünü videoya çekmiş uyuduğundan beri sürekli onu izliyoruz. Ben normalde 21:30’da uyutuyordum ama annemde kalmaya başladığından beri eve geldiğimizde hemen 19:30’da uyuyor. Annemlerin ev biraz curcuna sanırım orada pek uyumuyor. Çok özlüyorum ve doyamıyorum

Canm nişasta veya pirinç ununu neyle karıştırıp vereceksin? Bunları verebilir miyim diye sordun mu doktoruna? Çok erken değil mi. Bir de alerjik bünyeli senin çocuğun riske atma bence

Nane yapıp verdim aç diye de Mısır nişastası yapıp azıcık verdim yedi yerken çok üzüldüm baya açmış yavrum şu raporu çıkarana kadar böyle idare edecem artık allerjisi olduğunu ilk bir aylık kontrolde dr fark etti dermatit vardı bi deniyelim sen kes süt ürünlerini dedi kestim düzeldi ondan sonrada ben devam ettim ama çok zor oluyor herşey de süt var kahvaltı yaparken zor oluyor tahin pekmez yiyiyorum en çok dr söylemese ben anlamaz devam ederdim bağırsaklarını bile etkiliyor ya ben peynir yiyince test için erken doğru sonuç vermez dedi yapmadık ama bu hastalığı da ona bağlıyor başka bir dr zaten allerjik bir bebek kendini belli etmiş ondan dolayı da bu şekilde olmuş olabilir diyo verdiğim ilaçlar da gaz yapıyor bugün çöl ağladı yine gazdan dolayı zinco kullanıyorum verdim ama hala çıkarmadı keşke tek sıkıntı gaz olsaydı ona çare bulmak kolay diyecek tek söz rabbim başka dert vermesin en kötüsü bu olsun bitsin gitsin inş senin bebeğinin de uzun sürmüş keşke fark etselermiş yazık olmuş neyse ki atlattınız geçti o günler darısı bize inş İnan belim bir Aydan fazladır ağrıyor kendimi düşünecek fırsatım olmuyor dr nasıl gideyim kimse yok baksın onu alıp gitmek istemiyorum erteliyorum hep dua ederdim hamileyken bizlere sağlık versin ki sağlıklı evlatlar yetiştirelim diye

Canım aldım bile ama zaten dediğin gibi uykuya geçişleri sakin. Mamasını yerken uyuyakalıyor. Daha doğrusu bu dediğim akşam uykusu için geçerli. Akşam için emziğe ihtiyacım yok. Gündüz zor uyuyor. Biraz rahat dalsın diye emzik tutsun istiyorum. Bir de ilerde sinirlenince falan emziği verirsin sakinleşir diyor herkes. O yüzden şimdi alıştırmam şart!

Senin moralini kimsenin bozmasına izin verme sakin. Annesin sen istermisin yavrun hastalansin. Bu insanlarin isi gucu yokmu ver cevaplarini sustur kuzum
Yok kuzum susmuyorlar arıyorlar tek dedikleri aaaa yine mi hasta of bu çocuğa bakamıyorsunuz verin biz bakalım hahahah gülüp başka konuya geçiyorlar hep aynı cümleler ama hatta kv bile beni suçluyor neymiş memlekete gitmişim gelirken olmuş eşim bulaştırdı gribini ama yok illa bana suç atacaklar ya ne bileyim ya hamileyken çektim sonuna kadar sağlık sorunu yaşadım doğdum iyi düzeldi derken bunlar oldu İnan şükrediyorum beterin beteri var diye rabbim yavrularımıza sağlıklı büyümeyi nasip etsin bize de sağlıklı olmayı bazen diyorum bekarken ne de kolaymış biz ne dertler buluyormuşuz üzülecek anne olunca anlarsın dedikleri bu olsa gerek çok çok güzel bir duygu elhamdulillah rabbim olmayana da nasip etsin bizede yavrularımızı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin anne olduk iyi ki de olduk hamdolsun :)

Canm son 2-3 gündür benimkinde de sebepsiz ve çığlık çığlığa ağlamalar başladı. Ve genelde emerken yada biberonla mama yerken oluyor. Nolduğunu anlayamıyorum. Boğazı mı acıdı falan diye düşündüm ama yok öyle bişey. Bak sen de söyleyince iyice merak ettim. Bizim gece uykusuna geçerken değil gündüz oluyor. Moraracak kadar ağlıyor sonra susuyor dakikalarca iç çekiyor. Çok üzülüyorum.

eeet canim ya iki yasindan beri idrar enfeksiyonu ile ugrasiyoruz rabbim butun hastalara şifa verdin inslh

Canm nişasta veya pirinç ununu neyle karıştırıp vereceksin? Bunları verebilir miyim diye sordun mu doktoruna? Çok erken değil mi. Bir de alerjik bünyeli senin çocuğun riske atma bence
Cnm valla naneyi sordum ver dedi nişasta veya pirinç ununu sormadım ama ailemde veren çoktu bir sıkıntı olmadı çok şükür hatta geçen gün eşimin yakınında kalırken ben çarşıya gittim kadın bakmış durmuyor az biraz yapıp vermiş yarım tatlı kaşığı nişasta bir çay kaşığı pekmez kattım birazda su çok cıvık değil katı da değil normal verdim yedi gaz da çıkarsa rahatlıyacaz bizim gaz sorunumuz çok var evet allerjik bir çocuk ama mama veremiyorum süt var diye bunda en azından süt yok cnm İnan çare arıyorum kendime yoksa hiç istemem kendi başıma birşeyler vermeyi ama aç kalınca ve her mama olmayınca mecburen verdim raporu çıkarırsak mamaya başlıyacam inş

CNım çok iyi anlıyorum seni. Pirinç ununu sütle falan karıştıracaksın sandım. Suyla karıştırmışsın. Zor valla bu bebeklerin hastalığı. Allah yardımcın olsun. Biran önce düzelsin minnak kuzu

biz variz ya bir haftadir uykusu geldimi ne emiyor ne bise bas bas bagiriyo zor sakinlesiyo zaten uyumus oluyo

Aaaa aynı bizim ki gibi cnm benim de hep gece yada akşam o şekilde meme de bile inliyor çok üzülüyorum hatta sallarken başını okadar çok çeviriyor ki kulak sandım bugün sordum dr yok birşey dedi mesela demin yine çığlıkla ağladı meme de gazı var galiba karnına dokununca biraz duruyor gibi ama çıkarmadı ilaçta verdim sen de bir bak bakalım gazı mı var karnına parmaklarınla vur çok sert değil ama çok yumuşakta değil davul gibi ses geliyorsa gazı vardır

Merhaba arkadaşlar
Forumda Yemek bölümünde yeni bir yarışmamız var.Yarışmaya katılmak ister misiniz?
Bebeklerinize yaptığınız mama tariflerini bizimle paylaşmanızı istiyoruz.
Yarışma 06 ay ve 2 yaş aralığında olacak katılmak isteyenler linkteki konuya yazabilir veya benimle iletişime geçebilir.Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
Anneler Yarışıyor ! En besleyici mama tarifini arıyoruz ?
Mis kokulu yavrularınıza ve sizlere hayırlı geceler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…