- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #8.601
sanki ibadetine engel oluyor gibi :) şaka Cnm tabiki öncelikle bebislerimizin sağlığı önemli Allah Bİle hamilelere fatz kılmamış kazaya bırakmak kaydı ile :)Karar verdim tutmıycam canım
Yok canım kötü hissetme kendini hepimiz anne olucaz hepimizn amacı sag saglim kucagımıza almak siz annelerde neler yapıcaksınz fikirlerinizi merak ettim eşimde tutmamı istemiyor kötü oluyorum gerçekten ama yine de doktoruma da danışıp iyice içimi rahatlatmak isterimKendimi kötü hissettim
sanki ibadetine engel oluyor gibi :) şaka Cnm tabiki öncelikle bebislerimizin sağlığı önemli Allah Bİle hamilelere fatz kılmamış kazaya bırakmak kaydı ile :)
Benim de çok benzerdi değerim doktor sentetik tiroid ilacına başladı 25 mg lık sabah aç karna kahvaltıdan yarım saat önce alıyorum. Kritik olduğunu ifade etmişti.Kızlar bugun tahlil sonuçlarını aldım doktor hepsi normal dedi ama tsh 3.735 çıkmış. Kafama takıldı internette 2.5 in altında olması yazıyor konuyla ilgili bilgisi olan var mı referans aralıklarında 0.34 - 5.60 yazıyor .Bunun dışında rahim kalp şeklindeymiş ve düşük ve erken doğum riski varmış pruloton iğne verdi 3 tane 12. Haftadada rahim ağzına dikiş atılacakmış
Benimde tsh 1.6 çıkmış şimdi baktım doktor herşey normal dedi demek ki bu değerler normalArkadaşlar her doktorun yorumu gerçekten çok farklı tsh 1.94 dü doktorum bu bana göre yüksek dedi takibe başlıycaz dedi ve 2 ay sonra kan verdim 1.37 düşmüş o zman süper dedi ama bazı doktorlara göre çoguna göre yani 2.5 altına olunca sorun degil diyor.bu tsh hamilelikte yükselebiliyor mu?
Normal canım 1.6 gayet iyi 1.94 dü beniö o bile iyi di bence ama doktorum biraz takıldı çok şükür oda düştüBenimde tsh 1.6 çıkmış şimdi baktım doktor herşey normal dedi demek ki bu değerler normal
Canim merhaba gaviskonu bugun doktorum verdi bana ben icmedim ama gaviskon surup daha cok mide yanmasi ve mide eksimesi icin okudum.Bende pek fazla mide yanmasi yada eksimesi suanlik yok.Benim bulantilarim ve cikarmam cok fazla ne yesem cikariyorum beslenemiyorum dogru duzgun.Bulanti icinde hap yazdi gunde 2 defa yazmis bende bir tane ictim sahsen pek icmeyi de dusunmuyorum tamam bi sorun yaratmayacak ama gebelikte ne kadar az ilac o kadar az risk demek ama cok mecbur kaldigim zamanlarda almayi dusunuyorum.Fakat soyle bir durumda varki aldim bugun bir tane ama hala bulantilarim cok uyuyamiyorum bile yani aman aman da bi etki gosterdigi soylenemez.caviscon kullanan arkadaslar bulanti icinmi kullaniyorsunuz ise yatiyormu ya bende 5. haftadan beri kotuyum hastanede yattim ciktim dr hap verdi ama kullanmaya korkuyorum cok kotu oldugimda kullandim 4 kere okadar simdi baya iyiyim eskiye gore ama hala midem kotu yine yatiyorum bi is yapamiyorum mutfaga zaten giremiyorum peste iki cocuk daha var cok zor midem hem bulaniyo hem acmisim gibi kaziniyo yemek yesemde agriyominbi tuhaf bendemi kullansam caviskon ise yariyormu oncekilerde sinradn kullanmistim reglu icin
ya bende o ilaci ictikten sonra midem degisti dokundumu ne bulanti yanina kazinma hissi agri sanci gibi eklendi ben cikartamiyorum da keske cikarabilsem yiyemiyorum da esim bazen tost yapiyor acligimi bastiriyor biraz bide ben colyakliyim tencere yemegi harici herseyi de yiyemiyorum ekmegim normalde fena gelmezdi severek yiyordum ama simdi oda midemi bulandiriyor normal ekmek olsa ekmek arasi domates salatalik koydurup yerim borek yerim diyorum cok zorCanim merhaba gaviskonu bugun doktorum verdi bana ben icmedim ama gaviskon surup daha cok mide yanmasi ve mide eksimesi icin okudum.Bende pek fazla mide yanmasi yada eksimesi suanlik yok.Benim bulantilarim ve cikarmam cok fazla ne yesem cikariyorum beslenemiyorum dogru duzgun.Bulanti icinde hap yazdi gunde 2 defa yazmis bende bir tane ictim sahsen pek icmeyi de dusunmuyorum tamam bi sorun yaratmayacak ama gebelikte ne kadar az ilac o kadar az risk demek ama cok mecbur kaldigim zamanlarda almayi dusunuyorum.Fakat soyle bir durumda varki aldim bugun bir tane ama hala bulantilarim cok uyuyamiyorum bile yani aman aman da bi etki gosterdigi soylenemez.
aa ama ilk 3 ay mecburi degil mi bebegin gelisimi icin aslinda eskiden ninelerimiz folik asit mi kullaniyodu...Bugun saglik icagina gittim simdi yazmicam mide bulantusi yapar 8-10 haftalikken gel tazalim dedi
bana hic oyle gelmediHayır. Bir de bana şekerli gibi geliyor folik asit
ben de tutmicam cunku bebek gelisimi ilk 3 ay oldugu icin benim yuzumden gelismemesini istemem zaten gun boyu bukantilardan az az yiyoruz bi de hic yemezsek basimiz falan doner daha kotu midemiz bulanirYok canım kötü hissetme kendini hepimiz anne olucaz hepimizn amacı sag saglim kucagımıza almak siz annelerde neler yapıcaksınz fikirlerinizi merak ettim eşimde tutmamı istemiyor kötü oluyorum gerçekten ama yine de doktoruma da danışıp iyice içimi rahatlatmak isterim
Burada benimle aynı duyguları hissedrn arkadaşlırımında görüşleri önemli benim için her yazdıgımıda cevap alıyorum iyi ki varsınızkafama birşey takılınca eşim bile alışmış k.k sor bakalım ne diycekler diyo
Evet canım yememek gerekiyor sanırım. Hassadiyetimiz arttığı için dikkat etmek lazım çok, sana da geçmiş olsun.Mantar zaten riskli bir sebze heleki hamilelik döneminde daha da hassas olduğumuz icin normal bi insana göre zehirlenme oranımız daha fazlaymış ben her yendiğimde zehirlendim
Bildiğimiz kültür mantarı, marketten aldık hep aldığımız marka, taptazeydi canım...Aaa çok geçmiş olsun canım..
Ben sormuştum bayada yedim iyim çok şükür bir sıkıntı olmadı.acaba sizin yediginiz mantar bozukmuydu yada türü mü degişikti
Onları hiç yiyemiyorum canım, o yüzden hiç yemesem daha iyi zaten çok bulantım var... Tiksindim her şeyden.Havalar ısındı ya tavuk riskli tabi. Büyük geçmiş olsun. Ben baya bir süredir piyasadaki tavukları ( hani şu beş dakikada pişen) yemiyorum eşime de yedirmiyorum özellikle diyetisyen tembih etti yemeyin diye. Ama bir kaç yerde köy tavuğu keşfettim hem çok lezzetli hem de geç pişiyor eski günlerdeki gibi.
Yuzum zaten yagli birde sivilce cikti benimde ergenlikte hic olmazdi sanki yeni giriyorum ne yapsam etsem olmuyorBende de sivilce başladı ama sadece surat değil boyun bacak kol altı falan cesitli yerlerde aşırı değil ama ergenlikte hiç çıkmadı oğluma hamileyken de çıkmadı simdi 35 yasa ramsk kala bu ne ola ki
Karından mı bakıldı? Biz 6+3’de vajinal usg’den gördük ve duyduk kalp atışını. Karından görünmedi.kızlar biz hala kalp atışını duyamadık bugün tam 6+0 olduk ama ultrason ölçümü 5+2 gorunuyor normalmi acaba ya
Kesin sıkıntılı imiş , kendi Dr una çok güvenmeme rağmen dün başka bir Dr a daha gittim , bebek yok Muş , doku var ams cansız ve gelişecek bir doku değil dedi direk , kese büyük ve boş dediCanim insallah bidahakine saglikli bir hamileligin olur gerci daha lekelenmen de yokmus sanki insan biraz umudunu da devam ettirir gibi zor bir durum ama kesin sıkıntıli bir durum varsa banada kurtaj olmak iyi gibi geldi
Ben tesadüfen sıra yoktu Kıvanç beye randevu aldım.. Aynı şekilde riskli gebeliğim miyom var bütün doktorlar olumsuz konuşurken Kıvanç bey çok olumlu şeyler söyledi fiyatlar konusunda tedirginim ama iyi doktoru bulmakta zor.Kayseri Acibademde Mustafa Tas doktorum cok memnunum seker gibi adam :) bnm riskli gebelik oldugu icin kendinden emin konusmasi net olmasi acisindan iyi bir doktor.
Acibademde fatma kutlusoy var onceki doktorum. Memorial deydi ozaman gidiyordum aci badem cok pahalı tercih edemedim.Canım benim gitmediğim doktor kalmadı desem yeridir en son Acıbadem’de Kıvanç beyde karar kıldım çok pozitif içimi çok rahatlattı inşallah devam ederse hamilelik ona giderim artık..
Yaaa çok üzüldüm canım yaaKesin sıkıntılı imiş , kendi Dr una çok güvenmeme rağmen dün başka bir Dr a daha gittim , bebek yok Muş , doku var ams cansız ve gelişecek bir doku değil dedi direk , kese büyük ve boş dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?